לפעמים זה סתם דבילי

לפעמים זה סתם דבילי

בואו נדבר קצת על שמות של אלבומים. לפעמים הם חלק מקונספט וחלק בילתי נפרד מהעלילה, כך we're only in it for the money של זאפה או in the curt of של קינג קרימזון, לפעמים הם משחק מילים על שם הלהקה כמו Are You Experienced של ג'ימי הנדריקס והחוויה, לפעמים בדיחה פנימה כמו אמא לב אטום של פ"פ ולפעמים...לפעמים זה סתם דבילי. רוצים דוגמאות: אחד האלבומים הכי חשובים של הסיקסטיס, In-A-Gadda-Da-Vida של אירון באטרפליי, דורות של מבקרי מוסיקה התעמקו בשאלה מה זה In-A-Gadda-Da-Vida עד שהתברר שהם פשוט היו מאוד מאוד מאוד מסוממים וניסו להגיד in the gurden of edan במבטא ניו יורקי כבד, עוד דוגמא הוא Ogden's Nut Gone Flake כל ניסיון להבין מה זה יחזור תמיד להשפעה המוברכת של החומר הפעיל במריחואנה על המוח האנושי, או בקיצור זה סתם דבילי. אז מה האלבומים עם השמות הכי מצחיקים והכי טיפשיים שאתם מכירים?

Nir of GondoliN

New member
UmmaGumma

שזה הכינוי לסקס מימי האוניברסיטה העליזים של הפלוידים הוורודים. איזה בריטים חמודים.

ThePiper

New member
מה לעזאזל זה אומר??

bless it's pointed little head של האיירפליין. אין לי מושג. H to He who am the only one של ודגג, עליו תקבלו הסבר מאוחר יותר, תנסו להבין למה.

אני מתקשה להאמין שיש שם יותר ביזארי

1900? של פורטיס המשוגע וסחרוף. סחרוף: מה המצב רמי? פורטיס: אחלה, קבל ברי, יש לי שם זמני לאלבום, הרי 1990 עכשיו? תוריד 90 תקבל 1900? והשאר היסטוריה.

giba70

New member
נראה לי שזה הרהור על המאה ה-20

כלומר משנת ש900 והלאה במאה ה-20 העולם נכנס לקצב חיים מטורף וכמה שירים באלבום הנ"ל מצביעים על נושא זה:
השיר ?1900 בעצמו מדבר על השחיתות והריקבון במערכות השלטון השונות.
"אמריקה" שהשתלטה על העולם במאה ה-20.
"נעליים" כמו ?1900 שוב מספר על תחלואי החברה בימינו.
גם "שמיים של שומקום" נכנס לעניין הזה.

../images/Emo45.gif הוצאת לי את המילים.

זו מן ביקורת/תיאור המציאות של המאה הקודמת (המאה ה-20, 1900-2000) וזה באמת מורגש בעיקר באמריקה ובנעליים וגם באין קץ לילדות אפשר למצוא הרבה סימנים ברורים ביומו של עכבר, יהלומים לנצח וכמובן ב 1900? הכל תומך

קיר קמט

New member
יש לו יותר ביזארי

ב1900 לפחות יש את השיר הזה באלבום...... אבל... "שוטר פושע והענק הלוחש" - מאיפה באו השוטר והפושע ?! הענק הלוחש הוא באמת השיר הכי יפה באלבום... אבל מאיפה באו השוטר והפושע ?!

HelterSkelter1

New member
הסבר קצר

סליחה שאני תופס את הבמה
"מימן הופך להליום וחום אדיר נפלט. זה מקור האנרגיה שבזכותו אנו חיים, וזה מה שעומד מאחורי שם האלבום." ציטוט מתוך פורום רוק מתקדם תפוז. H -> He: H = מימן He = הליום אל תדאגו, לא אני עליתי על הדבר הזה. כתוב גם בחוברת של האלבום עצמו, כולל הנוסחא המלאה. שם ביזארי לאלבום מעולה. ודגג נהגו לתת שמות ביזאריים להרבה מן האלבומים שלהם. NP - Damon Shulman - In Pieces

SickAgain

New member
אם כבר מדברים על VDGG... ../images/Emo8.gif

שלשום קניתי את הDVD החדש הכולל ביצוע מלא של האלבום (המופת?) Godbluff מ 1975, וגם את הקטעים שיצאו לא מזמן על DVD אחר- הופעת סטודיו-אולפן של היצירה המלאה- A Plague Of Lighthouse Keepers ו Theme 1 . רק מתיאור החומר כאן אפשר להזיל ריר, לפי דעתי... עוד לא הספקתי ממש להתעמק בDVD אבל ממה שראיתי מדובר במשהו נדיר ועצום. המינוס הבולט ביותר ששמתי לב עד עתה זה איכות הסאונד היחסית ירוד שכנראה לא עבר טיפול מספיק. אבל זה כמובן מתגמד בפני התוכן עצמו.

ThePiper

New member
הלטר! למה הרסת... ההסבר היה בא...

מיד! לא נורא, אני בטוחה שכולם כבר ידעו את זה. sick, אל תדאג, אני מזילה ריר, המקלדת התאטוראה לי בגלל כל המים
1900 לא כזה מוזר. יש את 1984 של ואן הלן, את 2112 של ראש וכאלה...

CaerBannog

New member
../images/Emo32.gif ג'פרסון אירפליין

מי יודע להמליץ לי על עוד שירים בהם שרה גרייס סלייק מעבר כמובן לשנים בכרית סוריאליסטית.

CaerBannog

New member
משהו מאוד משעשע

הוא "מחכים לשמש" של הדלתות, שכידוע לרובכם לפחות, האלבום היצא, והשיר שנושא את אותו שם בכלל יצא שתי אלבומים מאוחר יותר על המוריסון הוטל. אני לא מצליח לחשוב על עוד כאלה, מישוה יודע להסביר לי את דיזייר של דילן? תהיתי למה בעצם נבחר השם הזה לאלבום..

ThePiper

New member
אפשר להסביר את התופעה של "מחכים...

לשמש" מכיוון שיש מקום מוגבל בתקליטור הרבה דברים שהוקלטו זוכים להיות באלבום אחר מפאת חוסר מקום. עוד דוגמא הוא השיר האוסז אוף דה הולי של הזפ שבכלל נמצא בפיזיקל גרפיטי, גם כאן, חוסר מקום.

Grimble Grumble

New member
Queen - Sheer Heart Attack

האלבום השלישי של קווין... השיר בעל אותו שם נמצא ב News Of The World (האלבום השישי של הלהקה)...

HelterSkelter1

New member
כן...

לדעתי קווין רצו לעשות שיר פאנק \ האבי מטאל כזה, אז הם נתנו לו את השם (רוג'ר) של האלבום, שדווקא די מתאים לו.

למעלה