לפי הסקרים מרצ 11 שינוי 10

Theme

New member
אמ....לא !

85$ מהופעותיה של ח"כ גלאון הנכבדה עוסקות בנושא החברתי. פחות מ3% עוסקת בביקורת כלפי הדרך שבא המדינה פועלת באופן המדיני. מה שבאמת מאפיין את חברי מרצ הוא מגוון דעות, דבר לגיטימי. תנאי הכליאה של אסירים בטחוניים פלשתינאים או אולי מעניינה, אחרי הכל הם עדיין בני אדם (ואני לא מאמין שאנחנו מאמינים בגטו ללא שרותים בסיסיים)אבל רק בגלל שהיא מתייחסת לרוצח יהודי- ישראלי כשווה לרוצח פלשתנאים .

yakul

New member
אם כל הכבוד לזהבה גלאון...

דיבורים בלבד בשבחה של זהבה גלאון, לא מוכיחים שמרצ עשתה משהוא מועיל מי יודע מה... הייתי אומר שזה גם ניסיון למכור את מפלגת מרצ, כי לא ייתכן שהיא עשתה כל כך הרבה כשיש לה רק עשרה מנדטים. אנשים נבונים ולא תמימים יבחינו שאתה משקר ומוכר לוקשים בשביל ליפות את מרצ, ולעשות מהמפלגה המעורפלת הזאת לאיזשהיא תופעה פנומנאלית. כאילו שלמרצ יש פתרונות קסם שלאף אחד אחר אין. כאילו שמרצ יודעים את הפיתרון לכל הבעיות, אבל רק אנשי מרצ הגאונים יכולים להבין אותם ואין טעם להציג אותם בפני הציבור הפשוט שלא יהיה מסוגל להבין אותם.

שינוי או מרצ? בוא נשווה החכ"ים

שינוי= טומי לפיד(טוב בעיקר בטלויזיה ) זנדברג כישרוני צבר ניסיון בצומת הקיצונית לימין פריצקי ללא ניסיון כלל בראילובסקי טוב לרוסים אך שוב חסר ניסיון פורז היחיד עם ניסיון שועל פוליטי ותיק (יוצא מרצ בוגד ....סתם בצחוק) ויהודית נאות כישרונית חכמה מוצלחת מאוד לא רעה כלל אבל תכלס זה לא זה ועכשיו לניבחרת של מרצ יוסי שריד עליו לא צריך להרחיב אתה יודע עליו הכל(ניסיון בכל התחומים כולל התחום הבטחוני תתפלא) פרופסור אמנון רובינשטיין פשוט איש חכם וענק ותיק מאוד ומנוסה זהבה גלאון חדשה יחסית בפוליטיקה אבל בזכות כל הפעילות שהיא עשתה למען הקהילה היא ניבחרה לכנסת בזכות ולא בחסד חכ הכנסת נאור גם מנוסה ויש חדשים כמו מוסי רז וילן וחבר הכנסת ההומו הראשון המוצהר עוזי אבן לפי דעתי ולפי כל מי שיפעיל את ההיגיון שלו הניבחרת של מרצ לא רואים ממטר את הנבחרת של שינוי(ואני לא מתגאה חלילה)ואני מחשיב בעיקר את המנוסים וגם גלאון שריד רובינשטיין וכו

אבל תראה אותם במרצ כולם רזים

רן כהן , יוסי שריד , זהבה גלאון. בשינוי נשארים באופוזיציה אוכלים יש זמן לאוכל טוב ושיחות. זה גם קרטריון מאוד חשוב.

שינוי אוכלים מרצ עובדים...

נהנתנים אתם טובים רק במסעדות(אוקינוס לדוגמה..) לא לכעוס זה רק בצחוק אוהב אתכם

Theme

New member
אוי נו ....

מרצ נכנסה לקואלציה כי ראתה שהיא יכולה לעשות יותר למען בוחריה מבפנים, וכך גם עשתה ! וכשמרצ היתה באופוזיציה היא עדיין המשיכה לפעול כמפלגה עקרית .

גם אם היית צודק...

הריני להפתיעך אבל גם בנימין נתניהו הוא אדם חכם מאד ומשכיל ועדיין לא הייתי מעז להצביע לליכוד בגלל דרכם הפוליטית. גנדי ז"ל היה גם אדם רחב אופקים וידען ועדיין לא הייתי שוקל אפילו בצחוק להצביע למפלגתו בגלל דרכו הפוליטית. לא בוחרים לפי התואר אלא לפי אידאולוגיה ומעשים. האידאולוגיה של מר"צ מתאימה לך?" שיבושם לך. לי היא מאד לא מתאימה ולא מעניין אותי כמה ששריד חכם וכמה שלשונו מושחזת (ואם תציץ בפורום שינוי תראה שלפני יומיים הגנתי עליו בחרוף נפש). ולסיום - לא אתה לא צודק. הנבחרת של מר"צ היא ממש לא my cup of tea...

Sern

New member
בטח,

הבעיה שלי עם מרצ היא העובדה שהם ימניים מדי, אז אני אלך עוד יותר ימינה. That´s likely. ארם.

yakul

New member
כן אבל...

