לע"ז בעיה"ק

לע"ז בעיה"ק

היום בחולפי ליד אחת מתחנות האוטובוס בקרתא דשופריא צד את עיני הכיתוב הבא (על השלט המציין את מספרי הקוים העוצרים בתחנה ואת יעדם): 10 קרית בלע"ז (הגרשיים במקור. מה שאומר שאין זו סתם דיסלקציה) ואני עודני תוהה איזה לע"ז מדברים שם?

איתמר ש

New member
ואם כבר...

אמנם לא ראיתי את זה בעיני, אבל סיפרו לי שבאחת התחנות מול התחנה המרכזית באותה העיר (זאתי, ירכתי צפון) רשום בכיתוב באנגלית: .talpiyot via petach-tiqua jnc לדעתי בחמישה שקלים זה אחלה דיל.

פחחחח.... זה נשמע כאילו

אני נוהגת.
מוסקט, את רואה שדרך עוקף-פתח-תקווה זה לא כזה אסון? (ואפרופו פ"ת: רשמת כבר ב-20 בינואר בהיכל התרבות?)

אז תשני את הרישום

כי הרגע דנאי אמרה לי שזה בכלל בבית יד לבנים. הכיני את אישך (בעלך? בנזוגך?) ליד הטלפון עם מפה.

nutmeg

New member
אם את כבר יודעת

להגיע לצומת סירקין - קטן עלינו כל היתר :))

הפוך בו והפוך בו שהכל בו

דרויאנוב הוא ממש הנוסטרדמוס של ההומור היהודי... סימן 542: עמדו במסכת פסחים והגיעו למה ששנו בפרק "כל-שעה": "ואלו ירקות, שאדם יוצא בהן ידי חובתו בפסח - בחזרת, בתמכא". עקר תלמיד אחד את עיניו מתוך הגמרא ושאל: רבי, מאי תמכא? השיב המלמד: שכחת, שיש רש"י בעולם? עיין התלמיד ברש"י ומצא כתוב: "מפרש בגמרא" - ונחה דעתו. וכשהגיעו בגמרא לפירושו של רבה בר בר-חנה: "תמכא - תמכתא", חזר ושאל אותו תלמיד: רבי, מאי תמכתא? השיב המלמד: שמא שוב שכחת, שיש רש"י בעולם? עיין התלמיד ברש"י ומצא כתוב: "תמכתא - מרובי"א בלע"ז". תהה ושאל: רבי, מאי מרובי"א? כעס המלמד: כלום בעלז אני בעיניך, שאדע מאי מרובי"א?

hillelg

New member
בלעז!

כך כתוב שם. זה זכור לי כשמש בלי שהספר מולי.

למעלה