לפלנד

לפלנד

חושבת על טיול חורף בלפלנד - כזה עם סנומוביל ומזחלות של חיות שונות מישהו עשה? יודע? יכול להמליץ על חברות? משהו? אור

Eldad H

New member
אתר שיעזור לך מאוד

http://www.lapland.fi/audia/lappi/indexe.html רק תדעי שהטמפרטורות שם בחורף הן משהו כמו (
ביום ו(15-) בלילה ולכן צריך להוציא הרבה כסף על ביגוד טרמי וכיו"ב.

sela v

New member
השאלה איך עושים

טיול חורף כזה, ושלא יעלה 200 דולר ליום? ראיתי בקישור ששלחת, שאפשר לשכור בתים, ואז המחיר לבן אדם , לא כל כך יקר. השאלה איך מתניידים באזור זה? אני זוכר שבמרכז אירופה למרות שיש שלג הוא מפונה מהכבישים, אבל אין לי מושג מה קורה במרכז וצפון פינלנד בחורף. אני יודע מחבר שלי, שברוסיה זה יותר זול, אבל אם מארגנים את זה לבד, ואם לא יודעים רוסית קשה ברוסיה, וגם הכל הרבה יותר יקר.

אז ככה

אנחנו כנראה נשכור ביתץ עץ חמוד עם אח וסאונה (84 יורו ללילה ל4 איש) וכל יום נעשה פעילות אחרת...פעם מזחלות כלבים פעם סנומוביל וכו אלדד תודה על הלינק בקשר למעלות נדמה לי שזה יותר בכיון ה-30 אמרו לי מי שהיה שם...אני אוהבת קור זה הזדמנות מצויינת לבדוק עד כמה
אור

Eldad H

New member
אם את כ"כ אוהבת קור

אולי היה כדאי לך להגיע דווקא לגרינלנד אלסקה או צפון קנדה, שם, כך נראה לי, מרחבי טיולי החורף (מזחלות כלבים וכו') הרבה יותר גדולים. עוד שיקול שכדאי לעשות זה שיקול המשקעים. כלומר, ככל שבמדינה יש יותר משקעים (גשם, שלג, ברד) הסיכוי להתקע בסופות גבוה יותר. פינלנד הינה מדינה מדברית בחלקה (טודרה) ולכן לא יודע אם יהיה שם הרבה משקעים, אבל שווה לבדוק. וחוץ מזה - ד"ש חמה לנילס הולגרסון

אלדד יקירי

הרי החלום שלי הוא טיול של איזה חצי שנה שיוצא מאלסקה בכל צפון קנדה אבל - עכשיו אני סטודנטית אין לי זמן אז לפלנד הוא הכנה - הטיסה לא נורא יקרה לשם...וככה זה נסיון לראות כמה אני באמת אוהבת את זה....לדעתי גם שם יותר קל למצוא הכל פעם ראשונה כי יש את הערים הקטנות שם ואתה נגיד ישן שם וכבר ימצאו אותך לבד כל המפעילי טיולים האלה...פחות דאגות...לא רכב ולא כלום...בקנדה לעומת זאת, אקנה גיפ קיאקים אופניים...וכו וכו אור (אם אפגוש את נילס אמסור לו דש כמובן ...אולי בסאונה....נראה עד כמה נילס גדל..

yayou

New member
נשמע טיול מדהים

לכמה זמן את מתכננת לנסוע ומתי? מחפשת שותפים...?

למעלה