לעצור את הרכבת...

סיזי

New member
לעצור את הרכבת...

התחלתי טיפול בשלב מאוד מאוחר, אבל מאוד מאוחר, בשביל זה אני רוצה תמידלהמליץ לכולם שיתחילו הכי קרוב למתי שזה מתחיל, כי אם לא המצב כל הזמן הולך ומדרדר. כבר כתבתי פה פעם , שאלמלא שיחה כנה ונרגשת עם מישהו שהוא באמת אדם אמיתי עם נפש פעילה! אין לי מושג איפה הייתי היום וגם עדיף לא לחשוב על זה. בכל אופן אז באיזשהו מקום הבנתי שהמחשבות רצות לי כמו רכבת. המוח כל כך התרגל לחשוב בצורה מסויימת שהוא כמו במעגל חשמלי חוזר על עצמו וחוזר על עצמו שוב ושוב. זה בכלל לא קשור למה אני רוצה לחשוב או להחלטה לא לחשוב כך. המוח פשוט צוחק עלי בתגובה לבקשה כזאת. לכן יש לי תמיד תחושה שחלקית אני בפורום הנכון וחלקית לא. זה לא עניין של כמה שעות ביום , זה כל הזמן. עכשו הגעתי בכוחות עצמי! ובעזרת התרופות למצב שבו אפשר להרגיש כשאני עושה משהו מעבר ליכולת שלי ואז יש לי כזה מחנק בגרון, שממש אפשר להקיא, סליחה על התיאור המפורט, אבל זה באמת כך. אני ממש מנסה להחזיק את עצמי לעשות כמה פעולות יומיומיות כדי שהורי יהיו מבסוטים אבל לפעמים משלמים את המחיר על כך. וברור לי שמה שבעצם מה שהיה עלי לעשות זה מנוחה,מנוחה,מנוחה. מבאס אותי שהרופאים לא מבינים את הדרך שלי להחלמה, זה רק יוצר יותר מתח בתוכי. עד כדי כך שצריך לקחת כדור הרגעה כל פעם שהולכים לרופא. על הבית ועל כל מיודעי ספרתי כבר. סליחה שיוצא מכל הדברים האלה עד כמה האומללות שלי מגיעה, אבל מה לעשות שזה כך. לפעמים באמת נשבר לי ואין לי מושג בשביל מה ובשביל מי לטרוח. רק להגיע עד כאן היו ימים כל נואשים שלא אאחל לאף אחד מכם. רק שלא יצא שאני אבקש גם את ההודעה הזאת למחוק. בבקשה אל תכנסו לדיכאון רק ממה שכתבתי פה, זו ממש לא המטרה שלי,ואם הדברים שלי יושפיעו לרעה על מישהו, אני אהיה זה שהכי אצטער. אז בבקשה. מספיק שאני בדיכאון. בכל אופן עכשו הגעתי למצב שבו אפשר להרגיש שהרכבת מתחילה לרוץ, ובאותו זמן להרגיש שזהו הגיעה השעה לעשות הפסקה ,לנוח ולשקוע בתוך עצמי כדי לנסות להבין מאיפה זה בא ולהגיע לעוד שלב בהבנת עצמי ולהתקרב לשורש הבעיה. שאם מגלים ממה הכל התחיל ומנסים לטפל בזה בצורה אחרת במקום לחטוף OCD אז אפשר להגיע להחלמה. זאת לפי האמונה שלי לפחות. שהתשובות נמצאות בנו ורק צריך לחפש בנחת ,לא בכוח, ועם הרבה אמפטיה כלפי עצמנו. אז אם תרשו לי לומר זאת בעצמי,נדמה לי שהגעתי לעוד שלב והתקדמתי. לא שהרופא או המקורבים שלי יבינו את השיפור. אבל תעזבו,לא חשוב. ת´אמת כבר נמאס לי לנסות להסביר. זה עדיין בגדר OCD או שכבר חציתי פסים למשהו אחר. זה כבר לא שמשהו מסויים מפחיד אותי, כלומר לא רק, אלא שהמוח כבר עבר לטייס האוטומטי, לכן ההרגשה הזאת של שייך/לא לגמרי שייך לפורום. מצד שני, אולי עוד מישהו מרגיש כך. כבר אין לי מושג מה זה . הראש שלי בפקעת לחץ נוראית כל הזמן, שממש כואב לי בראש כשנוגעים בו. לעזאזל על הכל.

a_kinor

New member
slow down beautiful lady

רגע רגע רגע... יכולתי ממש לראות אותך כשכתבת את זה ,כולך מתרגשת-מפוחדת,רגע רגע אנא להאט. התאוריה שלי בכלל לגבי החיים זה שכל בעיה גדולה מורכבת מבעיות קטנות וזו גם הדרך לפתור את הכל,לאט לאט "פרה פרה". קבלי את הזדהותי לגבי "משך זמן ההתקפות המחשבתיות במהלך היממה" (וגם בזמן השינה - חלומות - . היו תקופות שחשבתי על-הבעיה כל דקה בה הייתי ער וכל זאת לווה בהתקפי חרדה נוראיים שאין לי הכח להכנס לפירוט - פשוט נורא א ב ל המצב השתפר!!קיבלתי כלים להתמודד עם התקפי החרדה - טיפול תרופתי (הייתי לפני-כן בטיפול פסיכולוגי נטו וזה לא הזיז לי במאומה , אלא רק רוקן לי את חשבון הבנק, אבל הכל הדרגתי וגם עצם העובדה שהבנתי - דאז - שאינני נמצא בטיפול הנכון ושיש "לעלות בהיררכיה" הטיפולית, גם זו למידה וצעד חיובי קדימה. המחשבות עדיין תוקפות אותי ללא רחם ואף משתקות אותי לעיתים - ניסיתי טיפול תרופתי מסויים שלא עבד וגם לא מצאו חן בעיני תופעות הלוואי וכרגע אני בטיפול תרופתי רק מהפן של החרדה וכמובן שזה מסייע אך זהו לא הפתרון לOCD זה כמו לטפל בגרורות של הסרטן אך לא בסרטן עצמו (אנא סלחו לי על ההשוואה בין המקרים המאוד שונים) תמיד טענתי שהתקף לב גורם למות אך התקף חרדה גורם לרצות למות ולכן הוא לא פחות מסוכן ומחייב טיפול. אופס כתבתי יותר מדי,סליחה לא שמתי לב. יש לי עוד הרבה מה להגיד אך לא אשעמם אתכם עם כל סיפורי ודעותיי סיזי - חזקי ואמצי ,עשי את הטוב ביותר בשבילך ואם יש לך בעיה עם הרופאים פשוט תגידי להם את זה ותסבירי להם מה הבעיה ואז דברים יתחילו לזוז והפחד והלחץ יקטן. ולסיום : לאט לאט בעיה גדולה פותרים על-ידי פתרון איטי של הבעיות הקטנות מהן היא מורכבת. שלכם כינור

סיזי

New member
בהחלט

גם אני בדעה שהכל צריך לאט לאט לאט. גם מנסיון. אלא שכל מי שקרוב אלי כבר מתחיל לשאול: נו, עד מתי? כולל הרופאים! וישר מציעים לי טיפול פסיכולוגי בפעם האלף! שלא עוזר לי! לך תסביר

a_kinor

New member
שאלה לי אלייך

עצם זה שהרופאים מאיצים בך זה כבר מקומם!!!! השאלה : את לא נמצאת בטיפול פסיכולוגי?

סיזי

New member
רק בדעה אחת אני חולקת עלייך

בדברים שכתבת באחת מהודעות: שעזרה ותמיכה מההורים היא לא חשובה ואפשר גם לבד. אין לי מושג באיזה מצב אתה נמצאת כשהתחלת את הטיפול, אולי המקרה שלי גרוע משלך, ושוב בלי לזלזל במה שיש לאחרים כאן, כי מבחינתי כל כאב הוא כאב. אולי אתה גם פחות תלוי בהוריך, אולי קיבלת מהם יותר תמיכה במהלך חייך בלי קשר ל-OCD ,או אולי יש לך הרבה חברים שתומכים. אצלי בכל אופן, זה לא עובד. ולפי דעתי בלי תמיכת ההורים משהו מאוד בסיסי חסר, לא רק בטיפול או בהחלמה, יש גם חור עצום בלב וכאב עצום. שלא תדע מצער. כאב לי על רסקולניקוב שסיפרה שהיא בכתה וההורים שלה רק חשבו שהיא מפונקת. אני לפחות מאוד הזדהיתי איתה עם ההרגשה של הכאב, הצער, האכזבה, היאוש.

