לפני שמשתמט

B666ME

New member
לפני שמשתמט

קונפילקט שאני מנסה לפתור: מצד אחד אני לא רוצה להיות חלק במערכת שמנציחה הפליות בכזו גאוה ומכריזה עליהן בגלוי ופתוח כמו צה"ל ומצד שני הרצון שלי כן לתרום ולתת למדינה כמו שאני מאמין שכל אזרח צריך. לכן אני מביא לפניכם את ההודעה הבאה, בבקשה תקראו עד הסוף תגיב,ו תתקנו, תעירו, תתמכו או שלא אבל דעתכם חשובה לי כחייל מתחיל. כבר מפה אני יגיד תודה כי כתוב הרבה אז תודה על כל אות שהקדשתם מזמנכם לקרוא תודה רבה מראש. וככה זה: האם הייתם מסכימים להיות מופלים? האם הייתם עובדים/חיים במערכת מפלה? שנותנת באופן גלוי לחלותין הטבות ודרישות שונות לסקטורים שונים פשוט כי זה קל יותר וכי פעם זה היה מקובל... אני תמיד חשבתי שאני לא... שאני לא יהיה במקום שכזה, אני יקום וילך לא משנה מה ושאחרים ידפקו... ואז התגייסתי (עכשיו בפניה לכל אלה שחושבים שבצבא מותר כי זה משמעת וכי "ככה זה" אני מבקש, אל. הצבא הוא גוף קודם כל. ובעבר מי שלא ידוע להיות פקידה בצה"ל היה להיות מוטרדת מיני על בסיס יומי, כי ככה זה היה... זה פשוט היה, נורמה, מקובל אבל העולם ישתנה ואיתו האנשים והמערכת, ומישהיא הייתה צריכה לקום למרות שזה מקובל, ונורמטיבי לחלותין ולא ללכת! לא לצאת מהצבא כי לא נאה לה שמטרידים אותו אלא לקום ולהלחם להבהיר לכולם שזה לא צריך להיות ככה למרות שזה מקובל! והזכיר לכולם שהיה שינוי ולנשים יש זכויות! ותראו... היו זה שונה היום פקידות לא חוששות מהטרדות... זה כבר לא מקובל עכשיו זה כמו שזה צריך להיות - הוגן! אז אל תפסלו את מה שאני אומר כבר בהתחלה כי זה צבא ו"ככה זה".) התגייסתי ואני מופלה בכ"כ הרבה צורות בקטע של בנים בנות (אני לא קרבי לכן הטיעון של בנות לא יכולות פיזית, בנים כן לא תופס) וזה לא רק 3 שנים לאומת 2 זה לא רק תספורת צבאית או תכשטים או נעליים תמיד יש עוד משהו... (אותי שבר שלא רק שאין לבנות איזה שהוא נוהל מוסכם לשיער אלה הן מוגבלות ל"עד" שתי צבעים בצבא! במסגרת של משמעת! האם זה כ"כ מוגזם לומר לבנות אין גוונים בצבא תבחרו צבע ותשארו איתו! כשלבנים אומרים אין שיער בכלל???) ואולי אם הייתי יכול לקום וללכת ולומר "שידפקו אלה שלא אכפת להם להדפק" אבל אני לא יכול כי אם אני עוזב יש לי כתם גדול ושחור במדינתנו של לא עשה צבא. אז אני נשאר וכל יום שעובר אני שוב סותם את הפה כי כולם מקבלים את זה... לכולם זה בסדר... למה?? הרי זה לא הוגן... אנחנו עושים את אותה עבודה... מקבלים את אותה משכורת... אז למה כל התנאים שונים?? האם מישהו יכול באמת לבוא ולומר "זה הוגן"? ואז נשאלת השאלה מה עושים... הרי אני לבד... כל מי שאני פונה עליו לא מבין אותי, מה הבעיה בעצם?? אז זה לא הוגן... תתמודד... ואני שוב באותו מעגל, למה לי להתמודד?! זה לא הוגן! אנחנו במדינת עולם ראשונה! עם אמצאים להתמודד נגד דברים לא הוגנים ואף אחד לא צריך ללכת למקום שבו הוא מופלה, הרי כולנו ראינו את הסרט על האשה המוכה שנשארת עם החבר המכה למרות שהוא מכה אותה ושואלים את עצמנו "למה? למה היא עדיין שם?" (הדוגמאות הן של נשים בגלל שהן אלו שהיו מופלות והן אלו בחברה בעלות אינספור ארגונים שדואגים לזכויותיהן ולשיוויון שלהן) ואז רואים את אמא שלה צועקת אליה כי היא העיזה לחשוב לעזוב אותו... הרי האמא מוכה כבר 30 שנה... והיא מתמודדת ונעמנה לבעלה... למה הבת לא יכולה להתמודד. אבל אנחנו יודעים שהבת היא הצודקת... כי אנחנו חיים בעולם אחר... שזה לא נורמה להכות אשה (או בן זוג) אז לנו זה נראה מוזר... ואז מה אם זה לא היה מקובל להפלות גם בצבא... היינו רואים סרט על הילד שעושה 3 שנים והבת שעושה רק 2 ושואלים את אותן שאלות... "למה הם מסכימים?" והיינו שוב רואים את זה שרוצה לעזוב בגלל זה... ושוב היינו רואים את ההורים שלו אומרים לו שהם עשו את זה... למה הוא לא יכול?... ושוב היינו יודעים שמה שמקובל אצלנו לא מקובל במקומות אחרים. אז אני רוצה להפסיק את זה, או אולי (בגלל אילוצים פיזיולוגים שאין דרך לשנות אותם) רק לשפר את אותם אבל, לא יכול להיות שאיך שזה, ככה זה צריך להיות כי על כך שזה לא הוגן אין ויכוח, ואפילו אם יש טרם ראיתי ניסיון של העבר לשפר את זה... אף אחד לא בא אלי ואמר: תראה, לפני מספר שנים ניסו למצוא פתרון, לשפר את המערכת עבדו עבדו ולא מצאו. כי לא הייה ניסיון שכזה בעבר. ויש דברים שקשה לעשות לבד אולי אפילו בלתי אפשרי... אז אני מחפש אנשים שיבואו איתי, בנים ובנות, שיודעים לומר שזה לא הוגן אפילו בצבא, כל אחד חייל/ת בסדיר או אזרח/ית לפני או אחרי צבא כי כל קול יעזור, אפילו אם אתם לא מסכימים בצורה מלאה... אפילו אם לכם ההפליות לא משנות ואתם בסדר איתן. אז אני מבקש ואולי אפילו מתחנן אלכם כאחד שזה כן מפריעה כל ההפליות האלו, תפיצו את ההודעה הזו, תראו אדם שזה מפריעה לו ותספרו לו שהתחילה להתגבש לה התנגדות כי איך שאני עכשיו, לבד, אין לי מה לעשות ואם אני יקום לבד ואצא נגד גוף כ"כ גדול אני פשוט ידרס, יוציאו אותי משם עם הכתם של "לא עשה צבא". אז בבקשה תעזרו לי אני ינסה לפתוח קמונה בנושא כדי לפתח אותו ולמצוא היכן ניתן להתקדם מכאן. מקווה שתעזרו, בן.

