לפעמים אני נעצבת

לפעמים אני נעצבת

כשאני רואה את הויכוחים האלה של שיער בבית השחי או לא. אני מגלחת שיער- וכן, מגעיל אותי לראות נשים מסתובבות כמו גורילה. אני אוהבת בשמים ודאודרנטים- וכן, מגעיל אותי שגבר או אישה מסריחים כמו ביצים סרוחות ..איכס- מאותה סיבה אני גם מקפידה לצחצח שיניים בבוקר- זה נקרא הגיינה ואסתיקה. פמיניזם זה לא חזרה לימי המערות- גבירותיי, וממש כואב לי לראות לאיזה מין ויכוחים נכנסים פה. אני אישה ואני אעשה כל מה שלט גורם לי סבל ( קרי: שעווה רותחת,דיאטת מחץ,או מריטת גבות) כדי להדגיש את נשיותי ולהנות ממנה- בשבילי!!! ימים שלמים יוצא לי לא לצאת מהבית- ועדיין אני מתקלחת ומתבשמת כי התענוג הוא שלי! מה לכל הויכוחים האלה ולפמיניזם בכלל? מה הקשר בין איך אני רוצה ומרגישה שטוב לי ובין דרישת זכויות שוות וחופש כאישה?? אני לא רוצה להיראותאו להריח כמו בהמה כדי שיתנו לי זכויות...אני רוצה להיות בעלת זכות לבחור איך אני רוצה להיראות, מתי ולמה - אני רוצה להיות מוגנת ושווה בבפני החוק ..אני רוצה שלא יפלו אותי כי אני אישה. מה זה לעזאזל משנה מהם הרגלי הגיינה והטיפוח שלי??

הי עננה, מהי נשיות???

בדיוק פניתי אליך בשאלה הזו בשירשור שלמטה. וכאן, בהודעתך את בעצם מבהירה לי מזו נשיות. או אולי לא? אולי את מספרת לי מהי נשיות בעיניך. וכן, זו לא הפעם הראשונה בה הנושא הזה עולה כאן ומביא למחאות ולזעזועים ולתמיהות בנוסח: מה זה קשור לפמיניזם? אז הנה הקשר, לעניות דעתי: מי לימד אותך שעור חלק משיער הוא "נשיות" ? מי לימד אותך שריח גופך הטבעי "אינו מספיק/רצוי" ? וכדאי לפזר בושם ע"מ...מה בעצם? למשוך גברים? להיות באופנה? להיחשב בעיני נשים גם? מי לימד את נשות מרכז אירופה, לא להסיר שיער-גוף? ואולי אף אחד לא לימד אותן כן להסיר שיער גוף ע"מ להיות "נשיות", אלא נותנים להן לגדול ולצמוח שם על בסיס שטיפות מוח מסוג אחר? איזה? למשל זה: אשה חייבת להגיע הביתה בשעות הצהריים לפני בוא ילדיה ובעלה, כדי שארוחת הצהריים תהיה מוכנה על השולחן לכבודם? וכן, במרכז אירופה בעיקר, הנוהג הזה מקובל ושיגרתי ומהווה מדד להיות האשה נשית. אז, מהי נשיות?

אורין קיי

אני בכלל לא מתמקדת במי לימד אותי מה..אני מתמקדת בזה שבשבילי אין קשר בין כל מה שהזכרת לבין דרישת זכויותיי כשוות ערך לכל בן אנוש אחר ( במקרה שלנו: גברים). זה ממש לא משנה לי מי לימד את מי ..משנה לי שאני מרגישה טוב ככה. משנה לי שהריח הנפלא שנודף ממני מענג אותי- שנעים לי לראות אתעצמי ללא שיער בבית השחי..שאני אוהבת אתהנשיות שלי- והיא לא גברית. ואני לא רוצה להיות גברית- כל ההצגה ה"גברית" הזו -בעיני זה לנסות לקבל שוויון ע"י חיקוי הגבר. אני רוצה להישאר אישה ולקבל זכויותיי המלאות על גופי ועל חיי- כאישה! וזה נמצא בשורש הכי וטעה של המאבק הפמיניסטי- לזרוק את הנשיות ולהפוך לגורילה גברית מגרבצת ומסריחה מזיעה כדי לזעוק לשמיים שהנה- אני לא מוכנה להיות "נשית" ..ועכשיו כשאני חצי בהמה = תנו לי מיד שוויון זכויות. לדעתי זה הפספוס הכי גדול של כל המאבק הזה.... אני אישה- אני נשארת אישה- ואני אאבק על קבלת כל זכויותיי כאישה!!!

