לפי הסקרים מרצ 11 שינוי 10

שינוי מפלגה אנטי דתית ומרצ היא...

מפלגת כלללללללללללל אזרחיה(כולל דתיים שיש במרצ! חילוניים ערבים ונוצרים) נ.ב נטע צודקת לשינוי אין דרך מדינית כלל ובהצבעות הם תמיד נמנעים ועייפים (נהנתנים...)

Neta558

New member
ובדיוק הצדקת את הסיבה העיקרית..

בגללה לא אצביע לשינוי... הם מתמקדים בנושא אחד. קשה לי אפילו להגיד שהם מתמקדים בנושא החברתי, הם מתמקדים בנושאי דת ומדינה. אני לא מחפשת מפלגה חד-נושאית. אני רוצה מפלגה שתשקף אידיאולוגיה רחבה ותביע דעתה במגוון הנושאים העומדים על סדר היום. אני לא חושבת שהנושא של דת ומדינה הוא החשוב ביותר כרגע, ועד כמה שהייתי רוצה שיעשה יותר בענין, לא אצביע למפלגה שתתמקד רק בו. הנטיה ללכת אחרי קואליציה בנושאים המדיניים אינה מתאימה לי, ולא אתן קולי לכך. אני רוצה מפלגה שאני יודעת מה תהיה נטיתה המדינית מראש, ולא לפי מצב הקואליציה. לא אצביע למפלגה שתחזק קואליציה ימנית בעמדות מדיניות, כי זה נוגד את השקםת העולם שלי. בנוסף, חוק הבחירה הישירה בוטל, כך שאין יותר משמעות למה שאמרת על הצבעה לשינוי ולראש ממשלה לפי השקפה מדינית... לי ברור מה המצע של מרצ, דוקא מכיוון שהוא משתרע על נושאים רבים. בסופו של דבר, הנושאים קשורים זה לזה, וחשוב לחבר אותם גם במסגרת הדעות הפוליטיות. מותג אופנה? אומרים את זה גם על צמחונות. בינתיים המון חיות ניצלו מחיים של סבל, כך שאני לא מתרגשת מטיעונים שכאלה. לא גרמת לי להרגיש בת 12 עם חולצה חדשה...אם הייתי הולכת על אופנה הייתי במקום אחר.

yakul

New member
חבל שאת לא יודעת מה קורה סביבך...

המצב החברתי יותר חשוב מהמצב המדיני! במה את עובדת אם מותר לשאול? את יודעת שהיום עשרות אלפי אנשים עם תואר ראשון במדעי המחשב מהטכניון, אין להם עבודה? המדינה מידרדרת מבחינה כלכלית, וזה לא רק בגלל המשבר העולמי. כשהעולם יצא מהמשבר הכלכלי, המדינה שלנו תמשיך לצנוח. בלי כלכלה אי אפשר לעשות כלום. כשהכלכלה מידרדרת צריך לעשות וויתורים בכל התחומים, באיכות הסביבה, בחינוך הילדים(את יודעת כמה אלימות ותקיפות מיניות יש בבתי הספר?), בביטחון... הבעייה היא ש20% בלבד מהאוכלוסיה מפרנסת את כל מדינת ישראל. והאוכלוסייה הזאת בנוסף צריכה לעשות מילואים, שימי המילואים הולכים ומתארכים בגלל שכמות המשתמטים גדלה. זו גם האוכלוסייה עם התארים שיקחו את התחת שלהם מפה לאיפה שרוצים אותם, כי כבר נמאס להם לסחוב את כל המדינה על גבם. ומהו בדיוק המצע של מרצ? את כל הזמן אומרת שבחים על המצע של מרצ, כמה שהוא ירוק, כמה שהוא נאור, כמה שהוא איכותי, כמה שהוא קשור להכל, כמה שהוא אופטימי... אבל לא שמעתי דבר אחד ברור שהם מתכננים לעשות. את רוצה לחיות בארגניטנה השנייה, בבקשה... אני לא רוצה. ובגלל זה אני אצביע שינוי.

Neta558

New member
חבל שאתה לא ממש קורא הודעות..

