לפני משהו כמו 8 שנים בערך

טוב, פיני, אני חייב להודות

שאתה פשוט תלמיד יוצא דופן. כבר מהשיעור הראשון. למרות שאתה לומד משהו כמו חודשיים (נכון?), אתה הופך כל שיעור למסע אמיתי של גילוי, אימון ואהבה (אהבה להתפתחות וללמידה). שלך באהבה בן

pinibs

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo13.gif

פיני מתמוגג מנחת, ומחליט לא להרוס את יופיו ושלמותו של הרגע בשום מילה נוספת.

Zeev Foux

New member
רק שתי תגובות:

1. חוסר מתכונת קבועה (חימום, תרגילי בסיס, וכיו"ב סדר קבוע) בשיעורים הוא סוג של מידור (לאו דווקא שלילי, אולי אפילו הכרחי) . אם אי פעם תרצה להתרחב ולגדול הערכתי (ולוואי שאני אתבדה) היא שתיאלץ ליצור שלד/מתכונת לשיעור. אבל כמו שהבנתי אותך בכך תחטא לאמת שלך. 2. מאמר על אימון כאמצעי לטרנספורמציה פנימית

Zeev Foux

New member
ועוד מילה קטנה (קטנטונת ../images/Emo8.gif )

המידור או המחסום קיים בכל סוגי בתי הספר המסורתיים שאני מכיר, והוא יכול להופיע בצורות שונות. בחלק מבתי הספר (כמו בישיבות) "מפילים" על התלמיד כמות חומר עצומה, עד כדי כך שהוא מתפתה להתעסק בחומר ולא בעקרונות. לדוגמא באומנות לחימה החומר יהא קאטות/טכניקות/זוויות מדויקות וכיו"ב. לפעמים המחסום הוא בסגנון של הפוך על הפוך (בן?). מורה אחד ביפן מלמד צ´י גונג / קונג פו בצורה מאד מיוחדת: הוא טוען שאין שום דבר שלא ניתן לעשותו "בדרך הצ´י גונג" ולכן השיעורים חסרי מתכונת לחלוטין – שיעור אחד יהא אירובי לחלוטין, שיעור אחד יהא שכיבה ועמידה, שיעור אחד יהא מתיחות וכדומה. הם יכולים לעשות שכיבות סמיכה ולעבור לתרגול טאי צ´י (מבלי להכיר קאטה) ללא שום מתכונת קבועה. המחסום קיים כאן בצורה שאין לתלמיד מתחיל שום דרך לשפוט וקטלג (צורך בסיסי של כולנו). בחלק מבתי הספר השיעורים "משעממים". לדוגמא לפני כ 14 שנה, כשהתחלתי בבה גווה, הייתי בא לשני שיעורים בשבוע, שעתיים כל שיעור, והולך במעגל לבדי ללא שום התייחסות מהמורה, ללא שום תיקון ניכר או הערה, ללא שום חומר חדש, במשך מספר חודשים. סתם ללכת. בבתי ספר אחרים התרגול ה"משעמם" הוא עמידות או כל דבר אחר. בבית ספר אחד שהכרתי בטייוואן (קראו לו Practical Tai chi), המורה פשוט היה מרביץ (חזק וכואב מאד, אך לא ממש מסוכן) לתלמידים. אני מכיר מספר תלמידים שאחרי מספר חודשים חצי שנה פשוט לא יכלו לשאת את הנטל הפיזי הזה של מכות וסימנים כחולים. יש בתי ספר בהם המידור הוא בצורת ויתור על "חיים ארציים" וכניסה ללימוד בתנאי מנזר. ויש בתי ספר שם המחסום הוא פיננסי – התלמיד נאלץ לוותר על חלק ניכר מהכנסתו. אז זהו, צריך להחליט אם אנו רוצים לקיים "חוג" או "בית ספר". (ברור שניתן לעשות גם את שניהם – רוב בתי הספר היפנים בנויים כך) אגב, אף אחד מבתי הספר המסורתיים שאני מכיר לא גדל מעבר לעשרות תלמידים למורה.

זאב, תודה על ההודעה המרתקת ועל

ההשקעה.

וואו, זאב, תודה!!

המאמר של אלדן פרידמן מדהים... והאתר הזה מדהים (הוא כבר נמצא אצלי ב"מועדפים". איזה יופי! שלך בן

pinibs

New member
קישור לדף הבית

הי זאב, תודה על הקישור למאמר המרתק. הערה קטנה - אין בדף המאמר כל קישור לדף הבית של האתר שלך, וגם כפתור ה-"Back" בסוף המאמר לא עובד. נראה לי שהאפשרות לקשר מגוף המאמר לדף הבית יכולה להביא הרבה קוראים נוספים לאתר שלך. פיני

פיני!!! אתה כאן!!!

