לעשות לי סדר בראש..

Parabox

New member
לעשות לי סדר בראש..

אתם בבקשה יכולים להסביר ולדרג מבחינת איכות על הדברים הבאים:Divx,Xvid,Svcd,Vcd.TS,Screener,DVDrip לפי מה שאני יודע הטלסינק,סקרינר וריפ זה איך מעתיקים או מקליטים את הסרט, והשאר זה הפורמטים של הדחיסה.. אבל הכל נמצא אצלי בבלגן בראש וגם אני מבולבל לגבי הביטויים עצמם (טלסינק זה שמקליטים בקולנוע עם מצלמת וידאו?).. כפי שאתם רואים זה כל כך מבולבל עד שיצאה לי הודעה מבולבלת,.. אז אני אשמח אם תסבירו לי וקצת תעשו לי סדר בדברים
תודה

Ncoder

New member
יכולת לערוך חיפוש על המושגים הללו..

בפורום (יש כלי סריקה מתקדם בצד שמאל של הפורום). DVDRIP כמו שהשם אומר סרט שהמירו מ-DVD, צריך להיות באיכות טובה מאוד. SCREENR מתייחס ל-DVD SCREENER אותו דבר כמו DVDRIP, הסקרינר הוא DVD שנשלח למבקרי הסרטי לפני הבכורה בקולנוע, הוא מכיל סרט וידאו ואודיו בלבד וללא התוספות שיש ב-DVD רשמי. S\VCD הם פורמטים שניתן לצרוב ולנגן ב-DVD הסלוני (בתנאי שהוא תומך בהם), איכות VCD היא קצת יותר טובה מקלטת וידאו ו-SVCD באיכות יותר טובה. TS משמש לאפיון קבצים, הכוונה היא לסרטים שצילמו אותם בקולנוע באמצעות מצלמה דיגיטלית ואת הקול הקליטו בנפרד באמצעות כבל שחובר למצלמה (ככה מבטלים את רעשי הרקע של הקהל בקולנוע בסרטים מסוג CAM). DIVX\XVID הם טכנולוגיות קידוד, אם קודדת ל-DIVX מ-DVD אז האיכות צריכה להיות טובה מאוד ואם קודדת ל-DIVX מ-VCD אז האיכות לא תיהיה טובה מאוד.

Parabox

New member
כבר מצאתי חומר על זה ופשוט אני קשה

קליטה... אני עדיין לא בטוח שהבנתי.. שעושים ריפ מDVD אז איך זה יהיה מקודד?

Ncoder

New member
מאחר וה-DVD נחשב לאיכותי מאוד...

הריפ יכול לצאת טוב מאוד אם אתה יודע איך לקודד כמו שצריך, ריפ של CD אחד יכול להיות באיכות טובה וריפ של 2 CD יהיה עוד יותר טוב ועדיין יישאר מקום עבור איכות אודיו טובה יותר.

Ncoder

New member
הריפ אגב יכול להיות מקודד בכמה...

דרכים, אפשר לקודד ל-DIVX\XVID\SVCD התוצאה האיכותית ביותר עבור הוידאו תתקבל בקידוד ל-SVCD ו-DIVX\XVID עם אפשרות לתוצאה איכותית גם באודיו ו-VCD בסוף.

Parabox

New member
הורדתי תוכנה בשם CloneDVD

ואני רוצה לנסות אותה.. אתה יכול להסביר לי על סוגי האיכויות שאני יכול לבחור בינהן? [DVD-5.DVD+R DL.Mini DVD.DVD-RAM] וגם רציתי לקנות בבאג דיסקים לצריבה לDVD ויש שם DVD-R וDVD+R Regional (לא בטוח לגבי איפה ה+ ואיפה ה- ואם זה רג'ינל
) שאלתי את המוכר והוא היה עסוק וזרק לי בקצרה שהDVD+R הוא פשוט יותר ז'נרי. WTF? למה הוא התכוון? ומה ההבדל באמת בין 2 סוגי הדיסקים?

למעלה