לפעמים רק צריך לבקש

naf86

New member
לפעמים רק צריך לבקש

כל שבוע אני מתקשר להורים שלי. הפעם אבא שלי ענה והתעניין בפרויקט השורשים שלי.
אז עכשיו פתאום קיבלתי מאבא שלי אימייל עם עשרות צילומים של תמונות ומסמכים.
אחד המסמכים זה הזמנה לאירוסין של סבא רבא שלי.
חוצמזה שזה מסמך מדהים לראות, זה העלה שהשם משפחה לפי נישואין של סבתא רבא שלי היה בוגרצוב ולא בוגרשוב.
חיפוש בג'ויש ג'ן של האיות הנכון הביא את הרשומות פטירה של ההורים של סבתא רבא שלי. אז עכשיו זה הביא את התאריך פטירה המדויק, הגיל (אז שנת לידה משוער). זה העלה גם את הרשומה של סבתא של סבתא שלי שלא היה לי את השם שלה! אז עכשיו יש לי את השם, תאריכים, ומקום קבורה.

זה מדהים איך יש את כל המידע הזה ואף אחד לא חושב עד כמה מידע אפשר לחשוף מצילום.

אני חושב שזה לא רק עניין של "לבקש"

אלא יותר של "להפיץ את הבשורה". ברגע שקרובי משפחה יודעים שאתה מתעניין בהיסטוריה המשפחתית, וכאשר אתה דואג לעדכן אותם ולשתף אותם - יבוא היום והם יצוצו משום מקום עם מידע חדש ומעניין.

וברכות על הגילויים!

ארנון

naf86

New member
ההורים שלי תמיד התעניינו

אבל מעולם לא היה להם את הזמן להשקיע.
עכשיו אבא שלי המליץ לי לשאול קרוב משפחה אחר. אבל גיליתי שאותו קרוב בכלל לא מופיע בעץ שלי כלומר אותו קרוב יכול להביא לי ענף שלם שחסר לי (אבא שלי מנחש שסבא שלו היה אח של סבתא רבא שלי).

אגב, את החידה המשפחתית שלי (למי שלא זוכר, סבא של סבא שלי היה רב בפולין שנפטר בנסיבות חשודות. המשפחה עברה לאנגליה, שינו את השם משפחה דבר שניתק את ההיסטוריה המשפחתית), העלתי כפרויקט בג'ני. כל מיני אנשים שמתעניינים בהיסטוריה של משפחות יהודיות עלו לפרויקט והתחילו להציע רעיונות על איפה אפשר למצוא מידע.
זה נחמד שאנשים שלא קשורים למשפחה (בתיאוריה בני דודים מדרגה 12) מנסים לעזור לי לפתור את החידה.

למעלה