לפרוסקופיה ומעיים

liats80

New member
לפרוסקופיה ומעיים

היי בנות, אז ככה נראה לי שאני הולכת לעבור את הלפרוסקופיה פה בחו"ל. יש לי תור ליום שני לשיחה ובדיקות שלפני ניתוח והניתוח עצמו כנראה יהיה ביום שלישי. מישהי בפורום גרמני שנכנסתי אליו סיפרה שהיא לפני לפרוסקופיה ושלושה-ארבעה ימים לפני היא צריכה לאכול רק נוזלים. היא הסבירה שזה בכדיי שיוכלו לבדוק את המעיים יותר בקלות (היו לה הדבקויות ומוקדים חיצוניים עם מעורבות מעיים בעבר). העניין הוא שיש לי הרבה בעיות עיכול (עצירות, שלשולים) וכאבים נוראיים ביציאות בזמן מחזור
בלפרוסקופיה הקודמת לפני שנה לא נמצאה מעורבות מעיים. אבל ברור שיש שם איזשהי בעיה.. אנדו או משהו אחר. האם שמעתן על דיאטת נוזלים בלבד לפני לפרוסקופיה? האם יוכלו לבדוק את המעיים גם בלי זה? לא דיברו איתי על דיאטה או צום מעבר ליום של הלפרוסקופיה. מישהי פה התבקשה לעשות את זה? אני פשוט מנסה להבין מתי מבקשים את זה ומתי לא. אני רוצה להיות בטוחה שיבדקו את המעיים טוב טוב.
תודה!!!

רווית04

New member
היי ליאת,

לי זכור שלא נתבקשתי לצום מיוחד או תזונה שונה במיוחד לפני הניתוח. ואז זכור לי שכמה התפוצצתי עם המעיים בגלל שהיא נתנה לי האחות לשתות חומר כלשהו שגרם לי לרוץ לשירותים (סורי על התיאור) ולמדתי לקח לפני ניתוח מסוג זה לא אוכלים!ככה לא סובלים :) אחותי למשל דווקא עשתה אחרי כמה שנים אחריי את הלפרוסקופיה וגם לה לא נאמר לצום או משהו מיוחד. ועשו לה דווקא חוקן לפני.. אני מניחה שכנראה להם יש הליך שונה בטרום ניתוח וכדי לשאול את האחות אחראית או את הרופא על מנת לקבל הרחבה. שיהיה בהצלחה ומקווה שזה יעזור לך.

היי ליאת

שיהיה לך בהצלחה בניתוח וכמובן גם אח"כ
ממה שזכור לי מהניתוחים שלי למעט צום וניקוי המעיים (חוקן וכו') לא עשיתי שום דיאטה. אבל מציעה לך להרים טלפון לרופא שאצלו תנותחי ולהתייעץ איתו.

galim29

New member
../images/Emo24.gif ברוכה השבה מהחופש

דברי איתי בערב. אהיה מול המחשב...

annabell Lee

New member
כן. בניתוח בארה"ב..

ביקשו לאכול תזונה קלה כמו מרקי ירקות, ירקות מאודים..אבל עדינים-לא ברוקלי/כרובית/כרוב ניצנים פירה...וכו', להתחיל כ-3 ימים לפני הניתוח. קיבלתי גם חומרים לניקוי המעיים. מין נוזל חסר טעם שהייתי אמורה לשתות המון מים יחד איתו. אצלי זה היה לפרקטומיה ולא לפרסקופיה, אבל מן הסתם אותו הרעיון.

זואילי

New member
כדאי לשאול שוב את המנתח

ממש לא זוכרת אם היתה לי תזונת נוזלים לפני הלפה' הראשונה. בשנייה הגעתי עם מעיים מלאים היטב. שיהיה בהצלחה!!

galim29

New member
מזיכרוני המעורפל

האמת? מרוב לחץ שלשלתי כמו מטורפת.... נתנו לי סופודקס, ואם לא יצא לך להכיר את הזוועת עולם הזו עד היום, מקווה שבגרמניה לא נותנים אותה... הייתה לי המלצה לאכול דברים מסוימים, לא זוכרת מה. נתנו לי דף עם הוראות... גם לי היו כאבי תופת בזמן מחזור ביציאות. נדבר על זה 1X1

chocolata1

New member
הספודקס אכן זוועה גועל נפש

הוא אחד מהזיכרונות הרעים שלי בניתוח. אני יומיים לפני הניתוח אכלתי דייסות ומרקים ליאת
שיהיה לך בהצלחה בניתוח והחלמה מהירה

liats80

New member
תודה!

התקשרתי למזכירה של הרופא ושאלתי. היא אמרה שאין הוראות מיוחדות אבל שאני אשאל שוב בפגישה יום לפני הניתוח. נראה לי מאוחר משהו... אולי אני פשוט אוכל רק נוזלים לשלושה ימים. מקסימום אני ארד קצת במשקל. ממש לא יזיק לי
בניתוח בארץ גם לא ביקשו ממני ולא עשו לי חוקן או משהו דומה (לפחות לא כל עוד הייתי ערה). המון תודה לכולכן על התגובות! לפחות אני יודעת שיש בזה מן ההגיון.

