לפרוק מעליי...............

לפרוק מעליי...............

זה מצחיק כמה שאני רגועה ואף אדישה, אבל אני לא כ"כ מאמינה לעצמי ולהרגשותיי, אני כאילו מתנהגת עם עצמי כרגיל, אני ממלא את עצמי בדברים שאני עושה, מנסה להדוף מחשבות, לא בהצלחה מרובה, אבל אני מרגישה שמתעללים בי, יש ימים שההתעללות הנפשית כ"כ עמוקה ושורשית שגם כשאני מחייכת, ואני מרחייכת הרבה, אני מרגישה צביעות. "העצבים" שלו גורמים לי לשיתוק, לרגיעה, אני לא מסוגלת להרים את הקול ולפעמים אף לדבר....... כשאחותי דפקה אצלי היום אחה"צ בדלת, הרגשתי חשש, פחד אפילו איימה מספיק היה לראות את המבט בעיניוו כדי לקפוא בקור למטה. (ביקש ממני שאחותי לא תגיע כי רוצה להיות עם הילדים לבד כ-ל השבת, ולא אמרתי לה.והיא הגיעה........) דקה לפני כם אמר שלא מרגיש טוב ושאני אהיה עם הבנות ושהוא ינוח, אז מה הרשעות , להפגין כח? ! אני מרימה ידיים, הולכת לפגישות ייעוץ כי קבענו אותם, כי אנ נהנת מהם, כי אני אוהבת ששומעים אותי אבל להגיד שאני נותנת לצאנס סיכוי? לא בטחה....... אני כבר לא יודעת מה עדיף להיות אומללה איתו או אומללה לבד.לפעמים אני כ"כ רוצה רוצה להילחם בו, לפתוח תיק ברבנות לגמור את כל הסיפור בהמשכים הזה, ולפעמים יש בי רפיון ואין לי כחות שאני זורמת עם החרא, זורמת עם הרע, זורמת עם התקיעות של החיים, מחכה לאיזה פיצוץ רציני שיגאל אותי מייסורי או לרגיעה ארוכה שתמשך ותישמר..מה יגיע קודם?????????

במידה וחזרת לפורום לקרוא תגובות...

יש לי משהו קטן להגיד לך... "אני כבר לא יודעת מה עדיף להיות אומללה איתו או אומללה לבד" - מי אמר לך שתהיי אומללה לבד? אבל את בוודאות אומללה כשאת איתו.... נכון יש רגעי אור ואושר איתו מדי פעם, כאלה שמשכיחים את הרגעים הרעים עד שהם שוב חוזרים על עצמם...אבל זה נורא להרגיש בכלא של עצמך. להרגיש את העצבים שלו עד כדי כך על זה שאחותך הגיעה? זכותו לבקש קצת שקט מאנשים אחרים בתוך הבית שלו אבל מבט מאיים זו בהחלט לא תגובה נורמאלית למישהו שאוהב אותך ומכבד את המשפחה שלך. אני בת 25, רווקה ובלי ילדים...אין בכלל מה להשוות בין הסיפורים שלנו, וכמובן שמכלול השיקולים שלך הרבה יותר כבד מ"אם טוב לי או רע לי איתו" - מהמעט שכתבת הזדהיתי. תיארת את העתיד שלי אם הייתי נשארת איתו. אני לא באמת מרגישה בבית, את מוותרת ומתפשרת על המון דברים בשבילו, לא מקבלת שום הערכה מהצד שלו, משותקת מהעצבים ומהכעס שלו, הולכת על קצות האצבעות בבית *שלך*! בכל מקרה, אני לא אתן לך עצות כי אין לי - כל מה שרציתי לכתוב לך זה שבמידה ואת חושבת שכבר עדיף להיות אומללה איתו מאשר בלעדיו - את לא תהיי אומללה בלעדיו, אף אחד לא ישלוט לך על החיים, על הנשמה, אף אחד לא יאיים עלייך או יפחיד אותך, תהיה לך את הפינה שלך, את תקבלי את השליטה בחזרה לחייך. ותופעת לוואי של זה: תחזירי לעצמך את הערך העצמי - אולי ככה תמצאי בן זוג אוהב שיקבל אותך עם הילדים ויתן לך את האהבה שמגיעה לך. כי לא משנה כמה את אשמה בחוסר התקשורת בינך לבין בעלך - אין דבר המצדיק התנהגות כזו מהצד שלו. באותה המידה הוא יכל להיות נחמד לאחותך, או לעקם לך פרצוף חמוץ וללכת לחדר (במקרה הכי גרוע!) - ואחרי שהיא תלך לשאול אותך למה לא ביקשת ממנה לא להגיע. ככה שני אנשים הגיוניים ושאוהבים אחד את השני אמורים לתקשר. לתובנה הזאת הבנתי אחרי שנפרדתי מחבר של שנה וחצי שהסתיר לי את האור. כן זה קשה ולפעמים הרגשת הבדידות לא נעימה אבל שומדבר לא שווה את תחושת הפחד הנוראית הזאת שמחלחלת בך כל פעם שאת חושבת שעשית משהו שלא מוצא חן בעיניו. בהצלחה. ליבי איתך.