האם שינוי באמת מפלגה כל כך חברתית? הנושא החברתי היחיד עליו שומעים משינוי הוא נושא הדת. אשמח לשמוע על נושאים חברתיים אחרים בהם הם לקחו חלק. וכיצד ההצבעה בעד התקציב משתלב עם עשיה חברתית ושיפור הכלכלה הישראלית.

yakul

New member
פשוט מאוד...

תקציב, גרוע ככל שיהיה, עדיין יותר טוב ממדינה בלי תקציב בכלל. שינוי הצביעה לתקציב כי היא ידעה שזה לטובתם של כל אזרחי מדינת ישראל, ולא כמו מרצ שרק רצתה לעשות מעשה פופוליסטי בשביל לצבור עוד כמה קולות.

Theme

New member
לא כל כך פשוט

אני יודע שריח הבחירות בדרך אבל זה לא אומר שאתה צריך להתחיל להתקיף את מרצ על פעולותיה ללא כל בסיס. כשמרצ רצה לבחירות היא מבטיחה דברים לבוחריה, כמו כן היא בונה את בוחריה על פי אידיולוגיה מסויימת שחלק גדול מאוד ממנה היא כלכלית\ חברתית. מרצ הציגה מספר נוסחאות של שינוי סדר העדיפויות וחלוקה תקציבית שחוסחת כמספר לא מעט של מליארדים לשולחן הכנסת. מרצ לא יכולה להצביע בעד לתקציב שהוא לא שוויוני לאזרחי ישראל (חלוקה לישיבות לעומת האזרח הרגיל, ההטבות של ההתנחלויות לעומת עירות פיתוח וכו´)ולכן גם הופתעתי ששינוי לא הצביע נגד -מה ההבדל בין הצבעה בעד תקציב שתומך באי שיוויון כלפי האזרח החילוני למען העברת תקציב כלשהוא לבין הצטרפות לממשלה למען פעולה מבפנים ולחתור לשיוויון תקציבי בין חרדים לחילונים ולמען החזקת הממשלה כי עדיף ממשלה מאשר ריצה לבחירות שוב..הלא כך ?

yakul

New member
אין קשר...

בין התקציב לבין המשך קיומה של הממשלה... את הממשלה אפשר להפיל בלי קשר לתקציב. מרצ באה עם דרישות שהיא ידעה שאין סיכוי שהממשלה תקבל, אז בישביל מה היא עשתה את המשחק הצבוע הזה? מה שגם מרצ הצתרפה לממשלה למרות שהבטיחה שלא תצתרף לממשלה עם סיעה חרדית.

על פי הסקר האחרון של דר מינה צמח

שהיה בערוץ 2 באולפן שישי שינוי היא זו שזוכה ל 11 מנדטים ובכך מגדיליה את כוחה כמעט פי שניים.

sowhatt

New member
אני מרוצה ושמח

שמרצ לא תגדיל את כוחה משמעותית וששינוי כן. כולי תקווה שמצביעי מרצ בגלל עניין החרדים יעברו ויצביעו עבור שינוי. ולגבי עניין הסרבנות שהזכירו כאן. עד לאן ועד מתי. לתמוך בסרבני הגיוס? עד לאן זה יגיע? אם כל אחד יסרב להתגייס ולשרת, מי ישרת בסופו של דבר?? מי יגן וישמור על המדינה?! למה שאחרים לא יסרבו לשרת? למה שהחרדים כן ישרתו כאשר יש אחרים שמסרבים? תחשבו על זה.....מספיק להיות צבועים! מדוע שהדתיים שמשרתים בצהל ימשיכו לשרת בו, מדוע שגם הם לא יסרבו עקב סיבות אידיאולוגיות מצפוניות בטענה שהם לא יכולים לשרת בצבא שמפנה התנחלויות? [ואני לא רוצה להתחיל בויכוח על התנחלויות כי זו לא הכוונה שלי ואני לא מגן עליהם] ובאותו עניין אני אעלה עוד עניין. הפגישות על ערפאת. הרי זה ידוע לכל שערפאת הוא רב מחבלים, טרוריסט, אחראי לרציחתם של מאות ישראלים חפים מפשע! מדוע ללכת ולהיפגש איתו, להתחבק ולהתנשק איתו!? התעלו דעתכם ללכת לבן לאדן ולחבקו ולנשקו?! התעלו דעתכם ללכת לאחמד יאסין לחבקו ולנשקו!? להיות באופוזציה זה דבר אחד. "לישון עם האויב" זה דבר אחר לגמרי.