טל קר

New member
אוי ואבוי, עד לאן העיוות מגיע?

אני חייבת לעזוב לכיוון העבודה, אבל עד כמה הזיהוי שלך הוא על פני השטח? או שאת מתכחשת לכך שיש לך שיער גוף תולשת ומורטת אותו, ומגדלת שיער על הראש, או , שאם את מעזה ללכת עם שיער קצר, את לא חלילה אישה עם שיער קצר, אלא ´גורילה גברית מגרבצת ומסריחה מזיעה´? וגם - כאלו הגברים בעיניך (כלומר מי שאת מזהה אותם כגברים, כי בטח אם אין להם שיער קצר הם לא, עזבי אותך מזיהוי על פי איברי מין)? גורילה גברית מגרבצת ומסריחה מזעה? חצי בהמה? אני אישה- אני נשארת אשה- אני אאבק על קבלת כל זכויותי כאשה- ואני לא אסכים להכנס להגדרה צרה של מה זה אישה עבורי, ובטח שלא בהגדרה שטחית-תרבותית של אורך שיער ומידת השיער על הגוף. לדעתי חלק מהפספוס זה נשים שלא שמות לב להתניות החברתיות שמגבילות אותן , ומאמצות אותן אל ליבן כאילו זו אקסיומה.

עננה קטנה, אני שמחה שאת מתענגת

על גופך, ריחותיו ומראהו. זה טוב, זה מצויין וזה עושה אותך שמחה. אני מתארת לעצמי שאת משקיעה הרבה זמן בהבאת הגוף שלך למצבו - כפי שאת מבינה שהוא צריך להיות. למה אני מבינה? כי גם אני הייתי שם: מרטתי ותלשתי וגילחתי, קירצפתי ושיפשפתי, בישמתי וצבעתי, שייפתי וקישטתי, ורצתי ודיוושתי ונאבקתי בבטן ובירכיים וביקרתי אצל פלסטיקאי, וקניתי ורכשתי והשקעתי. ומאד אהבתי את מה שהשתקף מולי במראה. גם אחרים מאד אהבו. אז אני מבינה. אבל מה שאני מדברת עליו היום ואליך כאן, הוא, לא "מי" לימד אותי ואותך לעשות כך על מנת שנהיה "נשיות" אלא למה ומדוע לעשות כך הוא "להיות נשיות" ולא לעשות כך הוא להיות כל הדברים האחרים שאת מזכירה. לא לתלוש שיער: זה להיות גבר? לא להתבשם : זה להיות גבר? לא לטפח ולטפל בגוף בכל מיני דרכים: זה להיות גבר? להסריח מזיעה ולהסתובב עם תיפורניים שחורות: זה להיות גבר? את יודעת, אילו אני גבר והייתי קורא את הודעתך הייתי נעלב נורא. אני הכרתי מקרוב מאד ומלא כלכך קרוב, די והותר גברים. כל אלה שהכרתי - שמרו על ניקונם וטיפחו את עצמם באיזושהי דרך. כך גם לגבי נשים. מספר הנשים שאני מכירה, שעושה כל מה שאני עשיתי בזמנו, על מנת "להיות נשיית" - אינו רב. כי אני (ואת, נדמה לי) הייתי במקום רחוק מאד מהחוף. כמעט נעלמתי מעבר לאופק. השאלה היא למה עשיתי את כל מה שעשיתי? והתשובה שלי: כי ככה לימדו אותי. למה לימדו אותי כך? והתשובה: כי ככה האמינו שהנשיות שלי תתקיים. למה שיניתי את דעותי ומעשי ומראי? כי גיליתי שזה בולשיט. אני נשיית ויפה ומושכת ואני בתאדם מצויינת (למרות החולקים על כך) לא בגלל שמרטתי או גילחתי או קלעתי צמות מהברכיים עד הרצפה, אלא בגלל שאני עובדת על עצמי להבין, לדעת, לחקור את הנפש והמודעות , להתבונן בעצמי ובאחרים ולקבל תשובות על שאלות שמתחילות ב"למה".

