לפני דיקור ראשון

shir ra

New member
לפני דיקור ראשון

שאלה של מתחילים... קבעתי תור לדיקור, דרך קופת חולים. רציתי לדעת: כמה זמן נמשך טיפול? מה מומלץ ללבוש? תודה!

בגדים נוחים קודם כל.

ודבר שני, רחבים אם אפשר. מכנס מסוג "שרוואל" מן סוג שיוכל לעלות עד מעל הברך בלי לעצור לך את זרימת הדם וחולצת טריקו רחבה עם פתח לא לוחץ לצוואר, כדי שיהיה אפשר להגיע לנקודות מתחת לצואר גם בלי להוריד את החולצה. דיקור לוקח בין עשרים דקות (מיני-מיני-מינימום) לשעה ורבע. תשאול רציני לוקח בין חצי שעה לשעה כשבסופו לוקחים לך דופק ומאבחנים ע"פ הלשון. אם לא עברת תשאול רציני שכזה, אם לא לקחו לך דופק או לא הביטו לך על הלשון, לא ממליץ להגיע שוב. (בעיות של קופת חולים....) בהצלחה ורפואה שלמה. אור.

ללא הכנות מיוחדות

כפי שציין כאן ידידי, אלו הן המלצות הלבוש. בנוסף, מומלץ שלא להגיע על קיבה ריקה, אך גם לא לאחר ארוחה כבדה ומלאה (משהו קטן כמו פרי / פרוסה במידה ואת מגיעה על הבוקר). ממליצה בחום להגיע לאחר מנוחה קלה ולדאוג שתוכלי לנוח גם לאחר הטיפול. לגבי הדופק והלשון, חולקת על ידידי ולא הייתי ממהרת לעזוב את המטפל... ישנו הבדל ברור בין טיפול פרטי לטיפול בקופ"ח (גם מבחינת הזמן המוקדש למטופל אבל גם מבחינה כלכלית). חשוב לציין שישנם מטפלים בדיקור טובים, שאינם עובדים תמיד לפי הדופק. ידוע לי על כמה מטפלים מעולים שעובדים בקופות החולים, חלקם לא עובדים עם דופק ולשון באופן קבוע ולמרות זאת, לא הייתי מהססת להיות מטופלת שלהם. רפואה שלמה, מיכל אמיתי

ofir tcm

New member
הי shir ra

כמטפל באחת מקופות החולים (בשיאצו) וכמטפל בדיקור ושיאצו בקליניקה פרטית, יוצא לי להפגש עם הרבה מטפלים ברפואה משלימה, בניהם גם מטפלים בדיקור, שעובדים בקופות חולים.אני מסכים מאוד עם מיכל שאמרה שלא צריך לברוח כלכך מהר. חלק מהמטפלים הטובים ביותר בארץ מטפלים בקופות ובבתי חולים בהם הגישה לכאורה פחות אישית והזמן קצוב וקצר יותר מאשר בקליניקה פרטית. היתרונות העיקרי של הטיפול בקופ"ח הם המחיר וההידיעה שהמטפלים עברו "סינון" מסוים מגוף מקצועי. החסרונות העיקריים הם כאמור היחס שהינו אישי פחות והזמן הקצר שניתן לביצוע האבחנה. בכל מקרה, ההחלטה להמשיך בטיפול בקופ"ח צריכה להיות על-פי שביעות רצונך מכלל המרכיבים (כולל, כמובן, מבחן התוצאה) והאילוצים השונים שיש לך (כסף,מיקום, זמן וכו'). האפשרות עם סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר לטעמי היא הליכה למטפל טוב באופן פרטי אך כאמור יש אילוצים וגם בקופות החולים ניתנים טיפולים מצוינים. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה. שיהיה בהצלחה והעיקר שתרגישי טוב. אופיר מיכאליס Lic.Ac. מטפל מוסמך ברפואה סינית ושיאצו באזור חיפה, העמקים והצפון נייד: 0546-747891 קליניקה: 04-9897577 דוא"ל: [email protected]

למעלה