איציק911

New member
רווקה בלי ילדים שיהיו לך ילדים תיתני עצות

גברת ליבי הרווקה בלי הילדים אל תיתני עצות לדברים שלא התנסת בהם ואת לא מכירה. להיפרד מחבר זה לא כמו להיפרד מאבא של הילדים שלך את מבינה? את מודעת בכלל לנזק שנגרם לילדים של הורים גרושים? אם היא היתה נשואה בלי ילדים הייתי אומר לה תתגרשי אבל ברגע שיש ילדים הכל משתנה. בכל מקרה גברת ליבי תיתני עצות לדברים שבהם התנסת בחיים ולא לתת עצות לדברים שלא התנסת בחיים ואת לא מבינה חוץ מזה שזה בכלל טיפשי מצידך וטיפשי בכלל להחשיב את הדיעה שלך אין בזה גם מוסר ויושר. אני לא אתן יעוץ למישהו איך לטוס בחלל מבלי שחוויתי זאת. תחשבי בלי שאת מרגישה יש רוע במה שאת עושה כי חשבת על זה שעקב חוסק נסיונך אולי את מטעה אותה?

וואוו ווואווו

א. היא כתבה מה שהיא הרגישה, ניסתה להיכנס לנעליי, אתה לא מסוגל לדמיין איך תרגיש בחלל גם אם אתה לא טס לשם?, ב. אני קוראת, והתרגשתי מהיחס ומהנסיון להזדהות ג. אל דאגה אני , אם, לא אתגרש ע"ס כמה הודעות בפורומים, זה נותן לי קוי מחשבה, מוסיף לי לתחושתיי, מחמיא לי שמתיחסים, מעניין לקרוא עוד דעות של אנשים אבל ........בגבול מסויים.

pasa24

New member
מה את

מרגישה צורך להתנצל בפני כל היועצים שמיעצים, צוחקים, ויורדים על אחרים.

chenby

New member
גם אני רווקה בלי ילדים

והיא לא ביקשה עצות על טיסת חלל היא ביקשה עצות על רגש- שגם ילד בן 3 יכול ללמד אותה ואותי ואותך דבר אחד או שניים.. אולי עקב השיפוט שלך אתה מונע מפוטוגנית לקבל עצה שאולי דווקא טובה עבורה?

איציק911

New member
chenby זאת הבעיה....

