לפני לפרוסקופיה

tomat23

New member
לפני לפרוסקופיה

שמחתי למצוא את הפורום הזה בהתחשב בכך שאני בערפל בחודשים האחרונים... בכל מקרה אני בת 23, דווקא לא מנסה להכנס להריון :) אני סובלת כל יום-יומיים בארבעת החודשים האחרונים מהתקפי זוועה של כאבים בגלל מה שאובחן סופסוף כאנדומטריוזיס. ד"ר סוריאנו המליץ על לפרוסקופיה. האם מדובר בניתוח בהרדמה מלאה? מה משך האשפוז? כמה זמן צריך "לנוח" אחרי הניתוח? מהי בדיקת CA125? האם באמת אקבל את חיי בחזרה אחרי הניתוח? (הפסקתי לעשות ספורט, אני כמעט לא עובדת ולמעשה ממעטת לצאת מהבית). תודה מראש ושבוע טוב.

tomat23

New member
ועוד שאלה

האם נשארת צלקת אחרי הניתוח? והאם נכון שלשם הניתוח מחברים צינורית לשלפוחית השתן?! (מכל הדברים, זה משום מה, הכי מלחיץ אותי...)

shirzon

New member
תשובות

בדיקת CA125- היא בדיקת מרקר- אל תבהלי לסרטן- זה לא אומר כמובן שיש לך סרטן- פשוט מצאו שלנשים עם אנדו' הבדיקה הזאת מגיבה- והיא יוצאת מעל הנורמה- שוב זה יכול לתת רמז לאיזה מצב האנדו' אם זה מעל הנורמה- זה בהחלט לא אומר שיש לך סרטן וזאת לא המטרה שכהרופא נתן לך את הבדיקה. אצלי לדוג' יצא לפני כמה חודשים-340 כשהנורמה זה עד 34... הניתוח הוא בהרדמה מלאה- הוא מאנם ניתוח קל אבל ניתוח לכול המשתמע מניתוח- את בדר"כ מתאשפזת לילה לפני- למחרת לוקחים אותך לניתוח בו את מורדמת ולא מרגישה כלום- במהלך הניתוח מחברים לך את הקטטר- שזאת הצינורית לשתן- כך שאת לא מרגישה כלום. משך הניתוח תלוי במצב התפשטות האנדו'- אף פעם אי אפשר לדעת מה המצב עד לניתוח עצמו( זה יכול לנוע בין שעה לחמש) כשאת קמה מהניתוח בדר"כ אין כאב רציני-את מקבלת משככי כאבים . את יורדת מהמיטה ברגע שאת מוכנה- זה יכול לנוע בים כמה שעות ועד ליום שלם ( ובגלל זה הקטטר) לפעמים יש קצת בחילה מההרדמה או כאב בכתפיים מהגז שמחדירים בניתוח לבטן. אחרי כמה ימים את שבה לפעילות כמעט רגילה- האישפוז הוא כמה ימים עד שמרגישה טוב. את אמורה לקבל את חייך בחזרה אחרי הניתוח במיוחד אם את לא בטיפולי פוריות גכי אז מקבלת גלולות שהן שומרות על המצב. אם הגעת לסוריאנו את בידיים טובות בהצלחה

liatsw1

New member
צלקות

בס"ד הצלקות שנשארות מלפרוסקופיה הן מינרויות. נשארת צלקת אחת בטבור (משם מכניסים את המצלמה) 2-3 צלקות בקו התחתון קטנות מאוד (משם מוכנסים המכשירים). בהצלחה

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

נפלא שמצאת אותנו
תשובות כבר קיבלת מקודומתיי וכעת נותר לי לאחל לך בהצלחה. תרגישי טוב, נשמע שעוברים עליך ימים לא פשוטים. את בידים טובות זה הכי חשוב ואני מאד מקוה שבעזרת הידים האלו ובתמיכה של דיכוי מתאים, תקבלי את חייך בחזרה. אשמח לשמוע על כך

למעלה