לפני IVF

1כרובית

New member
לפני IVF

שלום לכל הבנות הנפלאות, אני חדשה כאן בפורום ומאד מתרגשת לקרוא את ההודעות המעודדות שלכם. אני לפני IVF ראשון, למרות שעשיתי הכל על מנת לא להגיע אליו, אבל כניראה שאין ברירה, אתמול התחלתי סידרת זיריקות של גונל F, השאלה שלי אם יש מישהי מכם שעברה את שאיבת הביציות ללא הדרמה מלאה, אלא בהרדמה מקומית, אני חוששת מאד מאד רק מיום השאיבה (מההרדמה).

טאניוש

New member
ברוכה הבאה-לשהות קצרצרה!

לא אוכל לעזור לך לצערי,אני עברתי שאיבות בהרדמה מלאה (וזה ממש לא נורא). בהצלחה!

namshush11

New member
אין מה לפחד

אני עברתי שאיבה בהרדמה מלאה לפני 4 ימים - פעם ראשונה. אני יכולה להרגיע אותך שלא מדובר בחוויה קשה כלל. להיפך. את ישנה כל התהליך ואין כאבים בכלל. יש בזה משהו כיף בללכת לישון במהירות כזאת.ולהתעורר רגועה אחרי. אני לא פוסלת הדרמה חלקית - אני רק מנסה לךהגיד שאם תבחרי בכל זאת בהרדמה מלאה- אין מה לחשוש. את מורדמת תוך שנייה ומתעוררת רגועה. צריכים לזכור כי מדובר בהרדמה ל- 15 דקות בלבד כך שאין תופעות לוואי קשות. האמת - אין לי מושג למה בוחרים לעשות את זה בהרדמה מלאה. בכל אופן שיהיה בהצלחה. נמשוש

יעליעלי

New member
עשיתי בהרדמה מלאה

והאמת - אחת החוויות המעניינות יותר שהיו לי בחיי. את הולכת לישון, מתעוררת באותה השנייה ומתברר שעברה כבר חצי שעה
אם יש משהו בכל התהליך של IVF שאשמח לחזור עליו זה דווקא ההרדמה... אז ברור שהייתי מעדיפה לוותר על הכל בשביל להכנס להריון בקלות, אבל ההרדמה, למרות החששות שהיו לי, היתה, לא נעים להגיד, כיף אמיתי. בכל מקרה, בהצלחה

d2b2

New member
הי כרובית אני גם לפני הפרייה ראשונה

ואני יכולה לומר לך שגם אני הייתי מאוד בלחץ בגלל ההרדמה אבל הייתי עם חברה בשאיבה שלה וראיתי איך זה הולך וזה ממש נראה בסדר גמור ולא מלחיץ בכלל . אותי אישית זה מאוד הרגיע זו הרדמה מאוד קלה וקצרה וחלק מהבנות אף אמרו שזה אפילו (באופן חולני) די כיף ופאנאן כזה . אז שזה לא יטריד אותך יש לנו מספיק על הראש וקצת שינה טובה של 20 דקות בערך לא תזיק לאף אחת מאיתנו . ב ה צ ל ח ה

לי מ ו ר

New member
אני, אני אני

אני עשיתי שאיבות רק בהרדמה מקומית. שאבו לי תשע ביציות, תשעה זקיקים (מתוכם שלוש ביציות), ו-23 ביציות בהרדמה מקומית. מעטים הרופאיחם שמוכנים לעשות שאיבה בהרדמה מקומית, וישנם מקומות שאומרים מראש שרק הרדמה מלאה. ההרדמה המקומית, נעשית ע"י ארבע זריקות בנרתיק, מורגשות קלות. בזמן השאיבה, אם הרופא נחמד, הוא מסובב את המוניטור שגם את תראי מה הוא עושה. אם יש לך שאלות את בהחלט מוזמנת לשאול.

einav8

New member
איך הכאבים?

התחושה לפני \ אחרי? אני שוקלת לעשות (בתקווה שלא אצטרך) את השאיבה הבאה בהרדמה מקומית.

einav8

New member
אני יכולה לומר לך למה אני

שוקלת את זה, כי ההרדמה בשבילי היתה סיוט, אני לא התאוששתי מזה במשך לפחות שבוע, היו לי כיווצים מבית החזה, לא יכולתי לישון, לא ללכת, בוא נאמר שזחלתי וגם זה בקושי. למעט הכיווצים (לא כאבים ברחם או בשחלות), ההתאוששות היתה בלתי נסבלת, לחץ דם נמוך מאוד, הקאות, הירדמויות חוזרות. בקיצור סיוט. מאחר וזאת היתה הפעם השניה שהרדימו אותי (הראשונה שהייתי יותר קטנה, וגם אז הסבל היה עצום) , כך שזה לא מיקרי, אני מחפשת פתרון אחר.

