לפרוש בשיא

hang on

New member
לפרוש בשיא

בסופ"ש האחרון התרסק מדריך המצנחים והגלשנים הותיק ביותר בארץ עם מצנח טנדם (חבלות ללא שברים לו ולנוסעת). כשבוע שבועיים קודם הוא ריסק עוד חניך גלישה אוירית בגבעת האימונים בראשון (נזקים כבדים לאיברים פנימיים ומעל שבוע אישפוז בוולפסון). מדוע אף אחד לא מתחקר תאונות אלו של בתי ספר לגלישה (ישנם עוד כמה פגועים מהגבעה הנ"ל בשנים האחרונות)? מדוע לא שומעים על כך בפורום? האם טייס ראשי מודע לבעיה? מדוע אף אחד לא עוזר למדריך היקר לפרוש בשיא? סליחה על הכתיבה בעילום שם פשוט כבר סבלתי מספיק שיחות טלפון מהמדריך היקר (בעבר).

ג ל נ ט י

New member
עילום שם...

ואללה מרוב עילומי שמות אפילו לא יודע באיזה מדריך מדובר, למרות שהרמזים קרובים. אם אתה כבר בעילום שם, תן פרטים, תהיה ספציפי, ההנהלה לא ממש תעזור לך (לא שהיא לא רוצה, אין שם מספיק מתנדבים שיכתבו לכולנו תחקיר...)

David Gerby

New member
נשמע מוכר

לפי מיטב ידיעתי, בשמי בלבד לא ידוע לי על המקרים הללו, למעט...מידע קלוש ממקור לא אמין שלא ניתן להסיק ממנו דבר. חבל שמי שכן יודע דבר לא דואג לפרסם וליידע את כולנו. אמנם הפורום לא מייצג את האגודה אך הוא בהחלט מהוה כיום מקור המידע העיקרי של הפעילות (בהתחשב בכך שמכתבים מקבלים רק שלוש פעמים בשנה) ואני חושב שמן הראוי לפרט מה בדיוק היה (אפילו בעילום שם). גם אם הינך גולש בכיר, זה ממש לא הוגן להסיק את המסקנות בטרם יצא תחקיר של טייס ראשי. גם כך יש מספר מאוד מצומצם (2) של מדריכים בארץ אשר נותנים עוד טיפת תקווה לדור ההמשך של הספורט והם שניהם נצלבים עם כל אירוע או תאונה. את התשובות לתחקור יהיה מעניין לשמוע מפי טייס ראשי (אגב, מי טייס ראשי עכשיו?)

דודו

עכשיו אולי תבין שזו בדיוק הסיבה לכך שאיני מוכן להמשיך להדריך, כל אוכלי הנבלות למיניהם שמשיעים כולם לפני בדיקה ולעיתים ללא ביסוס

kitoman

New member
עמירם...הוצאת לי את המילים מהפה

ואני עד, כשביקשתי ממך להדריך ואמרת שאתה לא יכול הבנתי בדיוק שזו הסיבה אז דיי, גם ככה אין מי שידריך בתחום והאחריות כבדה לאללללה. כולם רוצים למזער נזקים אפשריים, זה ברור, אך גם אם החניך קפץ 100 פעם בגבעה בצורה מושלמת, הפעם ה 101 עלולה להיות אסון בגלל חוסר ריכוז רגעי, משב רוח או 1001 סיבות שלא בתחום אחריות המדריך או לא במרחב ידיעתו (וזה בדיוק העניין - גלישה אוירית זה לא מדע מדוייק (ולמתחכמים - זה אוליי כן אבל לא ברמה חישובית לחניך)). צריך לתחקר כל מקרה לגופו ולא להתנהג כמו חברי כנסת המבקשים מחבריהם להתפטר. וצריך להוקיר תודה לכל מי שמתעסק בתחום ומגשים חלומות לאנשים (בפרוש כך)

shlomi toples

New member
ארנון

מדובר בארנון ואל תמהר לשפוט מה שארנון שכח רבים מאיתנו עד לא יודעים.

חגי

New member
אין קלישאה יותר מטופשת מזו !

גם אחרי 30 שנה ניסיון יש אנשים שממשיכים באותו קו שגוי . לעניות דעתי עד היום שוגה ארנון בהוראת טכניקת הנחיתה ונראה לי מתוך המעט שראיתי ששיעור שותלי האף אצלו גבוה מהממוצע הארצי.

David Gerby

New member
השאלה היא האם הוא צריך לפרוש

בגלל זה? והאם יש מי שיעשה את העבודה (אם בכלל) טוב יותר? אגב, מה זה הממוצע הארצי? אתה מתחשב בכך שכ 80% מהגולשים הפעילים למדו בעגור?

shlomi toples

New member
אני לדוגמא

אני למדתי אצל ארנון ויש לי 10 שנים של טיסה מאות שעות של טיסה ורקורד הנחיתות שלי הוא צלע אחת שבורה . אז מה זה אומר על ארנון. שום דבר!!! חגי אל תבלבל את המוח כל פעם שקורה אצל ארנון או עמירם תאונה . כל אלה שלא אוהבים אותם תלוי מי את מי קופצים ועושים מזה סלט ... לא לעניין. חכו לתחקיר ואחר כך תשלפו סכינים. הרי מעבר לזה לא תעשו ... "לשיפור רמת ההדרכה בגלישה אווירית"

Giladno

New member
I wouldnt like to sound

chauvinist, but it reminds me one of the famous cliche' (about women): one cannot with them at the same time cannot with out them. I think this is the most accurate description of Arnon. I already wrote very positively about his contribution for the sport. At the same time he is carrying a tremendous responsibility to so many broken trials of people to join the sport. The main problem with Arnon is that is not willing/capable of learning. he never pogressed in his methods and keep repeating the same mistakes. it is not until someone will be capable or willing to take-over his immortal role of the gate keeper into the Israeli hang gliding world that the sport will experience a better introducer

שחר ויג

New member
בתור חניך לשעבר

אני חייב להודות שאני לא לגמרי משוגע על הטכניקות הוראה של ארנון אבל אם יש משהו אחד שלמדתי אצלו זה איך לנחות!!! ובתור אחד שטפו טפו טפו , עיקם פעם אחת או פעמיים צלע בגלשן בכל השלוש שנים פלוס שהוא טס, אני יכול להגיד שלא יזיק שדרוג רציני לכל מערכת לימוד הגלישה בישראל ,אבל תאונות זה דבר שקורה הרבה לחניכים בספורט שלנו והגיע הזמן שיפסיקו לדחוף כל תאונה למדריכים בפרצוף. ולכל המשתלחים להנאתם , אם יש לכם הצעות בונות איך לשפר את מערך ההוראה , אז תמצאו דרכים ליישם !!

למעלה