לעשות ילד לבד?

לעשות ילד לבד?

שלום אנשים. אני מודה שאני רק אורחת בעולמכם, ולא ממש מתמצאת במחשבים בכלל. רק היום נרשמתי ואני אפילו לא קוראת מה שאחרים כותבים (עסוקה מדי בצרות שלי, כנראה) ולמרות זאת אני פונה אליכם בבקשת עצה. אז סלחו לי על האגואיזם והחוצפה ותנסו לענות מה הייתם עושים במקומי: אני גרושה+1. מתה לילד נוסף. (הילד שלי בן 6) נכנסת לדיכאונות מהחסך ברחם. אל תגידו לי שאין לי למה למהר כי אני ממש מרגישה את הצורך. בוכה כשאני לבד. אני ובן זוגי הנוכחי 3 שנים יחד. לא גרים יחד. לא מאורסים. לא באה לשבתות אצל הוריו. לא כלום. שנה שעברה נמאס לי, אמרתי לו שלא יבזבז לי את הזמן כי אני לא נהיית צעירה מיום ליום ואני רוצה ילדים נוספים. הוא רווק בן 34 שמשום מה מרגיש שיש לו את כל הזמן שבעולם וכל הזמן אומר לי את עוד צעירה לאן את ממהרת. בינתיים אין שום התקדמות ביחסים. אנחנו מטיילים ונהנים ואני אוהבת אותו והוא אותי אבל זה הכל. כמו שני בני 16 שאתמול הכירו. שנה שעברה הפעלתי עליו המון לחץ. כשהוא סרב לנישואים (לא בטוח עדיין שאני רוצה להתחתן א י ת ך) עזבתי אותו. ניסיתי לצאת עם אחרים וזו היתה שטות כי לא הייתי פנויה רגשית ולא הצלחתי להעביר יותר מרבע שעה על כוס קפה עם גבר אחר. הגבר האחר, מסתבר, היה שכן של הוריו של בן הזוג. טיפוס ילדותי ומפגר שנגעלתי ממנו ולא יכלתי לחכות לברוח ממנו. כשהוא התקשר ולא עניתי לטלפונים שלו הוא פנה להוריו של בן הזוג וליכלך עלי. במקביל בן הזוג בוכה מרורים וכל משפחתו תומכת בו וכתוצאה- שונאת אותי. לא אמרו לי שום דבר ולא החמיצו פנים, למעט אחותו שאמרה ואני מצטטת: "בחורה כמוך לא ראויה למילים, את בחיים לא תהיי כשרה למשפחה שלנו! נקודה." חזרתי אליו למרות שהוא לא שינה את עמדתו. היה לי קשה להיות בודדה, בלעדיו. כשראיתי כמה גועל נפש ופסיכופתים יש בחוץ זה רק דחף אותי חזרה אל זרועותיו. אבל... עברה שנה מאז חזרנו. המצב לא השתנה. הוא, כתמיד, מבטיח שהוא רוצה נישואים וילדים ומבקש שאחכה. בזמן שחיכיתי, כאמור, היחסים עם משפחתו הידרדרו, אני שומרת לו טינה בלב על שהוא מבזבז לי את החיים ומונע ממני ילדים, ולא מצליחה להביא את עצמי לעזוב אותו. בני אוהב אותו מאוד גם כן. אבל גם הוא וגם הוריי ואחיי הגדולים מפעילים עלי לחץ לעשות ילדים נוספים (כאילו שאני לא רוצה...) אני כבר לא יודעת מה לענות לילדי: אני מאמינה שבן זוגי משלה אותי ולעולם לא יתחתן, לעולם לא נביא ילדים. אז מה אני אמורה לענות לבני? בעתיד יהיו לך אחים? לשקר? להשלות? או לאכזב ולומר לו את האמת כפי שאני רואה אותה- שהוא לנצח יהיה בן יחיד? חשבתי לקנות תרומת זרע. אם ירצה להיפרד ממני שייפרד. מה דעתכם?

