לערער או לא

פנינה21

New member
לערער או לא

הי,
רציתי לשמוע מהנסיון שלכם אם מומלץ לערער או לא:
המצב כזה:
הייתה לי ועדה בקיץ הגיעו סוף סוף תשובות.
השאירו אותי עם 10%
למרות שרופא מאוד בכיר חתום על חוות דעת של 30%
ולמרות שבלי הקאנביס רפואי אני לא יכולה ללכת
עורכת הדין חושבת שיש מקום לערעור

זאת ועדה אחרי ועדה אחרי ועדה
והאמת קצת נשבר לי - לא רוצה להמשיך לשרוף כסף על זה אם לא הולך לצאת מזה כלום , עדיף לחסוך את הכסף כדי שבמשבר הבא יהיה לי כסף לאוכל .

לציין שהפרוטקול ממש מרתיח אותי פשוט שיקרי רשמו לא נכון שמות של תרופות , התעלמו מהקאנביס לגמרי , ויש שם עובדות שגיות לדוגמה ההבדל בטמפרטורות בין הרגליים זה שתי מעלות קבוע הם לא מדדו ורשמו שאין הבדל , פשוט מרגיז.

מה דעתכם?

evgeht

New member
פנינה בוקר טוב,

כמה דברים:

אם לא תערערי עכשיו, תוכלי להגיש החמרה כעבור 6 חודשים ואז תצטרכי לעבור את הכול מחדש (חוות דעת רפואית וכו'), אבל סביר להניח שתצטרכי לפנות לרופא אחר, כי חוות דעת של רופא בכיר שלך כבר לא התקבלה. כלומר די הרבה הוצאות.

מצד שני את יכולה לערער עכשיו בעלות יחסית נמוכה, כי חוות דעת כבר יש לך, אבל את צריכה נימוקים רציניים יותר על מה בדיוק הערעור. בנוסף, אם תגישי ערעור עכשיו, אין לך מה להפסיד חוץ מכסף, כי מתחת ל-10% כבר לא תקלי.

מצד שלישי אולי באמת לא כדאי לך להיכנס להוצאות נוספות אם מצבך הכספי לא משהו, להמשיך בינתיים בדרכך כי לפחות טיפול רפואי את מקבלת, ובעוד כמה שנים אם מצבך יוחמר תוכלי להגיש החמרה.

צריך להחליט מתי לעצור, ורק את יכולה לקבל החלטה זו.

בהצלחה

פנינה21

New member
לא רואה אותם מאשרים יותר מ-20 אחוז

לא יודעת אם אני רואה רק שחורות כרגע - אבל פשוט מההתרשמות שלי הם לא יאשרו לעבור את הסף הזה עד שהבן אדם לא חצי מת - לא הוגן אבל ככה אני מרגישה..
את העשר אחוז קיבלתי מזמן אחרי משבר של קיץ שלם בבית חולים על כיסא גלגלים ..
אז פשוט לא יודעת אם יש טעם להוציא כסף ..

הטיפולים עולים הון יש לי מלא צרות לגבי זה כי קופת חולים עושה לי צרות בהחזרים ויעוצים כבר אמרו לי בפנים שה לא צריך להיות על חשבון קופת החולים כי זה קרה בצבא.
בנוסף הקופה לא משלמת על נעליים בכלל ואני מתקשה להחזיק אותו זוג חצי שנה כי ההליכה שלי הורסת אותם מאוד מהר מצד אחד ומצד שני אני צריכה נעליים מאוד יקרות ומדרסים עוד יותר יקרים שצריך בקרוב להחליף הם כבר די גמורים.
השאלה אם לא עדיף לפתוח חסכון בבנק ולעבוד על ההנגשה של הדירה - ולחזור לוועדה כשתבוא הדרדרות גדולה נוספת והיא תבוא אני מכירה את המצב שלי ..

evgeht

New member
פנינה שלום,

לגבי מה עדיף לך רק את יכולה להחליט.

לגבי מדרסים ונעליים, קודם כל ניתן לעשות ביטוח נוסף בקופת חולים (עדיף\זהב וכו') שבעלות חודשית קטנה יחסית נותן הנחה רצינית למדרסים כל חצי שנה או שנה לא זוכר בדיוק ובנוסף הנחות נוספות לתרופות. בנוסף כבר קיבלת הכרה, אז לפחות חלק מהטיפולים צריך לממן אגף השיקום? או שעבור 10% נכות הם לא מממנים?

