לפני משהו כמו 8 שנים בערך

לפני משהו כמו 8 שנים בערך

ניהלתי סניף של דומינוס פיצה. חלק מהעובדים היו נשארים אחרי העבודה והייתי מלמד אותם קונג-פו בפסאז´, שבשעות האלה כבר היה סגור לאנשים מבחוץ והיה כולו שלנו - נקי וממוזג. היה כיף. תקופה יפה! אני זוכר שבהתחלה אחד העובדים נורא רצה ללמוד, אבל הוא ניסה קודם להבין "מה זה", לתייג את אמנות הלחימה למגירה המתאימה לה באמנויות הלחימה שהוא מכיר. כמו שאתם מכירים אותי ואת תשובותי, לא היה לי קל לעשות זאת, אז הוא לא הצליח להבין "מה זה" אמנות הלחימה הזאת. יום אחד הוא היה נוכח בסיטואציה בה מכר שלי "הפעיל עלי לחץ פיסי מתון" (בקטע ידידותי כזה, מכרי כזה) שכלל "תפיסות" (נו, תשחרר) ומכות קלות... אז השתחררתי בצורה מאוד מסויימת. העובד הזה הסתכל עלי ואמר: "הא! אז זה בעצם כמו קרב מגע כזה... זה עובד בעיקר על ידיים מטווח קצר, האמנות הזאת, נכון?" ובנוסף לכך, הנה כמה משפטים שדומים למשפטים ששמעתי בהזדמנויות שונות מפיו של אדם שזה עתה סיים אצלי שיעור נסיון (בכל פעם זה אדם אחר, כמובן...): "המממ... אז זאת שיטה רכה... מעניין... אבל אני מחפש יותר את האקשן" "אה, אז זה עובד בעיקר על קאטות, נכון?" "טוב, זה אלים מדי, זה לא בשבילי. אני חשבתי שקונג-פו זה יותר עדין; זה דומה לאגרוף תאילנדי, זה. אתם אף פעם לא מורידים את הכפפות? אז איך אתם לומדים לתפוס, נגיד?" "או-קיי, זה בעיקר בעיטות... תגיד, עובדים גם ידיים באיזה שהוא שלב?" "אה! אז זה בעיקר היאבקות... נכון? יש גם מכות בשיטה הזאת, או שאין בכלל?" "זה נורא דומה לאייקידו. אני מחפש משהו עם יותר בעיטות, יותר אקשן... באתי ללמוד קונג-פו, לא אייקידו". "זה נורא דומה לפלדנקרייז. אתם עובדים גם על הלחימה עצמה, או רק על התנועה וכאלה?" או-קיי, אז מה המסקנות? הנה שתי מסקנות לדוגמא שאפשר להסיק, נדמה לי: 1. אני לא יודע ללמד קונג-פו. אני עושה תערובת של כל מיני שיטות ומלמד אותן, בשטחיות (הבעיה היחידה של התיאוריה הזאת היא שאף פעם לא למדתי שום דבר אחר... המורה היחידי שלי אי פעם לאמנות הלחימה הינו יצחק מזרחי והוא לימד אותי אך ורק לאו-חו ולא שום דבר אחר - וזה לקח הרבה שנים, האמינו לי). 2. אני מלמד קונג-פו, אבל אני פשוט לא מקצועי ולא יודע להתמקד, אז אני מבלבל את התלמידים בכל מיני שיעורים לא-קשורים ולא-רצופים שלא מביאים אותם לשום מקום (גם התיאוריה הזאת לא ממש עומדת במבחן המציאות, כי יש הבדל של שמיים וארץ ברמת הלחימה של תלמידים הלומדים שנה לעומת תלמידים הלומדים חודש... אז כנראה שהם בכל זאת לומדים משהו). האם אחת מהמסקנות האלה נכונה? המממ... אני מקווה שרוב הקוראים הודעה זו סבורים שלא. אז... איך תסבירו את כל שנאמר לעיל?

WhiteBear

New member
רק לוודא...

היה בחור שאמר לך: "זה נורא דומה לפלדנקרייז. אתם עובדים גם על הלחימה עצמה, או רק על התנועה וכאלה?" (ואני מאד מקווה שלא שמת את המשפט הזה כמשהו שאני אמרתי
)

נסיון לתת תשובה + סיפור זן.