לי מ ו ר

New member
אז קצת תשובות

השאיבה הראשונה היתה בהרדמה מקומית לפי בחירה שלי, האלטרנטיבה היתה להתאשפז בבנייין אחר לגמרי. ראיתי שטוב והמשכתי רק בהרדמה מקומית. הזריקות לא נוראיות הן מורגשות כדקירה קטנה. החלק הכי פחות נעים מבחינתי זה הכנת הנרתיק. לפני ההרדמה שוטפים את הנרתיק (לא נורא) ואח"כ מייבשים אותו עם פד גזה. זה היה החלק שהייתי מתכווצת. אחרי זה עושים את הזריקות, מחכים קצת זמן, מכבים את האור, מדליקים את ה-us ומתחילים בשאיבה. בגדול מרגישים מאיפה הרופא שואב אבל זה בהחלט נסבל. אם הוא נחמד, אז הוא מסובב את המוניטור ששניכם תוכלו לראות וגם מסביר לך. כמה דקות אחרי השאיבה את קמה מתלבשת ונוסעת הביתה. ביום השאיבה האחרונה באוגוסט, נשאבו לי 23 ביציות, ב-16:00 כבר תליתי כביסה, ושטפתי כלים. בקיצור ממליצה בחום, אבל חשוב להרגיש בנוח עם הרופא ולהרפות את הגוף. לא הייתי עוברת שאיבה בהרדמה מקומית עם הרופאה הראשונה שלי, שמהזרעה בקושי קמתי מהכיסא. אם יש שאלות נוספות אני כאן.

s h i r a 3 0

New member
הי כרובית. לפני ivf ראשון גם אני

מאד פחדתי מההרדמה (האמת, זה היה לפני ההיסטרוסקופיה). כל כך פחדתי שרציתי לבקש שיעשו את השאיבה עם הרדמה מקומית. אבל קרו שני דברים. א. את ההיסטרוסקופיה כבר הייתי חייבת לעשות עם הרדמה מלאה וגיליתי שזה ממש לא נורא. זו הרדמה קצרה מאד וקלה, ויש אפילו הרגשה די נחמדה כשמתעוררים. ב. כשחיכיתי להיסטרו' ראיתי מטופלת במחלקה, שהוחזרה אחרי שאיבה בלי הרדמה. אני לא יודעת אם עשו הרדמה חלקית. אני לא רוצה לפרט כדי לא להפחיד - זו לא המטרה - אבל השתכנעתי לגמרי - רק הרדמה, כי אז פשוט לא מרגישים כאבים וכשאת מתעוררת זה ממש אחרי הכל. אחרי 3 ivf אני יכולה לומר לך שממש אין מה לפחד. זו באמת הרדמה קלה ונעשית כל כך הרבה עם כל כך הרבה ניסיון שאין מה לדאוג. עוד דבר - כשאת מורדמת אין סיכוי שתזוזי - באופן אינטואיטיבי זה נראה לי כמו יתרון גדול מבחינת בטיחות הטיפול (אבל זה סתם מחשבה שלי. לא שמעתי את זה בשום מקום. אולי זה שטויות). ושיהיה בהצלחה,

בולה101

New member
לא יודעת לענות

אבל בטוחה שהוותיקות יעזרו לך. גם אני לפני הראשון ומעט מעט חוששת הלוואי שזה יהיה גם האחרון שלך ושל כולנו

hyb

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרה

מקווה שהטיפול הראשון יהיה גם האחרון!

בבוצי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מאחלת לך שתעברי מהר לפורום השכן. לגבי השאיבה - אני כרגע בתהליך של הIVF ,לשאיבה עדיין לא הגעתי ,והיכן שאני מטופלת עושים שאיבה בהרדמה מלאה. בהתחלה מאד פחדתי מהרעיון, אבל לפי מה שקראתי בפורום השד לא כל כך נורא ,ואפילו עדיף על הרדמה מקומית שבה מרגישים מעט אי נוחות.

ברוכה הבאה ושהות קצרה ../images/Emo24.gif

ובהצלחה בטיפול, מי יתן ויהיה הראשון והאחרון. מחזיקה לך אצבעות.

יציואפי

New member
../images/Emo68.gif

אני עברתי 3 פעמים שאיבות עם הרדמות. ולא נראה בשום פנים שהייתי עושה את זה בלי הרדמה. אני שמחה שאני מתעוררת אחרי הכל, ולא יודעת מכלום...

Galit29

New member
גם אני לפני IVF ראשון

לא נראה לי שיקול הרדמה חלקית לא חושבת שאוכל להתמודד עם זה אחרת. אלא אם כן, ידועה לך בעיה כלשהיא כמו שיש ל.....(אני עם הזיכרון שלי). בהצלחה רבה!

תמר27

New member
שלום לך כרובית. ../images/Emo140.gif

מקווה שמהר מאד לא נרא אותך פה.

למעלה