לפני טיפול יוד

אתי1238

New member
לפני טיפול יוד

שלום ד"ר תוג'מן ותודה אני קצת מודאגת ואין לי כרגע כתובת מקצועית פרונטלית אלא רק ביום ראשון .
אני לפני טיפול ביוד,נפגשתי עם האנדו שלי כי הרגיש לי שהגרון נפוח (חודשיים אחרי ניתוח הסרת הבלוטה כתוצאה מסרטן פפילארי)הוא כמוני הרגיש בלוטה קטנטנה מתחת ללסת ושלח אותי לאולטרסאונד גרון ..היום בצעתי אוותו והרופא שביצע את הבדיקה אבחן בלוטה בגודל 16מ"מ ואמר שיש שם כלי דם משמע הצורה שלה לא תקינה ....האם זה אומר עוד ניתוח?
האם הטיפול יוד יכול לטפל בזה ..רק אחרי חודשיים התחלתי לחזור לעצמי כי עשו לי גם דיסקציה צווארית -חתך ממש ארוך שכואב לי עד עכשיו,הפסיקו לי את הכדורים למיפוי ,התחילו לכאוב לי כול השרירים וחולשה נוראית אז חזרתי לנטול אותם. המחשבה על ניתוח נוסף ממש קשה לי כרגע...ואני מנסה להבין אם בעזרת טיפול היוד ניתן לטפל בבלוטה הזו בהנחה שהיא נגועה
תודה רבה על התשובה

שלום אתי

לא זה לא מצריך עוד ניתוח כרגע, יש סיכוי בהחלט שהטיפול ביוד יצליח לחסל את הבלוטה הזו גם אם היא מעורבת ופוספסה בזמן הניתוח. ובמיוחד אם את צעירה, כי הטיפול ביוד יעיל בחיסול בלוטות צוואריות במיוחד אצל אנשים צעירים.
ואם את צעירה ואם את באזור המרכז, אני מזמינה אותך להשתתף במחקר של ד"ר יעיש. כבר הסברתי בעבר עליו.
אנחנו בודקים את האפשרות שבעצם טיפול ביוד, בכך שהיוד מופרש בשתן, עלול לפגוע ברזרבה השחלתית. לא ממש ידוע על הנשוא הזה, וכפי שזה פוגע ביצור תאי זרע אצל גברים, יש סברה מאד הגיונית שהקרינה פוגעת בשחלות. אמנם נשים אחרי טיפול ביוד מצליחות ללדת על פי רבו, יכול להיות שזה בכל זאת מפחית את הסיכויים, ומקדים את הגיל של הכניסה לגיל המעבר.
אין מחקר שבדק זאת בצורה עתידית. המחקר שאנחנו מבצעות מתבסס על מדידה של הורמון AMH שמשמש כסמן לרזרבה זו.
מאד קל להשתתף וכמובן שאין זה בכלל אומר שהאישה צריכה להיות מטופלת אצלנו. אנחנו בודקים את ההורמון הזה לפני קבלת היוד, 3 , 6 חודשים ושנה לאחר הטיפול ועוקבים אחרי רמת ההורמון. אם את צעירה מגיל 45, נשמח מאד אם תוכלי לעזור. את יכולה לשלוח לי או לד"ר יעיש במסר את הפרטים שלך וניצור אתך קשר., כמובן שזה ללא תשלום, ושוב אין זה אומר שאנחנו מתכוונות שתעברי לטיפול שלנו.

למעלה