לפעול מול הנשיא

chiff4

New member
לפעול מול הנשיא

מדוע המפלגה לא לוחצת על נשיא המדינה להבטיח באופן מוחלט ובלתי ניתן לערעור כי יגאל עמיר לא יזכה לעולם, עד יום מותו בייסורים מאחורי סורג ובריח, לחנינה ?! לדעתי במיוחד תחת עננת ציון עשר שנים לרצח הנורא , על המפלגה לפעול וללחוץ על הנשיא קצב בנושא .

gershon17

New member
קצב לא ישחרר את יגאל עמיר

אבל מה תעזור הבטחה ממנו? הוא לא יהיה נשיא בעוד 15 שנה, נגיד.

chiff4

New member
אם הוא יחתום על מסמך

אשר יחייב כל נשיא לפעול לפיו אז זה לא משנה אם הוא נשיא עוד 4 שנים או לא

smile2life

New member
ציטוט מתוך ויקיפדיה

בשנת 2001 תוקן חוק שחרור על-תנאי ממאסר, תשס"א-2001, ונקבע בו שוועדת השחרורים לא תמליץ על קציבת עונשו של אסיר עולם שהורשע ברצח ראש הממשלה עקב מניע פוליטי-אידאולוגי, ולא תמליץ על מתן חנינה לאסיר כזה. החוק לא פגע בסמכותו של הנשיא לקצוב את העונש או לחון את האסיר, אך הנשיא משה קצב התחייב שלעולם לא יחון או יקצוב את עונשו של עמיר. ב-1996 דחה בג"צ עתירה שהגישה הילה אלראי, ובה ביקשה לחייב את שר הפנים לשלול מיגאל עמיר את האזרחות ואת הזכות להשתתף בבחירות לכנסת ולראש הממשלה. מתוך הדף על יגאל עמיר - ימח שמו ושם זכרו מי ייתן וישחת את זרעו לשווא ושמו יזכר לדראון עולם. אויביי ישראל יקראו לבניהם בשם "יגאל", "חגי" ו"אבישי" ולבנותיהם "מרגלית"

gershon17

New member
תן לי להבין שניה

בגלל יגאל עמיר אני צריך לזרוק את האוסף של יגאל בשן שיש לי, ולהפסיק להפגש עם אבישי - חבר שלי זה שנים ארוכות? מרגלית אני לא מכיר, אבל אם במקרה היתה לי חברה בשם מרגלית, אני מניח שהייתי צריך להשליך אותה מיד...

smile2life

New member
לא אבל לא הייתי קורה לילדים שלי

בשמות המקוללים האלה - גם לא חגי

אשרת

New member
זה כבר מגוחך...

אולי פשוט תוציא את השמות הללו מחוץ לחוק, וזהו?

smile2life

New member
זה מה שיפה בדמוקרטיה

אני אחשוב מה שאני רוצה ואת מה שאת רוצה - וכל עוד לא נפגע זה בזו נחיה באושר. אין לי בעיה עם הימניים כל עוד לא פוגעים בחופש האחר. תכף יקפצו אלו שיזכירו לי שסתמתי פיות כשהייתי מנהל הפורום השכן (פורום מרצ) ולאלו אזכיר שהייתה השתלטות של אנשי ימין על הפורום כאשר מטרתו הייתה התעכסקות בעינייני מרצ לכן הפגיעה הייתה בזכותנו להתבטא ולהתאג ולא בחופש הביטוי של אנשי הימין. כיום אני איש מפלגת העבודה והייתי מצפה ממנהלי הפורום שהדיונים כאן יסובו סביב עינייני תנועת העבודה ולא סביב נושאים שאינם קשורים לפעילות המפלגה.

Haemek

New member
זה מה שיפה היום בפורום מרצ

שהוא פורום מת, ואתה היית אחד מאלה שהרגו אותו. היום מבקרים שם תמהוניים וצפונה, מופרעים, ואכן הנושא היחיד שדנים שם הוא על המפלגה המתה. כל הכבוד. "השתלטות של אנשי הימין"? כי לא היו אנשי שמאל, וכי "אנשי הימין" הם הרוב המוחץ, חסמת אותם (כמובן שלא לפי נוהלי הפורום), הרגת את הפורום.

gershon17

New member
מי אמר שיש לו הסמכות הזו?

נשיא לא יכול לחוקק חוקים, ובטח שמסמך שהוא חותם עליו לא יכול לגרוע סמכויות מנשיא אחר. המקור של הסמכות הזו היא חוק (בטח חוק יסוד: הנשיא או משהו דומה. זה ניחוש מסויים), וקצב לא יכול לשנות את החוק.

למעלה