לפרסקופיה

sivic10

New member
לפרסקופיה

לא נכנסתי לפורום המון זמן בגלל תקופה מאוד לחוצה..אבל אני מרגישה ממש טוב לרשום כאן שוב. בהמלצתן של הבנות כאן בפורום הייתי אצל ד"ר סוריאנו בתל השומר. רציתי להודות לכן על ההמלצה קודם כל כי הרגשתי המון בטחון שיצאתי ממנו (להבדיל מכל מה שקרה עד עכשיו). ד"ר סוריאנו איבחן את המצב שלי כ"יחסית מוקדם" והמליץ על לפרסקופיה כדי לחסל את הבעיה כל עוד היא קטנה. חשוב לי להבהיר שהכאבים שאני מרגישה לא מגיעים לכאבי תופת כמו שקראתי כאן מסיפורים של אחרות. כלומר, אני יכולה לחיות עם המצב כרגע, אבל אני מאוד פוחדת שהוא יחמיר. אני כרגע לוקחת גלולות אך לאור המצב בן זוגי ואני התחלנו לשקול הריון (כנגד כל התוכניות כמובן). רציתי לשאול \ להתייעץ לגבי כמה דברים: 1. האם נראה לכן הגיוני לעשות לפרסקופיה בשלב זה? (עוד לפני נסיונות כניסה להריון וכדומה) או שמא לנסות קודם להכנס להריון ולהמשיך משם? 2. במידה ואני אחליט לבצע את הניתוח. מהי הפרוצדרה של קופת חולים? מישהו מממן את זה? איך זה עובד בדיוק ולמי עלי לפנות בנושא? (אני בכללית) תודה רבה אשמח לתשובות

שירשיר77

New member
לפרוסקופיה

קודם כל טוב שחזרת לפורום, אמנם אני די חדשה פה אבל מתחברת אלייך במקום של ההתלבטויות כי הייתי שם. גם אני הוגדרתי אצל סוריאנו כ"יחסית מוקדם" וכמוך אינני סובלת כאבי תופת. יש מחזורים סבירים יותר ויש די כואבים אבל אין רצף של כאבים מטורפים כמו אלה שהבנות פה חוות. אני שבועיים וחצי אחרי לפרוסקופיה שעשיתי בתל השומר ואני עברתי את זה יחסית בצורה הרבה יותר טובה ממה שחשבתי שיהיה. זה ניתוח לכל דבר וצריך לחשוב היטב אבל אני יצאתי די מופתעת לטובה מהפרוצדורה ומחלימה יפה. אצלי האנדו התגלה אחרי כשנה וחצי ללא גלולות בנסיון להרות אך ההחלטה ללכת על הניתוח היתה מהמקום של לטפל בי כאשה, כאמא לעתיד ואח"כ לדאוג לעניין התינוקי. אצלי האפשרויות היו לפרוסקופיה או התחלת טיפולים רציניים לטובת תינוקי...
לכן לדעתי זה מאד הגיוני ללכת על זה עכשיו לטובת איכות חייך שכרגע שמורה וכדאי להמשיך לשמר זאת (הרי מהרגע שאת מפסיקה עם הגלולות מצב האנדו מתחיל להחמיר...) וגם, בלפרוסקופיה ניתן כבר יהיה לראות מבפנים מה קורה עם איברי הרבייה החשובים , מה מצבם וכולי
אני במכבי ולכן הייתי צריכה להשיג טופס 17 לתה"ש לשם ביצוע הניתוח, הקופה מממנת את הניתוח. לא מכירה את הפרוצדורה בכללית. אני קבלתי מסוריאנו טופס הזמנה לניתוח, פניתי לרופא המשפחה ולמשרדי הקופה ושם קבלתי טופס 17. תמיד אפשר ללכת גם על ניתוח פרטי אך אני לא מכירה את הנושא כי הרגשתי בנוח עם תה"ש ולא ביררתי אפילו לגבי זה. בכל מקרה, מקווה שעזרתי,אשמח לענות על עוד שאלות סופ"ש נעים, שירשיר

sivic10

New member
עשית לי סדר בראש

תודה רבה. יש לי כל כך הרבה בלאגן בראש והצלחת קצת להחזיר אותי לפרופורציה. גם לי נראית יותר האפשרות של ניתוח וזו נטיית הלב שלי. ד"ר סוריאנו אמר שהוא יוכל גם להגיד מה אחוזי הנקיון שהוא הצליח להגיע אליהם. הוא אמר לך משהו כזה? האם יש מצב שמנקים ב100%? אם אני אבצע את הניתוח זה יהיה רק שם. וטוב שאמרת לי על הטופס הזמנה לניתוח כי לא היה לי מושג ממי מבקשים כזה דבר. אני מאחלת לך כל טוב והמון בהצלחה מכאן והלאה. תודה רבה לך שוב, וסופ"ש נעים סיון.

