לפורום

LIRON22

New member
לפורום

שלום לכולם. אני חדש כאן ושאלה לי. לפני כשנתיים וחצי למדתי את הקווים המנחים של קריאה בטארוט מבן דודי שגם הוא עוסק בתחום. עם הזמן אני מרגיש שמאוד השתפרתי ומדווחים לי שהקריאות שלי די מדוייקות ( לא תמיד ). אני די אמביוולנטי ברגשותי כלפי הקריאות שאני עושה כיוון שרובן מסתמכות על היכולת שלי להרגיש אנשים ( ממש להרגיש את הרגשות שלהם ) ובערך להכנס לתוכם - והקלפים רק מחדדים את זה לדעתי. הרבה פעמים הם אפילו לא נוגעים בקלפים. אני פשוט מחזיק את החפיסה עם הפנים כלפי מטה ומוציא את הקלף שמרגיש הכי נכון והופך אותו כתשובה לשאלה ספציפית. הציעו לי פעמים רבות מאוד לגבות תשלום ולעשות את זה מסחרי אבל אני מרגיש מאוד לא נוח לעשות את זה- אני מרגיש שזה יפגע בקריאה איכשהו וכן לא מרגיש מספיק טוב לכך. אני אגב משתמש בחפיסה של אושו- שמעתי שהיא לא נחשבת כטארוט אבל אני מתקשר איתה ממש טוב. אשמח לקבל תגובות

ארינה

New member
אז לפני הכל כל הכבוד לך.

דבר שני רצוי או יותר נכון חובה לקחת כסף לפחות סכום סימלי כי אחרת זה מקלקל את הידע שלך. זה פשוט מבטל את כל האנרגיות שלך והיכולת לפתוח לאנשים. ככה לימדו אותי וזה מה שאני מעבירה הלאה. את האושו אני מכירה אך לא הצלחתי להתחבר אליהם. אני פותחת בוויט ריידר. בכל אופן המון הצלחה ארינה

LIRON22

New member
תגובה

תודה על ה"כל הכבוד"- אני לא בטוח על מה ואם אני ראוי לו. גם אותי לימדו שעלי לקחת כסף, מעין מנחה לקלפים או משהו כזה, אבל אני מרגיש שאין לי זכות לקחת את הכסף הזה - אני לא חושב שאני טוב מספיק וקורה שאני טועה ואני רואה בקריאה בקלפים אחריות גדולה מאוד גם כך. אנשים מתייחסים לקריאה שלי מאוד ברצינות וזה משפיע על חייהם: לטובה או לרעה ואני מרגיש מאוד אחראי ולכן אני משתדל לקרוא לאנשים שצריכים את זה בדחיפות ולא סתם כי זה נחמד. אני באמת מרגיש שלאחרונה עלי להתאמץ הרבה יותר ולהשקיע יותר אנרגיה בקריאה. זו יכולה להיות השפעה של אי לקיחת כסף?! מה עלי לעשות?

ארינה

New member
תקח סכום סימלי

אפילו 1.80 ש"ח אבל שיהיה בכפולות של 18 ותראה אח"כ מה יקרה. גם לי הייתה את אותה תחושה אך לאט לאט התחלתי לקחת כסף וראיתי שהתחושה נעלמה. התחלתי בסכום סימלי והיום אני לוקחת לא מחיר מלא כמו שלוקחים אבל לוקחת כסף. בהצלחה ארינה

LIRON22

New member
למה בכפולות

של 18??? לראשונה אני שומע על כך. איזו משמעות יש ל 18 דווקא בטארוט?

ארינה

New member
נכון יש משמעות לכל דבר

אני בחרתי 18 כי זה מה שהעבירו לי הלאה.

