לעקר?

Under the GUN

New member
לעקר?

שלום... יש לי כלבה בת 5 חודשים ועוד חודש אנחנו מעקרים אותה. יש אנשים שאומרים שחשוב שלכלבות תהיה את ההרגשה של אימהות ויש כאלה שאומרים שזה לא נכון. כשאימצנו אותה נתנו פיקדון של 300 שקל ומחזירים לנו אותם אחרי שהיא תעשה את העיקור. אני ממש לא יודע אם כדאי לאמץ אותה או לא... תודה מראש... יובל

The Reuty

New member
לעקר../images/Emo45.gif

לכלבות אין את הרצון להרגיש "אמא" יש לה הורמונים בזמן יחום שגורמים לה לרצות לחפש זכר ולהתעבר. אם אין את ההורמונים האלו, היא לא מרגישה חוסר יש לי 3 כלבות, שלושתן מעוקרות, 2 מגיל 5 חודשים... והן מאושרות ובריאות. תעקר את הכלבה, יש מספיק כלבים בארץ שמחפשים בית חם ומומתים כל יום - כי יש יותר מידי כלבים מאשר בתים..

היי יובל

אל תקשיב לאנשים. נסה להאמין שהעמותה ממנה אימצתם מתמודדת מספיק עם נושא של כלבים ועיקורים ע"מ להמליץ על הדבר הנכון לכם ולכלבה. התעלם מאנשים בורים עם נטיה להאניש את הכלבה. והכי כדאי- תקרא את המאמר המעולה שמצורף לחתימה שלי (שנכתב ע"י חבובניק) וזה ייתן לך הרבה תשובות.

היי יובל!

לכלבתך אין שום צורך "לחוות אימהות" - זהו צורך אנושי בלבד. הייחום והטיפול בגורים נובע מהורמונים וזהו. אנחנו רואים במרפאה יותר מדי מקרים של כלבות לא מעוקרות שחוטפות דלקות רחם - שזה מצב שכל הרחם מתמלא מוגלה , ויותר מדי מקרים של סרטן העטין, ששולח גרורות לריאות. כואב הלב לראות את הכלבות האלה וכואב הלב לראות את הבעלים שמכים על חטא. למען בריאותה של כלבתך אנא עקר אותה

נקודה מעניינת לדיון כללי בפורום

אני מנסה בינתיים לא לתפוס צד למרות שבטח ברור הצד שלי, אבל מעניין אותי לראות קצת את התגובות לנושא בצורה כללית בין הגולשים בפורום.

שושה100

New member
לעקר ולסרס במיוחד חתולי רחוב,אם כל

העיריות היו עושות את זה כמו תל אביב היה הרבה פחות כאב והתעללות. שושה

alcimai

New member
לא!!!!!

תסרס את עצמך.. בוא פשוט נסרס נעקר..ועם הזמן נכחיד גזעים שלמים.... תחשבו על זה..

etza

New member
בהתחשב בעובדה שלחצי מה"גזע" אין

איפה לגור, חצי מה"גזע" "נזרק לכלבים" (ביטוי שאפ פעם לא הבנתי ..) חצי מה"גזע" סובל מחיים ברחוב בגלל חוסר אחריות של אנשים שהרביעו את הכלבה ולא דאגו אח"כ לגורים.. נראה לי שהאלטרנטיבה של לסרס/לעקר טובה יותר מחיי הרחוב או המוות ביסורים הצפוי שם... תחשוב על זה...

etza

New member
מאוד לא נכון! מקרה קלאסי של האנשה!

תחושת אמהות לא קיימת אצל כלבות.. זו האנשה. זה הצורך שלנו כבני אדם להצמיד לכלבה רגש שלא קיים אצלה. נכון, יש לה אנסטנקטים אמהיים, נכון, היא מיד תדע איך לטפל בגורים (למעט מקרים חריגים) אבל אין לה חוש אמהי..זו האנשה נטו וזו טעות נפוצה לחשוב ככה. טעות שלצערי עולה בחייהם של גורים מסכנים שלאחר מעשה נזרקים לרחוב או ממותים כי לא מוצאים להם בית.. בנוסף, עיקור תורם מאוד לבריאות הכללית של הכלבה, ומניעת מחלות שקשורות באיברי המין הפנימיים- עליהן הוטרינרים כאן יכולים לפרט הרבה יותר טוב ממני
למרות הפחד מהרדמה כללית (פחד שלי כמובן) והעצב על זה שיכאב לה אחרי הניתוח עצמו, אנחנו מעקרים אותה, ונהיה שם לחבק אותה כשיכאב לה... אני ממליצה לך להמשיך בתוכנית ולקחת אותה לעיקור ללא עוררין