שלום וסופ"ש טוב

רוצה להוסיף עוד פרטים .... תחילה אני מאוד שמחה שאת נמצאת עדיין בשלב יחסית מוקדם ..... ושמכאן הדרך יותר קלה יחסית. אז ככה אם החלטתם לשקול הריון אז לפני שאת ממהרת לניתוח הייתי ממליצה לך לגשת ליעוץ אצל מומחה לפריון ואנדו אצל רופאים שמומלצים לרוב כאן בפורום והם: פרופ' משיח האבא, פרופ' שולמן, פרופ' זיידמן שלושתם מצויינים באבחנותייהם ובנוסף מבנים מאוד באנדו לדעתי זהו השלב הבא לפני החלטה אם לנתח או לא. גם אני מאמינה בלחסל את הבעיה כל עוד היא קטנה אבל תלוי כמה קטנה ? מה גודל הציסטה? האם יש מוקדים והיכן? הדבקויות? שאלת האם אפשר לנקות ב100% - זה מאוד תלוי היכן המוקדים נמצאים. היום אני מאמינה שלדר' סוריאנו יש את הידע והמקצוענות והיכולת לנקות באחוזים מאוד גדולים ולהחזיר אותך לאיכות חיים מצויינת אבל שוב גם ניתוח קטן זה עדיין ניתוח ואני מאוד מאמינה ביכולות של סוריאנו. מסכימה איתך שאם לעבור את הניתוח אז בהחלט בתה"ש, הצוות שם מאוד מקצועי. לגבי כללית - את מקבלת זימון מסוריאנו לניתוח ומוציאה טופס 17 מהקופה (לרוב הם עושים בעיות להפנות לתה"ש אבל כשתחליטי לעשות את הניתוח נעזור לך בשיטות להשגת הטופס)

sivic10

New member
עוד כמה שאלות..

היי זק. תודה על התשובה. בנתיים אני יודעת על ציסטה בשחלה של בערך 4 ס"מ ויש לי גם הדבקויות בדוגלס..מעבר לזה אין לי מושג. (אני הייתי בטוחה שהבעיה שלי די גדולה עד שהגעתי לד"ר סוריאנו) . לגבי המומחה לפריון, את ממליצה להתייעץ עם מומחה לפני תחילת הנסיונות? השאלה שלי היא למה מומחה פריון ישפיע על ההחלטה לנתח? מה בדיוק עושים אצל מומחה פריון? (אני יודעת..השאלות שלי פעורות קצת..) אני אמורה לסיים חבילה של גלולות בעוד 4 ימים. חשבתי להפסיק לקחת אותן כדי להתחיל לנסות להרות .אני משתדלת להקפיד על תזונה שתקל עלי קצת אבל עדיין..אני ממש בהתלבטויות אני פוחדת פחד מוות להפסיק את הגלולות. אשמח לתשובתך ולדעתך בעניין תודה רבה.

../images/Emo140.gifמספר ההערות

ברוכה הבאה
יש לי מספר ההערות שאני מקווה שיעזרו לך : 1. הדבקויות ניתן לראות רק בלפרסקופיה ולא בשום דרך אחרת . כיצד את יודעת שיש לך הדבקויות ? בכלל טוב לדעת , שגם אם מפרידים הדבקויות במהלך ניתוח הן עלולות לחזור לאחר הניתוח ( והן אכן חוזרות ) . 2. בפורום כבר עסקו לא מעט בנושא של התיעצות עם מומחה לפריון (לפני הליכה לניתוח ) . תעברי על הודעות קודמות בפורום שלנו ( בפרט של מנהלת הפורום , רומיה ) ותראי שמומלץ מאוד לגשת למומחה לפריון (הן בכלל והן בפרט , לפני הליכה לניתוח) . פגישה עם מומחה לפריון יכולה לשנות את ההחלטה לגשת לניתוח . יש רופאים ש "ידם קלה על הסכין" (כלאמר , ממהרים להמליץ על ניתוח , מגמדים את הסיכונים והסיבוכים האפשריים ) ולכן רצוי מאוד להתיעץ עם מספר רופאים לפני קבלת החלטה לגשת לניתוח . גם בנושא זה עסקנו כבר מספר פעמים בפורום שלנו . 3. אגב , גם כאשר ניגשים לקבל חוות דעת שניה , צריך לדעת לעשות זאת באופן כזה שהפגישה תהיה יעילה ( אבל כרגע , לא ארחיב בנושא זה ) . מקווה שקצת עזרתי . תרגישי טוב ובהצלחה .