פנינה21

New member
הם לא ממנים כלום

והביטוח של קופת חולים נותן מדרסים לא טובים בעליל שלא עוזרים לי וכשאני מנסה לקבל החזר על הדברים היקרים יותר מוצאים על מה לדחות את הבקשה וכשאני מציקה אומרים לי שהם לא צריך לשלם על דברים שקרו בצבא.

evgeht

New member
פנינה ערב טוב,

למשל בקופת חולים מאוחדת בביטוח עדיף יש השתתפות יפה פעמיים בשנה!, וזה רק ביטוח עדיף, בביטוח שיא תנאים טובים יותר.

למדרסים חשוב לבחור איש מקצוע מתאים שיעשה מדרסים טובים. אם תרצי המלצה אוכל לתת לך.

אין מדרסים לא טובים, אם עושים את המדרסים כמו שצריך בהתאם לפציעה, הם יכולים לעלות 1500 ₪ במקרים קיצוניים, אבל יהיו טובים.

מאיזה סיבה אגף השיקום לא מממן כלום?

אגף השיקום אמור לממן כל דבר הקשור לפציעה המוכרת.

פנינה21

New member
הם לא נותנים כלום ב10%

למה תשאל אותם אין לי מושג .

יש לי את הביטוח הכי טוב במכבי.
בכללית שאגב ביטחה את הבסיס האחרון ששירתי בו כי זה כבר היה בסיס עורפי- לא הסכימו להוציא לי מרשם לתרופות יום אחרי השחרור מהצבא כי התרופות יקרות נורא ואני צריכה אותם בגלל הצבא. לפחות את הבעיה הזאת אין לי במכבי.
הם עושים צרות בצדק מבחנתם כי זה צריך להיות תחת משרד הביטחון.
אגב עוד בעיה הבעיה שלי לא בדיוק אורטופדית סטדנרית ורק אורטופד יכול לתת הפניה לאביזרים .
המדרסים שלי עלו כ-2000 ש,ח ולראשונה יש לי אותם מדרסים שנה עם תיקון פעם בחודש כדי לאזן אותם מחדש -וזה עדין במצב סביר

פנינה21

New member
תודה

אני מצטערת אם זה נשמע שאני כועסת אני פשוט לא יודעת מה לעשות.

גיא 114

New member
פנינה במצבך ככל הנראה אין לך ברירה אלה להשקיע

עוד כסף אולי להחליף עורך דין ולערער , את פשוט לא יכולה להישאר במצב שלך.

גיא 114

New member
פנינה שלום

הצטערתי מאוד לשמעו שאת סובלת ממחלה כל כך נוראית כמו RSD
או מה שקורי כCPRS אני בהחלט מודע לסבל הקשה שאת עוברת פושט טיפלתי במספר נפגעים אשר סובלים ממחלה זו.
תראי קשה לי לעמוד על מצב הרגליים שלך אבל CPRS היות ולא קיים מבחן ספציפי למחלה שלך אנו משתמשים במה שקרוי מבחן מותאם.
הקושי בשימוש במבחן מהסוג הזה הוא שצריך קודם כל להעריך את מצב הרגליים שלך , לדוגמא אם את רק סובלת מכאב או גם מכאב וגם מהבדלי טמרפטורה או אם את מתקשה ללכת על שתי הרגליים או יש צורך לפחות להעריך עד כמה את מתקשה ללכת על שתי הרגליים , או הם יש מה שקרוי דיסטוניה של אחת או של שתי הרגליים , כל השאלות הללו צריכות להילקח בחשבון כאשר מופיעים בפני הוועדה הרפואית וזאת במטרה לטעון טענות אשר יהיה בהן להביא את הוועדה למסקנה כי צריך לתת לך סעיף מותאם אשר ישקף את מצב הנכות שלך. רבות מן הוועדות לא ממש יסכימו אתך אבל את תאלצי באמצעות עורכת הדין שלך להתדפק על דלתות הוועדה כמעט ללא הפסק עד אשר תמצאי את כל זכויותיך. הייתי מציע לך לקחת עורך דין שכבר יש לו ניסיון במחלה הזאת ושלא יגבה ממך סכומי עתק כי את תיצטרכי לא מעט וועדות רפואיות במחלה הזאת , יש צורך להתחשב בך, בשום פנים ואופן לדעתי אסור לך במידה ואת עובדת עם עורך דין והוא צריך להיות עורך דין ממש טוב לשלם לו על וועדה יותר מ5000 ₪ ואפילו קצת פחות כל זאת בתנאי שגם תשלמי לו איזה שהוא שכר על השלם המקדמי לפני הייצוג אבל זה צריך להיות עורך דין שידע עם מה הוא מתעסק ושיבין שאת תצטרכי ככל הנראה הרבה מאוד וועדות צריך להיות תימחור שהוא אנושי, כבר ייצגתי משהיא ששילמה לעורך דין מאה אלף ₪ על ייצג באותה מחלה כמו שלך בשום פנים ואופן אל תשלמי סכומים כאלה כי לך סביר מאוד להניח שיהיו עוד הוצאות רבות וכבדות כמעט על כל דבר ורצוי שתמצאי עורך דין שגם יש לו ניסיון בתחום ושגם יתחשב בך כספית כל עוד שאת תעבדי איתו לאורך זמן .אם תרצי תוכלי להתייעץ איתי שמי עורך דין גיא בית און , אשמח לעזור לך מהידע ומהניסיון שלי יש לי גם פורום באתר lawguide ואשמח מאוד לנסות ולסייע לך.
לשאלתך נראה לי שבמצבך אין לך ברירה אלה לערער פשוט צריך למצוא משהוא שיודע איך מייצגים ושכבר ייצג נפגעים שכמותך.
אם לא תערערי כרגע יש סיכוי שתצטרכי לערער בעוד מספר חודשים אבל אז המדובר יהיה בדיון מחדש ותמיד עדיף להגיע לוועדה עליונה , לאחר שהייתי בוועדה מחוזית שם יש רופאים הרבה יותר מנוסים אבל לחזור בעוד מספר חודשים לוועדה מחוזית בשביל אותה בעיה נראה לי סתם טירוף .
יום טוב
גיא בית און