וסתם לידיעתך

אני משקיעה זמן מינימלי במריטות ושפשופים. לא עושה ספורט , ולא עושה שום דבר שגורם לי סבל כדי להיות "נשית". כי נשיות זו חגיגה והנאה. בשבילי להיות נשית מבפנים משפיע על איך אני רוצה להרגיש מבחוץ. בגיל צעיר יותר כאשר שנאתי א הגוף שלי- ולא התחברתי בכלל לנשיות שלי ניראיתי בדיוק ככה- מוזנחת, כשגיליתי את הנשיות שלי - נהניתי לטפח אותה- למען עצמי. אני מרגישה נהדר בנשיות ובמיניות ובגוךשלי- כי הוא שלי. נקודה. וכיף לי לעשות לנו טוב. וההשקעה שלי ניא של חמש דקות ביום בדיוק...אז שוב..לא למהר כל כך לשפוט. מעולם ובשום מקום לא אמרתי ולעולם לא אומר שמראה הוא האדם. הנשיות שלי נובעת מתוכי ובגלל זה היא מתבטאת בחוץ. אני לא עושה "דווקא" לאף אחד- ובטח לא לעצמי. אני בנאדם נהדר שחוקר את נפשו ומודעותו מעל ל10 שנים - ומשם גם באה בסוף ההתחברות הנהדרת לנשיות שלי וההתענגות עליה. אז אל תשכחי- השיפוט הזה שלך הוא מסוכן מאד. הזנחת כל כלל הגייני של טיפוח ואהבה ופינוק שלי הגף שלי רק בשביל "להיות פמיניסטית" הוא רעיון חולני. אני אני כי אני אני- ויש לי הזכות להיות אישה בעום הזה ולהתענג על כך - ולהחליט נשנים וגברים מסריחים ומוזנחים זה רחוק מאוד מטעמי. זכותי.

בהההה....

אני לא חושב שלא טל ולא אוריין באו להגיד לך אל תורידי שיער מבית השחי כדי "להיות פמניסטית"... להיפך, הן אמרו שתעשי מה שעושה לך טוב, רק תנסי לבדוק עם הדברים האלה באמת עושים לך טוב - כי זה מה שאת רוצה. או שהם עושים לך טוב - כי זה מה שהחברה כופה עליך לעשות. ואני חושב שהנקודה המרכזית שלהן זה שלא תורידי שערות, תבשמי את עצמך וכו´ כדי "להיות אישה", כי נשיות זה משהו הרבה יותר עמוק מזה, ואישה עם שערות בבית שחי היא לא פחות אישה, בכלל לא...

voguemaster

New member
רק נבדיל

אני לא אומר שהמראה זה האדם, אבל אמרת משהו משעשע למדי. "אני נשית (כנראה) ויפה ומושכת בלה בלה לא בגלל שמרטתי וכו´...". לעולם לא הצלחתי להבין למה אנשים נוטים להתייחס למראה חיצוני בזלזול שכזה. בעינייך זה כאילו שהוא לא משפיע על מי שאת. הוא כן, בין אם את חושבת כך או לא. זה רק עוד אספקט אחד ממכלול של כמה שיוצרים אותך, ולזלזל בזה ולהגיד "זה לא חשוב, אני יפה/נשית/מושכת בגלל שאני בנאדם נהדר, עובדת על עצמי וחוקרת ולומדת". זה כן חשוב, די עם התמימות הזו... אנחנו אומנם מתאהבים באופי של אדם, אבל המשיכה מתחילה בדברים חיצוניים (בין אם זה יופי, שפת גוף ודברים אחרים..). אני לא חושב שאישה צריכה לטפח את עצמה בגלל שזה מה שכולם אומרים שנראה טוב. אני מאמין שהיא צריכה לטפח את עצמה בשבילה, בתור הבנה שזה חלק ממנה. כמו שאת מפתחת את היכולות השכליות שלך, את יכולה לטפח את עצמך ואת הנשיות שלך, איך שתרצי להגדיר אותה. את יכולה באותה מידה לטפח את הגוף שלך, וכל הדברים שמניתי לא באים על חשבון האופי ואיזה סוג של בנאדם את. משום מה פמיניסטיות מסוימות מאמינות שבגלל שהחברה מכתיבה שלגלח ולטפח את הגוף זה יפה, אז צריך לעשות ההיפך כדי כביכול לא להתאים לזרם ולהביע התנגדות. מצד שני, לאו דווקא חייב להיות קשר! אני לא רואה שום סיבה הגיונית לזלזול שלך לטיפוח מראה חיצוני. כאילו שהחלטת שזה טפל ולחקור/ללמוד/לדעת זה העיקר. מי קבע ??? מי אמר שהם לא שווים בחשיבותם ?

