לפטופ LG

kerend

New member
לפטופ LG

בן שנה ו 7 חודשים הגיוני שנגמרה הסוללה ? אני לא מצליחה להטעין אותה.

אפסט

New member
תלוי ברמת הבלאי

לכל סוללה יש מחזור טעינה-פריקה שיורד עם הזמן [ביחס לקיבולת ההתחלתית של הסוללה כשזו הייתה חדשה] אחרי כשנה וחצי סביר - בשימוש ממוצע שהבלאי של הסוללה יהיה בסביבות ה15%-30% [כלומר הסוללה תטען רק ל70%-85% יחסית למצב בו הייתה חדשה] לא הגיוני שסוללה בת כשנה וחצי לא תטען כלל, אלא אם: 1. סוללה משומשת/לא חדשה/עברה בלאי וקורוזיה באחסון. - חידוש או החלפה במקרה שיש אחריות. 2. יתכן והסוללה לא מחוברת טוב - נסי להוציא הסוללה ממקומה המתיני מספר רגעים והחזירי אותה למקומה חזרה. 3. יתכן ובקר כלשהו האחראי על הטעינה נפגם-מה שמצריך עבודת מעבדה. מקווה וזה עוזר במקצת

kerend

New member
ניסיתי

להוציא אותה ולהכניס.. לא עוזר לפני כמה זמן (הלפטופ לא בשימוש יומיומי) גם היתה לי בעייה כזו וכשהוצאתי והכנסתי את הסוללה זה עזר והטעין אותה אבל לא למאה אחוז שלה. מדובר בסוללה מקורית שנקנתה עם המחשב. כשאני מוציאה את המטען ומחברת אותו שוב ללפטופ נדלקת הנורה הירוקה של הבטריה לשנייה ונכבית

אפסט

New member
../images/Emo41.gif אם עדיין יש אחריות גם על הסוללה.

במידה ואין - מומלץ לשקול: 1. לקנות סוללה חדשה. 2. לחדש את הסוללה שזה בערך 25% פחות מאשר סוללה מקורית חדשה,

bar666xp

New member
ו/או...

הסוללה התרוקנה מתחת ל2% {בעיקרון אם אני זוכר נכון תא שמגיע למצב של מתחת ל0.5V עשוי לא להיטען חזרה אבל לא לתפוס אותו במילה}. יש עוד כל מיניי גורמים שמשפיעים יותר ופחות... כמו חום לחות ועוד.

אפסט

New member
יצא לי לעשות את המעשה המטופש של לפרוק

סוללה עד לתומה, למזלי החדשה לא ניזוקה כלל, הישנה יותר ותיקה בת 3 שנים שהיתה דפוקה כבר קודם - נשארה דפוקה וכרגע היא משמשת גיבוי למקריי הפסקת חשמל.

kerend

New member
יש מצב

שהסוללה התרוקנה לגמרי. קראתי על זה באמת משהו .. השאלה אם היא מתרוקנת מתחת ל 2% למשל אין דרך חזרה ?

kerend

New member
ננסה את זה. תודה

הצעד הבא זה פשוט לשלוח למעבדה. כנראה אין מנוס

bar666xp

New member
תלוי...

רוב הסוללות כיום מדווחות 0% כשהן על 2-3% אם סוללה כזאת תישאר לאורך זמן ללא הטענה הפריקה העצמית שלה תגרום לירידה מתחת ל2% {המצב הבעייתי}. ברוב המקרים סוללה שרוקנה ל""0%"" הטענה למשך מספר שעות {לילה לצורך העניין} ביגלל המעגל המצוי בסוללה תהיה הטענה איטית ומבוקרת עד שהסוללה תגיע למצב יציב ומשם תיטען כרגיל.

מה זה בדיוק פריקת סוללה?

אם אני משאיר את הלפטופ דלוק עד שהוא נכנס למצב שינה בגלל שנגמרה הסוללה, זה לא טוב? חשבתי שצריך "לפרוק" אותה מדי פעם...

bar666xp

New member
מומלץ לפחות פעם בעמיים בשנה

לפרוק ל5% +- ולהטעין חזרה ל100%... ראה בקישורי הפורום או בטגלייס אאל"ט יש שם משהו ישן שכתבתי על כך... השתנו קצת דברים {מחירים בעיקר} אבל העיקרון זהה.

kerend

New member
טוב .. ניסיתי

לא הולך .. הסוללה עדין לא נטענת. מראה 0%

למעלה