א ש לי

New member
חייבת לתקן אותך.

כתבת..."אמרתי לו שלא יבזבז לי את הזמן " הוא לא מבזבז לך את הזמן את מבזבזת אותו לעצמך.

איך אומרים במחוזותינו...

תזרקי אותו!! לא שחבל על זמנך, כי לפי תאורייך את דווקא נהנית לבלות איתו, אלא שהוא ויתר עלייך מזמן ומי שמוותר אומרים לו:"לך"

שירלי6

New member
אני

הייתי מביאה ילד. בלעדיו. בשום אופן לא מכריחה אותו. משתפת אותו בהחלטתי, כן. אבל לא מעבר לכך. באם את שלמה עם החלטה, באם את מסוגלת לגדל שני ילדים לבד, לכי על זה. גבר שאוהב אותך (ברוב המקרים ובמיוחד אם עדיין אין לו משלו) ירצה להביא איתך ילדים. לא ציינת את גילך. לפי מה שאת מתארת, 3 שנים, ללא מגורים משותפים ועם טינה בלב, אני לא הייתי מחכה לו (שלא נאמר מעיפה אותו :)) עשי רק מה שטוב לך. לא לו, לא לבן שלך ולא למשפחתך רק לך. אל תתני לאף אדם את הזכות לבזבז לך את החיים או למנוע ממך חלק בהם. בהצלחה.

קראתי..

ולפני אותה רצון <מובן> של להביא עוד ילד.. חושבת.. שיש לך עוד כמה דברים לפתור בדרך ולשאול את עצמך.. הקריאה אותך..לא הרגישה לי טוב.. זה המדד שלי כרגע..התחושה מהקריאה אותך.. חסר לי את הרוגע את השלווה..את המקום הנקי הזה שנמצאים בו.. את השלמות בהיכן אני נמצאת מה אני רוצה..כדי להיות פנוייה חטיפול וגידול בעוד ילד.. ואם אני טועה בתחושה..זה עליי.

my sunshine

New member
מקריאה שלך, עולים כמה דברים

את לחוצה מדי. לחוצה מדי להביא ילד, לחוצה מדי מכל מה שקורה סביבך. לבן שלך את יכולה לענות ב"לא כרגע". את נלחצת מבנך? ממשפחתך? לאן את ממהרת. שנית, הבן זוג שלך: אם כל התחושות שלך הן של לחץ, השפלה, חוסר רוגע... מה את עושה שם? הוא לא זה שמבזבז את זמנך. רק את עושה זאת . לו לא רע. יש לו אותך, בצורה שהוא רוצה, כשהוא רוצה. את זו שלא מרוצה. אם אינך מרוצה , מדוע את שם? מפחד להיות לבד? מהפחד שלא תמצאי מישהו אחר? ולעשות ילד - כדי לעשות ילד לבד [מהפרייה, ממישהו שיהיה שותף] את צריכה להיות מוכנה לזה נפשית. מוכנה כך שאת יודעת שתוכלי לעשות את זה לבד. ללא עזרה מאף אחד. מוכנה עד כדי כך שאין לך בעיות זוגיות, בעיות של הסביבה וכו'. את צריכה להיות חזקה ושלמה נפשית לפני שאת עושה צעד כזה. אל תשכחי שהרפואה שלנו מאוד מתקדמת היום, יש נשים שמביאות ילדים לעולם בגיל 50 ו-60. לא יודעת מדוע את ממהרת, אבל הייתי מציעה שתפתרי את הבעיות האישיות שלך, לפני שאת נכנסת למשהו כזה גדול.

