לפני 1990 ואחרי.....

לפני 1990 ואחרי.....

לא מזמן פירסמתי כאן את הנתון שבשנת 1990 רק 5% מהציבור הישראלי לא רצו לגור בשכנות לרוסים, וב-1994 הנתון הזה כבר קפץ ל-25%, כלומר רבע מהחברה, כל אדם רביעי.

האם יש לכם עוד נתונים כאלו על לפני ואחרי? אני מאוד אשמח אם תעלו אותם וככה כולנו נוכל להשכיל.

הייתי מאוד שמח אם היו משתתפים בפורום גם כאלו שעלו בשנות ה-70 וה-80. בזמנו נתקלתי בפורום היסטוריה פה בתפוז באדם חביב בשנות ה-30 לחייו, דאז, שעלה ארצה בשנת 1981-82. היה יכול להיות מאוד מעניין לדבר איתו ולשאול אותו שאלות. יש גם מגיבן מפורסם למדי באתרי החדשות השונים שמתקרא "אלכס מהכרמל". גם הוא הגיע ארצה בתחילת שנות ה-80 עם הוריו והלך לגור בשכונה מזרחית. גם איתו היה יכול להיות מאוד מעניין לדבר ולשאול אותו שאלות על התקופה של טרום 90 והאם הוא שם לב ליחס המשתנה משנת 90 ואילך.

יבגני, אולי תביא לפה את יעקב קדמי כחבר פורום מן המניין. לא כאורח, אלא פשוט כחבר פורום.

אולי תביא לפה את אביגדור אסקין.

אולי תביא לפה את זאב (ולדימיר) גייזר, שעלה ארצה בשנת 1988 ותירגם את "יבגני אונ'גין" לעברית.

קדימה, הגיע הזמן להתעורר... יש המון אנשים מעניינים עם נסיון חיים עשיר שיכולים לבוא ולתרום לפורום. אני לא רוצה כל הזמן לנהל את אותם הדיונים, אני רוצה גם ללמוד דברים חדשים ובשביל זה צריך שיהיו פה אנשים מבוגרים יחסית עם ידע עצום שיוכלו להפרות אותי.

TaL53

New member
יש לי רעיון

אולי נעשה פינה כזאת שבה נביא כאורחות נשים מפורסמות מהמגזר ואז נחליט אם הן צריכות שקית הקאה או לא? או יותר טוב!!! שעשועון כזה- מישהו יעלה תמונות של נשים והאחרים יהיו צריכים לנחש אם הן טיפשות או חכמות (ע"פ המראה ה"גויי"/"יהודי").

אם לא אהבת יש לי רעיון אחר- נביא לפורום צברים ואז נספר להם שבגלל שהם (נניח) מזרחים אז הם בטח היו בכלא/הרסו את הכדורגל/ בעלי מנת משכל של מאפרה. ואם הם אשכנזים אז נתחקר אותם למה הם לא יוצאים עם גברים "רוסים".

יאללה, בואו נעלה רעיונות איך להפוך את הפורום למקום איכותי עם דיונים פוריים על נושאים לא קונבנציונלים, לתפארת אתר "תפוז".

costaet

New member

וכמובן שלא נשכח לרשום שאנחנו לא גזענים.

TaL53

New member
אני לא אוהב פרובוקציות

אבל אם זה מה שעושה לך את זה..תפדל.

שלח מסר לאנטוליו ותבקש ממנו יפה-יפה

לחזור לכתוב כאן. תבטיח לו גם שאתה, בתור מנהל הפורום, תעמוד על המשמר ותמנע מכל מיני "מזיקים" להטפל אליו ולחלוב את דמו.

גם אם לכאורה הוא יכתוב בפורום דברים "מרגיזים", אני מאמין שאנחנו בתור אנשים בוגרים שבטוחים בעצמם ובדעות שלהם, נוכל "לסבול" את דעותיו.

TaL53

New member
אז בנוסף לשוביניזם וגזענות

אתה רוצה עוד שרשורים של הכחשת שואה ואנטישמיות?

יפה...

dori78

New member
שני דברים

1. לפני 1990, לא היו פה הרבה רוסים. כלומר היו, אבל אלה שהיו רצו לראות בעצמם ישראלים לכל דבר ועשו כמיטב יכולתם להשתלב בחברה הישראלית, ככה שהם לא נתפסו בעיני הצברים כקבוצה ייחודית באוכלוסיה. החל מ-1990, אלה שבאו היו פחות עולים ויותר מהגרים, שלא היה להם עניין ללמוד עברית ולהשתלב, לכן גם נוצרה ההבחנה הברורה בינם לבין הצברים.

