לפני ivf

elperone

New member
לפני ivf

לצערי ההזרעות כשלו (האחרונה עם גונאל 187.5, צטרוטייד, ונרות אנדומטרין)... ואחרי ההזרעה השלישית מפאת גילי המתקדם לטענות הרופא (35, ותודה לך רופא חביב ויקר על הרגשת הקשישות שנטעת בי, השיערות הלבנות שצצו לי מהטיפולים תומכות בטענתך) עוברים לivf, (אגב הרופא מעולה, זאת פשוט הייתה הערה אחת שנפלה לי על שיערה לבנה שגיליתי באותו בוקר וקמט ליד הפה.... אחרת לרוב הייתי צוחקת על זה)
אז אחרי שבכיתי כל אתמול על הבטא השלילית. ואני מניחה שאבכה גם היום (ונכון אני יודעת שמצבי טוב יחסית כי יש לי ילד בבית, והחיים טובים, ויש גם ים קרוב), הדבר שהכי יעודד אותי (חוץ מהריון קליל ובריא שיסתיים בצורה חיובית, כן?) זה חופשה בזנזיבר
אבל מאחר שגם זה לא יקרה בקרוב, יעודד אותי מאוד להבין מה הפרוצדורה במעבר לivf ברפואה ציבורית, והאם יש יתרונות משמעותיים לרפואה פרטית על ההתחלה (אנחנו מהלא מוסברים)?
האם יש עוד אי אילו בדיקות שאנחננו אמורים לעשות בהנחה שעשינו המון בדיקות דם לפני ההזרעות, ואיך אני קובעת תור לרפואה הציבורית???

PAND76

New member
דרלינג, לא כל כך הבנתי השאלה.

הרופא שערך ההזרעות איננו רופא פוריות? אם המליץ על IVF, הוא אמור לתת לך הנחיות והפניות לגבי בדיקות הכנה לך ולבעלול (ממוגרפיה צילום רחם, פאפ, בדיקות דם כלליות, נוגדני CMG, צהבת, IVF וכו'. גם יכולה לשאול בקופה איזה רופא פוריות בסביבתך יש (זה מומחיות שונה ממומחיות נשים). ואז את מחליטה היכן לפתוח תיק (בשביל הנוחות, זה לרוב איפה שרופא הפוריות עובד, אבל לא חובה).

לא יודעת אם בגילך הייתי פונה ישר לרפואה פרטית. אבל תתחילי בבדיקות, אולי תעשי טיפול אחד בציבורי ואחר כך תחליטי (או שפשוט לא תצטרכי להחליט
).

elperone

New member
תודה על התשובה

הרופא הוא רופא פוריות, הוא מקבל גם במרפאה (שם עשיתי את ההזרעות), וגם בבי"ח. לדעתי לפי מה שאת אומרת הוא שלח אותי לכל הבדיקות.
אני באמת חושבת גם שאנסה מחזור אחד בציבורי (ואני אופטימית אז אני מקווה שאני לא אצטרך לעמוד בצומת של החלטות קשות)

haych

New member
IVF

היי אחותי למסע!
גם אני על סף IVF (התחלתי טיפול לקראת שאיבה שברגע האחרון הוסב להזרעה נוספת).
אני המשכתי עם הרופאה שלי ל IVF, ככה שפניתי לבי"ח בו היא עובדת.
קודם כל, על הרופאה למלא טופס בקשה ל IVF כי הקופה צריכה לאשר את הטיפול.
לי היו את כל הבדיקות כי אני ממילא הולכת לבדיקות שד שנתיות, ופאפ עשיתי במקרה. הייתי צריכה להשלים רק מחלות זיהומיות. בכל מקרה, על הרופאה להפנות אותך.

אחרי שהקופה מאשרת, פונים ליחידת IVF בבי"ח שאת רוצה (אני קיבלתי את הטלפון מהרופאה אבל יש גם גוגל בשביל זה). אני כאמור בחרתי בבי"ח בגלל הרופאה שלי, אבל כמובן ששיקולים כמו מרחק הם מאוד חשובים. כמו כן, לא כל הבתי"ח מאשרים לעשות מעקבי זקיקים במרפאות אחרות. מכיוון שבחרתי בבי"ח בעיר אחרת, היה לי מאוד חשוב שאת המעקבים התכופים אוכל לעשות אצלי בעיר.

יחידת ה IVF אומרת לך להביא טופס 17 לפתיחת תיק ואת כל הבדיקות שלך וקובעים לך תור. בתור מקבלים אינפו' על היחידה, נפגשים עם הצוות ועם הרופא שנותן פרוטוקול. הם רצו שאעשה עוד בדיקות דם, אז יצאתי עם הפניות נוספות.

שיהיה בהצלחה!
שיעשעת אותי מאוד בכתיבה שלך :)
מאחלת לך להגיע לזנזיבר במהרה

elperone

New member
תודה!!!

טיפול לקראת שאיבה יכול להיות מוסב להזרעה? לא ידעתי.... יש לי מההזרעות את כל הבדיקות (כנראה הרופא שלי לא בזבז זמן) אז אני מקווה ישר להתחיל בטיפול.
אני מקווה שהמעקב זקיקים יהיה סביר כי עד עכשיו זה היה הסיוט שלי (היו לא ממש נחמדים במרפאה, וכל פעם המציאו חוקים חדשים לקביעת תורים).
לזנזיבר אני לא אגיע במהרה- כי עם תינוק זה פחות שווה, וכמו שאמרתי ,טיפול אחד וזהו, לא?, אני אמצא יעד אחר (אופטימיות, אמרנו????)
&nbsp

haych

New member
בגדול נראה לי שלא

אין לי מושג למה הרופאה ביטל את השאיבה. היא לא הייתה מרוצה ממצב הזקיקים, אבל עדיין, היו לי 4 שיכולים לצאת מהם אחלה תינוקות. חשבתי שאולי בגלל שזה יצא שהשאיבה אמורה להיות ביום שישי והבי"ח דתי... אבל אין לי באמת מושג.

ממה שאני יודעת (כללית) לא צריך לקבוע תור לבדיקות דם, פשוט לוחצים במכונה על "בדיקות דם" ויוצא מספר. מעקב זקיקים כן הייתי צריכה לקבוע למרות שכשהייתי אחרי הפסקה מהטיפולים ושכחתי מזה, באתי לשם בשיא הטבעיות, אמרתי שאני צריכה מעקב זקיקים וישר נתנו לי מספר בלי לתהות מה עם התור...

בזנזיבר לא עשיתי הרבה חוץ מלשבת על שפת הבריכה ולאכול, נראה לי שאפשר לעשות את זה גם עם תינוק :)

למעלה