הניתוח הראשון עם חסימת המעיים היה ניתוח חירום

כך שהרבה לבקש לא יכלו וגם כך בקושי אכלתי שבוע לפני ....והכל היה תקוע באמצע המעי..... בניתוחים האחרים ביקשו רק להיות בצום (לא לשכוח שהייתי עם סטומה....)...........אבל שמעתי על המון שביקשו מהן לקחת סופודקס או לעשות חוקן לפני..... בהצלחה.

ליאת...

אני עוד לא עברתי לפרסקופיה, אז אני לא יכולה לענות מניסיון אישי אבל.. ראיתי באתר של סוריאנו 4 women, שיש עמוד שמסביר על ההכנה לניתוח.. ציטוט משם: "צום: עלייך לצום 6 ש' לפני הניתוח, ניתן לשתות מים עד 4 ש' לפני הניתוח. הכנת מעיים: על פי סוג הניתוח ומידת האפשרות למעורבות המעי תעברי הכנת מעיים לפני הניתוח. יש להימנע מארוחות כבדות יומיים לפני הניתוח. יש להקפיד על יציאות סדירות טרם הניתוח." בהצלחה

פיצ 50

New member
יקירתי../images/Emo23.gif

סליחה שלא התייחסתי....לקחתי חופש מהפורום כדי קצת לאגור כוחות....(וזה לא עזר במיוחד......) ואני קוראת אותך ואני נדהמת שאת דואגת לי..... אוהבת אותך והמון.... שולחת לך
והמון

liats80

New member
בסופו של דבר אני אבטל את התור לניתוח

טוב אז עדכון קצר לפני שאלך לישון (הבעל כבר מזמן נרדם) - החלטתי לבטל את התור לניתוח. נפגשתי היום עם מישהי שמנהלת בהתנדבות קבוצת תמיכה לאנדו. היא אמרה שהרופא שהלכתי אליו, למרות שהוא מנהל מחלקת אנדו באחד מבתי החולים אינו באמת נחשב (לדעת המשתתפות בקבוצה). היא אמרה לי גם שהוא לא נחמד. אני חשבתי שזו מגבלת השפה... היא אמרה גם שלא נשמע לה הגיוני שהוא ימליץ על ניתוח בלי בדיקה ולא יסביר לי כלום וגם העובדה שהוא רצה לשחרר אותי כשעתיים לאחר הניתוח (היא אומרת שפה בדר"כ מאשפזים לארבעה ימים). בנוסף היא אמרה שהמחירים שהוא גבה ממני הם הרבה מעבר לסבירים והיא חוששת שהוא ניצל את העובדה שאני לא מכירה את המערכת. אוף! אני מרגישה סופר מטומטמת. היתה לי הרגשה רעה איתו, התלבטתי והכל ובסוף שכנעתי את עצמי שמדובר בהבדלי תרבות, הבדלים בצורה בה המערכת פועלת וכו'. בקיצור הסיפור הוא ארוך, אבל בסופו של דבר היא המליצה לי לבטל את הניתוח ולנסוע לברלין שם נמצא המומחה מס' אחד פה בגרמניה. היא אומרת שהוא מקסים, לא חמדן (למשל על אולטרסאונד הוא לא לוקח כסף באופן פרטי אלא מחייב את הקופה), לא מאלו שרצים לניתוח, תומך בשילוב רפואה אלטרנטיבית ויוצא דופן בדאגה שלו לבריאות המטופלות. אה ומה שהכי טוב - הוא גר ועבד בסיאטל שנתיים, אז לפחות הוא מדבר אנגלית ואולי לא יגבה ממנייותר מ 40 יורו על 5 דקות שיחה בשפה זרה (זה רק על האנגלית בנוסף ל150 יורו על זה שהוא רואה אותי). את השם של הפרופסור הזה מצאתי כבר בחודש הראשון שלי פה. הוא עבד פה קרוב עד לפני חמש שנים כשהוא עבר לברלין. כשהבנתי שהוא כבר לא נימצא פה קרוב חיפשתי רופא אחר. בכלל לא העלתי על דעתי לנסוע עד ברלין. בכל אופן, הבחורה הזו איששה את כל החששות שהיו לי לגבי הרופא והניתוח. אז קודם כל אני אבטל מחר את התור לניתוח כדיי לאפשר לי קצת זמן לחשוב. שלחתי כבר אי מייל לרופא בברלין עם כל הפרטים (ממש הכל היסטורית האנדו שלי מא' עד ת'). אני ממש מקווה שהרופא הזה יענה לי ויסכים לקבל אותי. אנחנו כבר מתכננים סופ"ש בברלין (למרות שכבר היינו שם פעמיים נשמח לחזור). יום קשה עבר על כוחותינו. כבר היייתי כולי מוכנה לרעיון של הניתוח. הדחייה של הטיפולי פוריות מאוד מאוד קשה לי. זה מרגיש כאילו החלום שלי מתרחק ממני. אני הולכת לנסות לישון ולשכוח מהרופא המזעזע הזה. אולי מחר יהיה הרבה יותר טוב... תודה שאת פה והרבה תודה על התמיכה, העצות והמידע.

