לעשות קניות בסופר

פלגיה

New member
לעשות קניות בסופר

בעקבות דיון בפורום אחר אני שואלת גם כאן: הייתם נותנים לילד בן 9 לערוך קניות בסופר, או שזאת דרישה מוגזמת לגיל?

Kalla

New member
מה זאת אומרת קניות?

לקפוץ למכולת השכונתית ולקנות כמה מוצרים חסרים - כן. לשלוח לבד לסופר, שאולי אפילו לא נמצא במרחק הליכה, עם הרבה כסף ורשימת קניות ארוכה ויקרה, ושגם יסחוב את זה אחר כך הביתה לבד - בחיים לא. גם לבן עוד מעט 13 אני לא נותנת לעשות זאת.

iris mom of two

New member
לבן התשע שלי?

מקסימום אני אתן לו מספיק כסף לקנות לעצמו ארטיק בסופר. משהו שזכור לי מהגיל הזה: נשלחתי לחנות השכונתית לקנות לבד ציוד לבית ספר. אז, זה היה כשהמוכר הכיר אותנו אישית. הוא לקח את הרשימה מהיד שלי, הכין לי את הכל, לקח לי את הכסף והכין לי עודף (משהו כמו חמש שקל של היום. נדמה לי שבזמנו זה היה חצי לירה) בזמן שהוא הכין את העודף אני כבר יצאתי מהחנות בדרכי הביתה. איך שהגעתי הביתה אמא שלי שלחה אותי בחזרה לחנות כי פנחס (המוכר ובעל החנות) התקשר אליה להודיע לה ששכחתי את העודף. היות ואין מוכרים כאלו יותר, ילד בן 9 צעיר מדי לרשימת קניות. מקסימום שני מוצרים.

ליאת +

New member
לי יש זכרון פחות נחמד

במכולות של פעם (שהיו נקראות "דוד" או "משה" על פי שם הבעלים) היה ברור שבתור יש קדימות למבוגרים. כך שילד קטן היה צריך לחכות ולחכות וכלפעם מגיע עוד איש או אישה שצריכים שמשה (או דוד) יחתכו להם חצי לחם וישקלו להם זיתים והילד או הילדה שמחכה לשלם צריך לחכות. היה ברור שלילדים יש את כל הזמן שבעולם ולכן עקפו אותנו חופשי.

פלגיה

New member
והזיכרון הלא נחמד שלי

אותי לא שלחו לעשות קניות, וגם לא לעזור בהן. היתה לי חברה מאוד עצמאית שעשתה ה-כ-ל בבית (אמא שלי תפקדה למעשה כאם חד הורית, ולא היתה לה הרבה ברירה) אני זוכרת איך יום אחד ליוויתי עושה לעשות קניות בסופר וכמה קינאתי שהיא מתמצאת כל כך.

iris mom of two

New member
זוכרת את זה!

אבל פנחס היה נשמה טובה. הוא היה מכבד גם אותנו הילדים. וזו לא היתה מכולת, זו היתה חנות לדברי כתיבה. מאד אהבתי ללכת לקנות אצלו, ואני זוכרת את אמא שלו שתמיד עזרה לו. לעומת זאת במכולות באמת זה היה ככה.

לבד? לא, אני לא חושבת שהיא מסוגלת

להתמודד עם רשימת קניות ארוכה, עם כרטיס אשראי או מזומן רב וגם הסופר שלנו נמצא במרחק נסיעה. כשאנחנו הולכים יחד היא עוזרת לי מאוד - מביאה מוצרי חלב (יודעת לחפש תאריך)לחמים, דגנים וכדומה. גם הזאטוט בן ה3 עוזר כמיטב יכולתו לבחור ירקות,להביא סבונים או מגבונים, לשים דברים בעגלה וכדומה.

מאיו

New member
תלוי מה המרחק וכמה מוצרים

הבן שלי בן 8 הולך למכולת לבד עם רשימה של מקסימום 5 פריטים.

למעלה