ראשית, השאלה הנשאלת היא: האם כל השיעורי נסיון שאתה נותן הם זהים לחלוטין? אם לא - אז זה מסביר את הדעות/שאלות השונות. אם כן - אז זה קצת משונה. ומעניין מה גורם לכל האנשים הללו לחוות דעה שונה לחלוטין ("יש בשיטה זהו רק בריחים/בעיטות/ידיים..."). התשובה הפשוטה לזה - שכל אחד בא מרקע שונה, ו"רואה" את הדברים שהוא מתעניין בהם. באותו הקשר, ועם קצת מוסר השכל, זה מזכיר לי סיפור זן שהעליתי פה לא מזמן: נזיר אחד, שלמד מספר אומנויות לחימה, לא היה מרוצה, והרגיש שאינו ממצה את עצמו ולא מוצא את האומנות המתאימה לו. הוא משע על מאסטר גדול בהרים, והחליט לנדוד אליו. כשהגיע לביתו (המרוחק) של המאסטר הזקן, סיפר לו שאינו מרוצה מלימודיו, והוא בא אליו בכדי ללמוד אומנות לחימה. המאסטר הזקן הכניסו לביתו, והציע לו מים. הוא הגיש לו כוס והתחיל למזוג לתוכה. המאזטר מוזג ומוזג, והכוס מתמלאת, עד שהנזיר אמר לו - מאסטר, הכוס כבר מלאה. והמאסטר מוזג עד שמים כבר התחילו להישפך. "מאסטר", זעק הנזיר, "המים נשפכים מהכוס"!! ענה לו המאסטר הזקן: "לא ולא, הכוס היא ההשתקפות שלך. מלא אתה ואינך מרוצה במה שיש לך, אינך זקוק לי. חזור אלי כשתהיה ריק ומוכן ללמוד...". שנית - ייתכן שהסיבה שכל תלמיד "רואה" בשיעור נסיון משהו שונה לחלוטין מאשר אחרים, זה בגלל שאתה בא "במצב רוח" מסוים. כלומר - בגישה יותר "רכה", יותר לוחמנית וכו´ - וזה מה שהתלמיד (שאינו מכיר אותך), מקבל ממך בשיעור נסיון... יכול להיות, שהסיבה שאתה מדגיש דבר מסוים באימון, נובע מתוך מטרה שאתה רוצה להתאים דבר מסוים למי שבא אליך לשיעור נסיון (בהתאם למה שהתרשמת ממנו), שאתה רוצה להציג לאותו תלמיד את מה שאתה חושב שהשיעור צריך לבטא כלפיו. זה מזכיר לי, שלאחר השיעור שהעברתי בפורום, ניגשו אלי מספר אנשים, וכל אחד (בנפרד) אמר לי שלדעתו השיעור מאוד דומה לשיטה שבה הוא עוסק (אייקידו/טאי צ´י...). כמובן שראיתי בכך מחמאה מאוד גדולה, משום שהצלחתי להביא ולהציג נושא מסוים, ב"שפה" של מישהו אחר ("שפה" שאינני "דובר" ומכיר אותה לעומק). ודבר זה, ניתן (ומומלץ) להשליך על כל דבר בחיים - אין טעם לדבר עם משיהו בצורה שאינו מבין, אלא יש לשאוף להגיע איתו להרמוניה מסוימת, וכך להגיע להבנה ולעמק השווה. וככה, משיגים תוצאות רצויות! מקווה שלא התשתי אותך יותר מדי. מצפה לשמוע תגובות ורעיונות. סלבו

WhiteBear

New member
אם כבר אנחנו מנתחים...

(ואני לא בטוח שיש טעם פה לנתח, אבל יאללה, ערמת ילדים!!) אם הבנתי את מה שבן סיפר, אז המוקד של הסיפור לא היה מבנה השיעורים השונה (למרות שסביר שהשיעורים שהועברו כל פעם היו שונים). אלא גישה של חלק מהתלמידים החדשים, שבאים להתנסות, שהם אומרים אחרי השיעור: "אה בטח, עכשיו אני מבין את כל השיטה". נ.ב: קרה פעם שמישהו מהם צדק? (זה שאלה ממש מירשעת מצידי
) מתפקד לפורום ( אה, לא, זה לפורום דרך הלוחמים. לא משנה, תתעלמו) הדוב הלבן.

סלבו, תודה + תתקשר שנקבע!

יש לי דווקא מה להוסיף, אבל בשניה זו אין לי זמן וכוח... אז בהמשך אני אתייחס לכך שוב, טוב?! שוב תודה!!! שלך, בן

מסקנות

1. שהיה לך מאמן טוב שהקנה לך ידע רחב בתחומים שונים . 2. שהאימונים אצלך מגוונים ונוגעים בתחומים רבים ושונים. 3. שזה הוא ה"קונגפו " שלך . 4. שתלמיד שהגיע לאימון ניסיון ורק לפעם אחת לא יכול לבחון ולקבל החלטה לגבי אופי וצורת האימון . 5. לתלמיד חדש , קח לך תקופת ניסיון ולא שיעור ניסיון בשיעור אחד לא תמיד ניתן לקבל רושם ולגבש דעה מוצקה לגבי מאמן/ אסכולה . 6. והכי חשוב תשובה לתלמיד חדש : " נסה מספר שיעורים התנסה בהם ולאחר מכן קבל החלטה לגבי המשך או חיפוש שיטה / מועדון אחר". ( דרך אגב אומרים קונג פו או גונג פו ? כפי שאמר לי אחד הסינים זה שיבוש שלנו המערביים ) ממני

הי, חיים!!!