2. ממה שאני קוראת פה, יש לי תחושה שרוב הגולשים פה הם כאלה שעלו החל מ-1990, מהסיבה הפשוטה שהאחרים לא זקוקים לפורום הזה. הם רואים בעצמם ישראלים לכל דבר ואין להם צורך בהפרדה הזו מהצברים.

Helio

New member
הפורום הזה אינו מועדון סגור עם אד'נדה רוסית

מוגדרת. כל אחד מוזמן לבוא ולעלות כל נושא שהוא רוצה.

איכשהו רוב הנושאים פה כן נוגעין לרוסים, פוליטיקה ודת, לא מדברים פה על בישול ודיג כי כנראה זה לא מעניין אותנו
יש פה מעט מאוד משתתפים - הכל מאוד משפחתי, יש ישראלי-לא רוסי אחד שצץ פה מדיי פעם כדי לשאול שאלה על שפה רוסית שהוא לומד.

פורום נוצר כי יש בכך צורך - זה בכלל לא קשור לאיך ומה כל אחד מאיתנו רואה את עצמו. לדעתי יש פה רק רוסי מוצהר אחד וזה אני

יש גם את פיאנור שהוא דור שמיני בארץ...

ויש עוד אחד שהוא בן ליוצאי מזרח אירופה.. שמגיע לבקר אותנו לפעמים. בגילגול הקודם של הפורום היו ותיקים וגם ילידי הארץ ממוצאים שונים.

ivgy1980

New member
אני ישראלי לכל דבר.

אלא שבניגוד לילידי הארץ, לי יש גישה לשפה ולתרבות נוספים.
האם עליי להנות מכך ולשאוב השראה, או לשכוח את שפת אימי כליל?

dori78

New member
תלוי איך אתה רואה את הדברים.

כילדה בביה"ס היסודי, לימדו אותי את תולדות המדינה בקווים כלליים.
לימדו אותי על תחיית השפה העברית (go אב"י!), על ההתיישבות ועל המנהיגיפ שהיו פה.
למדתי שזו ארצו של העם היהודי, שהשפה הרשמית והמדוברת בה היא עברית ושהעם היהודי גאה לחיות בה ולבנות אותה.

בשנת 1991, ביקרתי את סבתי היקרה, שהתגוררה אז במרכז פתח תקווה. כיאה למי שהתחנכה תחת המשטר הקומוניסטי, היא החזיקה בבית רק אוכל "אמיתי ומזין", לא שטויות. מכיוון שכך, היא נתנה לי שטר של 20 שקלים ושלחה אותי למטה לקנות בקבוק קולה וחבילת בייגלה, שיהיה לי ולאחותי. משימה פשוטה, לכל הדעות. לקח לי 15 דקות לחזור - בידיים ריקות. זה לא שלא מצאתי את המכולת. מצאתי. אפילו שלוש. רק שבשלושתן דיברו רוסית בלבד ולא יכולתי לתקשר עם אף אחד מהמוכרים. הם גם לא עשו שום מאמץ למכור לי משהו, פשוט הסתכלו עלי בזלזול (שפגשתי מאז לא פעם אצל מהגרי בריה"מ לשעבר) וחיכו בסבלנות שאצא מהחנות. אותו סיפור חזר על עצמו בשלושת החנויות.

החבר'ה האלה לא ישראלים, לא מעוניינים להיות ישראלים וגם לא להשתלב בחברה הישראלית.
זה בסדר לשמר שפה ותרבות עשירה שאיתה הגעת לפה, אבל כשזה לא בא בשילוב עם התערות פעילה בחברה הישראלית - זה לא שווה כלום. אז זה נורא יפה שאתה מרגיש את עצמך ישראלי, כשלעתים די קרובות אתה מצהיר שאתה רק מחכה ליום בו תמצא מישהי עם אזרחיות אמריקאית שתתחתן איתך ותיקח אותך מפה. איפה הרצון לבנות את המדינה הזו? איפה הנאמנות?

Helio

New member
אלוהים ישמור-עוד אחד עם תראומה אישית

מילדות. חושב שאנחנו לא בונים את המדינה רק מגרבצים מבוקר ועד הלילה

למעלה