לפני הפריה

טיקה

New member
לפני הפריה

היי לכולם בחודש הבא אני מתחילה טיפולי הפריה ורציתי לשאול אילו תופעות לוואי יש לזריקות גונאל והאם זה אפשרי להזריק בעצמי כמו כן אשמח לדעת אם יש עצות איך לשתף יותר את בעלי מאחר ואני מחליטה הרבה על דעת עצמי (כמו שדחיתי את ההפריה בחצי שנה לאחר הזרעה שלא הצליחה) ובכלל איך לעבור את התקופה הקרובה יותר כזוג ולא לבד כמה טוב שיש פורום כזה שמתיחס לתהליך באופן רגשי ומעודד טיקה שאוטוטו מתחילה במסע.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כדרכו של הפורום, אברכך בבורכים הבאים ובנוסף אברכך בכל שתהיי כאן זמן מועט ככל האפשר, ושתעברי במהרה לפורום הריון אחרי טיפולים. בטיפול האחרון שלי קיבלתי גונאל F. ניתן להזריקו תת עורי או בטוסיק. אני אישית הזרקתי בטוסיק כי קיבלתי (יחסית) דיי הרבה אמפולות (5). בעלי מזריק לי, מכיוון שהגענו למסקנה שכך הוא הרבה יותר מעורב בתהליך וגם זה עוזר לך שלא תאלצי לרוץ לאחיות לקבל זריקה. תבקשי ממנו להיות יותר מעורב בתהליך על ידי כך שתלכו יחד לאחות שתלמד אותו. שיהיה בהצלחה. סאני.

ביצה ../images/Emo84.gif ותרנגולת ../images/Emo80.gif

טוב, אז ככה לא יודע מה הביא אותי להיות מעורב לא הייתי כזה מלכתחילה. ממש לא גם לא יודע למה מההתחלה לא הייתי מעורב. זאת אותה שאלה רק מהכיוון ההפוך אולי כי זה עניין של נשים אז לא נכנסים לזה וממילא האישה הולכת לרופא נשים שזה תפקידו ואז היא מחליטה מה לעשות ואז הוא מרגיש שהוא לא בעסק וכך צריך להיות לא יודע ומשוכנע שאצל כל זוג זה היה בסדר אחר ובמורה אחרת אז מה כן תרם בוודאות ? מפגשי פורום כי חנה מצאה את הפורום בחיפושיה אחרי אינפורמציה היא הרי חשה איך ימי המחזור מתחלפים, אני רק ידעתי מתי יש ווסת משיקולים פרקטיים וכשמצאה את הפורום סיפרה לי עליו אבל היו שם רק נשים מה לי ולהן ? ועשו מפגש ללא בני זוג, אז זה חיזק במידה מסויימת את הטענה שזה לא לי ואז יזמנו מפגש אצלנו בבית עם בני זוג ואז היה עוד מפגש כזה באיזור המרכז ובינתיים נכנסו עוד מספר קטן של גברים ואז סקרן לדעת מי האנשים ומכאן הכל היסטוריה המפתח בעיני ? לשתף לשתף בהחלטות גם אם לכאורה לך יש כרגע יותר ידע לשתף בפרוצדורות הרפואיות עד כמה שניתן, ללכת ביחד למרפאה, ללמוד להזריק בבית וכולי לשתף בתחושות ובמצוקות גם אם הן לכאורה יפגעו אחד בשני להראות שגם לך מותר להתמך בו אבל שגם לו מותר להתמך בך לדבר שזו בעייה משותפת כמו גם יעד משותף ושאין אשמה של זה או אחר זהו על רגל אחת בהצלחה גם במשימה לשתף וגם בטיפול עצמו ליאור

אולה *

New member
הי הי!!! ../images/Emo50.gif בהפריה

גונאל - חומר הכי טוב שהזרקתי, לא שורף, אין תופעות לא רצויות! בעלי מזריק לי, וזה הופך אותו לשותף יותר פעיל בכל התהליך. חוץ מזה, הוא הולך איתי לפגישות, בדיקות, הזרעות, הפריות. הוא משתתף בכל החלטה (כמעט כל החלטה) בנושא הטיפולים. זה מאוד חשוב בעיני, זה עוזר וזה מקרב. בהצלחה, אולה.

על זוגיות והזרקות

נתחיל בהזרקות. אני מזריקה לעצמי גונל, אני מזריקה בבטן, אבל כשהבטן כואבת מגונל ודפרלין, אני עוברת קצת לירך. כשאני מזריקה בבטן, אני לא מרגישה שום תופעות לוואי, דקירה קטנה וזהו, לעומת זאת בירך, כשאני מזריקה, זה שורף נורא ואני לא יכולה לדרוך על הרגל 15 דקות. אפשר להזריק את הגונל סביב הטבור, כל פעם במקום קצת שונה, הכי טוב ללכת לאחות שתראה לך בפעם הראשונה. את הכוריגון בעלי מזריק לי, כמובם שאחות למדה אותו איך להזריק. ההזרקה גורמת לו להיות מעורב. זה מביא אותנו לשאלתך השניה. המחייך שלי (בעלי, אותו תכירי בהמשך) מעורב בכלהתהליך מתחילתו עד סופו, חוץ מההורמונים שהוא לא לוקח, כל פגישה עם הרופא הוא מגיע, כל שינוי בתוכנית הוא מתלבט יחד איתי. יחד קבענו להתחיל את ההזרעות, ויחד קבענו שנעבור להפריות. כשיש לו זמן בבוקר הוא בא איתי לUS ולבדיקת דם, ואם הוא לא יכול לבוא, מיד אני מפרטת לו מה תוצאות הUS, כמה זקיקים יש וכו´. אני רואה חשיבות רבה לעבור את התהליך יחד, אומנם אני עוברת את הכל על הגוף שלי, והמחייך צריך לאונן רק פעם אחת, אבל התהליך הנפשי הוא משותף לחלוטין, וע"י שיתוף בחלק הטיפולי, ההורמונים והמעקבים, זה מביא גם לשיתוף בתהליך הנפשי. ואנחנו חייבים לזכור שבסופו של דבר אנחנו מנסים ליצור את הילד של שנינו!!! בהצלחה רבה לך. שרה