קודם כל תודה רבה על המסקנות המחמיאות. שנית, אני אומר קונג-פו, אחרים אומרים גונג פו, אין לי מושג איך צריך להגיד את זה בסינית, אבל לפי מיטב ידיעתי יש כל מיני סגנונות וניבים והכל בהתאם אליהם ולדובר... שלך בן

Zeev Foux

New member
סינית אני מדברת אליך..

מישהו קרא את הספר? קונג פו הוא שם מערבי לאומנויות לחימה סיניות, בסינית משתמשים במינוח שונה להגדרת אומנויות לחימה והמילה קונג פו, או בהיגוי מנדריני נכון גונג פו, פירושה הנפוץ הוא זמן חפשי או מיומנות (תלוי בהקשר במשפט)

לבן, לזאב וכל מי שמבין??????

היכן אני יכול להשיג חומר על קונג פו???? אני חיפשתי בסטימצקי ואין להם?????? בן איך אתה וחבר שלך חקרתם????? ודרך אגב, הרישומים אצלי מתקדמים........ ובן האם זה טוב אחרי כל תרגיל שאני רושם לעצמי במחברת שלי לרשום את מטרת התרגיל???? כי אני בינתיים עשיתי ככה: רשמתי את התרגיל, כיצד עושים אותו, איך להעביר אותו לאנשים אחרים ולפעמים קצת ציירתי, לרוב מילים ולבסוף מטרת התרגיל..... האם זה טוב????? הרי לכל תרגיל יש מטרה..... שלכם, עידודודו הלוחם

deep ocean

New member
מאד פשוט

תיכנס למנוע החיפוש גוגל ותקיש את מילות החיפוש kung fu במידה ואתה רוצה משהו ספציפי מתוך הקונג פו, תקיש kung fu + המילה שמעניינית אותך למשל תרגילים/עוצמה/מה שתבחר בהצלחה! מיכל

לעידודו הלוחם הגדול:

1. אחלה, אחלה אתה עובד עם המחברת. יופי של רעיונות, איך להעביר אותו לאחרים + מטרת התרגיל. אתה תלמיד מעולה ומדהים! 2. לגבי חומר על קונג-פו, מיכל כבר ענתה לך... יש מלאן תלאפים ספרים וחומר נוסף על קונג-פו. הבעיה היא שזה כינוי לאוסף כל כך גדול של תחומים... אז לפעמים צריכים להיות יותר ספציפיים. 3. אמיר ואני חקרנו כמו שאתה חוקר, רק יותר זמן. אתה במחברת הראשונה שלך עדיין, אנחנו הגענו ליותר מ-10 קלסרים עמוסים ברישומים, מסקנות, תיעודים ותרגילים... שלך באהבה בן

לא התנסחתי טוב! מובן שלא התכוונתי

לסגנונות קונג-פו, אלא לניבים של שפות סיניות, אבל אני לא בטוח שניבים זו המלה. אכן, במנדרינית - גונג פו, אבל בניבים אחרים יש גם קונג פו. לגבי התרגום, אכן, זה גם מה שאמרו לי, בתוספת עוד כמה עשרות פירושים קצת פחות נפוצים... שלך בן

מטאטא

New member
נו טוב, ננסה...

