לפעול לשחרור או לא?

לשעברתי

New member
לפעול לשחרור או לא?

היום פורסם ב-ynet על מצבם הבריאותי של החטופים אהוד גולדווסר ואלדד רגב. נכתב שם שדו"ח סודי של צה"ל קבע שלפי מה שקרה בשטח בעת החטיפה, בטוח שאחד מהם נהרג והשני נפצע לכל הפחות במצב קשה, אם לא נהרג גם הוא. כמובן שכשקוראים את השורות הללו עולה בלב התקווה שמה שנכתב הוא שטויות. בדל של מידע שגוי שהגיע למודיעין של צה"ל. אבל בהנחה שהמידע נכון, ויתברר שחס וחלילה שני החיילים נהרגו בפיצוץ ג'יפ הסיור, האם על ישראל להכנס למו"מ על שחרור הגופות (כששוב, אני מקווה ומתפלל שיש בהן עוד רוח חיים נכון לכתיבת שורות אלו), בידיעה ברורה שתוצאות המו"מ יהיו שחרור הרבה מאוד מחבלים, ביניהם סמיר קונטאר שר"י,רוצח משפחת הרן?

בעד שחרור

אבל ממש לא שיחרור של אלפי מחבלים. מציבים אולטימטום, מבקשים מנציגי הצלב האדום לבדוק אם הם אכן בריאים בגופם ובנפשם-ורק אז לחשוב מה לעשות.

לשעברתי

New member
ומה בינתיים?!

מה שכתבת יכול להיות נכון בהנחה שאין להם כמעט אפשרות להפגע בשבי הלבנוני והחיזבללאי. אבל המציאות היא הפוכה לחלוטין. אם לא יפעלו במהירות האפשרית מי מבטיח לנו שיהיה עוד סיכוי שהם יחזרו הביתה בשלום? ולגבי שחרור מחבלים, כידוע רובם חוזרים אח"כ לפעילות טרור. אז מה עושים? האם חייהם או גופותיהם (חס וחלילה) של שני החיילים החטופים חשובים יותר מהסיכוי שהמחבלים האלה יחזרו לפגע בנו?

הם חשובים!!!

אבל יש פה נושא מאוד אסטרטגי וכואב שאני לא רוצה להכנס אליו. יש לי סטיקר למען שיחרור החטופים, אני מתפללת לשיחרורם המלא, ואני עושה את כל מה שאני יכולה בכדי שהם ישוחררו. צריך לשים לב לכל ההשלכות שעלולות להיות במקרה ובעבור שיחרורם משחררים אלפי אסירים ביטחוניים

ליחנוש 1

New member
אממ..

אני חושבת שכן צריךך לפעול,אנחנו לא צריכים לחשוב על כמה מחבלים נשחרר,אלה על החיילים שלנוו שחטפו..וגם אם הרגו אותה מגיע להם להיקברר,ומגיע למשפחות שלהם שהם יקברו..

לשעברתי

New member
ומה עם הסכנה הגדולה

בשחרור עשרות אם לא מאות מחבלים? רוצחים שנלחמו בנו בקיץ האחרון... האם מותר לנו בכזאת קלות לשחרר אותם? חוץ מזה שמה הלאה? זה מתכון לעוד חטיפות ועוד חטיפות...

ליחנוש 1

New member
צודקק..

תראה אני יודעת שאסור למדינה להיכנע להם ולשחרר את המחבלים שלהם,כי אז הם ימשיכו לחטוף.. אז המדינה צריכה למצוא פתרון אחר לשחרר אותם..לא יודעת איךך אבל הם חייבים למצוא משו.

למעלה