לפעמים טוב שיש צבא...

gman3

New member
לפעמים טוב שיש צבא...

בפעם הראשונה ששמעתי את "הכל עד לכאן" די התאכזבתי(מה שבד"כ קורה לי עם עמיר),הייתי בטוח שלצערי עמיר ממשיך את הירידה באיכות של הדיסקים שהתחילה ב"ניצחת איתי הכל'(הדיסק החלש שלו לעניות דעתי,למרות שיר הנושא שיכול בשקט להתחרות על התואר "השיר הטוב ביותר' של עמיר).אבל למזלי במקרה הזה יותר מדי שעות פנויות שבאו בעקבות שמירות נתנו לי את האופציה לשמוע שוב(ושוב ושוב) את הדיסק החדש של עמיר ולמעשה להגיע למסקנה שהדיסק הזה פשוט מופטי ולא נחשב לטוב ביותר שלו לטעמי רק בגלל הגאונות שב'שלכת' ו'רק את'.לדעתי,מבחינת ליריקה,מילים,הדיסק הזה הוא הכי טוב שעמיר הוציא,אולי בגלל שהוא החליט שבדיסק הזה הוא את כל מה שעל ליבו.מספיק לשמוע את 'בורח','שגרה' ו'בת מלך' כדי לראות איך עמיר מעביר רעיונות בצורה שאני לא ראיתי במוסיקה הישראלית מאז מאיר אריאל ז"ל.מבחינת לחנים עמיר חוזר למקור אחרי שני דיסקים יותר אלקטרונים(האחרון טיפה יותר מקודמו)-'שלכת' ו'נצחת איתי הכל' אני שמח לראות שעמיר חוזר לצליל הטבעי של כלי נגינה(בעיקר פסנתר כינור וכמובן העוד) שליוו אותו בדיסקים הראשונים שלו. אחרי כ"כ הרבה זמן של המתנה אני שמח לראות שכל הזמן הזה לא היה לשווא ובסופו של דבר קיבלתי את אחד הדיסקים הטובים היותר ששמעתי אי פעם. עכשיו כל מה שנשאר זה לשיר אותו בכל הגרון בהופעות :)(שיבואו ב"ה).

Nesta77

New member
התכוונת..

התכוונת מבחינת העיבודים הוא חוזר למקור, לא הלחנים. :)

golf123

New member
וואוו, גרמת לי לחייך... ../images/Emo13.gif

להציב כל יוצר/כותב באותה שורה עם מאיר אריאל זאת מחמאה גדולה. נכון, לא דיברת על אופן הכתיבה, דיברת רק על הצגת הרעיונות, ובכל זאת, זה מרנין את הלב. ואתה יודע מה? אם מצאת מקום להשוואה למאיר אריאל, אז באמת לפעמים טוב שיש צבא...
בקיצור -

omri120

New member
זו ממש לא חוכמה גדולה....

לא רוצה לפגוע בך..או להישמע כשחצן. אבל,בשביל לדעת אם דיסק טוב או לא טוב....מספיקה לי שמיעה ראשונה בלבד. שלאחריה אני כבר יכול לאמר לך אם הדיסק הוא טוב..לא טוב...קליט...לא קליט.....(יש דיסקים שאני מאוד מאוד אוהב...אבל אני יודע שהם לא יצליחו מסחרית). לכן,כשאתה אומר שרק אחרי ששמעת שוב ושוב ושוב ושוב את הדיסק....התאהבת בדיסק. זה נראה לי קצת לא רציני. כל בנאדם שגם לא אוהב אוכל מסויים...אם יאכילו אותו יום אחרי יום את אותה ארוחה...הוא כבר "יאהב" ויתרגל אליה. לכן,לא הייתי סומך על כושר השיפוט שלך בעתיד.(וזה באמת בלי לפגוע) בברכה עומרי

golf123

New member
היי עומרי...

אני לא באה לסנגר כאן על אף אחד, אבל באמת שזה לא נכון לומר כאן מה רציני או מה לא רציני. כל אחד מתחבר למה שהוא רוצה, איך שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה. ו- gman3 רק שיתף אותנו בדרך שבה הוא נפתח לאלבום. זאת הייתה דרכו לומר שבסופו של דבר הוא כן התאהב בו וזכותו להיפתח לאלבום רק בשמיעה ה- 27 או ה- 42. זה אינדווידואלי ואין פה נכון ולא נכון. ויותר מזה, זאת אפילו מחמאה לעמיר ולאלבום, כי זה רק מוכיח שהוא לא קליט משמיעה ראשונה ובטח שלא מתחנף לטעם המיינסטרימי. במילים אחרות: כאן לא משנה הדרך, משנה התוצאה
.

טוקבק

New member
כמות כזו של ...../images/Emo46.gif

xxx xxxxx מזמן לא שמעתי. (וזה באמת בלי לפגוע)

gman3

New member
לעמרי היקר...

דבר ראשון בוודאי שלא פגעת,הסיבה שלקח לי זמן להבין את הגדולה שבדיסק כפי שגולפ באבחנה מצויינת אמרה נובעת מהמורכבות והגדולה שבשירים שעמיר מוציא לנו.עמיר(למזלנו הרב) מוציא שירים(לבטח בדיסק הזה) שהם שירים שנחשבים 'כבדים','עמוקים' שירים שמתעלים מעל לשטחיות של הביצה תוצרת כוכב נולד ששולטת לצערי היום בגלגל"צ לכן אני לפחות צריך זמן כדי להבין ולהתחבר לשירים שלו.סתם לדוגמא,השיר "בת מלך",שיר שבשמיעה ראשונה סימנתי כנפילה,ממש לא אהבתי,אבל לאחר ששמעתי על מי הוא נכתב ובאיזה הקשר התחלתי לקלוט את כל המסרים שעמיר מעביר בשיר,פשוט בלדה אדירה לאישה פשוטה שנתנה את כל כולה ומרצה למשפחתה דבר שמעביר בך צמרמורת.הדיסק הזה למזלנו הרב עמוס לעייפה בדוגמאות כאלה של שירים(כמו 'בורח') שאתה עומד פשוט נפעם מהיכולת של עמיר להעביר מסרים וסיפורים דבר שהוא לבטח שדרג לרמת אומנות בדיסק הזה וכל זה מבלי לפגוע ביתרונות האדירים שתמיד היום בשירים של עמיר(קול אלוהי,יכולת שילוב בין מזרח ומערב וכו'). ובכן,השעה מאוחרת ואני אחרי ליטר בירה בפאב ומחר צריך לחזור לבסיס אז אני חושב שאסיים...שבוע טוב לך ולכל הפורום.

למעלה