לפני IVF

דנית26

New member
לפני IVF

היי בנות בטוח ההודעה הזו תרד למטה ובצדק :) רציתי לדעת מה הפרוצדורה לפני IVF כמה זמן עד שמקבלים אישור (בעיית זרע) ואילו בדיקות חייבים לעשות?? ומרגע שהרופא לי נותן הפניה לIVF בממוצע כמה זמן לוקח לאישור ושאיבה?

סיגל 01

New member
זו הפרוצדורה:

על מנת לא לעכב את התהליך, תבצעי מייד את בדיקות הדם (הרופא יפנה אותך), בדיקות איידס, סוג דם וכו´.. . כמו כן יש לבצע בדיקת טיי זקס, כל התוצאות לבדיקות האלה מגיעות אחרי שלושה שבועות בערך. בינתיים תגישי את הבקשה ל IVF הועדה מאשרת בד"כ תוך 10 ימים עד שבועיים. שיהיה לך המון בהצלחה, דנית.

פישון

New member
איזה קופת חולים?

בכל מקרה, אצלנו היה מדובר על בערך חודש, חודש וחצי (מכבי) כולל המון נדנודים. בדיוק התלוננתי על היחס של הפקידה קודם לכן, אז הכל היה די מהיר אבל מעצבן בכל זאת. אפילו אישרו לי הזרקה של דקא-פפטיל לפני האישור, כי צרחתי שאני לא מוכנה לאבד עוד חודש על כלום, בייחוד שהאישור היה אמור להגיע למחרת. חתמתי על התחייבות לשלם את עלות הזריקה מכיסי במקרה ולא יהיה אישור. יש במכבי טופס שהרופא שלך ממלא עבורך. בשבילו צריך בדיקות זרע ובדיקות כלליות (כולל איידס, שלוקח קצת יותר זמן). הרופא ידע למה להפנות אותך. בנוסף ביקשו מכתב המלצה מהרופא, למרות שכבר מילא את כל השאלון עם העבר הרפואי ("למה אני ממליץ לך על IVF? כי את לא נכנסת להריון באף דרך אחרת שניסינו, כמו שכתבתי כבר בשלושה עמודים האחרונים. מה יש כאן לקשקש?" הוא טען בפעם האחרונה). אחר כך יש ועדה מחוזית שמתכנסת פעם בשבוע וצריך לנדנד (ראי הודעות למטה) כדי לוודא שהטופס שלך במקום הנכון וגם חוזר למקום הנכון.

דנית26

New member
אני במכבי../images/Emo8.gif

תודה על התגובות..אני פשוט מבררת עכשיו, להקדים את המאוחר לדעת מה מצפה לי יש לי פגישה עם הרופא שלי בעוד שבוע, וכל הסיכויים שעוברים לIVF ומאחר ואני רוצה לזרז את כל ההליכים הללו, אני שואלת וחוץ מזה באיזה בי"ח כדאי לעשות ? אני גרה בר"ג . |4u
4u|

דנית26

New member
rony..

היי כן עברתי שניים לאחר כשלון השני שוחחתי עמו ואמר שניפגש בשבוע הבא כי מלכתחילה טען יותר נכון המליץ על IVF ואם אין לנו סבלנות לחכות לעוד כשלונות ממליץ" בחום" לעבור שלב.

פישון

New member
אני עשיתי באסותא ודי מומלץ.

אבל הגעתי עם רופא פרטי, כך שהשתמשתי רק בשירותים שלהם של אחיות, חדרי ניתוח, וביולוגים. האחיות היו מאד נחמדות וגם התייחסו נורא יפה בחדר הניתוח. בכל מקרה לזכור שכל דבר לוקח הרבה זמן: מתאשפזים, מחכים לחדר ניתוח וכו´. שיהיה לך המון בהצלחה.

נטל

New member
IVF

היי אז ככה גם אני התחלתי לטפל לא מזמן (טיפול אחד שלא הצליח....) אני גם בקופת חולים במכבי ואני חייבת לציין שפרוצדורת הניירת דווקא הלכה לי נהדר הכל הלך מהר - טוב אני לא יודעת איפה את מתחילה לטפל אבל אם את כן יודעת תבקשי טלפונית מפקידת IVF לשלוח לך את טפסי כל הבדיקות (בדיקות דם - איידס וכו´) וברגע שהיא תשלח לך בפקס תיגשי לרופא הנשים שלך ותבקשתי בעצם אישור לכל הבדיקות ששלחו לך וככה לפחות תזרזי את כל ההליך (זה מה שאני עשיתי בעצם אני מטפלת בברזילאי אשקלון וביקשתי טלפונית את כל הבדיקות שאני צריכה לעשות - ובמקביל אספתי את כל הבדיקות שעשיתי וסידרתי הכל בתיק ככה הגעתי למחלקת IVF אשקלון מוכנה עם כל בדיקות הדם שביקשו ממני עם כל הניירת - הכי מעכב זו בדיקת איידס התשובה מגיעה שבועיים או שלושה אחרי הבדיקה) טוב יכול להיות שאני טועה בפרוצדורה אצלי זה דווקא הלך מהר ובאתי מוכנה מראש מבלי להתעכב עם כל בדיקות הדם וכו´.. אז קודם כל אני מאחלת לך המון המון הצלחה - ואל תידאגי יהיה בסדר - השד לא מי יודע מה נורא (למרות שאני רק בהתחלה חשוב להיות אופטימיים) הטיפולים אצלי היו בסדר גמור. אז בהצלחה - ואני מקווה שתצליחי כבר בהתחלה.

דנית26

New member
../images/Emo140.gifתודה לכן

על התשובה המפורטת בהצלחה לכולנו
יש לציין שנרגעתי קצת לא יודעת למה

דנית, גם אני לפני...

כרגע אני ובעלי בזמן בדיקות הדם, זרע וכו´.... עוד לא קבעתי תור, אבל תודה ששאלת, שאדע מה מצפה גם לי.. דנית, שיהיה לך המון
בכל... ואפילו לפני... ממני מכל ה-
ד.

דנית26

New member
../images/Emo8.gif

היי האמת אני נורא מתרגשת לחשוב על זה, על כל התהליך כי אולי אני מרגישה שזה יהיה " זה" ! בכל אופן גם לך המון הצלחה, והנה כמעט כל שבוע שומעות כאן על הצלחות כרגע אנחנו בתור, קצת ארוך, צפוף, אך גם לנו זה יקרה

היי דנית

אז מה זה אומר ? שעולים כיתה ? אכתוב לך במסר יותר מפורט , למרות שעוד לא התחלתי טיפול ראשון(ואני מקווה שילך לך יותר מהר ממני) אוכל לספר לך על סיפורי הבירוקרטיה וכו´ . בהצלחה ביי בינתיים
דנדוש

למעלה