לפרוס כנפי עורב

סמיטיסם

New member
לפרוס כנפי עורב

מקווה שתאהבו את הסיפור, הוא נכתב כלפני שנה. לפרוס כנפי עורב חיוך התנוסס על פני, את זה אני זוכר, אך את המשך רצף הזמן מהנשיקה הראשונה שלנו ועד למותה האכזרי של החברה שלי ע"י אלפי דקירות, אינני זוכר. סמוק לחיים כרגיל ולבן עור, ישבתי בתחנת המשטרה עטוף בשמיכה מעופשת אך מחממת להפליא, אימי מסתכלת עלי בדאגה גלויה, לחייה רטובות מדמעות, בעוד שלידה עומד נחוש להרגיע אותה, משה, אבי החורג, שפמו הענק מגרד את שערותיה השחורות כפחם של אימי,בעוד ידיו מקיפות אותה. אימי ומשה היו מאחורי קיר זכוכית כהה לחלוטין הם יכלו לראות אותי, ואני לא הייתי אמור לראות אותם. מולי היה שולחן ומאחוריו ישב חוקר מהמשטרה לבוש במדים מתאימים, פרצופו לא היה מיוחד וחסר פרטים מזהים כלשהם, ידיו נחו על דפים ספורים שנערמו בערמה על השולחן. "מה שימך?" שאל החוקר בקול יבש. "יוסי" פתחתי את פי מנסה לא להקיא, הסתכלתי על ערמת הדפים שלראשה דף פרטים, הפרטים שלי "אבל זה כבר כתוב לך" השוטר המשיך להסתכל על הדף מתעלם משאמרתי ומיד שב לשאלותיו "ובן כמה אתה יוסי?" הסתכלתי על הדף וראיתי את המספר 16 מופיע לאחר המילה 'גיל', החוקר תפס את מבטי כחכך בגרונו, הסתכל עליי במבט בוחן והמשיך. "האם תוכל לומר לי היכן הייתה לפני כ- 4 שעות, בין השעות 6 עד 7 בערב?" הסתכלתי בתקווה לעבר הדף, אך מיד נדתי בראשי, חיוך מוזר ומצמרר עבר בפני... "את יודעת שאני אוהב אותך" אמרתי בעוד סומק נוסף הצטבר בפני, רחלי הסתכלה עליי ומבט נבוך התפשט על פניה. "כן" אמרה בשקט, היא התקרבה אליי עוד קצת, והמרחק בינינו הצטמצם יותר מתמיד "אבל תמיד רציתי לשמוע את זה ממך" חיוך מצמרר ומפחיד עבר בפני,אני לא שמתי לב אליו, לא באותו הרגע, אבל רחלי התרחקה ומבט מפוחד התנוסס על פניה... "מה מצחיק אותך?" שאל החוקר בקול יבש, או שמה היה שם גם כעס. החיוך נמחק ובמקומו בא העצב "אני לא יודע אם תוכל להבין" אמרתי בקול חלול "אך חוויתי נשיקה ראשונה ומיד לאחריה מוות ראשון, אני עוד מבולבל" החוקר הרים את גבותיו בהבנה ומיד לאחר מכן חתם את פניו, הוא רוצה שהמשיך, לפחות כך הבנתי. "הייתי אם חברתי רחלי בגינה ברחוב דניאל, אבל אינני זוכר הרבה למעט הנשיקה, ולמרבה הצער גם בגופה שלה שרועה במרחק של כ-10 מטרים מעבר לספסל עליו ישבנו, כולה מלאה דם וחתכים" "טוב" אמר החוקר וכתב דבר מה בדף שמוקם מתחת לדף העליון, ומיד שב להסתכל עליי " והאם אתה מודע לכך שנמצאת מכוסה בכמות קטנה של דם שמשויך לנרצחת, הלא היא רחלי? " הרפתי מעט מהשמיכה שכיסת אותי והסתכלתי על החולצה שלי, טיפות דם היו פזורים עליה, כרגע צבעם היה חום, אך