כמה נקודות למחשבה

אני לא מנהל הפורום, אז מותר לי להביע את דעתי
: 1. הוצא את השיקול הכלכלי מהמשוואה, זה מסית אותך מהשאלה האמיתית. 2. מתי אימצתם אותה ? אתה אומר שאם לא תעקר אותה תחזיר אותה לעמותה ? האם זה "פייר" כלפי הכלבה או העמותה ? אני חושב שהנקודה הזו היא גם שאלה מוסרית, חשובה לא פחות. ולעצם העניין: צריך להבדיל בין התחושות שלנו לבין התחושות שלה. יש הבגלים רבים בין אנשים לחיות בנושא הזה. אני לא בטוח שאין לכלבה תחושת אמהות, ואף אחד לא יכול להגיד לך שהיא לא נהנית מזה, אבל אנחנו לא רואים הבדל בשמחת החיים בין כלבה שחוותה אמהות, לבין כלבה שעוקרה בגיל צעיר. אם תשווה את זה למצב באנשים (מקרי עקרות וטיפוליע הפריה מייגעים) תקבל הבדל לא קטן. עוד דוגמא להבדל - אני בגילי המופלג עדיין "הילד של אמא", בוודאי מבחינתה. גורי כלבים נמסרים לבית אחר בגיל 6-8 שבועות, והכלבה לא חווה שום אבל שהוא. באנשים יש תחושות אבל קשות, ובמקרה אימוץ, כולנו מכירים את עוצמת הפגיעה והנסיונות להשיב ילדים (ראה משפטים ארוכים, כמעט טלנובלות, בחודשים האחרונים, או להבדיל סיפור "ילדי תימן"). מעניין שכאשר אנשים שואלים על סירוס כלבים, מטריד אותם אבדן חווית המין והנאות החיים, וכאשר שואלים על עיקור שואלים על אבדן האמהות. זה כבר מעיד עלינו כחברה "אנושית" ועכשיו לצד הרפואי: כמו שנאמר עיקור ימנע דלקות רחם, ויצמצם ביותר את הסיכון לגידולי עטין. אני לא אלאה אותך בסטטיסטיקה, אבל בשורה התחתונה זוהי פעולה מאריכת חיים, ומקנה איכות חיים לכלבה. עוד נקודות למחשבה בשיקול המוסרי: 1. איך הכלבה הגיעה אליך ? מישהו זרק אותה לרחוב והיא התגלגלה לעמותה, או שהיא פשוט נזרקה ישירות לעמותה. עם קצת פחות מזל, היא היתה מתה - מזריקה של רופא רשותי חסר ברירה, מרעב, מחלות או תאונה. אני בטוח שאתה לא מייחל לגורל כזה לגורים שלה. 2. עלתה הטענה שכך אנחנו משמידים את הגזע. תיאורטית זה טיעון תקף, אך הוא רחוק מהמציאות. נכון שאם כולם יעקרו את הכלבות נגיע לחשש כזה, אבל המציאות רחוקה מכך מאוד. אני גם משוכנע שאם היו מקשיבים לי, היה לנו שלום, כלכלה פורחת וחברה משגשגת. זה עדיין לא קורה. כרגע אנחנו עסוקים בלשפר קצת. כאשר מספר הכלבים המשוטטים יצטמצם, ולא יהיה 100000 כל שנה, אני מניח שחלק מהשיקול המוסרי לעיקור יקטן. היום זה חזון באספמיה, והשיקול המוסרי אחר. בקיצור - אני ממליץ לעקר (אםך מישהו לא הבין)

גן חיות

New member
דעתי

לפי דעתי צריכים לעקר. יש פשוט המוני גורים שאין להם לאן ללכת. מתים ברחובות ובחניונים ובעמותות. חלק קטן זוכה לבית. אם לאמץ - כן , כדאי. כי כלב זה ידיד נאמן, שומר על הבית, מוסיף עניין וכו'. לגבי החוש האמהי - יש לי כלבה אחת שאף פעם לא המליטה ואחת שעוקרה אחרי המלטה(הגיעה אלי עם שישה גורים). שתיהן מאד אוהבות גורים, במיוחד של חתולים. כל פעם שחתלתול יונק מגיע אלינו הביתה - הן רבות מי תטפל בו. מנקות ושומרות וזאת שלא היתה אמה אפילו מנסה להניק אותם(בינתיים ללא הצלחה). אז יש חוש אמהי. והעיקור לא השפיע עליו. וגם ההמלטה שהיתה או לא היתה לא השפיעה .

Under the GUN

New member
תודה לכל מי שענה!

אני לא אעקר אותה... ולכמה שאלות שנשאלו כאן: 1. אמא שלה המליטה אותה במקום שבו אימצנו אותה כך שהיא אף פעם לא הייתה ברחוב.. 2. אם לא נעקר אותה לא ייקחו לנו אותה אבל ייקחו לנו 300 שקל לעמותה. אני בכלל לא חשבתי על הכסף כששאלתי את דעתכם בנושא.. תודה רבה לכל מי שהגיב ועכשיו לעוד בעיה: מצאתי כלב ברחוב בלי קולר ואימצתי אותו (אני יודע של מי הוא והם לא רוצים אותו אז זה בסדר...) כשהוא הגיע הוא היה חולה (האף שלו היה יבש לגמרי..) והוא הגיע קצת מדוכא (הוא לא כשכש בזנב ובכה בצד לפעמים. אני חושב שהכלבה שלי שמחה אותו... בקיצור, עכשיו הוא בסדר. הבעיה היא שהכלבה שלי עכשיו מדוכאת... היא לא שמחה כמו פעם והיא ישנה הרבה והולכת באמצע שאנחנו משחקים (היא אף פעם לא עשתה את זה...) השאלה שלי היא: איך אני אתן לשניהם תשומת לב בלי שהם יקנאו אחד בשני או ירגישו בודדים? תודה מראש... יובל

עוד כמה שנים אתה תאכל את הלב

ההחלטה הזו. כשהכלבה שלך תצטרך ניתוח חירום באמצע הלילה בגלל שיהיה לה ליטר מוגלה בתוך הרחם, או בגיל 10 כשהיא תגסוס מסרטן. רחמנות על הכלבה שלך. ועכשיו יש לך גם כלב זכר - חשבת מה יקרה כשהכלבה שלך תתייחם? יש לך 2 כלבים ואתה לא מסתדר איתם, מה יהיה כשהיא תמליט עד 15 גורים?

gaspode

New member
הוא בא לשאול בעצתנו

והחליט שלא לעקר, יהיו אשר יהיו שיקוליו, זו ההחלטה שלו. לא צריך להגיב אליה בצורה בוטה כל כך.

gaspode

New member
עוזרת וטרינר בוטה

אני דווקא בעד עיקור/סירוס, רק נגד חוסר כבוד.

למעלה