אין יותר מדי סיבות למה כן להתגייס

צה"ל זו מערכת אטומה ומפקירה, ולצערי אני אומרת את זה מבפנים. אני עוד מעט משתחררת ובתור אחת שהתחילה כקרבית וסיימה כחותכת סלטים.. אני מרגישה מבוזבזת.

respecta1

New member
אז לא הבנתי מה פשר בכותרת?

יעני מה שאתה מנסה לדבר עליו זה השוני בתנאים של שירות הנשים ושירות הגברים? אז מה קשור הכותרת? וגם סתרת אותה בהודעה אז מה הקשר הכותרת "לפני השתמטות"? ובכללי אתה לא יכול להשוות לזה את נושא ההטרדה, כי זה קטע קטן וקטנוני.. וזה מתאים לפורום פמינזם אגב :)

B666ME

New member
אז הכותרת לא מתאימה...

הכותרת זה שתי מילים. מה שכתבתי זה אולי 2000 אם לא יותר ובקשר להטרדות מיניות, ניסיתי הסה"כ להדגים שהיו דברים מושרשים וברורים מעליו בעבר שכיום השתנו ומה לעשות שאת השינוי הכי גדול במאה ה20 זה שיוויון לנשים ודרישתן ליחס שווה.

לא עושה צבא? תעשה שירות לאומי

או תן תרומה כלשהי. רק אל תמשיך את חייך כאילו הכל כרגיל. הכתם יישאר, אתה זה שתבחר לשים את הכתם על מצחך.

respecta1

New member
עזוב את זה

הקטע הוא אומר בהתחלה "לפני השמתמטות" בהודעה סותר את זה ואפילו הסיבה שהוא נותן לא רצינית.. לא נראה לי שהוא מתכוון להשתמט בגלל זה כי אם כן זה פשוט מגוחך וזה מחזיר אותנו לתרבות התירוצים.

B666ME

New member
אני חייל!

