לפני ארוחת חג שני

דנייאלה

New member
מצטערת על האיחור בתשובה...

כן, הגליל יוצא ארוך מאוד, אני בישלתי אותו במים עם אבקת מרק עוף, וכן, חילקתי את הגליל ל- 2, גם אני לאחר שניסיתי להכניסו שלם אבל הוא הצ'טקמק... תחכה שיתקרר טוב ורק אז תפרוס אותו (אם ישאר מה, בעלי כל הזמן זינב בקצה עד שנאלצתי להחביא את הגליל...)

ak5

New member
תודה על התשובה. אני שומר את זה

לארוחת הערב

ak5

New member
אני מבין שמדובר רק בבישולץ

הגליל אמור להיות ארוך. את מכניסה אותה בשלמותו לתוך המים כמו שמבשלים קניידלך?

דנייאלה

New member
כתר פירה בטטה

כתר בטטה המצרכים: 5 בטטות בינוניות מלח פלפל שחור חמאה שום כתוש אופן ההכנה: קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים מבשלים את הבטטות במי מלח עד להתרככות מסננים, מועכים כמו לפירה, מתבלים ומוסיפים חמאה ושום כתוש. יוצרים על תבנית כתר (אני יצרתי באמצעות צנטר זילוף) ואופים כ- 10 דק' בחום גבוה עד להשחמה.

דנייאלה

New member
כתר פירה בטטה

כתר בטטה המצרכים: 5 בטטות בינוניות מלח פלפל שחור חמאה שום כתוש אופן ההכנה: קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים מבשלים את הבטטות במי מלח עד להתרככות מסננים, מועכים כמו לפירה, מתבלים ומוסיפים חמאה ושום כתוש. יוצרים על תבנית כתר (אני יצרתי באמצעות צנטר זילוף) ואופים כ- 10 דק' בחום גבוה עד להשחמה.

דנייאלה

New member
עוגת גלידת מנגו ותפוז

גלידת תפוז מנגו המצרכים: 1 פריגת תפוז 1 פריגת מנגו 2 שמנת מתוקה 1 חלב מרוכז ממותק (400 גר') 5-6 עוגיות נשיקה (או להכין משטח מרנג מ- 2 חלבונים) שבבי שקדים לקישוט ההכנה: מצפים תבנית בנייר אפיה/ ניילון נצמד (אני מכינה בתבנית טבעת של טפרוואר) לשפוך חצי כמות מפריגת תפוז לתבנית המצופה מקציפים 2 שמנת מתוקה להוסיף לקצף פריגת תפוז הנותר + פריגת מנגו לרסק עוגיות הנשיקה, ולהוסיף בעדינות לשמנת המתוקה לצקת את הבלילה לתבנית, לכסות התבנית להקפיא לפחות לילה אחד לפני ההגשה. פורסים על צלחת הגשה, מקשטים בשבבי שקדים, וניתן לעטר גם ברוטב וניל.

דוש7

New member
../images/Emo3.gifכמה העוגה מגרה, לא נראה שאצליח

להוציא עוגת גלידה כזו, שולחת יד למסך אולי יצליח לי לנגוס ביס יאמי

דנייאלה

New member
תודה וכן יצליח לך-

בתבנית של טאפרוואר אין שום בעיה- לא מתפקשש

דנייאלה

New member
פוטיפרים "שיכורים"

פוטיפרים "שיכורים" המצרכים: 2 שוקולד מריר (200 גר') 1 חב' חמאה (100 גר') 1 חב' צימוקים 100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס 1/4 כוס קלואה (או ליקר קפה אחר) 1/4 כוס טריפל סק (או ליקר תפוז אחר) עטרות נייר ההכנה: מניחים את הצימוקים בקערה, יוצקים עליהם את 2 סוגי הליקר ומניחים להשרייה ל 12 שעות לפחות. מדי פעם מערבבים. ממיסים את החמאה והשוקולד על סיר אדים. מוסיפים את האגוזים הקצוצים מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם לעיסת השוקולד מניחים כמות של כף אחת בעטרת נייר קטנה, מקפיאים לפחות ללילה. מגישים ללא עטרות הניר.

milca

New member
ואו..ואו...ושוב..ואו...../images/Emo3.gif

בכוונתי לנסות את רוב המתכונים!!! פשוט נראים אחד..אחד... שאלה - לגבי כופתאות התרד - האם ניתן יהיה להכינם לאחר החג עם חומר אחר מלבד קמח מצה? תודה......מילכה.

דנייאלה

New member
תודה ו.... לא יודעת....

אמא שלי תמיד הכינה דברים מהסוג הזה לפסח, לערב החג הכנתי גם קנייעדלך ממולאים בכבד קצוץ, ע"פ אותו עיקרון- השארתי מהכבד שטיגנתי לפטה ועירבבתי עם ביצה קשה, תבלינים וריסקתי. ופשוט מילאתי קנייעדלך בתערובת. אם אפשר למלא כדורים כאלה למרק כמו "קובות למרק", אני מניחה שניתן באותו בצק.

ak5

New member
יופי של ארוחה. הכופתא עם התרד

נראת נהדר. נראה לי שאנסה אותה

baronm10

New member
מדהים ,מדהים ,מדהים../images/Emo71.gif

הכל נראה מעולה ,צבעוני ומצולם נהדר. הפטה כבד שבר אותי לגמרי..

את גדולה!!!

אהבתי את ה-כ-ל. את אופן ההגשה, את פשטות ההכנה, את העיצוב המוקפד.. אין לי מילים. הכל נראה נהדר. משהו!

למעלה