לפרוש מהלימודים

MechTor

New member
לפרוש מהלימודים

אני עתודאי, סטודנט שנה א' בפקולטה להנדסה באחת האוניברסיטאות בישראל. את סמסטר א' אני סיימתי עם 3 נכשלים סופיים בקורסים מתוך 5. אני צפוי לעמוד בפני וועדת משמעת שתדון אם להעיף אותי או לתת לי צ'אנס נוסף.
אני לא יודע מה לעשות. מצד אחד יש לי מוטיבציה להמשיך ללמוד, מצד שני פשוט לא הלך... אני יכול להגיע לתפקיד מסוים בצבא, שדי מעניין אותי, אם אחליט לפרוש, רק שבתפקיד ההוא יש סיכון בריאותי שאני חושש (קרינה).
היו כבר מקרים של סטודנטים שנכשלו בהתחלה, אבל עם הזמן הצליחו ואפילו הפתיעו, אולי אני גם כזה ואולי אני לא.
אני לא יודע מה לעשות... מה לדעתכם כדאי? להמשיך בכל הכוח ולקוות לטוב או להפסיק עכשיו לפני שאני אבזבז עוד זמן וכסף?

בן100

New member
הבחירה לא בידיך

ואם היתה לך מוטיביציה ללמוד. לא היית נכשל.

לדעתי אתה לא מספיק בוגר כדי להצליח בלימודים. לך לצבא ואחרי הצבא תחליט מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול.

kaner91

New member
אתה מדבר שטויות

נתחיל בכך בעתודה היא מסלול *התנדבותי*, מה אומר שאפשר לפרוש בכל שלב בלימודים (אך תחוייב להחזיר את הכסף).
בנוסף, תואר בהנדסה (ולא משנה כ"כ איזו) מאוניברסיטה הוא קשה ובמיוחד בשנה א', וגם סטודנטים עם המון מוטיבציה נכשלים על ימין ועל שמאל בשנה הראשונה.

בן100

New member
באמת?

אם לא שמת לב אתה כותב לאדם שלא רק בילה באוניברסיטה יותר מכמה שנים טובות. אלא גם לימד סטודנטים להנדסה (כן - באוניברסיטה).

kaner91

New member
אין פלא

עם מתרגלים אטומים כמוך ברור למה הסטודנטים נכשלים...

בילבי8

New member

uIsses

New member

אכן שטויות. וחוצפה של ממש לומר את זה לאדם שמבקש עזרה.

בן100

New member
קראת לפני שענית?

"אני צפוי לעמוד בפני וועדת משמעת שתדון אם להעיף אותי או לתת לי צ'אנס נוסף"

uIsses

New member
ואיך זה קשור לתוכן ההודעה שלך?

אני מניח שהוא מתכוון לוועדת הערכה, או איך שלא נקראת הוועדה שבודקת את ההישגים של הסטודנט, ולא אם הוא ביצע עבירות משמעת.

בן100

New member
עכשיו תקרא שוב את ההודעה שלי

ותסתכל אם רשמתי משהו שקשור לוועדת משמעת.

uIsses

New member
קראתי שוב

וחוץ מהתנשאות והטחת אשמה באדם שאתה לא מכיר ולא יודע מהן הנסיבות שלו למצב, לא ראיתי כלום.

uIsses

New member
זה תלוי רק ברצון שלך

אם עוד לא איבדת את המוטיבציה ללמוד ולנסות לשפר את הציונים (ונשמע שעוד לא איבדת), אני מציע שתשנס מותניים, תנסה להדחיק בינתיים את הכשלונות ותיתן את כל מה שתוכל כדי להתרומםמהמצב הנוכחי. אם בסופו של דבר לא תצליח, וזה כבר קרה לרבים וטובים לפניך, פשוט תצטרך להכיר בכך שאתה לא במקום הנכון ולהחליט אם לעבור לתואר אחר (במידה ויש אפשרות כזו) או לפרוש מעתודה לחלוטין.

