לפרוסקופיה חצוצרות

merav00

New member
לפרוסקופיה חצוצרות

שלום לכולן,
אשמח להתייעץ עם מי שעברה ניתוח לפרוסקופיה גניקולוגית.
רקע בקצרה:
בת 27 ובעלי בן 32, לא מעשנים, פרופיל הורמונלי תקין לשנינו, נתוני זרע די טובים. לאחר הפסקת גלולות- ניסיון שנה טבעי, ללא הריון. משם התקדמנו להזרעות, ביצענו סה"כ 6 הזרעות - בכולן בטא שלילית. אי שם בין ההזרעות ביצעתי צילום רחם שהדגים חצוצרה ימין מורחבת עם חשד לנוזל, חצוצרה משמאל תקינה.
עברנו ל-IVF בהנחה שיעקוף את החצוצרות ותהיה סוף סוף הצלחה. בוצעה שאיבה אחת, 16 ביציות, 9 הפריות, עוברים בדירוג טוב, שתי החזרות - בשתיהן בטא שלילית. כך יצא שאנו כבר שנתיים בניסיונות כניסה להיריון ללא בטא חיובית כלל.
אחרי השלילי בהחזרה השנייה ביצענו התייעצות מחודשת עם הרופא המטפל, שהמליץ לי לפנות ללפרוסקופיה.
לפני שבועיים הייתי בפגישת ייעוץ עם ד"ר יובל קאופמן באסותא חיפה. הוא בחן את הנתונים וחושד שייתכן שיש לי אנדומטריוזיס שהשאיר נגעים בחצוצרה הימנית, דבר שככל הנראה מונע את ההשתרשות. לאחר בחינת הדברים נקבע לי תור לניתוח אצלו ב-10.6.19.
אשמח לשמוע ממי שעברה את הניתוח ויודעת לענות:
1. עד כמה הכאבים לאחריו נסבלים?
2. האם לאחר שבוע מנוחה אוכל לחזור לעבודה?
3. האם הניתוח משפר את סיכויי ההצלחה? אני די מיואשת כבר מהכישלונות החוזרים פעם אחר פעם.
4. האם מותר להיות עם לק ג'ל בניתוח או שעליי להסיר אותו?
5. האם נשארות בבטן צלקות משמעותיות לאחר הניתוח?
6. כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להתחיל סבב טיפול חדש?

תודה רבה לעונות :)
 

ThrowAway1

New member
תשובות חלקיות

(לא עברתי בעצמי, יודעת קצת מניסיון עם אחותי שעברה לפרוסקופיה גינקולוגית מסיבה אחרת, ומעבודה בתחום קרוב)
הכאבים אחרי הניתוח משתנים כמובן מאישה לאישה ובהתאם להיקף של מה יעשו בניתוח (אם ימצאו נגעים ויסירו אותם או שלא ימצאו כלום, כמות הנגעים וכו'), אבל בהחלט יכולים להיות נסבלים.
מבחינת חזרה לעבודה, יכול להיות שהכאבים אחרי שבוע כבר לא יהיו משמעותיים, אבל גם יכול להיות שכן, הייתי משריינת ליתר ביטחון לפחות שבועיים חופשת מחלה (ולדעתי זה גם מה שימליצו), בכל זאת מדובר בניתוח.
לק ג'ל - הכי טוב לשאול את המרדים אבל ממה שאני מכירה ההנחיה הרשמית היא לא להיות עם שום דבר שלא צריך, וזה כולל לק לסוגיו, תכשיטים וכו'.
צלקות משמעותיות - בדרך כלל אין, בלפרוסקופיה הפתחים דרכם מכניסים את המכשור לביצוע הניתוח מאוד קטנים יחסית.
והכי חשוב - הניתוח (במידה ואכן יש נגעי אנדומטריוזיס ומסירים אותם) אכן מביא לשיפור בסיכויי ההיריון (לא יודעת לתת נתונים בכמה, גם כאן זה כנראה אינדיבידואלי בהתאם להיקף המחלה לעומת כמה ממנה הסירו).
לגבי השאלה האחרונה אין לי מושג...
המון בהצלחה!
 

איגי84

New member
תשובה חלקית

היי מירב,

עברתי כריתת חצוצרה בלפרסקופיה ביולי, בגלל הריון מחוץ לרחם. בגלל שהסיבה לניתוח שונה לא אוכל לענות לך על הכל אבל כן על ההרגשה אחרי הניתוח וכו׳.

1) הכאבים אצלי היו נסבלים לגמרי. בלילה השני אחרי הניתוח פתאום כאב לי לשכב וביקשתי אופטלגין, אבל חוץ מזה לא סבלתי מכאבים. נראה לי שזה מאד אידיבידואלי (אני חושבת שאני מגיבה חזק לחומרי הרדמה, אחרי שאיבות למשל אף פעם לא הרגשתי כאב) - כמעט כל הנשים שהיו מאושפזות איתי היו שם לצורך לפרסקופיה (לכל אחת הוציאו איבר אחר) וכל אחת הרגישה אחרת אחרי הניתוח. בניגוד לשאיבות כן הרגשתי בשבוע (אולי יותר, לא זוכרת) שאחרי הניתוח שעשו לי משהו אבל זה לא היה כאב שסבלתי ממנו.
דרך אגב, יש תופעה מוזרה כזו אחרי לפרסקופיה של כאבים בכתפיים (הגז שממלאים לך בבטן עולה לכתפיים או משהו), אז אל תבהלי.
2) נתנו לי שבועיים מחלה אבל לא ניצלתי אותם. אם העבודה שלך לא מצריכה מאמץ פיזי סביר להניח שתוכלי לחזור תוך שבוע.
3) על זה אני לא יכולה לענות, גם כי הלכתי לניתוח מסיבות שונות, וגם כי לא היתה לי ברירה אלא לעשות את הניתוח אז לא חקרתי את הנושא. יכולה לספר שנכנסתי להריון בשאיבה הראשונה אחרי הניתוח, בהחזרה הראשונה, אחרי כשלונות ב-3 שאיבות קודמות, אבל אני לא חושבת שאפשר להסיק מסקנות מהנתון המאד משמח הזה.
4) אין לי מושג
5) עושים לך 3 חורים קטנים בבטן. אחד בפופיק ועוד שניים בצדדים ואת נשארת עם 3 צלקות קטנות. אצלי את הצלקת שבפופיק בקושי רואים ואת האחרות כן רואים עדיין (הן לא נוראיות, קוטר של חצי סנטימטר). אני די בטוחה שהסיבה שרואים 2 מהצלקות שלי היא באשמתי כי הייתי מטומטמת ושטפתי את התפרים אחרי הניתוח במים חמים מאד למשך הרבה זמן וזה גרם לדבק ליפול ול-2 מהתפרים להיפתח. בקיצור אל תתקלחי במים רותחים מיד אחרי הניתוח ויהיה בסדר.
6) אני הייתי צריכה לחכות למחזור הבא. אני זוכרת שאמרו לי שהמחזור יגיע תוך 4-6 שבועות, אבל במקרה שלי היה הריון והבטא היתה צריכה להתאפס אז אולי זה אחרת אצלך.
 

merav00

New member
תודה רבה על התשובות!

אכן מעודד לשמוע שהצלחת לאחר הניתוח.
 
למעלה