שומרת לו טינה בלב

הו אלא מבזבז לך את החיים, הוא לא מונע ממך ילדים, את עושה את זה לעצמך. כשתרצי ילד יותר משתרצי בעל תעשי אותו. עכשיו את כנראה רוצה יותר בעל (לא שאת זה את מקבלת....)

felka

New member
מי שממהר מת מהר ../images/Emo9.gif

מסובך לי: אני אנסה לפשט ואת תתקני אותי אם תרצי או תרגישי לנכון... 1. לא כל כך מבין את הלחץ להביא ילד לעולם שאת לבד. ילד בזמנינו מודרניים צריך אב ואם. את מנסה לעשות משהו אגוצנטרי, אפילו לא אגואיסטי, וללדת ילד רק כי מרגישה חסך. תסלחי לי אבל זה לא נשמע לי. רק כרקע - אני מאוד אוהב ילדים וגם מתחבר אליהם בקלות רבה. אני לא ממהר למצוא לי רחם וללדת. 2. את נשמעת מאוד נרגשת בגלל סיפור אם משפחה ודייט שהיה לך. תשאלי את עצמך אם לא פיתחת תלות מסוימת. יש יותר מידי רגשות שליליות במה שכתבת. התלות יכולה להיות בקלות סיבה לכך שבן זוגך מפחד להיכנס איתך לקשר ממוסד. תני לעצמך ולו להיות לבד. יכול להיות מאוד שאתם שונים ברמת רגשות: את מרגישה שאת אוהבת אותו ורוצה למסד את הקשר והוא מפחד כי חושב שזה יהרוס את האהבה. תזכרי שצריכים להיות בשלים בשביל למסד את הקשר. 3. ילד יחיד - חברים. לא חייבים ללדת חבר לילד שלך... אני רק יכול להגיד לך שאחת מהתגובות הראשונות שלו יהיה קנאה. אז אל תטרחי אפילו להסביר כי ילד שלך לא יבין. ילדים לרוב לא רוצים אחים בשביל לשחק איתם ובמקרה שלך יש לי ניסיון אישי: אח שלי מבוגר ממני ב-8 שנים. אני מאוד אוהב אותו, אבל עד גיל שלי 10 אני רק קיבלתי מכות. אז לא נראה לי שיהיה להם הרבה משותף. לגבי חיים שלך: אנחנו בחיים צריכים ללמוד דברים. למשל להיות לבד; למשל לאהוב בלי תלות וכו'. אני מאוד ממליץ לך לנסות לחשוב על זה למרות שקשה לקבל את זה ישר משום מקום. אבל בכל מקרה רק לנסות. אחרת נראה לי את פשוט תחזרי על אותם טעויות בכל קשר שיהיה לך. אל תמהרי כי ילדים הם מקסימים אבל לא ניתן לשנות את המצב ולהחזיר אותם. את עלולה למצוא את עצמך לא שלמה גם אחרי עוד ילד. אני מהחל לך המון בהצלחה, שלמות ולזכות באהבה ואולי עוד ילדים אם תרצי.

