לפרוסקופייה

לפרוסקופייה

רציתי לדעת האם אחת מכן עברה לפרוסקופייה ע"י ד"ר סוריאנו, איך הייתה ההחלמה לאחר הניתוח והאם משהיא ניכנסה להריון ספונטני לאחר הניתוח?

טשומפי

New member
לפרסקופיה

1. לא נותחתי ע"י סוריאנו (אבל הרבה מבאות הפורום כן, ואני בטוחה שהן יצרפו את המלצותיהן). 2. אחרי הניתוח הראשון - ההחלמה לקחה הרבה מאוד זמן (3 שבועות שבהם לא תפקדתי), אחרי הניתוח השני - בערך שבוע, אחרי הניתוח השלישי - פחות מיממה (היו צריכים לשכנע אותי שעברתי ניתוח ושאני צריכה לנוח). 3. כן. אחרי הניתוח הראשון (אבל ההריון לא שרד ומאז לא). עד היום אני נאחזת בתקווה שאני אצליח להיכנס שוב להריון באופן ספונטני ואין ספק שזה מקשה עלי יותר להשתכנע (למרות שכולם סביבי די משכנעים)שאני צריכה להיות בדיכוי בין הניסיונות כדי לא להגיע למצב של ניתוח נוסף. ממליצה להתייעץ לאחר הניתוח עם הרופא המנתח לגבי האפשרות להריון ספונטני. בהצלחה טשומפי.

לא עברתי את הניתוח ע"י סוריאנו..

נו, טוב! זה היה מזמן, לפני שהפורום הוקם! אבל תקרא כאן ותראה הרבה מאוד המלצות חמות עליו. בקשר להריון ספונטני, תלויה רמת האנדו בעיקר. הלוואי ותהיו מאלה המצליחים
אני מאלה שמאמינה (גם) בניסים!

../images/Emo140.gif שלום לך,

נשמח אם תציג את עצמך (בטח דילגת על התקנון
) לשאלתך, עברתי כמה ולא ע"י סוריאנו ולא הצלחתי להרות ספונטאני אחרי הניתוח ובכלל. אבל - יש כאן מישהי שהצליחה להרות ספונטני
, אנחנו קוראות לה- הנס של הפורום
מי יודע?

לאחר הלפרוסקופיה

ומה לגבי הריון לא ספונטני, האם יש משהיא שעברה לפרוסקופיה וניכנס להריון בכל דרך אחרת? (ivf למשל)

מתנצל שלא עשיתי זאת קודם...

אז כפי שכתוב- אני כאן בגלל אישתי אשר (ככל הנראה) סובלת מאנדומטריוזיס בדרגה גבוה ובהמלצת ד"ר סוריאנו עליה לעבור לפרוסקופיה ולאחריו את הפרוטוקול הקבוע (אני מתאר לעצמי) ניסיון כניסה להריון באופן טבעי ובמידה וזה לא יצליח אז ivf. אנוחנו נעזרים רבות בפורום זה. תודה לכן!!

ר ו מ י ה

New member
אז עכשיו ובאופן רישמי ברוך הבא ../images/Emo13.gif

האם התייעצתם עם רופא פריון קודם ההחלטה לערוך את הניתוח? רופאים כירורגים דוגמת סוריאנו נוטים להמליץ על ניתוח בעוד שרופאי פריון רבים נוטים לדלג על שלב הניתוח ולעבור ישירות ל-IVF . ברמות הגבוהות של המחלה לא זכיתי לצערי ,לראות הריונות ספונטניים ששרדו למעט שני מקרים בהם ארע הנס
(אצל בלגן ושלומית1), אך גם במקרה שלהן ההריון הושג לאחר שהן כבר הרו בעבר וילדו כתוצאה מטיפולי IVF . יתרה מכך, אני עוד לא נתקלתי בנשים עם אנדו' חמור שהצליחו להרות בטיפולי הזרעה- שלב מתקדם מספונטני . לעומת האמור, אני מכירה כמה וכמה נשים שהצליחו להרות לאחר טיפולי IVF , חלקן עברו ניתוח וחלקן לא. אני זוכרת גם מקרה (טל ?) שבעקבות המלצות הפורום היא ובן זוגה ביטלו ניתוח לפרוסקופיה עברו לטיפולים והיום היא בהריון מתקדם
. כמובן שכל מקרה לגופו. המלצתי לכם- לפנות להתייעצות עם רופא פריון לפני ביצוע הניתוח, ייתכן ותקבלו המלצות אחרות. המון הצלחה

זה לא ממש הפרוטוקול הקבוע ../images/Emo4.gif

לא מבינה כל כך - מה זה נהיה טרנד עכשיו לשלוח בחורה עם אנדו' לנסות להרות ספונטני? אני חייבת ללכת נגד הזרם בנושא הזה. לפני כמה שנים אם היית שואל אותי, הייתי אומרת לך למה לא תנסו כמה חודשים טבעי- אבל הבנתי על עצמי וחוויתי על בשרי שניסיונות טבעיים יכולים להרע את המצב ולהחזיר את המטופלת לחדר ניתוח תוך זמן קצר ביותר, לא באה להפחיד - רק אומרת את מה שאני חושבת.. ניסיון להרות טבעי הוא חסר טעם לטעמי- המסלול האידיאילי לטעמי ואני לא רופאה אבל יודעת דבר אחד או שניים - הוא לאחר לפרסקופיה, דיכוי של כמה חודשים ו- IVF. הניסיון הטבעי יכול להסתיים בטוב אבל גם ברע מאד. דיברו איתכם על דרגה? מה מצב החצוצרות בכלל כפי שניצפו בלפרס'? בוצע צילום רחם? והזרע נבדק? שיהיה בהצלחה

שלום לך

אני לא עברתי לפרוסקופיה אצל דר' סוריאנו אבל אני יודעת שהוא נחשב למנתח מצויין ולכן אם לעבור ניתוח אז ללא ספק אני ממליצה על סוריאנו. ההחלמה מלפרסקופיה משתנה מאישה לאישה אני למחרת יצאתי מבית חולים יש נשים שיצאו באותו יום ויש שיצאו אחרי כמה ימים... בכל אופן לפרוסקופיה נחשב יחסית לניתוח קל מפתיחת בטן אך זהו ניתוח במלא מובן המילה. אם אישתך אובחנה ברמת אנדו גבוהה לדעתי וזו דעתי בלבד עדיף לטפל תחילה באנדו' ואח"כ פוריות מהסיבה שבמהלך טיפולי הפוריות מצב האנדו' עלול להחמיר מציינת שוב שזו דעתי לגבי איך הייתי נוהגת עם עצמי.

למעלה