voguemaster

New member
אף אחד

מצד שני אם בחורה מסתובבת לה להנאתה עם ריח רע מבית השחי, או כל דבר לא אסטתי אחר, זה יפריע לאנשים אחרים. את יכולה להסכים איתי שאף אחד לא אוהב אנשים מסריחים ?? לפחות כך אני מקווה... זו הדוגמא הכי קלה כמובן, אבל היא די במקום. אנחנו לא אוהבים סירחון (לכן אנחנו מתקלחים
), ואנחנו אוהבים ריחות נעימים אחרים (טוב יש מלא). אף אחד לא צריך לקבוע מה זה טיפוח כדי שאנשים ידאגו לעצמם, לטיפוח שלהם ולהיגיינה שלהם, ולאסטתיות שלהם (אל תשכחי שהם לא חיים בעולם הזה לבדם). זה לא סותר את הנשיות אם בחורה אוהבת לגלח ולהתרענן בריחות נעימים או מה לא.

טל קר

New member
ראשית יש הבדך בין הגיינה לאסתטיקה

ושנית, חלק מממה שנחשב כריח טוב ומה נחשב כריח רע הוא גם תרבותי.

לא זלזלתי בטיפוח. אמרתי ששיניתי את

דעותי. ואם נתחיל לדבר על טיפוח, אתה תראה שיש מספר דעות כמספר האנשים. אז גם בקשר אלי אישית, אינך יודע מה וכמה אני מטפחת. רק ציינתי שפעם זה היה הכל בכל מכל, לפי כל כללי הטקס הקיימים בתרבות שלנו, והיום זה אחרת לגמרי. ובעיני, במשך השנים, הלימוד והדעת הפכו לחשובים ביותר ובאים לפני הטיפוח. לא שווים לו.

wasaby

New member
עננה דיברה על הדגשה

תרצו או לא תרצו לנשים (כשאינן מסירות שיער מהרגליים) יש רגליים שעירות הרבה פחות מלגברים (וודאי יש חריגים אבל נדירים ביותר). כלומר אחד ההבדלים הביולוגיים בין גברים לנשים הוא מידת השיעור (ואיזורי השיעור). הדגשה של הבדל זה יכולה להתקבל על ידי הפחתה מכוונת עוד יותר של השיער.

טל קר

New member
אני נעצבת מכאלו שאומרות ש´מה

לעזאזל משנה מהם הרגלי ההגינה והטיפוח שלי´, ואח"כ קוראות למי שלא נכנעות לתכתיבי אופנה ´הולכות כמו גורילות´. (אני מבינה מדבריך שגברים כן הולכים כמו גורילות? ושהם לא אסתטים והגיינים אם הם מעזים חלילה להשאיר שער גוף על הרגלים ובבית השחי?). גם עצוב לי למי שהנשיות היא משהו כל כך שטחי עבורה - אורך שיער (הופ אני אישה, הופ הסתפרתי קצוץ אני לא ?!) או ריח הדאודורנט (הופ אני אישה, הופ צעדתי במצעד הגאווה, איזה חום, אני חייבת מקלחת, אני כבר לא?!) עצוב לי שלדעתך המצב בו נולדנו (עם שיער גוף למשל) הופך נשים שממשיכות כך לבהמות. לא רק לך יש זכות לבחור איך את רוצה להיראות מתי ולמה, אלא לכל אחת. לכל אחת יש זכות שלא יגידו לה שאישה זו אנורקסית חלקה בת 15, אחרת היא בהמה מסריחה.

את לוקחת את דבריי ומעוותת אותם

זו זכותך. תכתיבי אופנה - נו באמת..אני הבנאדם הכי לא אופנתי שלא פגשת בחיים. אבל אני כן חושבת שגבר וגם אישה שמסריחים מזיעה זה דבר דוחה. נקודה. אני דורשת מבעלי שישים דאודורנט כדי שלא יבורא לי מסריח הבייתה. מה רע? יש לי שיער קצר כי כך נוח לי- לא בגלל שאני באיזה מאבק סקינהדי כדי להוכיח כמה אני לא נשית. את רוצה להסתובב עם שפם, קרחת ושיער גוף ארוך וללא דיאודורנט? זכותך. אבל אל תספרי לי שבזה קידמת את המאבק לאן שהוא....את יודעת בדיוק כמוני שזה שוב- כמו קודם- הטיית העיקר לטפל והטפל הופך להיות עיקר. אז אני עם שיער קצר. יש לי תמיד ריח טוב ואני נעימה. אני שמנה מגולחת למשעי. לא חושבת שלסביות מייצגות פמיניזם יותר מסטרייטיות. ובכל זאת אני נאבקת על שוויון וחופשלאישה. מוזר הא?