אני התגייסתי למרות שרצתי לעשות שירות לאומי כי אם כל הכבוד לצהל --> להיות ג'ובניק זה למצוא דרך להעסיק את עצמך, ה"תרומה" היא מנימליסטית בתחושה של גועל, באמת זה פשוט מגעיל אותי לדעת שאני חייל במערכת שאין לה צורך בי ויותר מזה לא מאפשרת לי ללכת לשרות לאומי ולתרום באמת! אגב, אני חושב שאחת הסיבות לחוסר רצון להתגייס לצה"ל זה לדעת את זה ולדעת שאתה הולך להיות מופלה לרעה...

מופלה לרעה?

כנראה שצה"ל ראה לנכון להציב אותך בתפקיד שהוא בחר בשבילך כי הוא לא מצא תפקיד אחר שיהלום אותך. כמו הרבה חיילים אחרים שנופלים בין הכסאות במערכת הענקית הזו..

user4576

New member
לא קראת את ההודעה הראשונה שלו, נכון?

הוא לא טען שהוא מופלה לרעה בגלל התפקיד שנתנו לו, אלא שהוא מופלה לרעה יחסית לבנות שמשרתות יחד איתו ועושות את אותו התפקיד בדיוק, רק בתנאים יותר טובים.

user4576

New member
שורש הבעיה הוא בכפיה - כלומר בשירות החובה

ברגע שהצבא לא יהיה חובה, הבעיה הזו תעלם. התנאים שנותנים לך לא מספיק טובים? לך לעבוד במקום אחר. התנאים כן מספיק טובים? מצויין! וזה ממש לא משנה אם לידך יש בחורה שהתנאים שלה אפילו עוד יותר טובים. זה הכל. כל עוד יכפו על אנשים לשרת כעבדים בניגוד לרצונם - העניין הזה לא ייפטר.

B666ME

New member
אני לא יודע על החובה

לי זה מאוד מפריע לדעת שאני כולי נשפט קודם כל לפי מה שיש ללי בן הרגליים. מביש.

מה אתה בוכה על זה שאסור לך גוונים

ואסור לך לגדל שיער, איזה שטויות ילדותיות.. יש דברים יותר חשובים בחיים..

EmGee

New member
רגע

אתה יודע שאישה מקבל נקודת זיכוי במס אוטומטית? אז הפתרון שלך לתופעה הזאת היא לא לשלם מיסים? נשים יוצאות לפנסיה כמה שנים לפני גברים אז הפתרון לזה הוא שלא תעבוד כי זה מפלה? או שאולי לא תחיה כי לנשים יש תוחלת חיים יותר גבוה. אין שיוויון זכויות מלא, אבל לאט לאט (מאוד לאט) ההבדלים מטשטשים.

user4576

New member
לא מצדיקים חטא בפשע

לעבוד ולחיות זה דברים שאני עושה בשביל עצמי, מרצוני החופשי, ובלי שמכריחים אותי. בנוגע למיסים - כן, זה לא בסדר. המיסים לא הוגנים והם למעשה מהווים גזל לא מוצדק של כסף שעבדתי קשה בשבילו והרווחתי בזכות ולא בחסד. וזה שהגזל הזה הוא במסגרת החוק לא משנה את העובדה שהוא לא צודק, זה שמשהו חוקי לא אומר שהוא נכון, הוגן או מוצק (*הכנס כאן דוגמא לחוק מזעזע כלשהו מתקופה אפלה יותר או פחות בהיסטוריה*). אם הייתי יכול - בהחלט לא הייתי משלם מיסים.

EmGee

New member
הנקודה שלי היתה

שלא כל פעם שיש משהו שמפריע לך אתה זורק את הכל ובורח. העולם לא סובב אותך. לפעמים נתקלים בדברים שהם לא בדיוק כמו שאתה רוצה שיהיו וצריך לספוג. אין מה לעשות.

user4576

New member
קיצר, אתה כמו ההורים של האישה המוכה

ואם אתה לא מבין איך המשפט הזה קשור ועל מה לעזעזל אני מדבר - אז קרא שוב את ההודעה שפתחה את השרשור הזה.

lala99

New member
התשובה פשוטה .