a_kinor

New member
טעות - ע צ ו מ ה -אי הבנה גדולה

נ ה פ ו ך הוא - אם תקראי את אשר כתבתי תיינתי כי מעורבות ההורים חשובה מאין כמוה - אלו הם הורינו ואנו הדבר היקר להם מכל -(ברוב הבתים!) ציינתי אף כי אני מאושר שהכנסתי את הוריי למעורבות בבעיה שלי ואני מאושר מהתמיכה שאני מקבל מהם והיא חשובה חשובה חשובה. הכוונה שלי הייתה : במקרים בהם לא ניתן לדבר עם ההורים - לצערינו יש מקרים כאלה שמערכות היחסים עם ההורים אינן מאפשרות שיתוף עמוק שכזה-גם במקרים אלו אין לומר נואש וציינתי כי ניתן גם להתגבר על הבעייה ללא תמיכת ההורים ,למרות שזה קשה עוד יותר, אבל לפעמים ההורים לא "מבצעים את תפקידם כראוי ולא באים לקראת בנם\בתם ומסייעים כמו שצריך.וגם אז אני אומר :לא להתייאש!! מקווה שהבהרתי את הנקודה.

סיזי

New member
זהו בדיוק זה

שלפי דעתי גם כשההורים לא תומכים, אי אפשר בלעדיהם, או בלי מישהו שימלא ולו חלקית את מקומם. צר לי אבל זו הרגשתי. כמובן שאין להסיק מכך שצריך לומר נואש במקרה כזה ושאין יכולת להעזר בעצמך, ומקווה שלא תכעס אם אכתוב זאת עצמך+ הבורא, שהיה לעיתים תחליף אב ואם בשבילי, בלי להגזים. ולא אמרתי זאת רק משום שאני אדם מאמין אלא משום שכך בפירוש הרגשתי. או לפחות מישהו אחר שיקח ולו קצת מהתפקידים שלהם. קשה לתאר אילו יסורי גיהנום יש למי שאין לו שום דבר מכל מה שציינתי, וספק רב אם הוא/היא הצליחו להגיע לגילנו. סליחה על הקדורנות שלי היום. אגב, שמת לב שמשום שאתה נחוש להתייחס אלי בלשון נקבה, אני עונה בהתאם, כן?

סיזי

New member
ומה שעוד יותר קשה הוא

שכשאתה במצב שאתה גם בבית ולא ממש מבינים, אתה יודע מה, אפילו כן מבינים, אבל לא עוזרים, לא נותנים לך עוד שעה להקשבה מעל המכסה היומית, גם זה מאוד מאוד קשה. כי אז יש לך גם מתח מבפנים עם כל מה שיש לך בפנים וגם מתח מבחוץ, ההרגשה הזאת שמישהו יכול היה בטובו לעזור אבל הוא לא, זה עוד יותר מוסיף לתסכול,וליאוש. ואין הכוונה כאן להורים בלבד, אלא לכל מקום שאתה צריך לחלוק בו עם אחרים.

סיזי

New member
לגבי שאלתך אלי

היה נדמה לי שזה היה ברור מדברי בהודעה. למה לי ללכת למשהו שלא עוזר לי. ועוד משהו,לא רק שזה לא עוזר לי, זה מבלבל אותי עוד יותר. כי ישר מתחילים לחשוב אולי הוא צודק, ואז כל השכל הישר שלי וההקשבה העצמית שלי הולכת , ומתחילים להסתבך עוד יותר. ככה שבמקום לזרז את ההחלמה זה עוד יותר מעכב אותה, עד שאני COME BACK TO MY SENSES ואז ישר ברור לי שצריך להתנתק אם יש לי כוונות להחלים אי פעם. עד כה צדקתי בכל פעם.ולא רק זה עוד יש לי יותר עבודה כי צריך לנפנף מהמוח כל מה שנאמר לי ורחוק מלהתאים לי. ס-י-ו-ט! אל תשאל.כי אתה יודע איך זה עם המחשבות האלה שלא עוזבות אותך. אני לא רוצה לדבר על זה יותר ,זה רק מכאיב לי. זה מזכיר לי יותר מדי דברים רעים שעברו עלי. ומזכיר לי שוב שבעצם אין אף אחד שמבין ועוזר- כוונתי לעזרה אינטנסיבית, כי תכף תגיד לי שהפורום עוזר. הוא עוזר אבל זה לא אותו דבר. מה שנשאר בעצם זה שדווקא כשאתה הכי צריך מישהו, אתה לגמרי לבד. ורק המחשבה הזאת יש בה כדי להכאיב. כי אז אתה שואל ,אז בשביל מה בכלל להשאר פה. ושלא תכניסו לכם רעיונות לראש ממה שכתבתי כאן, ברור?
כי אתם יודעים למי הכי יכאב? - לי! ואתם הרי לא רוצים להחריף את ה-OCD שלי או מה שזה לא יהיה, נכון?

