לערן ראם

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
לערן ראם

הזוכר אתה את הודעתי השלישית ואוליי השנייה בפורום הזה? תחת הכותרת : מתנה לערן ראם. זו היתה תמונת מצבתו של בעל הקרני ראם שצילמתי ביאס. המצבה נמצאת בצמוד לעוד מצבה. היינו, שתי מצבות מגודרות יחד. והנה הכיתוב המדוייק שעל המצבה הימנית: פ"נ הרב הגאון האמיתי מחבר ס' שות תועפת ראם גדול בענקים אביר הרועים אהרן משה טויבש במוהר יעקב אב"ד יאס מלפנים רב בסניטין נפ' יא תמוז תרי"ב תנצב"ה והנה הכיתוב על המצבה השמאלית: פ"נ אהל אהל פתח דלתיך ויכנס בן אצל אביו הרב הגדול המפורסם מזה בן מזה מחבר ס' חיי עולם גאון מובהק שמואל שמעלקא טויבס בהרה"ג ר' אהרן משה אב"ד יאס נ' כח מנחם אב תרכ"ה תנצב"ה בדיוק לפני מספר רגעים גיליתי בארכיוני תיעוד אישי לרישום הזה. ושים לב: בשבוע הבא, ביום חמישי עם צאת הכוכבים אור ליום שישי, ייכנס יום י"א תמוז אז יחול יום הזכרון של זקן זקינך הגאון הגדול בעל הקרני ראם.

א77

New member
והנה שני המצבות בתוך הגדר

רק תבחין איזו עלייה למקום יש... אמנם נסיעה למטרה מסויימת, אבל זו הזדמנות להתאסף ולהשתטח על קבר הקרני ראם הענק הזה... ובכוונה הסתרתי פני זה שבחזית. מסיבה ברורה.

ראם ערן

New member
המון תודה../images/Emo39.gif

איזה כיף לפתוח את המחשב ולהתקל בהודעות אשר מחברות אותך לשורשים. רבי שמואל שמלקע הינו סב-סב-סבי ואילו הרא"ם" הינו אב - סב -סב סבי . תודה ערן

א77

New member
ושאלה. הידעת את הכתוב שם?

הידעת עד לעכשיו את הכתוב שם? והידעת את ימי הזכרון? להבנתי, הכיתוב במצבת הרב שמואל שמעלקי :אהל אהל פתח דלתיך ויכנס בן אצל אביו זה בגלל שהוא נפטר 13 שנה בלבד אחרי אביו. ולכן הניסוח מתאים. כשכתבו את המצבה על הבן, עדיין הרגישו את חסרון אביו שהלך לא מכבר, רק 13 שנה קודם לכן. מה דעתך על הרעיון?

ראם ערן

New member
מכל מלמדי השכלתי....

תמיד אני שמח לפתוח את הודעותיך, בידיעה כי אלמד דבר חדש. לא ידעתי על הכיתוב ואני יודע שאני לא בסדר אבל גם ימי הזכרון לא הקדשתי את תשומת הלב הראויה. תודה לך על ההשקעה. מה כוונתך ב"דעתי על הרעיון"? ערן

א77

New member
כוונתי ל:

לסיבת הכיתוב במצבת הרב שמואל שמעלקי :אהל אהל פתח דלתיך ויכנס בן אצל אביו. שאני חושב שזה בגלל שהוא נפטר 13 שנה בלבד אחרי אביו. ולכן הניסוח מתאים. כשכתבו את המצבה על הבן, עדיין הרגישו את חסרון אביו שהלך לא מכבר, רק 13 שנה קודם לכן.

למעלה