נראה לי שאתה בכלל לא מלמד אנשים. אנשים נעזרים בך כדי ללמוד. המטרה שלך היא שכל תלמיד יפתח את "הסגנון" שלו. כל מי שבא לראות שיעור אצלך ראה התנסויות שונות של אנשים שונים, כל אחד והעדפתו, העדפה שאנחנו ממהרים לקטלג כ"אמנות לחימה" מוכרת: טאי צ´י, אגרוף תאילנדי, ג´ודו וכו´. אם אני אנסה להסיק ממה שראינו באימון פורום, אתה שולח אנשים להתנסויות שונות, בודק איך הם חוו אותן ומה הם למדו מהן ומנסה לעזור לתלמיד להבין את החוויה הזאת דרך פרשנות מסויימת (עדיין שלך, כמובן...). מכיוון שאחד מהדברים שבהם אני אישית מתעניין זה שיטות הוראה, נורא נהניתי מהשיטה הזאת. לא תיקנת אנשים אנשים ואמרת להם איך לדחוף, ואיך לשים את הידיים "נכון", אלא נתת להם להתנסות במה שנכון ולא נכון עבורם. את הלימוד האמיתי עושים התלמידים בעצמם. הבעיה היא שרובנו לא רוצים ללמוד, כי לימוד הוא שינוי, ושינוי הוא משהו קשה שתובע עבודה רבה. צריך לרצות להשתנות, להבין שהאחריות עליך כתלמיד, ולא להיתלות במורה כסמכות עליונה. חתיכת משימה! לימוד גם תמיד מלווה באי ידיעה, בלבול וחוסר ביטחון. רק למעטים יש את האומץ והיכולת לטבוע בבלבול הזה מתוך ידיעה שהם יצאו ממנו לתובנות חדשות. וגם זאת חתיכת משימה! הערה קטנה: אתה כל הזמן מסתובב בין מחשבה לוגית מסודרת לבין דיבור מעומעם, מיסטי וכביכול לא מודע לעצמו. ההסתובבות הזאת מבלבלת הרבה אנשים (כולל אותי). זה נותן איזו הרגשה של חוסר מבניות בשיטת ההוראה שלך. אבל יש לי הרגשה שאתה דווקא מודע לעובדה שאי אפשר ללמד בלי איזושהי תבנית יסוד. תבנית היסוד נחוצה כדי שהיא תהווה נקודת התייחסות מסויימת, ולו רק כדי שתוכל לומר לאנשים: "את זה אל תעשו!". מקווה שהבנתי...

מטאטא, ההודעה שלך מדהימה

"נראה לי שאתה בכלל לא מלמד אנשים. אנשים נעזרים בך כדי ללמוד" - זה משפט ענק. ובכלל, ההודעה שלך מפגינה מידה גבוהה של הבנה. אני מורשם!! לגבי ההתנדנדות בין המחשבה הלוגית המסודרת כביכול לבין ה"דיבור מעומעם, מיסטי וכביכול לא מודע לעצמו" - אז אני חושב שפשוט הבחנת בחלק מההוראה שלי לצד שמאל ולצד ימין... זה הכל. אהבתי מאוד את ההודעה שלך, מטאטא. תודה!! שלך בן

pinibs

New member
קונג פו בסגנון פיצה (עם חצילים)

בן, מורי היקר, אני באמת מתפלא עליך. הנסיונות האלה שלך להסתיר את העובדה שאתה בעצם מלמד קונג פו בשיטת הפיצה עם חצילים פשוט עולים בתוהו. שמע לי ותפסיק להסתיר. תהיה גאה בסגנון הפיצה המאפשר לתלמידים שלך להוסיף תוספות משלהם כגון פטריות, בצל, זיתים ירוקים או שחורים ואקסטרה גבינה. ולרגע נדיר של רצינות: אחרי 38 שנות נסיון בעולם הזה ואחרי כמה שנות נסיון באומנויות לחימה מסוגים שונים, אני יכול להגיד במצפון שקט לגמרי שהלימוד איתך הוא כל כך בדיוק מה שחיפשתי שזה פשוט מדהים. אני נהנה בשיעורים, מתמלא באנרגיה ומרגיש שזה כל כך נכון לי. כן שיטה, לא שיטה, כן פימה, לא פלדנקרייז, כן קאטות, לא מכות, כן פילוסופיה, לא אקשן - מה זה חשוב. הגדרות הגדרות הגדרות. אנשים פשוט חייבים לתייק הכל במגירות, אז שיתייקו. וכאשר אני שואל שאלות על המשמעות של תנועה זו או אחרת, על ההבדל בין תנועה אחת לתנועה אחרת, זה כי אני מרגיש שאני רוצה לשמוע עוד, ושיש לך הרבה מה להשמיע (אתה כבר כולך אדום בשלב הזה?). בקיצור, זו לא פחות מזכות לקבל ממך. תלמידך שמקווה לציונים גבוהים במבחנים לאחר הודעה מפרגנת שכזו. פיני

mapopo

New member
זה מה שיש לי לומר ל-בן...

בן זה מה שיש לי לומר על כל מה שכתבת, ומה שהכי עניין אותי... אאאאההההה איזה כיף לך היית אוכל פיצות בחינםםםםםםםם סתם סתם...
MAPOPO

ועוד איך, אתה לא יכול לתאר לעצמך

כמה!!! אוכל ואוכל ואוכל... בחיי; למה אתה חושב אמרתי זאת היתה תקופה טובה?... סתם, לא רק בגלל זה... אבל האמת? שיואו - כמה פיצות שאכלתי באותה תקופה! חבל על הזמן!!!

למעלה