כמו שאמרת , הצבא הוא גוף . אפשר אפילו להגיד שהצבא הוא שלטון אוטונומי , רק בלי שטח . יש לו מנהיגים , מפקדים וחוקים משלו . ע"פ חוק ( ועוד חוק יסוד ) , אתה מחוייב לשרת בצבא . בוא נתחיל מזה . מרגע שהפנמת את זה , ידידי , כל מה שאתה יכול לעשות , כאזרח שומר חוק , זה לנשוך את השפתיים , להסתכל סביבך , ולהבין ש- א. אתה לא לבד . ב. יכול להיות גרוע יותר . אתה לא לבד כי יש עוד כמה אלפים טובים שנמצאים באותו מצב שלך , עם הכומתת בקו"ם הפוכה והמחשבות האובדניות . כל אחד עובר את זה בשלב כזה או אחר . אתה לא יכול להיות צעיר לנצח . יכול להיות גרוע יותר כי אתה לא קרבי . " אנחנו מדינת עולם ראשונה " . אני מניח שהתכוונת שאנחנו מדינה מפותחת . אני מסכים . תראה לי מדינה אחת מפותחת בעולם הזה ( מתוך , כמה , 250-300 ? ) שהשלטון בה הוא אי-השלטון . אנרכיה . זו לא חידה ואפילו לא שאלה . אין מדינה כזו . בשביל שמדינה תתקיים , בשביל שאנשים יפיקו תועלת , בשביל שתישמר דרך-הישר - צריך חוקים . וחוקים אתה מכבד . בתור אדם שהמדינה שומרת על זכויותיו ובתור אזרח שמחוייב למדינה שלו . מה שקורה בישראל זה תהליך הפוך . הרבה בני 18 חושבים שהמדינה חייבת להם משהו . וככה , ידידי , נולדת אנרכיה - כשאתה ועוד מאות כמוך מתחילים לצפצף על חוקי יסוד . עכשיו אני אגש לטענה שלך , בסוף , בכוונה . הייתי יכול לרדת עליך כאן מכל כיוון אפשרי , באמת . לא חסרות לי דרכים להוכיח לך שאתה מפונק , קטנוני , רגיש יתר-על-המידה וחושב שמגיע לך הרבה יותר ממה שמגיע לך באמת . אין דבר כזה אפליה , צא מהמחשבות האלה . אין פה "לא פייר" , אין פה "עשה לי לקח לי". אתה לא בגנון אחי . לצבא יש חוקים משלו , ותאמין לי - תאמין לי שזה לא כזה נורא . אתה יושב לך ומתבכיין . בנות פה בנות שם . אני אתן ניחוש מושכל . בתפקיד שלך אתה תשב במשרד . המשרד יהיה נקי , המזגן ייפעל , יהיו לך 3 ארוחות ביום , או אחת אם תעשה יומיות . יהיה לך שק"ם נגיש תמיד , אולי אפילו בשרייה וחלבייה ואתה תשרת קרוב יחסית לבית .אני מדגיש כאן שאסור לזלזל , בטח שלא היום , באף אחד שעושה צבא , ובמשפטים הבאים אין לי שום כוונה לזלזל בך או בתפקיד שלך , גם אם זה אולי יישמע כך . אני יכול להראות לך 1000 בנות שעושות בהרבה יותר ממך בצבא . אם זה מבחינת משמרות , מבחינת תעסוקה , מבחינת תנאים גרועים יותר , סניטציה מהתחת וכו' וכו' . בנות שיושבות במוצבים מטונפים עם מזון מגוון כמו של סומלים . והן שומרות עליך . במלוא מובן המילה - שומרות . זזות עם ג'ויסטיק , מסתכלות על מסך , ושומרות . אז וואלה , אני מתחיל להתעצבן בעצמי כאן . אתה אולי צריך סיור לגבול הצפון , לראות עכברים מתרוצצים בין המקלחות למגורים , או שועלים שעוד יום אחד ידביקו מישהו בכלבת . לך למרכז ותראה חיילים שמזמינים אוכל עם נהגי מונית פלסטינים , כי וואלה אין דרך אחרת להביא . או לדרום , שכל חצי שעה תתעורר מאיזה פצמ"ר שייפול 100 מטר ממך . אתה מפונק בכך שאתה בכלל חושב איפה אתה עומד בשירות שלך ביחס לבנות . אתה קטנוני בכך שאתה עושה חשבון , ממש 1+1 פשוט , למי מגיע יותר ומי מקבל יותר ומה אתה מרוויח . אתה רגיש יתר על המידה כי התנאים הנוחים יותר שמקבלות נשים גורמות לך לאבד עשתונות עד כדי מחשבה על השתמטות . אתה חושב שמגיע לך יותר מכולם , ואתה זה אתה מוכיח כל פעם שאתה חושב שאתה היחיד ב"גוף" הזה . כל פעם , אבל כל פעם שאתה חושב שאתה מופלה - תחשוב על הרע ביותר . ותדע שהוא קיים . ותדע שמישהו חווה אותו . ואז תפסיק להתבכיין , ואולי תתחיל להבין שהשירות שלך , עם כל ה"אפלייה" שבדבר , הוא בטח ובטח לא הגרוע ביותר .

למעלה