אם תלך הרבה ימינה בסוף תגיע שמאלה... כי הכדור הוא עגול. חוץ מזה, שינוי היא לא מפלגה שמתמקדת במדיניות חוץ. נכון שטומי לפיד הוא ימני, אבל לא כל שינוי היא ימנית. שינוי תתמוך במדיניות של הקואליציה(אם היא תיהיה בקואליציה), בין אם היא ימנית או שמאלית. שינוי מציעה שינוי בתחום החברתי, אז אם אין מפלגה שמייצגת את הדעות המדיניות שלך, אז תבחר במפלגה שמייצגת את הדעות החברתיות שלך... כמו שינוי למשל. אלא אם כן אתה מתנגד להפסקת מימונם של הישבות מכספי המדינה, ואז עדיף לך להצביא ש"ס.

Sern

New member
אני יודע?

חד"ש, עלה ירוק (לא קראתי את כל המצע שלהם, אבל מהכרות כללית הם יותר שמאל ממרץ, אבל לא בפומבי), מי יודע - אולי תעלה מפלגת סרבנים.
בכלל, כולם זזו ימינה בשנתיים האחרונות. ולצערי אין ממש מפלגה שמייצגת את דעותי. ארם.

yakul

New member
חחחחח!!!!

לכולם יש דעות בנושאים האלה, רק פשוט לא טרחת לוודא אותם. שינוי לא "שונאת חרדים", שינוי בעד שיכתבו חוקה ע כ ש י ו למדינת ישראל שזה הדבר הכי טוב לדמוקרטיה שמדינה יכולה לשאוף אליו. לשינוי ועוד איך שמה לעצמה מטרות כמו שיפור מעמד האישה, איכות הסביבה ואיכות הדמוקרטיה בישראל. מה מרצ בכלל עשתה כל התקופות שהיא הייתה בכנסת? אתם חושבים שלמרצ יש בלעדיות על נושאים כמו איכות הסביבה, מעמד האישה, וכו´. לא רק שאין להם בלעדיות בנושאים האלה, הם גם לא עשו כמאט כלום בנידון חוץ מלדבר עליהם.

Neta558

New member
לח"כים של שינוי דעות בנושאים רבים!

פשוט קשה למצוא אחידות בין דעותיהם של הח"כים השונים... בנושאים רבים חשובים, שאינם נושאי דת ומדינה, ניתן למצוא פיצול של 3-3 בדעות הח"כים... וזה כולל נושאים מהתחומים שהזכרת: מעמד האישה, איכות הסביבה, ונושאים נוספים (חברתיים, כלכליים, מדיניים...) לגבי הערתך האחרונה - אני לא חושבת שבמרצ עשו כל מה שניתן היה לקדם בנושאים המדוברים, אך בהחלט ניתן לזקוף לזכותם עשיה ראויה. לא נראה לי שצריכים להתנצל על כך שעשיה חשובה אינה מלווה ברעש גדול ולכן אינה מוערכת תמיד. אני מוכנה לצרף רשימת פעילויות בנושאים אלה מהקדנציה אחרונה.

האם כל חברי מפלגה צריכים לחשוב

אותו דבר ? אני בטוח שלא. אני גם בטוח שגם במרצ לא כולם חושבים אותו דבר בנושאים שהזכרת. לגבי שינוי, יש שם אחדות בנושאים החברתיים והכלכלים אך קיים פלורליזם בתחום המדיני כאשר חברים במפלגה אנשים מימין ומשמאל. ומבחינתי זה רק יותרון.

Neta558

New member
למפלגה צריך להיות קו מסוים!

איך אני יכולה להצביע למפלגה, שתנטרל את עצמה בהצבעות? אם בהצבעה על חוק מסוים חצי מחברי הכנסת של שינוי יצביעו בעד וחצי נגד, מה עשינו בכך? איך אני יכולה להצביע למפלגה שלא ברור לי לפי איזה קו תחליט בנושאים מסוימים? שקשה לי לנבא איזה חצי מהח"כים יהיה דומיננטי יותר בישיבה לפני הצבעה? ואיך אני יכולה להצביע למפלגה שאין לה דיעה ברורה בנושא המדיני? פרט נא מדוע אתה רואה זאת כיתרון, אשמח לשמוע.

yakul

New member
את סתם פופוליסטיט צבועה...

תחשבי קצת... חשבת? לכל מפלגה יש נושאים שאין לחבריה דעה אחידה בהם ונושאים שהם מה שמלחתחילה ליכדו את המפלגה. הנושאים המאחדים את מפלגת שינוי הם נושאים חברתיים, ובכוונה לא מדינים. שינוי תיהיה אחידה ובעלת השפעה חזקה בנושאים החברתיים, ובנושאים המדינים היא תיהיה בעל נטייה ללכת אחרי הקואליציה(במידה והיא תיהיה בתוך הקואלציה). לכן, בשביל לעשות שינוים חברתיים, צריך להצביע שינוי, ובשביל הקו המדיני, בוחרים בראש ממשלה שמשקף את הקו המדיני הרצוי. ראית שגם שהעבודה הייתה בקואליציה, בטכלס אריאל שרון הוא זה שהיתווה את הקו המדיני. מרצ לעומת זאת... לא שמה דגש על שום תחום, ולכן לא ברור בכלל מה הוא המצע שלה. למעשה, אין לה שום דיעה אחידה באף נושא, למרות שהיא מביעה דעות בכל הנושאים. מרצ היא מפלגה פופוליסטית כמו איזה מותג אופנה, שעד היום שימשה כמפלגת תמיכה לעבודה.

למעלה