הזילזול הזה של אנשים בהבנה של להביא ילד לעולם ומה האחריות שלהם. זה דבר שצריך ללמד ואז אולי יהיו פחות גירושים ופחות ילדים מתוסבכים שגודלים בלי אב או אם. היא לא בדיוק ביקשה לקבל עצות על רגש אלא עצות על הזוגיות שלה,ובזוגיות שלה יש ילד. וטובתו של הילד באה לפני הכל אלא אם היא חושבת אחרת אז אולי חבל שהיא התחתנה והביאה ילד. כי אם טובתה באה לפני הילד אז הייתי מציע לה לחזור לחיי הרווקות ושתילך לבלות במסיבות ותכיר גברים ותשאיר את הילד שהאב יגדל אותו. היא ובעלה צריכים לעשות כל מאמץ ללכת לשיחות יעוץ ואם יועצת אחת לא עוזרת וטובה ללכת לאחרת ולדבר ולדבר ולהבין ולוותר ולעשות הכל הכל בשביל למנוע פירוק המשפחה. ואם הבעל הוא מפגר שיש לו בעיה בדיבור ולהבין עדיין לא לוותר ולעשות מאמץ בשביל להבהיר לו את המצב,לדבר עם הקרובים אליו ללכת ליעוץ או למצוא כל דרך להגיע אליו ולא לוותר.

chenby

New member
איציק אני בהחלט מסכימה איתך

שכשיש ילדים, זו מחוייבות ואחריות לשים אותם לפני הכל, בעיני זו גם אחריות ומחוייבות לגדל אותם בשמחה ואהבה (אבל זה סיפור אחר) רק בוא לא נערבב דברים. אני כתבתי לך תגובה לתגובה שכתבת לדנושקה 999... היא כתבה מתוך ליבה וגם חזרה כמה פעמים על זה שהיא לא באה לתת עצות כי היא רווקה (היא הרי יכלה להשמיט את הפרט הזה ואז לא היית יודע) אלא כותבת מתוך הזדהות רגשית וזהו.. לגבי המצב של פוטוגנית זה כבר סיפור אחר שעליו לא הגבתי לך..

איציק 911

רציתי להגיד לך, כבת להורים גרושים, שהנזק שנגרם לילדים להורים גרושים קטן ברבע מהנזק שנגרם לילדים שהוריהם הנשואים היו צריכים להתגרש.

איציק911

New member
דנושקה 666 המתוקה....סליחה אם הייתי קצת תוקפנ

אני מצטער אבל באמת זו דעתי רשמת אני לא אתן לך עצות כי אין לי ואז....... אני אישית ששואלים אותי משהו שאין לי ניסיון בו אני מעדיף להגיד לא מבין בזה ולא חוויתי זאת ותעשה מה שאתה חושב. אני אישית גם לא שומע עצות מאנשים שאין להם ניסיון בתחום שעליו אני רוצה לשמוע עצה. תראי להיות גרושה עם ילד זה לא נעים ולא מציאה גדולה וזה במידה והאישה היא אנוכית ורואה קודם כל את טובתה האישית. שמביאים ילד לעולם שהוא לא בחר לבוא לעולם אלא הוריו בחרו להביא אותו לעולם הילד בא תמיד לפני ההורים,כל שיקול הוא קודם כל טובת הילד אח"כ ההורים. הדבר הזה צריך לבוא גם במקרי גירושים שבהם הילד הוא הנפגע העיקרי וטובת הילד הוא שזוג הוריו יחיו ביחד ולא לגדול שיש לו חוסר באבא או באמא. כל הטיעונים שנכונים לגבי חברות ולגבי נשואים ללא ילדים לא תופסים לגבי נשואים עם ילדים כי שיש ילדים צריך לעשות מאמץ גדול לא להתגרש וכמו שאותם זוגות ידעו להביא ילד לעולם שיהיו גם אחראים ויעשו כל מאמץ בשביל הילד שלהם. אני אישית תומך מאוד בפירוק קשרים שאין בהם ילדים וגם מסיבות לא רציניות כי הזוגות האלו שכ"כ מתעקשים להמשיך בקשר עם בעיות לפני שיש ילד רצים אחרי שהם מביאים ילד מהר מדי לרבנות. אני אומר להורים עם ילדים דיי למגיפה הזאת של הגירושים ודיי לדפוק חיים של ילדים קטנים