a_kinor

New member
פיספסתי משהו

הפיספוס שלי לא קשור להיותך גבר או גברת , זה ממש לא עניני ולא מהותי להמשך ההתכתבות. מה שאני לא הבנתי מכל מה שכתבת את\אתה הוא: אז איך את\אתה עוזרים לעצמך אם אתם לא בייעוץ כלשהו??? לגבי המחשבה של - "אז בשביל מה בכלל להשאר כאן" כן זה עבר גם בראשי פעמיים , כאשר הפעם השנייה הייתה מלווה ב : תכנון,אופן ביצוע הפעולה,ואף מכתבים ל"אחרי" בכדי להסביר,בנקודה זאת החלטתי על כמה שינויים בחיי אבל זה בפעם אחרת אם יגיעו שאלות על הנושא.

סיזי

New member
זהו, שאת העבודה על עצמי אני עושה

בעצמי. ואל תחשוב שזה קל. אבל זה הדבר היחידי שעוזר לי. ובאמת השתפרתי הרבה. יותר ממה שקיבלתי מכל עזרה חיצונית אחרת( למעט עזרה מהשמיים, שגם זה בל יקל בעינייך). אם אתה רוצה המלצה לספר: "אתה יכול לרפא את חייך" של לואיז היי וספר נוסף שלה: "הכח טמון בתוכך" בסדר,בסדר, תכף גם אתה תגיד לי שהשיטות שלי משונות. זה בסדר כבר התרגלתי. אבל מי יודע ומרגיש מה יותר עוזר לי: אני או אתה. למען הסר כל ספק , זה לא בגלל שיש לי אנשי למשהו או משהו כזה ,וזה לא שאני מזוכיסט שנהנה מכאב. או.קיי?

a_kinor

New member
האחרון שיזלזל!!

אז ככה - לשם הבהרה - אני לא מזלזל באף אחד (למעט באנשים אשר מזלזלים באנשים אחרים) ואני בטח לא מזלזל באמונה ביישות עליונה ובטח ובטח לא מזלזל שאתה מנסה לעזור לעצמך לבד. נהפוך הוא - כולי התפעלות - ויותר מזה , אני מאוד מאוד מעוניין לשמוע כיצד אתה עושה זאת כי אני נהלתי עם עצמי (ועודני מנהל) עשרות מיליוני מונולוגים ואנליזות ונסיונות לעזרה עצמית ובניה עצמית אך זה לא פתר את הבעיה כי המחשבה חוזרת וחוזרת. אשמח לשמוע כיצד לסייע לעצמי יותר במישור הזה - אולי, בתקווה, אלמד משהו חדש.

raskolnicov

New member
לעניות דעתי

מתוך ניסיון כאוב כמובן, רק תרופות יכולות לעזור לכל האובססיות המחשבתיות האלו. סיפרתי כבר קודם שאני סבלתי בעיקר מאיזו מילה (שאני מתביישת להגיד אותה ) שחזרה על עצמה כל הזמן עד שהאפילה על כל שאר הדברים במוח שלי. יש לי, אומנם כמה וכמה תאוריות לגבי מקורה ולגבי הסיבות שהופיעה בשלב מסוים בחיים שלי ולא באחר- אבל מה זה עוזר לי? היא לא נעלמת! אומנם עוצמת התדירות נחלשה עם השנים ואני לא חיה בתחושה שהיא מאפילה על כל עולמי, אך זה לא מספיק. ואני עדיין לא ניסיתי בעצמי טיפול תרופתי (יש לי איזה ocd דחיינות בקטע הזה) אבל אני יודעת מסיפור של חברה טובה שלי שזה הדבר היחיד ששחרר אותה ונתן לה מנוח (יחסי).

סיזי

New member
ניסיתי להסביר זאת בפורום האב

תאמין לי, זה לא קל להסביר את התהליך הזה. אני אנסה לצרף פה משהו ממה שכתבתי .

למעלה