לפריקונים...

לפריקונים...

טוב.. אז יש לי אובססיה אדירה בקשר ליצורים האלה מאז שהייתי באירלנד בכיתה ו... אני אשמח אם מישו יתן לי קצת יותר פירוט עליהם תודה:) אני!

Efeary

New member
טוף טוף- לפריקונים

מוצאם של הלפרקונים Leprechaun (Luchorpan, Lubrican, Lubberkin) בפולקלור האירי, והם מעין יצור שהוא בין גמד לאלף. הם מתוארים כאנשים קטנים, זקנים בעלי פנים מחודדות עם זקן אפור ארוך. מקור המילה "לפרקון" הוא מהשפה הגלית אירית - Laucharma'n שפירושה- ננס, או מהמילה- Leith brogan שפירושה- סנדלר. מקור הלפרקונים לפי האמונה הוא מלוך, אל השמש של הקלטים ( שהיה גם מנהיג הטוואתה דה דאנאן).הוא היה פטרון אומנות ומלאכה, ושהוא ותכונותיו והאגדות אודותיו "פושטו" אל לפרקונים. הלפרקונים הם סנדלרים מכובדים, ובעלי גאווה רבה בנעליים שיצרו לעצמם. נעליהם בדרך כלל שחורות וממורקות היטב עם אבזמי כסף נוצצים. הן פיות סוליטריות, כלומר הן נראות לבדן ואינן נוהגות להסתובב בקבוצות. נאמר שהם נוהגים לדבר בשירה ובשפה פואטית. בדרך כלל ימצאו יושבים תחת אצבעונית (צמח נוי ארסי ביותר) מכינים נעליים. הם חיים בחללים באדמה, במאורות או בין שורשיהם של עצים עתיקים. יצא להם שם בתור שומרי אוצר, אך למעשה אין להם כל שימוש באותו אוצר. הם יוצאים כמה חמדים הם בני האדם כשזה מגיע לכסף, זהב ואבנים טובות, וזה נותן להם הזדמנות מצוינת להוליך בני אדם שולל, לעבוד עליהם- תחביב מאוד חשוב אצלהם. נאמר, שאם בן אדם מצליח להתגנב אל לפרקון בלי שישים לב- הוא חייב לענות בכנות על כל השאלות- כל עוד האדם צופה בו. חשוב להשאיר את העיניים עליו, כי הוא מסוגל להעלם ברפרוף העין. ולא סתם להעלם- אלא להשאיר את אותו אדם תועה, אבוד לגמרי- מה שלא כל כך חשוב כי זה מה שהלפרקון ממילא יעשה ברגע שתמצא את האוצר... הדרך היחידה להשיג את האוצר של הלפרקון היא להחמיא לו על נעליו- נקודת תורפה רצינית אצלו. בכל מקרה, זה לא מומלץ, כי הוא יחכה להזדמנות לקחת את הזהב בחזרה. נאמר שפעם הלפרקונים היו טובים אל בני אדם אך הגאלים דחקו אותם ומאז הם אוהבים לזרוע הרס ובלאגן. ה- Cluricaun הוא כינוי ללפרקון שסיים את עבודתו היומית. לעומת זאת חלק אומרים שהוא מעין שילוב בין הובגובלין ללפרקון, ושהוא נהנה לזרוע הרס כמו לענות כבשים וכלבים בשעות הלילה ולרכוב עליהם, לשתות הרבה יין. אומרים שהוא גר במרתפים. יש גם גרסה גרמנית ללפרקון בשם Kabouter.

faery crossing

New member
לפרקונים:

תאור: הלפרקון מתואר כמו אדם מבולגן בגובה של שלושה רגל בלבד. הוא לבוש במעיל ירוק וגרביים עד הברך, יש לו כובע גדול ומוזר שכמו נשבר באמצע. הלפרקון מעשן באופן תמידי מקטורת בשם "דודינס". הלפרקון הוא יצור סוליטרי (יהיה תמיד לבדו, ללא קבוצה) שימצא בדרך כלל מאחורי שיחים מכין נעליים. קול דפיקות הפטיש על המסמר יהיה הסימן היחידי שהלפרקון אכן נמצא. לפרקונים באופן טבעי, כל הזמן- במצב של שכרות, זאת אומרת, כל הזמן במצב של לקפץ ולצחוק בפראות. הם אף פעם לא נעשים שיכורים עד כדי חוסר יעילות בעבודה, שתיית יתר עושה אותם ווכחנים ואף קודרים. מצב הקדירות של הלפרקון יביש אפילו את מנהל הבנק הכי פחות רגיש שקיים. מין: נקבות לפרקון אף פעם לא נראו ונשאלת השאלה: איך בעצם הפיות האלו מתרבים? לפרקונים עצמם מאד סודיים בקשר למקורות שלהם אך סוברים שהם צאצאים של איחוד בין בני אדם לפיות.. אוצרות: ללפרקונים יש שני כיסי עור. באחד מהם הלפרקון נושא עמו שילינג. השילינג הזה ככל הנראה קסום, הוא חוזר לכיסו של הלפרקון ברגע שהלפרקון משלם איתו. אפשר לומר שכמה שהלפרקון יקנה- הוא לא יאבד את כספו. בכיס השני נושא הלפרקון מטבע זהב שעוזר לו להחלץ ממצבים קשים ולפלס לו דרך החוצה מהם. המטבע בדרך כלל הופך לעלה או אפר כאשר הלפרקון מתרחק ממנו. לפרקונים הם כמו ה"בנקאים" של ארץ הפיות. הם יודעים היכן צפונים מקורות עושר עתיקים ונעשו השומרים של עושר זה. פיות אחרות צריכות ללכת אל הלפרקונים כאשר הן רוצות זהב לצורכיהן. הלפרקונים אוספים את האוצר העתיק של הדנים כאשר הם שהו באירלנד וקברו את אוצרם במקומות שונים. ללפרקונים יש זכרון מרשים ביותר והם יודעים את המקום המדויק שבו קבור כל אוצר ומכסים אותו בחזרה אם המקום יבקש זאת. בכל אופן לפרקונים הם לא נדיבים גדולים ולא בקלות יתנו מהכסף שלהם. יחס עם אנשים: לפרקונים נמנעים מקשר עם בני אדם. הם נוהגים כך מפני שהם רואים בבני האדם יצורים טיפשיים ומלחמתיים, הם גם מפחדים שבני האדם יגנבו מאוצרותיהם עליהם הם שומרים בקפידה. הלפרקונים הם יצורים ממש ממש זריזים ומסוגלים לזוז במהירות רבה יותר מתפיסת עיני האדם. רב האנשים יכולים רק לחוש במשהו זז בשדה הראיה שלהם מאחורי עץ או מתחת לשיח. כאשר אדם תופס לפרקון אותו לפרקון יבטיח לאדם עושר גדול בתמורה לחופש אך אסור לאותו אדם להסיר את עיניו מהלפרקון, ברגע שלא יסתכל האדם על הלפרקון, הוא יעלם בהנד עפעף. סוגי לפרקונים: ישנם שני סוגי לפרקונים. בעצם ה 'קלוריקאון' (תרגום מאנגלית) הוא סוג של לפרקון רק אחר.זהותם הפיסיקלית של שני הסוגים היא זהה, אף על פי כן יש להם מצבי רוח שונים לגמרי. הלפרקון די מריר ואילו הקלוריקאון עליז. הלפרקון לובש בגדים ירוקים בעוד שהקלוריקאון לובש בגדים צבעוניים. למעשה לפעמים הוא דומה ל"ג'נטלמן מהגבעות"... לא כמו הלפרקון, הקלוריקאון אף פעם לא נושא איתו כסף ואין לו מקומות מוצפנים מלאי זהב. בדרך כלל הם גונבים במקום לקנות את מה שהם צריכים. כמו אחיהם, יש להם נטיה חזקה מאד לשתיה חריפה של רום, יין או קוקטייל. הם יכולים לשתות בבתי עשירים את כל הבקבוקים של השתיה החריפה. הם גם יכנסו לבתים שונים ויאכלו כמה אוכל שיוכלו עד הבוקר. מסתבר שיש להם תאבון אדיר... לפעמים, בשביל השעשוע הם יכנסו לבית באישון לילה ויהרסו אותו לגמרי: יזרקו כיסאות, ישברו צלחות ויחביאו דברים כך שלא יהיה ניתן למצוא אותם. הם גם מסוגלים לרכב על כבשים, עיזים, כלבים ואפילו חיות בר לאורך אותו אזור, בדרך ישברו גדרות ויהרסו גידולים. בבוקר הם יצחקו על בני התמותה שמנסים לתקן את הנזק אשר נגרם על ידם. לפרקונים מתעבים את התנהגותם זו ופוטרים את עצמם מפעולותם של הקלוריקאונים. יש כאלו הסוברים שקלוריקאונים הם לפרקונים שקצת השתגעו...

Efeary

New member
ואם מתחשק לכם לחפש אותם בזמנכם-

האתר הזה מהווה מקום טוב, שם ניתן לצפות במצלמה 24 שעות ביממה באותו מקום. ניתן לדווח ולקרוא דיווחים! תצפית הלפרקונים

ronit330

New member
ציור-לפריקון שלייי../images/Emo110.gif

טוב סתם..זה ציור שאת ציירת!!(שרוטה במח)אז מההה אז מההה אז אני לא מוכשרת!!סוווווווווווווווו? המממ..ישש לכם פה גם תמונות של לפריקונים??

ronit330

New member
אוי טעות בקובץ../images/Emo110.gif

(זה גם של לי..) ציחירת מוכשרת שלי..(חרוז תפוז!!!

יו רונית מתה עלייךךךך!!!

ניסיתי לפרסתם אותו פה אבל אני לא מצליחה להעלות קבצים משום מה:) ולכל אנשי הפורום.. סליחה שאין לו זקן..הוא יותר חמוד בלי! וסליחה שהפטריות לא קשורות לכלום.. אבל זה חמוד ככה!

ronit330

New member
ועוד ציור של לפריקון..../images/Emo110.gif

מוקדש ללי באהבה
וכן כן..גם אותו ליקו ציירה..

רק חבל שהלפריקונים שלי לא עושים

נעליים.. השראה לציור חדש:) נכון רונית?! וואי רונית את מותקקקקקקקקקקקקקקק!!! ואני
אותך
מאודדדדד!

shining moon

New member
יווו זאת את שציירת את חמי ומירו../images/Emo13.gif

**סוגדת** זה אחד הציורים היחידים באתר של חלוצי החלל שיש בו כישרון
(אפילו שיש עוד שניהם אני חושבת שהם חמודים ביותר)

את בפורום של החלוצים???

מי את......? אני לא ציירתי את חמי ואת מירו! אותם ציירה גילי (קיווי הכרובית) אני ציירתי תלפריקון החביב שכל פטריה מייצגת את חמי/מירו:) אני מיוחדת.. ו.. צרפי אותי לאייסיקיו שלך..אם יש לך 136504805 וכל מישו אחר שרוצה מוזמן!

המון תודה שירה ואפרת!!!

אוף רציתי לפרסם פה ציור של לפריקון שציירתי... אבל אני לא מצליחה להעלות פה קבצים..בעעעע פרסמו פה תמונות של לפריקונים לכל מי שיש:) תודה

למעלה