אני עדיין זוכר את האדום העמוק, עמוק כמעט כמו עיינה של רחלי... "האור כאן מאוד מתעתע, אני מניחה" לחשה לי רחלי בעוד היא מסתכלת עליי ואני מסתכל אל תוך עיינה, כחול עמוק היה צבען ואני שקעתי בתוכם, עמוקים כמי הים, ומוזיקה נעימה כאילו נשמעה באוזני, ואני מניח שגם באוזני רחלי, ובעוד אנו מסתכלים אחד על השניה התקרבנו מעט יד תרה אחר יד אחרת. "קרררררררררררר" נשמע קול עורב מרחוק ואני הרפתי מהמבט שלה והיא משלי הידיים נשארו במקומן בודדות , הקסם חלף... "קרררררר" עורב שעבר ליד חלון חדר החקירות קירקר, קוטע את חוט המחשבה שלי, מחזיר אותי לחקירה. "כן" אמרתי, והשפלתי את מבטי "אני מודע לכך שנמצאתי מכוסה בטיפות מדמה של רחלי" "ואין לך מושג איך הדם הגיע אליך" אמר החוקר בקול יבש ואני הנהנתי. "טוב" אמר החוקר "אני עכשיו אראה לך כמה ראיות שנמצאו בזירת הפשע ואם אחד מהם מזכיר לך משהו, אתה מוזמן להגיד" החוקר התכופף אל מתחת לשולחן והרים קופסת נעליים רגילה והניח אותה על השולחן.הוא פתח אותה כך שאני לא אראה את תוכנה, שלח את ידו והוציא מתוכה שקית ניילון שקופה וקטנה ובתוכה אבן בגודל של זית, אבן לבנה ועליה כתם אדום כדם. " האבן נמצא במרחק של 17 מטרים מזירת הרצח וכ- 20 מטרים מהגופה" אמר החוקר והכניס חזרה את השקית לקופסא, כשידו חזרה היא אחזה בשקית אחרת,שקופה וקטנה היתה בתוכה טבעת, הטבעת של רחלי, והטבעת היתה על האצבע שלה. ענן שחור כיסה את עיניי, זעם עצום חילחל בעורקי. "איך אתה מעז להחזיק את האצבע שלה ככה" צעקתי בעוד עורי מאדים מרגע לרגע, לא זוכר מתי עברתי למצב עמידה, השמיכה נפלה ממני "תקבור את זה, זה לא חפץ" "שב" אמר החוקר באיפוק, והכניס את השקית לקופסא "כמו שהבחנת זאת האצבע של הנרצחת, והאצבע נמצאה במרחק של כ12 מטרים מהגופה" דמעות עלו בעיניי והתישבתי מרים את השמיכה שנפלה, הענן השחור חלף... "השקיעה ממש יפה" אמרתי לרחלי בעוד אנו יושבים על הספסל מסתכלים על השמש האדומה נעלמת מאחורי העצים במערב "יפה כמעט כמוך" רחלי רק צחקקה והמשיכה להסתכל על השמש, אני עשיתי כמוה מציץ אליה מדי פעם. השמש הגדולה רק המשיכה לשקוע ולהאדים, עוד מעט ולא נראה אותה, אבל משהו מוזר הפריע לי לגבי השמש, וכנראה שהפריע גם לרחלי כי היא השמיע מין אנקה צייצנית. ענן קטן ושחור הסתיר מעט את השמש, אבל משום מה הענן גדל וגדל מרגע לרגע, חורים מוזרים היו בו, חורים שלא אמורים להיות בענן. רחלי התקרבה אליי עוד יותר, עד שיכלתי להרגיש בחום גופה. "מה זה" אמרה מסתכלת בפחד על הענן ההולך וגדל, חורים נוספים צצים בו כל הזמן. "אל תידאגי זה רק ענן" אמרתי, ובתגובה רחלי אחזה בי. הענן השחור המשיך לגדול...