איציק911

New member
ודנושקה 666 עוד משהו...את אדם טוב

את כתבת דברים יפים וחכמים, את תמכת בה מתוך אהבה ואיכפתיות וכל הכבוד לך את אדם טוב ואיכפתי שרצה לעזור. אבל מה אין לך ניסיון בשביל לתת עצה ,בתור אחת שלא נשואה עם ילדים טוב ושוב סליחה הגזמתי קצת....

chenby

New member
יפה לך רוך

רק תזכור שהדעה שלך ואיך שאתה חושב אישית, זה בדיוק זה- איך שאתה חושב באופן אישי. גם אם אין לה עצה, וגם אם יש לה עצה שלא נכונה עבורה, היא פה, כותבת בשביל לכתוב, תומכת ונותנת אוזן קשבת למישהו שמבקש תמיכה. לפעמים זה הרבה יותר חזק מכל מיני עצות סרק.. באופן אישי ,אני נמנעת מלתת עצות כי אני בחיים לא אדע יותר טוב על חיים של מישהו אחר יותר ממנו, רווק או נשוי נסיון או לא, לא רלוונטי. תמיד מה שעובדה בחיים שלך, הוא דעה לחיים של מישהו אחר. (לכן אני יכולה רק לתת את נקודת המבט שלי ותו לא..) בכל מקרה אני (אישית) מוקירה אותך על ההתנצלות :)

אוקי...קיבלתי את ההתנצלות שלך ו

באמת שקלתי אם לכתוב לך תגובה או לא, כי סך הכל אני לא מכירה אותך ואנחנו אמורים להתרכז במה שהיא כתבה ולא במה שאני כתבתי...גם אנשים אחרים שהגיבו על התגובה שלך אלי די קלעו במה שאני רציתי לכתוב. אבל בכל זאת הייתי רוצה לכתוב לך כמה דברים. אומנם אני רווקה בלי ילדים אבל זה לאו דווקא אומר שאני מטומטמת ותמימה :), ברור לי לחלוטין שלהיפרד מבעל עם ילד זה שונה לחלוטין מאשר להיפרד כאשר אין ילדים - וגם ציינתי את זה. עם זאת, יש לתמונה גם פן אחר. אתה מאוד מתעקש שילד צריך לגדול עם הוריו. האם זה בכל מחיר? עדיף שהילד יגדל עם גבר שמוציא קיטור על האישה שחיה לצידו? שמדבר אליה לא יפה? שיגדל ויתחנך לא לכבד נשים? שיכנס גם הוא למעגל כזה שהוא לא מכבד את אשתו וגם היא תעזוב אותו? (כי מה לעשות, כמו שאתה מצפה שיכבדו אותך ויעריכו אותך, כך גם היא). זה לא רלוונטי מאיפה הכעס שלו בא או איך הוא הגיע למצב הזה ("היא נתנה לו לדרוך עליה" וכו), העובדה היא שזה קורה וכרגע לבעלה אין יותר מדי נכונות לשנות את זה. אני לא באה לשפוט את החינוך של בעלה, אבל כל עוד הילד גר איתם באותו הבית, הוא בטוח נחשף למצב - גם אם זה בעקיפין. אולי עדיף שילד יגדל רק עם אמא שלו - אבל אמא שלו קצת יותר רגועה ממה שהיא היתה, עם ערך עצמי קצת יותר גבוה. כן, יהיו קשיים. במיוחד בהתחלה. אבל אם היא מחליטה לעשות את הצעד הזה, זה באחריותה לספק לילד את כל התמיכה שהוא צריך. ויש מצב גם שהוא יראה את אביו לעיתים מאוד קרובות. ככה אולי הוא יראה מציאות נכונה ויגדל עם ראייה וגישה נכונה לאיך להתייחס לנשים כראוי, ואיך אבא נראה כשהוא לא עצבני ומתוסכל. עוד דבר - חזרת כמה פעמים על זה שאישה גרושה עם ילד היא לא מציאה. איך אתה מעז בכלל להוציא משפט כזה מהפה שלך? אתה חושב שאישה שעוזבת את בעלה כי הוא גורם לה להרגיש ממש רע ישר חושבת על לצאת עם גברים אחרים? על זה שהיא לא מציאה? כל כך שטחית שבגלל פעם אחת שהוא דיבר אליה לא יפה היא תארוז את הדברים שלה ותלך? עצרת לחשוב כמה דברים אותה אישה צריכה לעבור ולספוג בשביל שהיא תגיע להחלטה שהיא עוזבת את האהוב שלה עם הילד המשותף? בשביל להציל את המעט שנשאר ממנה? אני חס וחלילה לא מקלה ראש בלפרק משפחה אבל מהיכרות מאוד מעמיקה עם גבר אטום, מתעלל, משפיל ומקלל וממש לא מתכוון להשתנות - אני מבינה גם שיש קשרים כל כך הרוסים שלא ניתן לתקנם. אני מטעה אותה? באיזה סרט אתה חי? היא חיפשה תמיכה והזדהות ולא שומדבר מעבר. אין לנו את התמונה המלאה וגם לעולם לא תהיה לנו, את התמונה המלאה יש רק לה ולבעלה, ומן הסתם שהיא לא תעשה צעד רק על סמך מה שכותבים לה פה - אם כבר היא תעשה איזשהו צעד, זה רק בגלל שהיא כבר נטתה וקיבלה את החיזוק שהיא היתה צריכה. ילד צריך לגדול בסביבה שבה יש כבוד בין אבא לאמא, בסביבה רגועה. נכון, יש ריבים וויכוחים ומן הסתם שהתמונה לא תמיד ורודה, אבל ברגע שזה נהיה על בסיס יומיומי וגובל בחוסר הערכה משווע, פה כבר צריך לשים את הגבול. ופה אני מסיקה את המסקנות מהדברים שהיא כתבה - אם אני טועה אז קבל ביטול על כל מה שכתבתי. לסיכום! אני לא מקלה ראש בפירוק משפחות, לא הצעתי לה לעזוב אותו, וגם על סמך מה שהיא כתבה הוא לא שש לשנות את המצב. היא כתבה משפט מסוים שהזדהיתי איתו ורציתי לשתף אותה איך הרגשתי אחרי שעשיתי את אותו המהלך. זה הכל. אז רד מהעץ. תודה.