טוב שהצלחת להתייעץ

עם מישהי שמכירה את המערכת והרופאים שם
את לא צריכה להרגיש מטומטמת, את בארץ זרה ואת לא אמורה להכיר את ההתנהלות שם, הרופא הזה לא בסדר אם אכן רצה לנצל את העובדה שהנך זרה שם (זה באמת היה מוזר שהוא כלל לא בדק אותך). מבינה את ההרגשה שאת מדברת עליה בביטול הניתוח ודחיית הטיפולים... תנסי לחשוב על זה כך שאת נותנת כרגע לגוף ולנפש לנוח ואח"כ תחזרי לטיפולים בכוחות מחודשים. למה החשש שהרופא בברלין לא יסכים לקבל אותך?

liats80

New member
בעקרון את צודקת

הבעיה שבגלל שאני לא מקבלת שום דיכוי (גם לא גלולות) זו לא ממש מנוחה לגוף. אבל לנפש ההפסקה הזו בהחלט יכולה לעזור. אני בהחלט מרגישה ברת מזל שנפגשתי עם הבחורה הזו לפני ההתיצבות לניתוח. היא הסבירה לי קצת איך דברים עובדים פה (המערכת מסובכת ולא מאוד הגיונית). בנתיים היום התקשרתי לכל העולם ואשתו. ביטלתי את התור, הלכתי לקבל הפניות מהרופא משפחה שלי (שגם הופתע מאוד לשמוע את המחיר שהרופא גבה ממני), קעתי תור לגניקולוגית רגילה (רק גניקולוג יכול להפנות למרפאת אנדו), לרופא בברלין, לרופא שמטפל ברפואה משלימה ולרופא פוריות. הרופא בברלין הסכים לקבל אותי למזלי. הבחורה אמרה לי שהוא לא שש לקבל בנות מהאזור. אני לא בטוחה למה. ברלין שייכת לאזור אחר לגמרי ולכל אזור יש חוקים משלו (קצת כמו בארה"ב) אז אולי זה קצת מקשה אם מישהי באה מאזור אחר ואולי סתם כדיי לא לקבל שם של מישהו ש"גונב" מטופלות. אני ממש לא יודעת. אבל היא הציעה שאמיין את השם שלה ושהיא המליצה שאפגש איתו. ככה או ככה הוא הסכים ויש לי תור אבל הוא רק ב 20 במאי. זה יוצא יום שישי אז אני והבעלול נסע יחד ונעביר את הסופ"ש שם. הפגישה עם הרופא פריון היא רק ב30 ביוני. זה נראה לי כ"כ כ"כ רחוק! ואז רק נגיש שוב את הטפסים ואז לחכות למחזור... בקיצור אולי אולי באוגוסט נתחיל שוב. עדיין נורא קשה לי עם זה
היתרון הוא שהרופא הזה נמצא פה קרוב וזה מאוד יקל עלינו מבחינת נסיעות ו... הוא הולנדי! כך שבעלי יכול לשוחח איתו בקלות יתרה וסביר מאוד להניח שהוא מדבר אנגלית כמו מרבית ההולנדים כך שגם לי יהיה הרבה יותר קל. מעבר להכל אני שלמה עם ההחלטה לבטל את הניתוח עם הרופא הספציפי הזה.

זואילי

New member
וואו, קוראת על כל ההתפתחויות

ומחזקת את ידייך. נראה שיש הרבה בירוקרטיה לצלוח אבל דברים בסופו של דבר מסתדרים ויסתדרו. מבינה עד כמה קשה המחשבה של דחיית הטיפולים, אבל אין ברירה אלא לקבל את זה שיש דברים שלא בשליטה שלנו. צריך המון סבלנות ואורך רוח, ובסופו של יום... את תראי שהזמן יעבור מהר ותגיעי למחוז חפצך. נשיקות וחיבוקים

אבל אם בכל זאת את בהפסקה

כפוייה כעת אולי כדאי כן להיות על דיכוי. לא זוכרת את פרטי המקרה שלך האם יש סיכוי להריון טבעי? שמחה לשמוע שיש לך כבר תורים לשני הרופאים
בהחלט מבינה את הקושי עם אורך התורים והדחייה הארוכה הזאת

liats80

New member
נראה לי שלא

לבעלי יש בעיית זרע ואנחנו בעניין של איקסי אז הסיכוי לטבעי הוא אפסי. בכל אופן יש לי בעיה להיות על דיכוי כי יש לי בעיות קרישה (פקטור 5 ליידן ואנטיגנים לפקטור 2). חשבתי דווקא לנצל את ההפסקה לביקור בארץ ולפגישה איתכן... תחילת יוני מתאים??

למעלה