sivic10

New member
מומחה פריון

למען האמת הרופא שאיבחן אצלי לראשונה אנדו' הוא מומחה לפריון.(אבל לא ניגשתי אליו בנוגע להריון). הוא המליץ לקחת גלולות ואמר לי :"אם תרצי להכנס להריון דברי איתי, כי נצטרך לעזור לך". קצת נלחצתי מהתגובה הזאת. הרי מעבר לבעיה של האנדו', ברור שכשאת מראש יודעת שלא יהיה לך קל להכנס להריון את מורידה את הסיכויים שלך להקלט. את ההדבקויות איבחנו אצלי ב-US אחרי שהתלוננתי על כאבים באיזור הרקטום וטענו שאין תזוזה חופשית של הרחם ונראה כי הרחם דבוק באיזו שהיא צורה לשחלה.. הפחד שלי מנסיונות להרות במצבי הנוכחי הוא החמרה במצב האנדו' בכל התקופה ללא גלולות. לגבי חוות דעת שניה, אשמח לשמוע את דעתך למרות שלא הרחבת..כל מידע כרגע יעזור לי מאוד תודה רבה על תגובתך.

בוקר טוב ושבת שלום

על ציסטה 4 ס"מ אני אומרת בינונית יש לה משמעות כמובן גם להדבקויות יש משמעות לא קטנה ואת דעתו של סוריאנו עליו אני באמת סומכת יש לך הוא רוצה להוריד אותה ומבחינתו הוא צודק כי אחרי שהיא תוסר חייך יהיו הרבה יותר קלים כמובן גם ההדבקויות. מומחה פיריון - כן אני ממליצה לפנות למומחה לפריון לפני תחילת הנסיונות. ולמה? - במקרה של אנדו את חייבת מומחה לפריון שמבין באנדו כמו אלא שציינתי שלדעתי יותר אובייקטיביים בנושא של האם לנתח או לא. אם הם יחליטו שמיקום הציסטה וההדבקויות יפריעו לכניסה להריון או למהלך הריון תקין הם ישלחו אותך לניתוח. מה עושים אצל מומחה? - מגיעים עם כל הבדיקות והחוות דעת שקיבלת עד כה מספרים לו את הבעיות והשיקולים שלכם ומשם הוא עושה בדיקת US אם צריך ושולח לבדיקות נוספות שוב אם הוא חושב שזה יעזור להחלטה שלו. לא יכולה לומר לך להפסיק גלולות ולנסות כי כל פעם שאת מקבלת מחזור מצב האנדו מחמיר ולכן חושבת שאולי לא כדאי להפסיק ולגשת למומחה לפריון לפני. תזונה נכונה קצת יותר מים מהרגיל וספורט עדין עוזרים לחיזוק הגוף. מכירה את הפחדים שלך ומבינה אותם ולכן אני חושבת שכדאי לך להיות תחילה עם כל הנתונים בידיים לפני כל החלטה וכמובן לא להתעלם מההרגשות והתחושות שלך, אחרי שיהיו לך את כל הנתונים תעשי רק מה שאת מרגישה הכי נכון לך כי רק את יודעת מה הכי נכון וטוב לך. מאחלת לך המון הצלחה ואנחנו כאן תמיד

חוות דעת נוספת .