איציק911

New member
דנדושקה את חכמה ומקסימה../images/Emo13.gif ותודה

את לא מטומטת ותמימה. את צודקת באמת זו לא דוגמא טובה לילד שרואה את אבא שלו מדבר אל אמא לא יפה אבל לא לרוץ לפרק משפחה על זה צריך לדבר איתו שיתחיל לדבר יפה ולטפל בו לדבר עם הקרובים אליו , ללכת ליעוץ , שיקח טיפול לעשות הכל אבל הכל בשביל למנוע גירושים. ובטח לא לשקוע ברחמים אישיים ולהרים ידיים. היא כתבה פה רק את הצד שלה ואני בטוח שהיא לא מושלמת ובד"כ ששומעים את הצד השני התמונה מתבהרת אז עדיין לקחת הכל בעירבון מוגבל וגם אם היא צודקת ב 100 אחוז עדיין לטפל בו . ברור שאחרי שהיא תתגרש היא תרצה להיות לבד תקופה אבל אי אפשר להיות לבד כל החיים ואז שהגרושות יוצאות לחיי הרווקות הם לא מציאה גדולה ואין עליהם קופצים,היחידים שקופצים עליהם הם אנשים באיכות ירודה מאוד שעושים זאת מתוך יאוש שלא מצאו בת זוג ושמתחתנים מתוך יאוש הדרך לרבנות מהירה וקצרה מאוד ועד שמגיעים לרבנות גם החיים לא יפים. כל גבר נורמלי יעדיף רווקה ולהתחיל חיים ולבנות משפחה בלי כל מיני ספיחים מהעבר (אלא אם כן היא גרושה בלי ילדים פה אין לה בעיה היא כמו רווקה)

נונה17

New member
איציק, מה עם גבר שהוא בעצמו גרוש עם ילדים?

האם גם הוא סחורה פגומה?

למעלה