Theme

New member
כמה דמגוגיה וטעויות בהודעה אחת

א. מרצ עשתה הרבה אם לא יותר ממפגלת שינוי בנושא הכפיה הדתית, ההבדל הוא ששינוי זאת מפלגה של בחירות ראשונות, ובלי הרבה קמפיינים לכן יש לה אלפי שקלים לבזבז על אוטובוס לשבת ושלטים, מרצ עושה כל מה שהיא יכולה כדי למנוע את הכפיה מבפנים. אפשר לראות את זה אם נעמיד את פעילות שינוי מול מרצ בנושא תחבורה ציבורית בערים. מרצ נלחמה למען אוטובוס עירוני שיעבוד בשבת למען התושבים החילונים (דוגמה שהגיע גם לעתונות היא -רעננה) ושינוי הפעילה אוטובוס בשבת . אז נכון שינוי באמת הצליחה להפעיל אבל לכמה זמן באמת ובכמה מקומות שינוי כתנועה יכולה להפעיל אוטובוסים (ולמלות אותם בפעילי שינוי), עדיף לפעול שתיהיה לגיטמציה להפעלה . ב. מרצ לא תומכת ולא תמכה מעולם בסרבני הצבא, היא מבינה את המניעים אבל היא לא תומכת וטוענת שיש לפעול בדמוקרטיה למען נסיגת צה"ל. הרבה מחברי מרצ הם אנשי צבא קרביים מכובדים מאוד. אז לפני שאתה כותב משהו תבדוק. ג. לגבי ההמשך - דמגוגיה בולטת . מרצ למען חופש דת וחופש מדת

sowhatt

New member
אתה מדבר על דמגוגיה וטעויות ?!

אז ככה: א. לא דיברתי על מה מרץ עשו/לא עשו בנושא הכפיה הדתית, רק הבעתי שמחה מכך שהרבה ממצביעי מרצ יצביעו עבור שינוי בגלל עניין הכפייה הדתית, שמשותף לשתי המפלגות. [ולא הרבה מעבר לכך]. ב. בלי שקרים בבקשה, "לא תומכת ומעולם לא תמכה"? מרצ תמכה ועוד איך תמכה בסרבנות, תמכה ועידדה לסרב לשרת בשטחים. ג. אל תצעק דמגוגיה דמגוגיה, אין לך מה לומר בעניין? אז תמשיך לצעוק דמגוגיה דמגוגיה. תשובה לעיקר הדברים לא ראיתי, וזו גם דרכה של מרצ. האם אני אראה ממרצ גינוי לסרבנים?! האם אני אראה ממרצ גינוי לתופעה המזעזעת של ביקורי ערפאת ושאר הטרוריסטים במוקטעה?! גנו את התופעה והוקיעו אותה! מספיק עם משחקי "הדווקא" לליכוד ולימין, והתחילו לפעול עפ"י ההיגיון הבריא.

Sern

New member
תשובה פשוטה לשאלתך,

מה יקרה אם כולם יסרבו להתגייס? לא יהיו מלחמות. אתה מפריד בין עמים, אני לא. בן-אדם הוא בן-אדם, ולכל אחד כזה מגיע לחיות. חוץ ממך.
ארם.

דמגוגיה נטו

בתקופת ממשלת רבין מרצ לא נתנה גיבוי לשולמית אלוני והיא הודחה ממשרד החינוך בדרישתה של ש"ס ואח"כ גם מראשות מרצ. בתקופת ממשלת ברק אמר שריד: Read my lips לא אשב עם ש"ס בממשלה והפר את הסיכום עם סיעת שינוי שלא להצטרף לממשלה עם הסיעות החרדיות. כולנו מכירים את הסוף ואת המחיר ששילם שריד על השיתוף הפעולה עם ש"ס: שריד היה שותף להזרמת כספים ממשרד החינוך לעמותות חרדיות שעוסקות בהחזרה בתשובה של נוער חילוני. מרצ הצביע נגד חוק טיסות אל-על בשבת וברחה מאולם המליאה בזמן הצבעה על נישואים אזרחיים. הכל כמובן בשם השלום המיוחל. אז שלא יעבדו עליכם.

למעלה