לפטופ לצרכי לימודים

PopPy

New member
לפטופ לצרכי לימודים

שלום, אני מחפשת לפטופ בעיקר לצרכי לימודים ואשמח לקבל הצעות לדגמים אפשריים. אני רגילה להרכיב את המחשבים שלי כך שההתפשרות על מחשב עם מפרט שלא ניתן לשינוי לא כ"כ מוצאת חן בעיני ומקשה עלי את החיפוש. השימוש העיקרי - אופיס ואינטרנט, לא מעבר. הוא אמור לטייל לו באוניברסיטה, אבל תיכף נדבר על זה. בכל מקרה המחשב הזה מגיע בנוסף למחשב שולחני מרכזי והדרישות ממנו בהתאם. (לא צריך להיות מרובה ליבות אם זה ייקר אותו, ובכל מקרה לא ממש ישמש למשחקים, סרטים ועריכת וידיאו אז אין חשיבות לכרטיס מסך. O/B סטנדרטי יספיק). יש לפטופים שמגיעים בלי מערכת הפעלה? פשוט לפטופ, CD עם דרייברים ושיהיה בהצלחה? מ"ה בטח סתם מקפיצה את המחיר ואין לי צורך בזה. אם בכל זאת אין חיה כזו, Win XP בלבד (אם Pro לא מקפיץ עוד את המחיר של הלפטופ, עדיף Pro). HD לא חייב להיות גדול מדי, 80GB או 120GB. לגבי זיכרון, 512MB יכולים להספיק, אבל רצוי 1GB. מסך - לא מייחסת יותר מדי חשיבות לגודל, ככל שהמחשב יהיה יותר קל אני אהיה יותר מרוצה. ראיתי שהמסכים הרחבים התחילו להיכנס ללפטופים, אבל ראיתי אותם בעיקר באלה שאמורים להוות תחליף למחשב נייח. אם יש חיה כזו גם במחשבים הקומפקטיים יותר - עדיף (אני רגילה מהנייח). מקלדת - חייבת להיות נוחה, נכון שזה אינדיבידואלי אבל יש הסכמה כללית לגבי דגמים נוחים יותר ופחות, וזה מאוד חשוב לי. בנוסף, דרישה קצת מטופשת אבל חייב להיות בה Winkey (הלחצן עם הסמל של Windows)! נתקלתי בכמה לפטופים של IBM ללא winkey וזה פשוט שיגע אותי, בתור מי שרגילה לעבוד בעיקר עם המקלדת ועם קיצורי דרך. יש חשיבות למשקל ולקומפקטיות. אני לא מצפה ללפטופ של קילו וחצי בהתחשב במגבלות התקציב, אבל כמה שפחות יותר טוב. חברה מוכרת, שמפרטת מי האמא והאבא של כל חלק וחלק. (ובכל מקרה לא HP) ולסיום, תקציב: כמה שיותר נמוך...
אם זה אפשרי עדיף לא לעבור את ה- 4,000. (אני מתכוונת לערוך עוד סקר שוק ולחכות קצת עם הקנייה אז אפשר אולי קצת לגלוש מהמחיר בהנחה שצפויה איזשהי ירידת מחירים בחודשים הקרובים)

Jan22

New member
אוקיי אז לדרישות

הפשוטות של אופיס/אנטרנט/סרטים אין סיבה לעבור את ה3.5K .יש ניידים ללא מערכת הפעלה ותמצאי אותם תחת המונח FREE DOS (כלומר נייד בלי מערכת הפעלה ,עם דיסקים של דרייברים לחומרה). לרוב ניתן למצוא ניידים ללא מ"ה אצל DELL ,אבל עדיין אפשר פה ושם למצוא אצל המתחרים (אצל דל לרוב). ???קילו וחצי ב4K ?!! לא אצל חברות המותג ובטח לא אצל המוכרים הישראלים .1-1.5K נייד ,עולה הרבה כסף בתקציב התחלתי של 6.5K צפונה . בכלליות לתקציב שלך מעבדי הסלרון/פנטיום (דורות קודמים) יתאימו מצויין ותוכלי לסגור עסקה בסביבות ה3.2-3.5K. בכל מקרה אם את מוכנה להשקיע יותר - תוכלי למצוא גם מבוססים DUAL CORE(=ליבה כפולה) מסוג הCore-Duo בעוד כמה מאות שקלים (למשל T2yyy).http://www.nirtech.co.il/catalog/product_Details.aspx?prodid=1812 למשל זה ..

PopPy

New member
../images/Emo51.gif על ההכוונה

אגב, ציינתי שאני לא מצפה למצוא קילו וחצי ב4K.
DELL באמת קרצו לי מהתחלה, מניסיון לא מוצלח אני לא מתה על הלפטופים של IBM/LENOVO, יצא לי לעבוד עם כל סידרת ה- T שלהם החל מ- T30 ועד T61 ולא התלהבתי. סביר להניח שזה יהיה באמת פנטיום M ולא אחד הדורות החדשים. מה לגבי AMD לניידים? מומלץ?

Jan22

New member
AMD בסדר גמור ,פשוט הישראלים

רגילים רק לאינטל אינטל אינטל ועדיין תקועים בסטריוטיפים שAMD מתחממים (בעבר אולי זה היה נכון ,אבל לא היום). המקביל הניידי של סלרון האינטלי הוא SEMPRON ,צפונה יותר כבר TURION ו TURION X2 (שהוא כבר למולטי-טסאקס וכו') ובעיקרון יריב חלש יותר מול הCORE 2 של אינטל. הTURION הרגיל הוא היריב של Pentium M , אבל בחיסכון בחיי סוללה (וגם במהירות שעון) הוא עדיין מתחתיו. AMD תהיה בחירה טובה אם את מחפשת לחסוך. האם הם טובים יותר מאינטל ? לא ,מכיוון שדור הסנטרינו ובכלל כניסת הדואל קור מצד אינטל הרבה יותר חזקה עבורם מאשר לAMD . אם את מוצאת הצעה טובה ( ונמוכה בהשוואה לשאר) עבור AMD - לכי על זה.

יאיר B

New member
אילו בעיות מצאת עם סדרת ה-T של לנובו?

(זה סתם מסקרנות, כן?)

PopPy

New member
לא בדיוק בעיות, פשוט לא אהבתי.

עיצוב פשוט ומיושן בדגמים הישנים יותר, וגם החדשים לא הלהיבו אותי במיוחד, והמקלדת הייתה מבחינתי מאוד לא נוחה. נתקלתי גם בהרבה תקלות חומרה איתם, אבל זה לא חוכמה, אני טכנאית כך שאני נתקלת במחשבים בעיקר כשיש להם תקלות, ואין לי הרבה למה להשוות כי עבדנו רק עם IBM.

Jan22

New member
אל דאגה ..

יש בעיות חומרה גם לדל ,אייסר ,לנובו3000,FS,HP ומי לא.

bar666xp

New member
סתם רוח שטות...

שמע גם לעיפרון ודף יש בעיות חומרה... אתה יודע החוד נישבר... ומחיקה משאירה סימן

למעלה