פנינה21

New member
בקיצור אתה מציע לערער

בפעם הקודמת שערערתי זה הפך לעשרה אחוז מ-1 .
העורכת דין שלי מאוד מוכרת בתחום אבל יקר הכל יקר מאוד.
וכרגע אין לי כסף בכלל וזה ממש מרגיז אני לא יודעת מה לעשות אני בקושי מצליחה להתפנס כרגע כי הגב שלי כואב כבר כמה חודשים ואני לא יכולה לשבת רצוף יותר מאיזה שעה וחצי ומצד שני לעמוד יותר מכמה שעות לסרוגין (עמידה וישיבה) אני גם לא יכולה .
מרגיז נורא
(ויש לי חשש מאוד כבד להכנס לוועדה ולהגיד שחזרתי לעשות שמירות כולם בעבודה בני 70 ואנחנו לא עושים שום מאמץ - ואני עושה את זה כי אני לא יכולה לשבת במשרד ואני יודעת איך הם יתיחסו לזה)
אני פשוט רוצה שמישהו יבין שאני לא מחפשת מתנות
פשוט לא רוצה למות מרעב או להתקע בלי תרופות ..
לא מבינה למה אני צריכה להתחנן על דבר בסיסי כל כך .

michaelhk

New member
פניננה , פני לעמותת מצדיעים לנכי צה"ל ונדריך

אותך כיצד להתנהל ללא עורך דין , כיצד להתנהל בוועדה
ואיך להגיש את הערעור.

מיכאל הרשקוביץ - עמותת מצדיעים לנכי צה"ל.

נכה ישן

New member
מיכאל--תעשה טובה לכולם , ותדריך את כולם

איך להתנהל מול ועדה ואיך להגיש ערעור.

האם באתר שלך במצדיעים זה מפורסם?

תודה רבה.

michaelhk

New member
כל מי שפונה למצדיעים מונחה

כיצד להתנהל בעניינו.
אתה צודק , ישנם עקרונות בסיסיים הטובים
לכולם בקשר להתנהלות מול אגף השיקום ומול
וועדות רפואיות ללא עורכי דין , למיניהם.
ננסה לכתוב בקרוב דרך התנהלות מול אגף השיקום והוועדות
ונעלה לאתר.

מיכאל הרשקוביץ - מצדיעים.

dov14

New member
ערעור לביהמש

טענות שהעלת פה הינם טענות מוצדקות ולדעתי יש מקום לערעור

יש לקחת בחשבון כי ערעור לבית המשפט הינו בשאלה משפטית ולא רפואית הרי ששופט אינו רופא

אך מצד שני היות וועדה רפואית הינו גוף שניתן לבקרו קרי פרטים מהותיים ולא נתנו כל יתייחסות ו/או פער התרשמות מהמטפלים לתוצאת הועדה

במידה וזקוק לעו"ד תפני אלע בפרטי

למעלה