אורי רז

New member
מגיעה לך תמורה למאמציך

בהתחלה גם אני לא לקחתי כסף, אבל בנקודה מסוימת עברתי פאזה – כשלא לקחתי כסף אנשים התייחסו למה שאמרתי בביטול, ומאז אני מודיע מראש על המחיר. לפעמים אני מוריד קצת מהמחיר בסוף הקריאה (עם דגש על קצת – נגיד עשרה עד עשרים אחוז, לבטח לא חמישים אחוז) אם הקריאה חרגה מהזמן שהלקוח סגר עליו מראש כדי שלא ירגיש רע. הבסיס מאוד פשוט – אתה מרגיש שאתה נותן משהו (ייעוץ, עבודה, איך שתקרא לזה) בעל ערך, בעוד המקבל לא נותן לך שום דבר בתמורה. אתה מרגיש שהשקעת, והוא בא בגישה ש There’s no free lunch. בתהליך שבו צד אחד נותן וצד שני לא מקבל אין שום דבר טוב, לא מוסרית ולא אנרגטית. לכן אני ממליץ לך בחום לקחת סכום לפי תחושת הצדק והערך שלך.

ארינה

New member
מה זאת אומרת סגרת זמן עם הלקוח??

איך אתה או הלקוח יכולים לדעת כמה זמן תערך הפתיחה? אם יש לך עוד דברים לומר ונגמר הזמן? אין דבר כזה פותחים עד שנגמרו הדברים שיש להגיד או השאלות. נכון כסף צריך לקחת כי זו תחלופת אנרגיה אבל להגביל בזמן או לקבוע זמן מהתחלה לעולם לא. יש הערכה פחות או יותר אבל אי אפשר להגביל בזמן.

אורי רז

New member
הערכת זמן מראש חובה !

עם הזמן באה היכולת להעריך כמה זמן ייקח תיקח הקריאה, פלוס מינוס חמש-עשר דקות לשאלה. ניסיוני מראה לי שאנשים שיודעים שהם הולכים לשלם מאה עד מאה וחמישים שקל בשביל שעת פגישה יודעים טוב מאוד מאוד מה הם רוצים לשאול (וכן, אני ממש ממש ציני – כשקראתי בחינם או תמורת סכומים סמליים אנשים התייחסו אלי בהתאם), ופעם אחת שהלקוח מציג את השאלות די ברור לי כמה זמן ייקחו הקריאות (ועשרים אחוז זו שגיאת הערכה גדולה בשבילי). עם עין אחת על השעון אני מבהיר ללקוח איפה אנחנו עומדים ביחס להערכה המקורית שלי, ואם הוא מוכן לשלם עוד בשביל לקבל פרטים נוספים, זו החלטה שלו. החשוב הוא שהלקוח ידע מראש כמה פחות או יותר הוא הולך לשלם. אם יש משהו שאני שונא לעשות בימים אילו זה לקרוא לטיפוסים שמנסים לבחון אותי לפני שהם שואלים את השאלות הרציניות (אם יש משהו שלמדתי בזמן שקראתי ביש מקום בע"מ זה לזהות את אילו ברגע שהם פותחים את הפה) ואת אלה שמנסים לקבל קריאות בחינם כי הם מכרים או ידידים של ידידים שמסתחבקים כדי לקבל ארוחה חינם (מקסימום יקבלו 50% הנחה).

ארינה

New member
היות ויש לי נסיון של 7 שנים בתחום

אני יודעת בערך כמה זמן לוקח לי בממוצע כל פתיחה. מה שכן ברגע שמגיע אלי בנאדם אני יודעת בדיוק כמה זמן תקח לי הפתיחה איתו ואם נחרוג מהזמן הממוצע. מה שכן אין זה אומר שאני אגבה לו יותר כסף אם לוקח לנו יותר זמן. הרי אין פה תשלום על-פי שעה כמו בחניון. אני לא עושה הנחות לאף אחד ואני לוקחת מחיר קבוע גם אם יקח לי שעתיים פתיחה. אני לא משחקת עם זה לא לפה ולא לשם.

