לפני ניתוח

• פותח הנושא sevi9
  • פורסם בתאריך

sevi9

New member
לפני ניתוח

שלום לכולן . לפני שבוע קיבלתי זריקה לדיקוי ( יש לי אנדומטריאומה בשחלה שמאלית בגודל 12 ס"מ ) ב13 לינואר קבעו לי ניתוח ברמב"ם חיפה ורוב הסיכויים שד"ר פילמר ינתח אותי . לפני יומיים כמעת התעלפתי זה היה יום ראשן של מחזור היו לי שילשולים , סחרחורת חשבתי שאני מתה .הלכתי למיון כדי לבדוק שאין לי דימום פנימי . שם נתנו לי אינפוזיה נגד כאבים , בדקו ושחררו אותי . כל כך נלחצת לפני ניתוח. אני די נעולה על רמב"ם אצל ד"ר פילמר ובכלל שמעתי שיש שם רופאים טובים , אבל יש לי עוד תור לפר' גולדנברג . פילמר אמר שהוא לא בטוח שיוכל להציל שחלה בגלל הגודל . הוא חושב שהיא תהיה מתוחה מדי . אני בלחץץץץ רוצה להיות אחרי .

לנשום עמוק

לא יודעת לגבי רמב"ם וד"ר פילמר אבל תעשי חיפוש בפורום להמלצות, אני חושבת שהמליצו עליו כאן. פרופ' גולדנברג אחד המומחים בתחום וכדאי לשמוע את חוות דעתו, כדאי שתתייעצי איתו אם כדאי להיות על זריקות דיכוי במשך חצי שנה לפני הניתוח ולראות אם האנדומטריומה מצטמצמת כי אז הסיכוי להציל את השחלה הוא גבוה יותר (בידי ידיים מיומנות לפחות). בכל מקרה תעדכני ושיהיה

זהבה240

New member
הצלת השחלה

לפי מה ששמעתי מרופאים (לי היתה ציסטה בגודל של 7 ס"מ) קשה לי להאמין שיוכלו להציל לך את השחלה. אבל מספיקה שחלה אחת למחזור ולהריון (גם לבעיות של אנדומטריוזיס , כמובן). כדאי לך ללכת לגולדנברג לפחות כדי לשמוע מה דעתו, ואם הוא אומר את אותו הדבר ואת סומכת על הרופאים ברמב"ם אז אין סיבה שלא תעברי שם את הניתוח. אבל כדאי בכל מקרה לשמוע את דעתו של גולדנברג על הענין. בכל מקרה, את גם יכולה לשאול אותו האם הוא מכיר את הרופא מרמב"ם והאם הוא טוב בשביל זה. את משלמת לו אז אין סיבה שלא תשאלי אותו (תגידי לו שיש לך בעיה כספית ולכן קשה לך לעשות ניתוח פרטי אצלו, ולכן את שואלת. הוא לא מנתח פרטי בתל השומר. לכן אצלו זה רק בבית חולים פרטי).אני שאלתי את השאלה ה'חצופה' הזו רופא מאיכילוב (זה שאיתר לי את הבעיה) אחרי שאמרתי לו שבחרתי שלא הוא ינתח אותי, שאלתי אותו על גולדנברג (היה לי קצת לא נעים לשאול אבל העזתי) והוא אמר לי שהוא מעולה והוא המומחה בתחום הזה. בהצלחה זהבה

sevi9

New member
יש לי תור לגולדנברג

ביום רביעי. מענין מה הוא יגיד . הא ,סוריאנו אמר שהוא יוציא רק ציסטה אחרי חודש דיקוי . אבל הוא גם אמר שמקרה שלי קשה וניתוח יכול להיות מסובך. זו סיבה שאני פוחדת לעשות אותו בפרטי. ( וגם לא ממש היה לי חיבור איתו) מה שכן הוא מאוד מקצועי .לפניו היתי אצל 3 רופאים מנתחים שנחשבים טובים מאוד , כולם אמרו שיש לי אנדו' אבל בכל זאת היה לי חסר משהוא. והוא ישר דיבר לעניון , דיבר על דיקוי לפני ,בדק כליות ו..., דיבר אל אחרי . גם מד"ר פילמר התרשמתי . ובנות , תודה לכן אל תגובות ותמיכה . זה כל כך עוזר

sevi9

New member
פרופ' גולדנברג

במקרה שלי הוא לא דיבר הרבה רק אמר שאם אני רוצה שהוא ינתח אז רק באופן פרטי . ובגלל שאני בת 41 ללא ילדים ואפילו שציסטה שלי ענקית הוא לא יוריד לי שחלה , אבל כמובן יכולים להיות כל מיני סיבוכים , לא הרחיב הרבה . היתי אצלו 5 דקות . האמת אני כבר יודעת די הרבה על מה שיש לי ובאמת לא צריך לדבר הרבה רק להחליט . הא אבל יש משהוא חדש שלא היה לי, זה שבגלל הגודל של ציסטה ,השחלה השמאלית התנשקה עם שחלה הימנית הבריאה .היה עצוב לשמועה שניתוח שלי הולך להיות לא פשוט.

sevi9

New member
תודה . אני אחרי

העבירו ניתוח ל 11 אז אני כבר בבית . ומרגישה טוב יחסית . תודה על
תמיכה

למעלה