מניסיון של חברים אני יכול לומר, שיש גם כאלה שלא הצליחו כעתודאים להנדסה אבל חזרו לתואר אחרי הצבא והשלימו אותו בסוף בציונים סבירים. הכשרון המתמטי אמנם לא נוטה להשתפר עם הזמן, אבל זה שלומדים במסגרת יותר משוחררת ופחות מחייבת מעתודה גם משפיע לטובה.

אל תדאג לגבי בזבוז הזמן והכסף. אם זה מה שאתה באמת רוצה, חבל לפרוש מוקדם מידי ואחר כך לתהות אם זה היה הדבר הנכון לעשות.

PooKiPsiT

New member
לא יודעת אם שאלת גם בפורום עתודה

אבל שווה להכניס למשוואה הזאת גם את הסיכוי לקבל שיבוץ טוב במקצוע שלמדת (לא ליווי פרויקטים) בכלליות וגם בהנחה שהציונים שתסיים איתם אם תמשיך יהיו בינוניים או פחות מזה. בלי שיבוץ טוב אתה תהיה בבעיה כשתשתחרר ותנסה למצוא עבודה באזרחות, ובמקרה כזה עדיף לפרוש ולנסות שוב אחרי השירות הצבאי כשגורלך יהיה קצת יותר בידיך.

אם יתנו לך להמשיך ללמוד (ותחליט שאתה רוצה), עוד סמסטר לפה או לשם לא ישנה את החיים שלך יותר מידי. אבל אם גם אז הציונים ימשיכו להיות נמוכים - אל תהסס ותפרוש. מסלול העתודה הוא לא כזה זוהר כמו שהצבא מציג אותו לתלמידי תיכון. רובנו מסתדרים יפה בלעדיו

נקודות למחשבה:

1- האם באמת עשית את המקסימום? לא בקטע של מאמץ. אני בטוחה שהתאמצת. אבל, למשל, האם נעזרת בשיעורים פרטיים שהיו יכולים להפיל לך את האסימון, או שקיווית שאיכשהו תצליח להשלים את הפער לבד?
2- האם תתחרט? אני יודעת שאם אני מוותרת כבר בהזדמנות הראשונה שיש לי, אז רב הסיכויים שאני ממש אתבאס אח"כ שלא נתתי לזה עוד הזדמנות.
אם האוניברסיטה מאפשרת לך- לך על הזדמנות שניה, לדעתי. אחרי שתנסה שוב- אז תחליט אם זה באמת בשבילך או לא.

WitchWithAWatch

New member
אל תתייאש! יש לי דוגמא עבורך

אחי גם עמד בפני וועדת משמעת שנתנה לו צ'אנס נוסף, הוא למד הנדסה בטכניון ובסוף הוא סיים את התואר כמצטיין דיקן בכמה וכמה סמסטרים.
אז זה בהחלט אפשרי! זה אומר להשקיע המון, לקרוע את התחת, להיעזר בכל מה שאפשר.

השאלה היא האם אתה מוכן להשקיע או מוכן לוותר לעצמך אחרי סמסטר אחד.
אני עומדת באותו המצב שלך, נכשלתי אפילו ביותר ממך, אבל אני יודעת שהתואר הזה ישרת את המטרה שלי ואת מה שאני רוצה לעשות בחיי.

בהצלחה

S h a r k 1 8

New member
אפשרי בהחלט

סמסטר ראשון ידוע כקשה מנטלית.
אם אתה במקרה לומד באת"א, אז הפקולטה עשתה שינויים דרסטיים בקורסים של השנתיים הראשונות, מה שגרר עלייה מאסיבית באחוזי הנכשלים. אחת הסיבות לירידה בציונים היא שסגלי הקורסים העבירו את הקורסים במתכונותיהם החדשות בפעם הראשונה/השנייה, וכנראה עדיין "משתפשפים" על הקורסים.

למעלה