שוב: כן/לא גילוח שיער לא עושה אותך

נשיית יותר/פחות, אלא אם כן שטפו לך את המוח שזה כך. אם גוף חלק משיער עקב הסרתו, נתפס כנשיי, אז גבר שמסיר את שיער גופו הוא לא גברי אלא נשי?

את יודעת מה?

בשבילי- הגוף שלי נשי כי הוא שלי- ואני בוחרת לעשות איתו מה שלי נראה מקסים ורך וחלק. גם בעלי מגלח שערות גוף. והוא לא ממש נשי- אלא רך ונעים- ואפילו גברי מאוד בלי כל זה.. אז?? את ממהרת לשפוט אחירם שאת בכלל לא מכירה ולא יודעת כלום על חייהם, דרך מחשבתם, ומידת החופש שהם השיגו ממגבלות החברה על דרך חיינו. תשימי לב שוב למה את נתפסת..עוד פעם אם אני שטופת מוח או לא כי התגלחתי או לא..ככה, לא מגיע המאבק הפמיניסטי לשום מקום. ככה הוא נתקע ב" את לא מספיק פמיניסטית בשבילי" כי את עוד מ"שטופות המוח" שמריחות טוב, מגולחות, נשיות, אוהבות שמחזרים אחריהן, אוהבות לשחק את המשחק הנשי, אוהבות לעשות סקס רק בשביל הכיף שבו- כאישה.."וכן הלאה והלאה.... אין לך מושג כמה חופש השגתי בחיי האישיים, כמה מלחמות עשיתי למען קידום האישה....אין לך מושג מה אני מלמדת אחרות ואחרים שסביבי כל יום על זכויותיי, מהי מידת וצורת החופש שאני לוקחת לעצמי להתקיים כאדם חופשי לחלוטין מכל מה ש"אישה טובה וקטנה" אמורה להיות...וכמה אנשים לומדים שאישה נשית, חכמה, רכה ומריחה טוב יכולה להיות חופשייה בנוכחותה, אסרטיבית וקיימת במאה אחוז- בלי שאיש יוכל לערער על הקיום הזה ועל פריצת הגבולות שהיא לוקחת לעצמה בלי הצגות, בלי קרחות, בלי תחפושות, בלי גסות ובוטות, בלי ויברטורים תלויים ובלי ללכת חצי ערומה. את לו מכירה אותי- אז אני מציעה שלפני שתשפטי ותשייכי ותיסטי שוב מהנושא החשוב לכן כלכך- של כמות השערות שלי- אני מציעה שבואי נחזור להתמקד במה שחשוב - קידום זכויותינו כנשים- ולא כל מיני גילויי מרד של ילדותיים שרק מחזירים אותנו בדיוק לאאן שהיינו.

טל קר

New member
הבעיה היא לא מה את עושה או לא

אלא האמירות הקיצוניות והמשתלחות שלך במי שלא עושה בדיוק כמוך וגם לא מעונית בכך. אם יש לה שיער קצר - היא סקינהד שרוצה להיות בהמה גברית. אם יש להן שערות בבית השחי - הן פסע מגורילות מגרבצות. אם היא מראה שדיים - סימן שזו תחפושת (?!) מטופשת ופתאטית של מרד גיל הנעורים. ועוד ועוד ועוד... לאור כך הטענות שלך נגד שיפוטיות נראות תלושות מה. נאה דורשת נאה מקיימת.

אני אמרתי את דעתי

על צורת המחאה הזו. לא שפטתי אף אחת אישית- כי אני לא מכירה אף אחת אישית. זה בדיוק כמו להגיד שלדעתי מה שנשנים חרדיות עושות לעצמן זה מגעגע- אבל אני לא שופטת אותן אישית. לעומת זאת אותי אישית כבר הספקתם לשפוט פה על ימין ועל שמאל. יש הבדל בין אמרת דעה כללית על תנועה, מראה, צורת מחאה וכו´ לבין להודיע לי אישית שאני ..ובכן כל המ שכבר הודיעו לי פה.

למעלה