סמיטיסם

New member
לפרוס כנפי עורב המשך

"אני רוצה להיות לבד" ביקשתי מהחוקר בקול יבש דמעות ספורות ליחכו את לחיי הסמוקות. "לא עד שנסיים" אמר החוקר בקולו היבש. "ביקשתי להיות לבד" חזרתי בקול חזק יותר, עיניי מתמלאות שחור. "ובקשתך נענתה בסירוב" חתם החוקר ביובש. החוקר הכניס את ידו לקופסא אבל הפעם הוציא את ידו כאשר היא מכוסה בכפפת ניילון גדולה, והיד תופסת נוצה גדולה ושחורה שנקודות אדומות פזורות עליה. "אתה יודע מה זה?" שאל החוקר קולו היבש הביע משהו חדש, אולי תמיהה או שמה סקרנות. "נוצה" עניתי בשקט, כבר לא היה לי חשק לעזור יותר מידי. "נכון" קולו של החוקר נהיה נוקשה "זאת נוצת עורב, ואני שואל את עצמי למה הנוצה מכוסה בדם, אולי תוכל לעזור לי?" "לא" עניתי בלי להסתכל עליו. "אל תתגרה בי ילד" קם ממקומו, בפעם הראשונה באותה חקירה, החוקר וכעס ניצת כעס בעיניו " אני יודע שזה אתה, אתה היחיד שהיה שם ולעזאזל אתה מכוסה בדם שלה, אז בוא תודה שזה אתה ונגמור אם החקירה המטופשת הזאת" "זה לא אני" אמרתי בקול חלול, והוספתי בלחש "או שזה כן אני". "אז אתה מודה שזה אתה?" שאל החוקר מופתע מהצלחתו. "אני לא זוכר" אמרתי חוזר מיד לערנות "ובכל זאת אני בטוח שזה לא אני, לא היה לי נשק ביד, אני אהבתי אותה, וזה אומר שגם אין לי מניע" "אל תשחק איתי" צעק החוקר והתקדם לעברי "אני יודע שזה אתה, אתה רצחת אותה..." הענן התקדם במהירות על, ורחלי אחזה בי בחזקה. הסתכלתי עליה רק לשניה, לראות כמה היא יפה, אבל שהחזרתי את מבטי לעבר השמיים הענן נעלם. "רחלי" לחשתי בתוך אזנה "הענן נעלם, את יכולה להרפות" היא הרימה את ראשה ממשיכה לאחוז בי אבל לא היינו צמודים, ושוב יכולתי לראות את העיניים העמוקות שלה, מביטות בי ברכות. "אבל אני לא רוצה להרפות ממך" היא אמרה והיתה קרובה אליי יותר מתמיד ראשה התקדם לעבר ראשי "אני גם אוהבת אותך" חשתי את הבל פיה כאשר שפתיה נגעו בשלי, וחשתי את טעם גן עדן עולה בשפתיי,תחושה עילאית משתוללת בתוכי, שקעתי בתוך התחושה חושב אך ורק על עינה הכחולות, והכל כך עמוקות. "קרררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר" נשמעו קריאות עורבים, וכנראה שהרבה עורבים. לא רציתי להתנתק וגם היא לא, אבל נפרדנו עינינו נפתחו וראינו שהענן השחור בעל החורים הגיעו אלינו, היתה זאת להקה ענקית של עורבים שמנתה בין מאות לאלף עורבים, והלהקה היתה מאוד מאוד קרובה וכיסתה את שמי הגינה מתקדמים אלינו במהירות. "אני אוהבת אותך" אמרה רחלי ופחד גדול מנשוא עלה בפניה המתוקות, בעינה העמוקות. "גם אני" אמרתי וחיוך מצמרר נתקע על פני "אבל אני מעדיף להיות לבד..." היא התרחקה בפחד עדיין יושבת, מעבירה באיטיות את המבט המפוחד שלה בפעם האחרונה ממני לעבר העורבים. העורבים המשיכו לעוף כשפגעו בה, ובעזרת כמותם האדירה העיפו אותה למרחק עצום מהספסל, חלקם פשוט עוברים לידה בזמן שעפה, מבטה המפוחד השתלב עם הפתעה, ודקרו אותה במהירות שיא. לכשנחתה גופתה כנראה כבר היתה מתה, אני מקווה לפחות, הרי אהבתי אותה, מספר מצומצם של עורבים דקרו אותה שוב בעזרת מקורים וציפורניים בשביל לסיים את העבודה, ותוך פחות מדקה, כמו שהופיעו, כך נעלמו העורבים... "אתה צודק" אמרתי בקול מרושע, והחיוך המפחיד שב לפני במלוא עוצמתו, גופי קם מהכיסא והתקרב אל החוקר "אני רצחתי אותה" "חתיכת..." התחיל השוטר וקפץ עליי ידו מכוונת לפרצופי. ואז הכל קרה כל כך מהר. מאות או אלפי עורבים נכנסו דרך החלון בבת אחת תוך כדי ניפוצו של הזכוכית, מכוונים ישירות אל החוקר, שלא הצליח לעלות על פניו מבט מופתע. החוקר היה משופד על הקיר עוד לפני שהצלחתי לנשום שוב, כל העורבים עוברים דרכו פעם אחר פעם במעופם, דוקרים אותו שוב ושוב וחותכים בבשרו. "אמרתי לך שאני רוצה לבד, חבל שלא הקשבת" אמרתי לגופתו המתה, חושב על כך שאת רחלי אהבתי ולכן היא מתה ישר, בעוד שלעומתה את החוקר שנאתי, ועל כך יסבול שעות על גבי שעות. העורבים המשיכו בעבודתם, משתדלים לא להרוג את החוקר מיד ורק להכאיב, צרחותיו מילאו את החדר וכנראה כל הביניין כבר שמע אותו אבל הכניסה לחדר היתה בלתי אפשרית, העורבים תפסו את כל מרחב החדר, כמובן חוץ מהמרחב שלי שנשאר ריק מעורבים, מלבד עורב אחד שנח על כתפי. ואני המשכתי לחייך...

יקירי, אתה החצי הבהיר של סטיפן קינג ../images/Emo13.gif ?