תודה על התשובות ותגובה לפלקה

לפי תפיסתי אני לבד ממילא. בין שהוא בן זוגי ובין שלא- אני חיה לבד. משלמת שכירות לבד, מנהלת משק בית לבד. יש לי ילד, ואני מגדלת אותו לבד. כך שאני מאמינה שלהביא ילד נוסף לעולם לא יהיה כל כך שונה מהמצב הנוכחי. אולי להביא ילד לבד, מתרומה, יהיה אפילו טוב יותר מאשר להתחתן- להביא ילד- להתגרש- ובכל מקרה לגדל אותו לבד, כפי שעשיתי עד כה. כך לפחות נחסך מהבן המצוקה הרגשית של משבר גירושין וידיעה שאבא נטש/עזב באשמתו/באשמתי. פה אין אשמים ואין פגיעה רגשית ואין אבא מלכתחילה. היום זה לא נורא בכלל. יש המון משפחות שאינן שלמות במובן המסורתי של אבא-אמא נשואים, וילדיהם הגרים איתם תחת אותה קורת גג. מבחינה כלכלית אני יודעת שאני יוכל לעמוד בגידול 2 בנים בכוחות עצמי. ברוך השם אני מתפרנסת היטב וגם גיביתי עצמי בחסכונות. אז כן, אני חושבת שאני יכולה ומסוגלת לעשות את זה. כתבת שללדת ילד ללא אב זה אגוצנטרי. ללדת ילד זה תמיד אקט אגוצנטרי בעיני- עם בעל או ללא. שאל כל אדם שתרצה, למה להביא ילדים, ואני מבטיחה לך שתשובתו תתחיל במילים "כי אני רוצה...". אתה אף פעם לא עושה את זה כי אתה חושב על טובת העולם- בעולם יש פיצוץ אוכלוסין. אתה לא עושה את זה כי אתה מאמין באמת ובתמים שאתה מעניק לילד מתנה נפלאה- אתה מביא אותו לעולם תחרותי בו החזק (ובעל הפרוטקציות) שורד, ולמדינה עם מצב ביטחוני רעוע. מביא אותו לעולם של פשע, פדופילים, מחבלים מתאבדים, אבטלה, עוני ועוד. אתה לא מביא אותו לעולם כי אתה מאמין שהוא יתרום לעולם משהו חיובי ובלתי נשכח. אנשים בודדים וספורים בלבד זוכים בפרסי נובל. לעומתם מאות אלפים ממלאים את בתי הכלא. הסיכויים מרמזים שתרומתו לחברה תהיה שלילית, דווקא בגלל שהוא ייאבק כדי לשרוד. אז כן. אני רוצה ללדת כי א נ י רוצה ילד נוסף. כי א נ י רוצה אח לבני, שלא יהיה בודד. אולי הם באמת יריבו כילדים אבל כשיגדלו הם יהיו החברים הכי טובים, תהיה ביניהם קרבת דם. אני לא אחיה לנצח, אני לא רוצה להשאיר את בני לבד כשאלך. (ואני מדברת על משפחה קרובה, לא מורחבת.) אתה כותב שאולי יש לי תלות רגשית. אתה צודק. אני לא מצליחה להביא את עצמי להיפרד ממנו כי זה כואב מדי. וזו התלות. אני מתרגשת ממה שקרה עם המשפחה כי אני מאמינה שאם מתחתנים- לא מתחתנים רק עם הבעל. את לא הופכת רק "אשתו" אלא גם "גיסתה" ו"גיסתו" "כלתה" ו"כלתו". הם כולם משפחה שלך עכשיו. ומי רוצה להיות חלק ממשפחה שלא אוהבת אותו? זה הורס את היחסים בינינו ובמקום להתקדם קדימה- לקראת נישואים וילדים (בקצב איטי ככל שיהיה) אנחנו מתרחקים וחוזרים אחורה. מתי, לעזאזל, הוא יהיה בשל למיסוד הקשר?? אולי, אם האמנתי באמת ובתמים שזה יקרה, שזו רק שאלה של זמן, הייתי יותר סבלנית. אבל אני חוששת שאני משלה את עצמי וכמו שאמרו כאן אחרים- מבזבזת את הזמן של עצמי. נכון, אני לא מרוצה. לא טוב לי במצב הנוכחי. אבל מהן האלטרנטיבות? להיות עם מישהו שאני לא אוהבת? לאבד אותו ולהיות לבד? אני רוצה אותו בחיי. לא מישהו אחר. אבל אני גם רוצה ילדים... אני רוצה ילדים יותר מאשר אני רוצה בעל ולכן גם עזבתי אותו בשנה שעברה ואני גם חושבת על הפריה היום למרות שברור לי שהוא ייפרד ממני אם אעשה את זה. אם אני לא מוצאת בי את הכוחות להיפרד ממנו אולי מוטב להשאיר לו את המלאכה... אולי זה קצת פחדני מצידי (הרבה)... אבל זו הסיבה שאני פונה אליכם להתייעצות. לעשות את זה? או שאולי יש עצות/הצעות אחרות? קצת מענה אינפורמטיבי לשואלים: אני בת 28 (פלוס מינוס...) ובעלי לשעבר לא בתמונה (מיוזמתו). הוא לוקח את בנו פעם בכמה חודשים ולא מתקשר בין לבין. למעשה- הוא לא קיים...