לצערי , לא אוכל כעת ( בשל קוצר זמן ) להכנס לכל העקרונות של "איך לקבל חוות דעת נוספת באופן יעיל " אבל אתיחס לפחות לדברים של ז`ק . ז`ק כתבה : "מגיעים עם כל הבדיקות והחוות דעת שקיבלת עד כה מספרים לו את הבעיות והשיקולים שלכם" לדעתי , זו טעות לספר לרופא שאליו פונים כדי לקבל חוות דעת שניה מה הדיעות של רופאים אחרים . זו דרך בדוקה להרוס חוות דעת של רופא . שום רופא לא יכול לתת חוות דעת אוביקטיבית לאחר ששמע מה רופא אחר חושב . פונים לרופא כדי לשמוע את דעתו שלו ( ולא כדי לספר לו מה רופא אחר חושב ) אתן לך דוגמא איך להרוס חוות דעת שלרופא : המטופלת : הייתי אצל רופא X והוא המליץ לי לגשת לניתוח . מה דעתך ? הדרך הנכונה היא : מטופלת : " אני סובלת מכאבים ( לתאר את אופי הכאב , עוצמתו , מתי זה התחיל וכו` ) " וכן לו להראות בדיקות דם עדכניות ( כולל CA , אם עשית ) . כעת - לתת לו לבדוק אותך ( בדיקת US ובדיקת אגן ) ולשמוע מה יש לו לאמר . ( במשך כל הזמן הזה אין לאמר לרופא מה רופא אחר אמר לך או הציע לך . אם תעשי זאת , הרופא שלפנייך עלול להיות מושפע ( והוא יהיה מושפע ) ממה שרופאים אחרים אמרו לך ) . אל תבואי עם תוצאות של בדיקות US שרופא אחר עשה ואל תתארי מה רופא אחר ראה ( או לא ראה ) בבדיקות US . תני לרופא לעשות US בעצמו . יתכן ולרופא שאליו פנית לחוות דעת שניה יהיו דברים אחרים לאמר לך על בדיקת ה-US .( למשל , הוא יכול לראות ממצא שהרופא הקודם לא ראה .או - יתכן והוא יתן פרשנות שונה לאופי ממצא שרופא קודם נתן לך ) בקשי מכתב מהרופא ( עמדי על כך ) בו מפורט מה אבחנתו ומה הוא מציע לעשות . תתעקשי לקבל מכתב במקום ( אל תסכימי למשל שהרופא ישלח לך את המכתב במועד אחר ) . רק לאחר קבלת מכתב כתוב , יש מקום ( תלוי בנסיבות ולא בכל מקרה ) לספר לו על על דברים שרופא אחר אמר .לעיתים , עדיף לא לשתף את הרופא שלפנייך בדברים שרופא אחר אמר ועשה ( הדבר יכול להזיק לך מאוד בהמשך .לצערי , אני כותבת דברים אילו מנסיון אישי כאוב ) . יש "עקרונות" נוספים שחשוב (לדעתי) להקפיד עליהם כשבאים לקבל חוות דעת נוספת . אבל לא לא אכנס עליהם כרגע . מקווה שהדברים שכתבתי יעזרו לך . בהצלחה . |

yaelma1

New member
עכשיו הבנתי

ורוצה להוסיף משהו: לפני שאת באה לרופא כדאי לברר האם בנות נוספות היו אצלו ואיך הוא התייחס אליהן לדעתי זה חשוב כמו הטיפול ועוד משהו לבוא עם רשימת שאלות ולא להתבייש לשאול אותן ואם נראה לך שהתשובות לא מספקות ללחוץ לקבל תשובות מספקות ולא לצאת מהרופא בלעדיהן.

../images/Emo18.gif להזהר עם המלצות באינטרנט

את צודקת בהחלט . רק הערה קטנה ביחס לכך : צריך מאוד להזהר עם המלצות שקוראים באינטרנט . חלק ממהמלצות הניתנות בפורומים הן של "ממליצות מקצועיות" (כותבים "המלצה" תמורת כסף , או שווה ערך כסף או תמורה אחרת . למשל , יחס מעודף אצל הרופא וכו` ) . גם "המלצה" על רופא של גולשת שממשתפת בפורום באופן קבוע ( וכביכול `מכירים` את אותה גולשת ) יכולה להיות `המלצה` שנכתבת מתוך אינטרס כספי ( או שווה ערך כספי או תמורה אחרת . ) __________________________________________________________________________ אגב , יעל מה שלומך ?