נסה לחשוב מי כתב את הסיפור, וכשתחליט תנסה לכתוב את כל הדברים שהוא יודע כמסופרים ממנו, ואת שאר הדברים שהוא לא יכול לדעתץ או לראות כמסופרים מהדמויות הסובבות אותו. הסיפור שלך יקרא בתלת מימד, ולא שטוח ראייה כממעוף העורב שלמעלה
. להנחייה, קרא את החצי האפל של סטיפן קינג בהוצאת מודן. בברכה משה

סמיטיסם

New member
סטיבן קינג? בהחלט

אני במודע לקחתי השראה מהסיפור של סטיבן קינג, ואני לא מחביא את זה, אם זה היה נראה כמו גניבה זולה של סיפור אזי אני מצטער. אני די בטוח שאני הוא זה שכתב את הסיפור (אלא אם חייזרים השתלטו עליי, אבל גם אז זה אני), אבל אם אתה מדבר על מי מספר את הסיפור הרי שזהו יוסי גיבור הסיפור, שכמו שהבנו יכול לדעת כל מיני דברים שהוא לא יודע, ולראות דברים בעזרת חבריו העורבים. אם בהערתך התכוונת לדבר אחר, אנא הסבר. בכל אופן תודה על התגובה.

כן, בוא ונקביל כתיבת סיפור למשחק מחשב

1.במשחקי מחשב דוגמת פיפא, או פרו-אבולושן אתה יכול לכוון את המצלמות למבט פנורמי, או למבט שבו אתה השחקן ואתה אואה את הקדימה שלך בלבד. זה יוצר לך יכולות שונות של משחק, זה יוצר לך חוויות שונות של הרגשה. כשאתה במשחק אתה משנה כל רגע את זוויות המצלמה? אני לא. כשאני משחק אני לא מתנהג כאילו אני צופה במשחק. בכתיבה זה לא נכון לעשות. 2. אתה צריך לראות לכיוון שאתה רואה, לשמוע את הסביבה הקרובה להרגיש ולהריח את הסביבה הקרובה, ולשמוע קצת יותר מסביבתך, אתה לא מנוע חיפוש גוגל שאתה יכול להתכוונן ולשחק בנקודות ראייה שונות מאותה הדמות. אם יוסי מספר אז הוא לא מספר כל יכול הרואה מלמעלה את הכל. 3.העורבים הם ישות נפרדת שדרכם הוא מקבל יכולת נוספת אבל העורבים הם עורבים, ההבנה שלהם היא של עורבים. האינפורמציה שלהם כעורבים צריכה להיות שונה לדברים נוצצים ודהויים אחרת משל יוסי כי הם עורבים. לדוגמא: כשאתה כותב כאילו יש לך כפיל במראה, הישות שלו תהייה דומה אבל הימין שלו תהייה השמאל שלך. עורבים אפילו אינם בעלי ישות דומה, אם הם מתקשרים הם מתקשרים כעורבים. 4. נהוג שלגיבור ספרותי שיש לו כח נוסף יש גם חולשה , זה כל כך נהוג בז'אנר עד שכשזה איננו בסיפורזה דורש עשייה של הבנה למה זה חסר, אפילו קינג יוצר במסגרת חוקי הז'אנר, ולא מנסה להתמודד עם הנושא אלא יוצר תת ז'אנר מאופיין ומודגש. אני ממליץ לך ללמוד מנסיונו יום יפה סיפור נחמד עם רעיון יפה , בברכה משה גלזר

סמיטיסם

New member
?

אנחנו בכלל מדברים על אותו דבר? בבקשה תציין את הקטע/קטעים עליהם אתה מדבר בסיפור.

אשתדל לומר את זה אחרת.

אתה אומר לי ששאתה הכותב, מי אתה הכותב? מאיפה אתה יודע את שקרה בפגישה? את שקרה בתחנת המשטרה? אם היית יוסי הייתי מקבל חלק מהסיפור דרך יוסי, אם היית עורב הייתי מקבל חלק דרך תודעת עורב.אם היית אימו, אביו, הנערה הנרצחת וכל אחד היה מדבר בשפתו את חלקו הייתי מקבל פרפקטיבות שהשילוב בינהן היה יוצר סיפור. תחשוב רגע על משחק כדור רגל. כשאתה במגרש - אתה צופה, או שופט, או שחקן, וכל אחד מהנוכחים שם מתאר את המשחק אחרת. כשאתה במאי טלוויזיה אתה תשחק במצלמות ותעביר לקהל שבבית תיאור שמשתדל לדמות את המציאות דרך פרספקטיבות שונות של זוויות ומיקומי מצלמה. אתה בחרת לכתוב כבמאי לא במשתתף, אתה לא הבאת יותר ממצלמת פנורמה מלמעלה. תתקן, ואוכל להתחיל לבקר איתך בסיפור. נתחיל שוב מי כתב את הסיפור, למה הוא שם? מה הוא רוצה לומר לי בסיפור? בברכה משה

למעלה