אני הגעתי לאתר על-ידי כך שמחקתי משורת הכתובת למעלה את כל ה"שארית" ונשארתי רק עם הכתובת הבסיסית, שהיא הכתובת של דף הבית. איזה כיף, מחר רואים אותך בשיעור... וגם את דנה, נראה לי. בחורה נחמדה, לא?! שלך באהבה בן

pinibs

New member
השיעור מחר

הי בן, יש לך ממתינה בנייד, אז אנצל את הפורום. רציתי לשאול אם יש אפשרות לבוא ביום חמישי בבוקר במקום מחר (באופן חד פעמי), וזאת רק אם ימי חמישי בבוקר עדיין בפועל). חוץ מזה, דנה אכן מאד נחמדה, וקולטת מהר והיה מאד כיף להתאמן איתה. אז מה אתה אומר, פיני

הא! חה חה, איזה כיף לי (ואני מצטער

על כך שלך אולי זה פחות נוח במקרה זה) - שיעורי הבוקר של ראשון וחמישי בוטלו! סופסוף אני יכול לי-שוווון! אז כן, אתה יכול להגיע לשיעור ביום חמישי בבוקר, אבל רק בתנאי שלא יפריע לך אם אני לא אגיע אליו...
טוב, אני מצטער על העליצות שלי, שאולי לא מתאימה בסיטואציה זאת (אני מרגיש חוסר בטחון עצמי, טרה לה לה לה), אבל אני באמת נורא נורא נורא שמח שהענקתי לעצמי את יום ראשון ואת יום חמישי בבוקר - OFF. זה כזה כיף, לישון כמה שאני רוצה... ולגבי השיעור מחר, אתה מוזמן להחליף אותו באחד מהשיעורים האחרים השבוע או מתי שתרצה (ליד האנשים בפורום אני משחק אותה נדיב, אלק) - באחד הערבים, למשל?... שלך באהבה בן

pinibs

New member
השיעור מחר

הי בן, יש לך ממתינה בנייד, אז אנצל את הפורום. רציתי לשאול אם יש אפשרות לבוא ביום חמישי בבוקר במקום מחר (באופן חד פעמי), וזאת רק אם ימי חמישי בבוקר עדיין בפועל). חוץ מזה, דנה אכן מאד נחמדה, וקולטת מהר והיה מאד כיף להתאמן איתה. אז מה אתה אומר, פיני

deep ocean

New member
הי בן!!!!!! ../images/Emo6.gif

לפי ההיכרות שלי איתך, וכל מה שנכתב פה, נשמע שאתה מורה(?!) מצויין! אז כמו שמישהו אמר פה-אתה בכלל לא מלמד אנשים. אנשים נעזרים בך כדי ללמוד!! לי זה נשמע אחלה וזה שכל אחד קולט משהו אחר, זה כי אנשים מתייגים את הגברים לפי ראיית עולמם, אבל זה לא היה מתרחש אם הישעורים שלך לא היו מגוונים, מה שאומר שהיעורים אצלך מגוונים ולא לפי תבנית מקובעת ומשעממת אחת. וכבר ממזמן רציתי להתנסות בישעור אצלך ואולי עכשיו כשאני עוברת לרמת אביב, זה יהיה לי יותר נוח... חיבוק גדול מיכלי

deep ocean

New member
וכמה שגיאות כתיב היו פה

טוב, זה רק בגלל שאני ממהרת... אז יום נהדר! מיכל

pinibs

New member
ל-deap ocean, טעות פרוידיאנית ../images/Emo13.gif

הי מיכל, טוב לפגוש אותך גם כאן. היה נחמד לקרוא את הטעות הפרוידיאנית משהו בהודעה שלך: "... אנשים מתייגים את הגברים..." (במקום "הדברים"). כנראה שגם זה נכון וגם זה נכון. פיני

היי בן יש הנחות לתלמידים בסניף ../images/Emo78.gif

היי בן יש הנחות בסניף הפיצה?????.. דומינוס נשמע טעים, אני מתקשר לשם עכשיו ואומר להם שיש לי פרוטקציה מבן טל שחר.........
סתםםםםםםםםםם עידווווווווודוווווווווווווודוווווווווו ה ל ו ח ם

למעלה