שירלי6

את בת 30. יש לך ילדים? את בקשר זוגי? חושבת על ילדים נוספים? סליחה על החטטנות אבל את קרובה לגילי ואומרת שאני צעירה ולכן אני מתעניינת...

שירלי6

New member
יש לי

שני ילדים. וכן, בקשר זוגי עד מאד
וכן, שוקלים ילד נוסף..אבל אני במצב כל כך שונה משלך.. והשיקולים הם שיקולים אחרים, מימד הזמן, לא קיים.. ואני זו לא דוגמא טובה כי באמת נחפזתי מדי.. קחי את העיצה של Sunshine בהצלחה!

my sunshine

New member
את רק

בת 28 . בחיי, לאן את רצה? אני חושבת שאת ממהרת. ממהרת מדי. וכמו שאמרתי קודם, לדעתי את צריכה קודם לסדר את חייך. ולא במובן הכלכלי, אם כי במובן האישי. הנפשי. עד שלא תרגישי טוב עם עצמך ל-ב-ד, לא יהיה לך טוב בזוגיות. ובטח שאם תביאי ילד לעולם במצבך היום ומתוך לחץ , לא בטוח שיהיה לך טוב יותר. לדעתי, קודם את צריכה להפטר מכל מה שלא עושה לך טוב ואם בן זוגך לא עושה לך טוב, אז גם ממנו. הפחד להיות לבד הוא זה שמוביל אותך לעשות טעויות. להיפך, אם תלמדי להיות לבד ולהכיל את עצמך הזוגיות הבאה שלך תהיה טובה יותר. אחרי שתטפלי בזה, תתחזקי, תרגישי טוב עם עצמך, סביר להניח שתמצאי את הזיווג המתאים לך. ואולי לא תצטרכי אפילו להביא ילד לעולם מתרומה. את צעירה. צעירה מאוד אפילו. כיום הרבה צעירים לא מתחתנים אפילו לפני גיל 30. לאן את ממהרת?

my sunshine

New member
זהו בדיוק

יש לך ילד בן 6. קחי את הזמן , בני את חייך. הלא מדברייך, בתגובותייך עושה רושם שאת כבר יודעת שבן זוגך לא בשבילך. נראה כי הפחד להשאר לבד הוא זה המשאיר אותך שם. אהבה - את אומרת שיש לך. מצטערת, אני לא הייתי קוראת לזה אהבה. אולי רק מהכיוון שלך. מי שאוהב, אוהב. לא כשמתחשק ואיך שמתחשק. בני את חייך ותוך כדי כך השקיעי בילד שיש לך. תני לו לראות אמא חזקה, אוהבת ושאינה חלשה ומתכופפת. כשתהיי כזו, הילד הבא יבוא בזמן הנכון לראות אותך כפי שתהיי. וחבל. חבל שאינך רואה את עצמך כצעירה. כי את כן. מאוד מקווה שילדיי לא יחשבו על ילדים לפני גיל שלושים. לפחות.

