לפצפיסטים שבינכם

night snow

New member
לפצפיסטים שבינכם

אני מחפשת בן אדם שהוא פצפיסט מוצהר יש לי שאלה לשאול אותו/ה, התשובה מאוד תעזור לי אז מי שיכול...

night snow

New member
פצפיסט..

הוא אדם שאינו מאמין בכל צורך בשימוש בכלי מחלמה, הוא שוחר שלום, ופועל בדרכי שלום שאלתי היא: אם הייתם חוזרים אחורה בזמן לשנת 1909 ופוגשים בפאב כלשהוא את אדולף היטלר, בהיותכם יודעם על השואה שהולכת לבוא ,על שישה מליון ויותר בני אדם שירצחו על ידיו/ בחסותו, ויש לכם אפשרות להרוג אותו באותו הרגע האם הייתם הורגים אותו, או מאפשרים לשואה להתקיים (אלו שתי האפשרויות היחידות)??

גיא17

New member
תיקון...

פצפיסט הוא אדם שלא מוכן להשתמש בנשק בעצמו, הוא שוחר שלום עד כדי כך שהוא לא מוכן להיות קשור באופן כלשהו, כלומר לא להתגייס לצבא או לשאת נשק. וסקשר לשאלתך, אכן שאלה טובה, אני יחשוב עליה ויענה [למרות שהתשובה כנראה ברורה]

night snow

New member
לא מצאתי את הטעות שבהגדרה שלי..

אבל בכ"ז תודה ודרך אגב גם ההגדרה שלך אינה מדויקת אם אני מתעסקת בקטנות.. את ההגדרה הנכונה אין לי כוח לקום לחפש..אז פעם אחרת מחכה לתשובה..

למה אתה מעתיק....

למה אתה מעתיק את השאלה מהקומדיה השחורה "ארוחת הערב האחרונה" בכל מיקרה השאלה היא ככה:"השנה 1909 אתם בפאב באוסטריה אתם פוגשים צייר כושל ועני עם אשך אחד בשם אדולף השאלה היא העם אתה הורג אותו באותו רגע או שאתה מדבר איתו?"(לזכור שבשלב זה הוא לא עשה שום פשע והוא תמים לחלוטין) אז אני יענה אני ברור שהייתי הורג אותו לא סתם הייתי מענה אותו למרות שהוא לא פשע עד אז בקשר לפצפסטיות זה בעצם בניאדם שמתנגדים לשימוש בכח בכל מיקרה ובעד שלום בלבד ופיתרון בדרכי שלום ולא בכח אני נגד פצפסטיות כי לדעתי זה טיפשי ויכ דברים שצריך לעשות בכח ולא בדרכי שלום

night snow

New member
אוקי...

צודקים השאלה אכן הייתה ב"ארוחת הערב האחרונה" ושאלתי אותה בצורה שונה במכוון, אבל לא משנה....

אני ההיתי הורגת אותו

הקם להורגך השקם להורגו דרך אגב השאלה הזו הופיעה בסרט מועדון ארוחת הערב לא?

אפרת*

New member
כאשר השאלה מנוסחת

בצורה הזאת אז התשובה היא ברורה, שארצח אותו. אך, בואו נבהיר שזוהי שאלה היפוטתית על מצב לא מציאותי ולא אמיתי, לכן גם התשובה היפוטתית ולא מציאותית. הניסוח הוא מאוד ספציפי [לא מאפשר פתחים] אז התשובה הכרחית. פאצפיזם זה לא פלקט, זהו רעיון אידאולוגי שאני מזדהה ומאמינה בו, ההגדרה של פאצפיזם היא יותר עמוקה ממה שתמצאו במילון אבן שושן. ניסוח אחר ךשאלה ששאלו אותי פעמים רבות הוא שונה במעט [המעט הזה מאוד משמעותי] בו איני יודעת על השואה שתתקים, והיטלר בזמנו לא פשע, לכן אין לי זכות לפגוע בו. אשמח להסביר לכם את האידאולוגיה הפאצפיסתית מתי שתבקשו, לפי איך שאני רואה אותה, כי כמו כל רעיון יש לו שינויים [ראו סוציאליזם] מאדם לאדם.

אפרת*

New member
ועוד משהו

זה מאוד משמעותי שהשנה היא 1909, מכיוון שאם זה היה 10-15 שנים יותר מאוחר לרצח לא היה יותר מדי משמעות כי הוא כבר ביסס [או התחיל זאת] את הרעיון הנאצי בקרב אנשים רבים.

night snow

New member
יפה אמרת אבל...

הגדרות הן הבעיה העיקרית, למה להגדיר עצמך פצפיסטית או כל דבר אחר אם את מוצאת להגדרה פרצות שונות?! אם את לא עומדת מאחוריה במאה אחוזים? אני מאמינה שהאידאולוגיה שלי והאמונה שלי בשלום היא הרבה יותר חזקה מהגדרת הפצפיזם שמותירה לי שחרור משירות בצבא! המחאה שלי היא נגד הגדרות בכלל לאוו דווקא פצפיזם, אבל פה אני כבר גוררת אותך לנושא אחר.. תודה על התשובה, לא יכלתי לקבל תשובה חכמה יותר...

Ami15il

New member
לא הייתי הורד אותו.

שינוי עבר זה שינוי עתיד. אם היטלר לא היה גורם למעשי הזועה שהתרחשו בתקופת השואה, לא היו קורים דברים לבעקבות השואה, שכיום אנו שמחים שקרו. ביניהם הקמת מדינת ישראל, ועוד הרבה דברים שחשובים לנו. אני לא אומר שזה היה טוב יותר עם כל הזוועות לא היו מתרחשות, אבל אני אומר שלא צריך להסתכל אל העבר... צריך להסתכל על ההווה. זה הכל.. אם אנחנו נחשוב מה היינו עושים אם היינו שם בעבר, אז לא נוכל לטפל בעצמינו כיום... עמי

yellow cheese

New member
אין לי דעה בנושא.....

אני רק יכולה להגיד שאם עכשיו הייתה ניתנת לי האפשרות הייתי מענה אותו עינויים קשים והוא היה מת מהכאבים.....

night snow

New member
תסלח לי..

אני חושבת שיש דברים הרבה יותר חשובים משטח אדמה, ממדינה, מצבא חזק, מפוליטיקה וכל מה שמתלווה להקמת המדינה, ואין דבר יותר חשוב מחיי אדם. אני לא רק חושבת אלא בטוחהבכך ששישה מליון בני אדם חפים מפשע הם חשובים יותר ממדינה, וגם ממדינת ישראל! אתה מבין.. ובגלל ההסבר הזה אני אפילו קצת כועסת על המחשבה האגוצנטרית ועל ההסתכלות לעתיד, כי יש עבר מאחוריך שאסור לנו לשכוח!!!

Ami15il

New member
מממ יכול להיות שטעיתי בקשר לזה.

צודקת, חיי אדם חשוביםם מכל. אבל על דבר אחר בהודעה שלי אני תומך. למה אנחנו מסתכלים על העבר... העבר כבר לא חשוב. זה טוב פעם בשנה להזכיר אותו ולהראות שלא שכחנו. אבל אין סיבה לשנות את העבר ואין סיבה בכלל לנסות לשנות אותו. מה שהיה היה (לצערי) ואנחנו צריים להעסיק את עצמינו בהווה. לא בעבר לא בעתיד ולא בזמנים אחרים. עמי

למעלה