לפני סגירת הקלפיות

לפני סגירת הקלפיות

הבוקר, כשהלכנו כולנו לבי``ס של הברווז להצביע, פגשנו את החצר מגודרת והרבה אנשיבטחון ומשטרה. התברר שאהוד ברק מגיע לבקר. שאלתי: ``מה...דווקא לכאן? למעוז בוחריו? אין מקומות אחרים בהם צריך לשכנע את המהססים? הואבא לכאן לשכנע את המשוכנעים...?`` בעלת עיני השקד, ברגישותה האופיינית, השיבה ש...``מה אתה רוצה ממנו, מסכן... הוא בא לשאוב קצת עידוד...`` נו, מילא. עמדנו שם בשטח המגודר לבקשתו של הברווז, לצפות בו, להושיט יד, ואולי לתת קצת עידוד (כאילו שאני לא צריך קצת עידוד לאור הקטסטרופה הצפויה בעוד כמה שעות....). ואז הוא הגיע. מלווה באנשי בטחון, יחד עם רעייתו. מצלמות טלביזיה דחפו אותנו הצידה, ולמרות זאת הצלחתי להעיף בו מבט בוחן מקרוב. הוא נראה זחוח. ידעתי שזה כלפי חוץ. היה ברור מתוך עיניו הכבויות שהוא יודע שזהו. ואני..., כרגיל במצבים כאלה, גלגלתי את הסרט לאחור. נזכרתי בערגה בתקווה הגדולה מלפני שנה וחצי, כשהוא נבחר. נזכרתי באמונה שהיתה לי באיש הזה. כמה האמנתי בשלום שהוא הבטיח להביא. כמה האמנתי במהפכה האזרחית (שלא לומר החילונית) שהוא הבטיח להגשים. כמה האמנתי ביכולתו ללכד את השורות ולהגשים סוף סוף את כל מה שדרוש כדי להעניק לברווז שלי, לאיש הקרטה, לילדה עם הכובע האדום, לאיש המונופול, ולכולם חיים של שלום, של שלווה, של שיוויון, של כבוד. כשהוא נבחר, החגיגה היתה גדולה. וכבר בנאום הנצחון שלו (אתם זוכרים? ``רק לא שס....רק לא שס...``); הוא כבר איכזב אותנו... ובהמשך, ראינו עד כמה הוא זלזל בבוחריו. אספתי עד כמה שיכולתי את כל הריסות ליבי, ולקחתי את עצמי להצביע בעדו. בעצם... להצביע נגד הזכרונות האיומים מלפני 19 שנה, למרות האכזבה מברק. ושם, מאחורי הפרגוד, פתאום ראיתי שבערימה של שרון חסרים כבר המון פתקים, ובערימה המלאה של ברק... אני כאילו הראשון שלוקח בידיו פתק שלו להכניס בתוך המעטפה... וחשבתי, שאני לא מבין... אני כותב מילים אלה שעה וחצי לפני פירסום תוצאות המדגם. דומה שבכל מערכות הבחירות בהן השתתפתי - מעולם לא היתה לי וודאות כה גדולה לגבי התוצאות. מעולם לא ידעתי מראש שאני בצד המפסיד. ומעולם לא הייתי כל כך חרד לגורלו של הברווז... סקסופון

ואני שלא בחרתי בברווז..

אני שלא בחרתי בברווז בבחירות הקודמות. היום חשתי גם את אותה הצביטה כשניגשתי לקלפי להצביע. ונחרדתי...לראות את העובדה שהיו מעט מאוד פתקים נותרים בערימתו של הדב. (אם בגן חיות עסקינן,אז עד הסוף) וזה לא משום שאני חושבת שאיי מי משניהם מתאים,אלא מאותו זכרון שלך לגביי אותם 19 שנה. היום הצבעתי עבור הברווז למען זכרונם של כל אותם חללים,למען כל אותן משפחות שכולות.ולמען לא נחזור למדינה הארורה הזאת. למען לא נצא למלחמה בגלל אגו,אלא שאם זו תהיה מלחמה שתהיה מלחמה לאחר שניסינו כל דרך אפשרית ללחוץ יד לשלום. כי עדיין ישנם אנשים בעם השוכן לצידנו שרוצים שלום. ומה שאנו רואים ומרתיח את דמינו זה את הבודדים,את עלובי הרחוב. אני רק מאחלת לנו שהדב ישכיל להבין ולראות שמלחמה היא בעצם הדרך לאבדון. מלחמה צריכה להיות הברירה האחרונה. ואל לנו לחזור ללבנון! לא עוד פעם הסיוט הזה!... איתך בכאב אבל עדיין עם תקווה, אלת האהבה.

אופס סקספון

אתה עם כל הביטויים המיוחדים לך. פספסתי וחשבתי שהברווז זה ברק ועימך הסליחה. אבל לא נורא,מאחלת לברווז שלך להיות מינימום ראש ממשלה.. או שבעצם זה לא איחול מי יודע מה?!...

לי יש גם סיפור

תשע . אני בקלפי . מיספר 95 בדרזנר 2 . ניכנס . מראה את התעודה (תעודת זהות חדשה מיום שני , כי הקודמת אבדה) וניגש מאחורה להצביע (ליבחור פתק ) אני מאוד עייף . כי אתמול הלכתי לישון והיתעוררתי בשש וחצי ,והייתי פה עד 8 . אני לא יודע למה . פיתאום שמעתי את המילים : אלאניס מוריסט . בחור ובחורה דיברו בינהם , אז אמרתי : אלאניס מוריסט ? היסתכלו עליי ולא אמרו כלום . אז אמרתי , כלום . היו 3 ערמות . ערימה של ברק , של שרון , וריקה . רציתי ליכתוב על הפתק הלבן : קפצתי לביקור == ק``ל . אבל ידעתי שהוא לא מספיק פופולרי כמו אלאניס , ולא ידעו מי זה . אז רשמתי על הפתק הלבן אלאניס מוריסט . אם יש כאן מישהוא שראה את הפתק הזה , שיגיב . -- קלפי מיספר 95 , דרזנר 2 , מתנ``ס רוזין ,רמת אביב גימל,תל אביב,ישראל,מיזרח תיכון,אסיה,כדור הארץ,מערכת השמש,שביל החלב,החלל...

דורית!

New member
נשבר לי הזית

אמרו לי שיש סטיקר כזה. מצטערת, אבל הוא נשבר אפילו לי. ואם שמולאנית כמוני אומרת את זה..... וזה לא קשור לברק או לשרון. זה קשור למזרח התיכון. ואולי התקווה היתה גדולה מידי, אולי בעצם לא גדולה מידי אבל בטוח שמוקדמת. מצטערת... דורית

למעלה