felka

New member
עוד כמה דברים

אני לא חושב שמעשה אגוצנטרי קשור לאב (אגואיזם - תכונה ברוב המקרים טובה להבדיל ממעשה אגוצנטרי שבא על חשבון של מישהו אחר), הוא קשור לזה שאת רוצה ילד בשביל למלא את העולם שלך בלי לתת משקל למחשבה על העתידו. אני שמח שאת מסוגלת לתת את עצמך לאחרים: נתינה מבחינתי תכונה מבורכת. באם תרצי או לא, ילד גודל בחברה שבה לחלק של חינוך אבא יש משקל לא מבוטל. לי לא כל כך אכפת אם את רוצה בעל או חבר או סוג אחר של פרטנר לחיים. משהאני טוען שמאוד חשוב לא לקחת מילד את החלק הזה. משמרגיז אותי זה מחשבה שאנשים חושבים שקדמת מעמד של הורה בודד לותן לגיטימציה לעשות את זה מתוך בחירה ולא מתוך מצב נתון כמו גירושים או אלמנות ובכך הופכים ילדים ל"חצי אדם". לגבי תלות: אנחנו פה בשביל אושר!!! לא בשביל שום דבר אחר. באם לקבל או לתת אושר. תלות גורמת לנו הרבה סבל. אז תעשי חשבון מה כדי לך. חוץ מזה למה לתת לא את העונג להחליט. את מעדיפה שהוא ימשיך את הקשר לעד? הוא פשוט יהפוך אותו ליזיזות נטו ויהיה ממורמר. אל תשכחי שגם אנחנו, גברים, תלותיים מאוד. מה שיקרה, נראה לי שגם את וגם הוא לא תהיו פנויים לקשר בריא עד שהקשר הנוכחי לא יגמר או שפשוט תגיעו למחנה משותף ותחיו ביחד. אחרי הכול בשביל להיות מאושרת בלי לעשות את זה על חשבון של מישהו אחר.

הייתי מגיבה

רק שיש בהודעה שלך כ"כ הרבה בורות שלא ברור לי מהיכן להתחיל.

felka

New member
אם דעה פרטית היא בורות אז באמת לא כדי שתגיבי

זה אמירה של הרבה אנשים כמעט חכמים

אני לא מסכימה איתך בכלל בכלל

זכותו של כל אדם להיות הורה, וזה לא עוול לילד להביא אותו לעולם שאין בו אבא. ע"ע האוכלוסיה הגאה. בהחלט שאפשר להביא ילד- מתוך בחירה- למשפחה חד הורית. אמנם ישנם אבות שתורמים לחינוך ולגידול של הילד אבל בהרבה מאוד מקרים ה"שותפות" הזו בחיים מביאה המון קונפליקטים ולכן הילד גדל באוירה של מתיחות וכעסים, ע"ע אחוז הגירושים בארצנו. ובמידה והחבילה מתפרקת הרי שנוסף על החיים בחרדה בזמן הנישואים, הרי שכעת הוא גם חווה משבר גירושים שעניינו תחושת אשמה ונטישה. או אבדן של אבא, שמכניס את הילד להגדרה של יתום וגורמת לו כאב לב אדיר. אז למה לא לחסוך את זה ממנו? הלוואי ויכולתי להחזיר את הזמן אחורה וללדת את בני בלי אביו. בני עבר תקופה קשה מאוד בגלל הגירושים. וגם אני. בוודאי שלהביא ילד למשפחה, כן, משפחה, חד הורית אוהבת ותומכת לא יהפוך אותו ל"חצי אדם", כדבריך. נכון שהייתי מעדיפה ילד במסגרת נישואים, אבל רק בתנאי שחיי הנישואים הרמוניים ושלווים, ולא בכל תנאי! דווקא החברה בימינו נותנת לאב מחנך (?) משקל זעיר מאוד. האב הוא עדיין המפרנס והאם היא הדמות המחנכת. ברוב המשפחות. לגבי התלות: וכן, לגבי בן זוגי, אני מעדיפה שהוא ימשיך את הקשר לעד. במקביל- אני רוצה ילדים. מעדיפה ממנו אבל לא חובה. הבעיה שלי היא שאני צריכה לבחור- או ילד או את בן זוגי. כי הוא ייפרד ממני. אני אוהבת אותו מאוד ואני רואה את יחסיו עם בני והם נפלאים. איזה יופי היה אם לפני שנה, לפני הבלגן עם המשפחה שלו, הוא היה מסכים לנישואים, והיום הייתי חובקת תינוק נוסף? נראה לכם שעכשיו מאוחר מדי? שהנזק (הלחץ שהפעלתי עליו, החוסר-יחסים שלי עם משפחתו) בלתי הפיך?

למעלה