meymey4

New member
חוות דעת נוספת

אני נמצאת במצב דיי דומה לשלך ואולי הסיפור שלי יתן לך עוד קצת מידע על מנת להחליט, גם לי גילו ציסטה בשחלה לא מזמן. הרופא שגילה אותה המליץ על לפרוסקופיה, כאשר אמרנו לא שהמטרה שלנו כרגע זה הריון הוא אמר שהוא בכל זאת ממליץ לעשות קודם כל לפרוסקופיה, לטפל בעצמי "ורק אחרי שהציסטה תהיה בחוץ לנסות להרות". הרופא שלי הוא רופא טוב, שאני סומכת עליו מאוד וחשבתי שאין יותר מדי ברירות ואני הולכת על לפרוסקופיה (אגב- המומחיות שלו זה לפרוסקופיות ואני חושבת שזה מאוד השפיע על ההמלצה). בעקבות ההמלצות של הבנות מהפורום הלכתי גם לדר' סוריאנו וגם לרופא פריון בכיר. דר' סוריאנו, אמר כמו הרופא שלי- ניתוח. בכל זאת החלטנו לשמוע גם רופא פריון למרות שבתוך תוכי הייתי בטוחה שנלך על האופציה הניתוחית, הלכנו לרופא פריון רק כדי להרגיש שעשינו את מה שצריך (את כל ההשתדלות שאפשר לפני שמחליטים). הפגישה עם רופא הפריון גרמה לנו לשנות את דעתנו, וכרגע אנחנו מנסים להרות "בצורה מדעית" כמו שהוא מגדיר את זה. ממה שאני מתרשמת, הדיעות בין הרופאים דיי חלוקות בעניין האנדו ואין דיעה אחת וחד משמעית. לדעתי חשוב ללכת גם לרופא פריון, בעזרת צילום רחם אפשר לוודא שהרחם והחצוצרות פתוחות ולא נפגעו מהאנדו ובסופו של דבר להחליט מה שהכי קרוב לליבך. שיהיה בהצלחה, בכל דרך שתבחרי

sivic10

New member
נהייתי אדם פרנואיד..אוף

תודה רבה קודם כל. את באמת נמצאת במצבי.למה בדיוק הכוונת שאמרת "בצורה מדעית"? בצורה טבעית או להיפך? אני מודעת לזה שאם נחליט לנסות להרות זה לא יקח חודש וגם לא חודשיים (גם לזוגות ללא בעיות הרי זה לוקח זמן). והדבר שמדאיג אותי ובעצם מהווה את הדילמה מבחינתי לגבי הניתוח זה ההחמרה שיכולה להתרחש באנדו' תוך כדי נסיונות כניסה להריון. אני לא יודעת אולי אני סתם פרנואידית כבר מכל הסיפור הזה. כל יום שעובר אני מבולבלת יותר... תודה רבה על העזרה והתמיכה מאחלת לך המון המון בהצלחה

meymey4

New member
העיקר לא לפחד כלל

היי, אני מקוה שאני לא מוסיפה על הבילבול. גם אני הרגשתי מאוד מאוד מבולבלת, שצריך לקבל החלטה כשאין מספיק מידע ובנוסף הדיעות של הרופאים חלוקות. "בצורה מדעית" הכוונה מעקב זקיקים וגם תזמון ביוץ אם צריך. כל עולם האנדו והפריון חדש גם לי ואני לא מומחית גדולה, אבל אני מרגישה שאני צריכה לנסות להרות לפני שאני פונה לניתוח ואם רופא שאני סומכת עליו מאשר לי את זה אז על אחת כמה וכמה. הוא המליץ לנו לנסות כך מספר חודשים ואם לא יצליח לשקול מחדש את האופציה הניתוחית. בהצלחה, מקוה שעזרתי ותזכרי שלא הכל תלוי בך, את רק צריכה להשתדל ולברר ולפנות לרופאים טובים אבל מעבר לזה הדברים לא בשליטתך...

ר ו מ י ה

New member
לצערי אין אפשרות "לחסל את הבעיה"

למיטב ידיעתי, גם רופא מוכשר ככל שיהיה, אינו יכול לחסל את הבעיה אפילו כאשר היא קטנה (ואינני יודעת על סמך אילו נתונים נקבעה גודלה של ה"בעיה"). חשוב להיות מודעת לדברים- אנדומטריוזיס זה לכל החיים, ניתוח, במקרים רבים, יכול לסייע, אך הוא אינו פותר אותנו מהמחלה. לגבי שאלותיך- 1.דעתי ידועה- אין לעשות ניתוח ללא התייעצות עם רופא פריון. הסיבה: ישנה חלוקת דעות בין הרופאים הכירורגים לבין רופאי הפריון לדידם במקרים מסויימים הניתוח יכול להזיק יותר מאשר להועיל. לצערי, נתקלתי במספר סיפורים שאישרו את בעיתיות הניתוח. ציסטה בגודל שלך נחשבת ציסטה בינונית ולכן אין הכרח מיידי בביצוע פרוצדורה ניתוחית מה שבהחלט מאפשר לך התייעצות עם מומחה לפריון. כן חשוב להיות בדיכוי עד שתקבלי את החלטתך. 2. במידה ותחליט על ניתוח- תתבקשי להביא מהמרפאה שלך טפסי 17 למרפאה הטרום ניתוחית ולניתוח עצמו . במידה ואת בוחרת לנסות טבעי, חשוב להיות במעקב אצל רופא פריון כדי שתהיי תחת השגחה מתמדת. בהצלחה

אומנם לא מעודד במיוחד אבל..

בכל זאת חשוב לדעת אני עברתי לפני כמעט 3 חוד' לפרסקופיה מאוד גדולה המצב היה מאוד קשה בבטן במהלכה הוסרה ציסטה של 6 ס"מ משחלה ימנית ולצערי הרב אחרי חודשים ואולי פחות ה ציסטה חזרה באותה שחלה בגודל של 2.5 ס"מ ו... השחלה הימנית נפגעה כל כך קשה עד שהיא אינה מתפקדת כלל !( למרות כמות גדולה של הורמונים ). אומנם אני מרגישה הרבה יותר טוב - אין בכלל מה להשוות ! אבל יחד עם זאת אני מרגישה שהמוקדים מתחילים לחזור. אני לא מנסה חלילה להפחיד אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון אז אולי כדי קודם לנסות ..או לפחות להתיעץ עם רופא פריון ואז להחליט . בכל אופן בהצלחה

ר ו מ י ה

New member
אומנם לא מעודד במיוחד

אך דבריך חשובים ביותר- חשוב לדעת שלפרוסקופיה אינו ניתוח קסם כמו שלפעמים אוהבים להציג אותו. הניתוח בהחלט יכול להועיל ולשפר את איכות החיים, אך מנגד השיפור הוא לעיתים זמני ולא פחות חשוב מכך לפעמים הניתוח אף יכול להזיק. ניתן לראות בסקר שערכנו פה לפני כחודש (בשורה הכחולה למעלה) שהחלוקה בין הנשים להן הניתוח הועיל לעומת הנשים להן הניתוח הזיק היא כמעט זהה.

sivic10

New member
תודה רבה לכל המגיבות

האמת שההחלטה קשה הרבה יותר ממה שציפיתי. זה באמת נשמע מאוד יפה "נכנסים ומנקים את כל המוקדים.." אבל אני מבינה שיש פה נשים שחוו את זה בצורה קצת שונה. אני באמת אתייעץ עם מומחה פריון לגבי ההמשך. (אגב, הרופא נשים שלי המליץ על ניתוח כאופציה אחרונה) רק דבר אחד לא מובן לי עד הסוף: בהנחה שרופא פריון המליץ לא לבצע את הניתוח, ובהנחה היפותטית מאוד מאוד שנכנסתי להריון, איך משפיעים 9 חודשי הריון על הציסטה והמוקדים? ציסטה יכולה להעלם באיזו שהיא דרך? חוץ משקט תעשייתי מכאבים הריון יכול לתרום עוד משהו לעניין האנדו'?

בלגן2

New member
תשובה טריה מהזמן האחרון

מודיעה מראש שזה שונה מאחת לשניה ויותר מזה - שונה אצל אותה אחת מפעם לפעם. אני עברתי 9 חודשי הריון מלווים בציסטה אימתנית בשחלה שמאל (11 ס"מ). אף רופא, כולל בתה"ש, לא ידעו להגיד איך ההריון ישפיע עליה ולהפך - איך היא תשפיע על ההריון. בסופו של דבר, אחרי הלידה, כשהלכתי לתה"ש לבדוק אם יש טעם לנתח עכשיו (כי בהריון כמובן שהיה אסור) - הבדיקה הראתה שהציסטה התכווצה ל4 ס"מ. אז אני לא נאיבית, וברור לי שהיא תגדל בהמשך. אבל מבחינה פיזית - יש הבדל משמעותי בין הכאבים שהיו לי לפני ההריון ובין הכאבים שיש לי עכשיו כשהיא התכווצה. מאחלת לך המון בהצלחה!!!

למעלה