אורי רז

New member
כמו חניון, לא כמו שקיות שוקו. ../images/Emo7.gif

אני מעדיף לעבוד כמו בחניון. ככה הלקוח לא מרגיש דפוק אם הקריאה לוקחת משמעותית פחות זמן מהממוצע ואני לא מרגיש דפוק אם הקריאה לוקחת יותר זמן מהממוצע. חוץ מזה, יש לי ניסיון רע עם לקוחות שיש להם אובססיה כזו או אחרת, סתם נודניקים, ואנשים שכשיטה מוציאים את המקסימום מהכסף שהם משלמים. עם לקוח אובססיבי זה מתחיל ב"אתה רואה בפריסה אם ככה וככה ?" לגבי משהו שלא נכלל בשאלה המקורית ונגמר בביקורת על כך שעשיתי פריסה שלא עונה על יותר מהשאלה המקורית וחוסר מוכנות לשלם על הפריסה הנוספת וחוזר חלילה. הייתי צריך להסביר למישהי שהשאלה הרביעית שלה בקושי קשורה לשאלה הראשונה ושאין שום סיבה שהיא תשלם לי עבור ארבע פריסות שלקחו איזה שעה וחצי את התעריף המצחיק שלקחתי אז עבור פריסה אחת שאורכת בערך חצי שעה. עם נצלנים זה עוד יותר גרוע. מישהי שאעשה לה פריסה אחרונה מהירה ואתן לה רק את ה highlights שהסכמתי להוסיף בחינם, קיבלה פריסה פלוס סיכום קצר תוך פחות מחמש דקות, התרגזה שסיכום קצר זה סיכום קצר והתעקשה שאפרש באריכות, ואז סירבה לשלם מחיר מלא עבור חצי השעה הנוספת שהפירוש הארוך לקח לי כי היא ביקשה בהתחלה רק את הסיכום הקצר. ובמובן הזה התשלום משמש לי גם כמגן נגד אלה שרק רוצים לבחון אותי (הם לא מוכנים לשלם 100 שקל רק כדי לשבת איתי שעה ו"להוכיח" לי שהקריאה בקלפים זה שטויות) ונגד הנטייה הטבעית של רבים לנסות לחסוך כסף על חשבוני. פסיכולוגים לוקחים כסף לפי זמן, נהגי מוניות לוקחים כסף לפי זמן (ומרחק), מלצריות משתכרות לפי שעה (וטיפים), מהנדסי תוכנה משתכרים לפי זמן (= אחוזי משרה), מנקות לוקחות כסף לפי שעת עבודה, ועורכי דין מתמחרים שעת הופעה בבית-משפט, אבל קוראים בקלפים אמורים לעבוד אחרת ? העובדה שקריאה בקלפים היא תחום רוחני לא מבטלת את הערך שיש לזמן שלי ואת ההוצאות שהוצאתי על הספרים, חבילות הקלפים, וההכשרה (החל הקורס מסודר, דרך לימוד עצמי מספרים והשתתפות בפורומים, וכלה בשיחות עם ידידים שקוראים בקלפים) שהפכו אותי למי שאני בתחום הטארוט. ועבורי, שכיר שמשכורתו מובטחת, זה פחות קריטי מאשר לאנשים שזה עיסוקם (לדוגמא גילה בויום או שחף לב).

Veliky_Magistr

New member
תמורה

אני שומע בפעם הראשונה על הכפולות של 18 אך לגבי התשלום, אני מצדד בכך שחובה לשלם על מה שאתה מקבל אך אתה לא חייב לקחת כסף מהאנשים שקרובים אליך מאד, ההורים למשל כי אצלכם יש מע´ יחסים אחרת ואתם משלמים אחד לשני בדברים הרבה יותר חשובים מכסף, כבוד למשל. אגב אני רואה שזה פורום רציני ואני חושב להיות חלק ממנו.

ארינה

New member
נשמח שתשתתף איתנו.

אותי ככה לימדו שצריך כל אחד והשיטות שלו. יש כל מיני סוגים לגביית כסף אך חייבים לקחת סכום כלשהו גם סימלי.

למעלה