לפרסקופיה

boo33

New member
לפרסקופיה

בהתלבטות קשה. בעקבות קריאת על ההודעות האפשריות על לפרסקופיה הייתי בדעה שלא לנתח וללחוץ על מעבר ישיר ל- ivf. אבל ה- CA 125 גבוה (סביבות ה-70) ולטענת הרופא (פריון) במצב הזה הוא לא מעוניין לטפל עד שהוא בטוח שזה אכן "רק" אנדומטריוזיס, ובכלל כדאי לדעת מה המצב. מבחינת ממצאים נראים יש רק שתי ציסטות קטנות, אחת בכל שחלה (ציסטות שוקולד). סוריאנו כבר לפני חודשיים אמר לנתח אבל ככירורג לקחתי את עצתו בעירבון מוגבל (בזכותכן). ואם מחליטה ללכת על לפרסקופיה יש המלצות? האם עושים את הניתוח אחרי/לפני מחזור?

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

נשמח אם תציגי את עצמך
אגב, איך הגעת אלינו? ההתלבטות מובנת. אם את רוצה לנסות לודא שמדובר "רק" באנדו', תעלי על דקא. לחודש + ותראי אם יש ירידה במרקר. אולי כדאי לנסות IVF לפני הגישה הכירורגית, לא בטוחה - לא נתת את כל התמונה, מה זה קטנות? את יודעת הכל יחסי.. אם את מחליטה להינתח אני הייתי בוחרת רק בתה"ש ולא בשום מקום אחר. ולשאלתך האחרונה היא גם התשובה- לפני/אחרי מחזור. (הכוונה לא במחזור) בהצלחה ותרגישי טוב

ר ו מ י ה

New member
מסכימה עם בואינג בכל מילה ../images/Emo45.gif

ולגבי רופא הפריון- אין ספק שהוא נוהג בצורה אחראית- לצערנו מרקר גבוה יכול להצביע על עוד תופעות מלבד אנדומטריוזיס, למרות שיש בפורום שלנו גם נשים עם מרקרים הרבה יותר גבוהים (סביב ה- 800).

boo33

New member
תודה

תודה. לגבי הצגת עצמי, היה נדמה לי שכבר עשיתי זאת אך לא מצליחה למצוא את ההודעה ולקשר. בכל אופן שוב בקצרה: בת 33 לאחר היריון אחד ספונטני. האנדו (כנראה) אובחן במהלך הנסיונות להיכנס להריון שני. הציסטות הקטנות הן בגודל 2 ס"מ (אחת בכל שחלה, שיהיה איזון). סוריאנו אמר שלו נראה לא שהדרגה חמורה ע"פ אולטראסאונד + בדיקה וגינלית אבל כמובן שרק בלפרסקופיה אפשר לדעת. אז הוא אמר שדווקא בדרגה שלי הוא היה מנתח כי סיכויי ההצלחה יותר גבוהים בניקוי כל המוקדים. בעצת הבנות כאן בפורום ויתרתי על האופציה הניתוחית בשלב ההוא. כרגע לאחר סבב אחד של הזרעות + גונל F המרקר קפץ (היה מתחת ל-35 בהתחלה) ואז רופא הפוריות שלי נלחץ.

ברוכה הבאה גם ממני ../images/Emo140.gif

לא יודעת לומר לך לגבי הלפרוסקופיה...זה ברור שד"ר סוריאנו הולך לכיוון, זאת העבודה שלו.. בהצלחה בכל דרך שבה תלכי.

boo33

New member
ועוד שאלה

נניח שאני מיישמת את העצה של בואינג (דקא ואז בדיקת ca 125) ובהנחה שהערך יורד האם אז בוודאות זה אנדו או עדיין יש מה לשלול (שיקול בעד הלפרסקופיה)

דעתי

אני מסכימה עם בואינג מצד אחד מצד שני אני מסכימה מאוד עם סוריאנו אנדו ניתן לאבחן רק דרך לפרסקופיה והמימדים הקטנים שאצלך הוא יכול בהחלט לתקן ולנקות את כל המוקדים כי אם זה אנדו הוא יכול להשתולל ולהגיע במהירות למימדים אחרים אז גישתו של סוריאנו לגבי "להרוג" כל עוד הוא קטן לדעתי נכונה בהצלחה

למעלה