קודם כל בהצלחה בטיפול הבא

היו לי פעמיים תופעות לוואי של גונל---> הריון! (זה שהוא נגמר לפני לידת ילד בריא לא קשור לגונל) ועכשיו ברצינות, זה נורא אינדבידואלי. על כל אחת יש השפעה אחרת. היתרונות שלו כמובן שהוא FSH טהור (הומגוני וכמותו מדויקת). ניתן להזריקו תת עורי וזה מקל על כל הסיפור. בקשר לשיתוף, האיש שלי מאוד מעורב בתהליך. מגיע להזרעות, לקביעת פרוטוקול, לבדיקות חשובות. למעקב זקיקים ודם אני הולכת לבד כי משם אני ממשיכה לעבודה אבל הוא מעודכן בכל הפרטים של התהליך. הוא שותף מלא גם באכזבות וגם בהצלחות. שיהיה בהצלחה זוהרה

טיקה, בהצלחה במסע לשניכם ../images/Emo70.gif

את יכולה להתחיל בכך שתגידי אנחנו מתחילים במסע, אנחנו מתחילים הפריה ואנחנו מזריקים גונל. גם אנחנו מסתדרים מצוין עם הגונל-אף - לא כואב ומביא תגובה יפה. שבת שלום

נוג

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif ו../images/Emo50.gif

היי, מקווה שהמסע יהיה קצר ובלי הרבה עיכובים ואכזבות. לגבי גונל F אפשר להזריק תת עורי לבטן או לירך. לגבי תופעות לוואי יש קצת צריבה עם ההזרקה אצלי אישית לא הגבתי טוב עליו היו לי בחילות וכו´ ולא היתה תגובה טובה גם ען 3 אמפולות ,אבל יש הרבה בנות שמגיבות אליו טוב. בכל מקרה בהצלחה נוג

dalia100

New member
תזרמי ותהיי אופטימית../images/Emo39.gif

טיקה, מנסיון אישי אני ממליצה לך לא ללחוץ על בעלך. אני לא מכירה אותו אבל יש גברים שרוצים שישתפו בכל, כולל הבדיקות, האולטראסאונד, וכל ההכנה לפני ההפריה. ויש כאלה שמעורים פחות, ולא באים לכל הבדיקות המקדימות. אצלנו, הוא היה בא רק לבדיקות קשות: צילום רחם, היסטרוסקופיה וכו´, וכמובן להפריה ולהחזרה. כל השאר עשיתי לבד, כולל החלטות מסויימות. אז הוא לא רץ איתי לכל בדיקה ולא היה מסוגל להזריק לי, אז מה. פעם אחת הוא התוודה שהוא מעריץ אותי שאני לא מקטרת על הטיפולים ולא מקשה. האמת, ניסיתי שהטיפולים לא ישבשו לנו את החיים, הכנסתי אותם לשגרת היומיום ולא עשיתי מזה סיפור גדול. לא צריך להכריח אם הוא לא מגלה נכונות. כל גבר ויכולת המעורבות שלו. כל אחד מתנהג אחרת. היו איתי מטופלות שהבעלים שלהם היו איתם בכל הבדיקות המקדימות והיו כאלה שלא. אז אני ממליצה לך ללכת לטיפולים ולשתף אותו לפי הנכונות שלו. לפי הרצון שלו להיות מעורב. אם את צריכה כתף יותר רחבה - יש לך פה בפורום. בהצלחה דליה

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

זריקות גונלF בהחלט ניתנות להזרקה עצמית לבטן או לירך. וזה ממש מומלץ, כי זה חוסך ממך את הצורך לרוץ לקופת חולים לחפש אחות שתזריק לך. אפשר בהחלט לשתף גפ את הבעל, שיזריק לישבן, אבל רק אם את רואה נכונות מצידו. חבל לעשות מזה ענין וסיבה לעימות. גונלF הוא הורמון FSH מסונתז, וככזה הוא נחשב מאוד ידידותי למזריקה
תופעות לואי רצויות- ריבוי זקיקית והריון
תופעות לואי אפשריות -(אבל ממש לא חייבים לקבל אותן)- ספיחת נוזלים לבטן, כאבי בשחלות, מתח, מצבי רוח "הורמונליים", עייפות, סחרחורת, חולשה, ובמקרים קיצוניים גירוי יתר של השחלות. אני אישית "עברתי" את הגונל בקלילות, אבל לצערי גונל נקי לא משפיע עלי מספיק טוב, ואני צריכה לשלב אותו עם פרגונל. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה