לפולנים מביניכם...

אדם פ1

New member
לפולנים מביניכם...

אני מחפש מידע אודות מחנה עבודה בפולין בשם "סקאז'יסק". לשם חיפושו ברשת אני צריך לדעת כיצד כותבים את שמו בפולנית. אודה למתרגמים! כמו כן, במידה ויש מי שיודע אודות מחנה זה אשמח לקבל מידע. תודה.

אדם פ1

New member
תיקון טעות קטנה

מדובר במחנה השמדה כנראה, ושמו אולי מאויית כ- skarzusk (סקארזיסק או סקארז'יסק).

talia olav

New member
ועוד

סקרז'יסקו היה מחנה עבודה ולא מחנה השמדה, אך נוכח התנאים הנוראים ששררו בו רוב עובדי הכפיה נספו ממחלות, התעללויות, והרג. תאור על המחנה מופיע במאגר יד ושם.

ענתר

New member
איך את מחפשת במאגר יד ושם?

כתבו לי על קרוב משפחה שנקבר ב Cervenka כגיבור מלחמה קומוניסט נגד הנצים ביגוסלביה. ניסיתי לחפש ביד ושם, אבל לא הצלחתי

talia olav

New member
מאגר יד ושם -

אני מחפשת מילת מפתח בתפריט הזה. אם היא לא מופיעה, כמו במקרה סקרזי'סקו - בחרתי ב"מחנות ריכוז", ואז הופיעה רשימה של מילות מפתח נוספות, בהן סקרז'יסקו. לגבי קרובך ביוגוסלביה - אני לא יודעת מספיק כדי להציע מילות חיפוש כלליות יותר, אך אולי כדאי לנסות תחת הערכים של יוגוסלביה.

נאוהג

New member
מתי נרצח בCERVENKA../images/Emo35.gif

הנאצים רצחו שם המון יהודים הונגרים שהיו במחנות העבודה באיזור בור ביוגוסלביה . הנאצים הצעידו את היהודים הללו ובהגיעם לצ'רבנקה רצחו אותם. אבא שלי כתב על כך בסיפרו "BOR - סחר עבדים במלחמת העולם השניה".

ענתר

New member
אני לא יודעת

זה המכתב שכתב לי פעם, הוא די לא תקשורתי, וקשה לקבל תשובות לשאלות, ולפעמים התחושה שאני הקרובה שמשפחתה לא עברה שואה, לא מבינה את אלה שהוריהם כן עברו. אני שמה את הטקסט באנגלית, למקרה שאני לא מתרגמת מספיק טוב. אביו של הכותב חיכה כל הזמן שאחיו אודון הירש יחזור מהמלחמה, עד שיום אחד קרא בעיתון קומונסטי...שאודי הירש מהנדס אלקטרונאי ממורושושרהי (טרגו מורש)נפל כגיבור בהלחמו בנאצים ביגוסלביה וקבור בבית הקברות Cervenka. זה כל מה שידוע לי the local Communist paper, Voros Zaszlo, which my parents subscribed to only so they would not seem anti-Communist published an article about the War Heroes from Marosvasarhely. To my father's immense surprise, the article stated that Hirsch Odi, Electrical Engineer from Marosvasarhely, fell to a hero's death while fighting the Nazis in Yugoslavia and is buried in the Soviet Army's Cemetery in Cervenka!

talia olav

New member
סקרז'יסקו-קמיינה

מחנה נודע לשמצה, מאויית כך: Skarzysko-Kamienna. תמצא אודותיו מידע רב בחיפוש בגוגל. אגב, בסקרז'יסקו היתה גם קהילה יהודית, צעירה יחסית, ומשפחתי משם.

talia olav

New member
אני לא מכירה רשימה ספציפית

לסקרז'יסקו, אך כדאי לחפש במאגר השואה של ג"ג. העובדים בסקרז'יסקו נשלחו לטרבלינקה. אלה שנחשבו עדיין לכוח עבודה נשלחו למחנה האסאג בצ'נסטוחובה, וכן גרניה, ולבוכנוואלד. במאגר השואה הנ"ל מופיעה בין היתר רשימת העובדים בצ'נסטוחובה, וככל שזכור לי היא כוללת גם כאלה שהגיעו מסקרזי'סקו. בסה"כ היו במחנה העבודה ס' 23,000 איש לאורך המלחמה, ומהם נספו 17,000 במחנה עצמו.

talia olav

New member
אדם - עוד אפשרות

על-פי האתר של מרים וינר, המכון היהודי בוורשה (JHI) מחזיק רישומי שואה מסקרז'יסקו, לשנים 1939-1945. אין פירוט מהו סוג הרישומים, וקבלת תגובה לפניה בדואל מהמכון היא כמעט כמו זכיה בלוטו, אך שווה לנסות.

למעלה