לעפרה + 3 - למה התכוונת

s Galg

New member
לעפרה + 3 - למה התכוונת

כשאמרת שלא טוב ללדת בהדסה הר הצופים?

מה שהיה פעם...

מכיוון ששלושה מארבעית ילדיי נולדו שם...לפחות לפני 15 שנה זה היה מלון 5 כוכבים ליולדת ולמשפחה...אבל הצוות לא היה כל כך מקצועי...(כמעט הרגו לי ילדה ואשה יקרה עד מאד...) היום מנסיוני כנהג אמבולנס אני מסתכל על העניין אחרת ולדעתי צוות המיילדות בבי"ח אסף הרופא הוא "ה"מקצועי , איכפתי ורגיש לצרכי היולדת והילוד - ממליץ , אבל לא לשכוח שאני גבר (לפחות בביולוגיה....) ואיני מבין ברזי נפשה של יולדת...

סיגל 31

New member
לגבי אסף הרופא - מסכימה עם כל מילה

היתה לי חווית לידה מ-ד-ה-י-מ-ה!!! 12 שעות צירים, זירוז, שיליה שלא מוכנה לצאת ובעקבותה כניסה לחדר ניתוח לאחר הלידה, אבל...הצוות, המיילדות והרופאים - שפוט מדהימים!!! יחס של "מחלקה ראשונה" וזאת למרות הלחץ הנוראי שהיה (נו מה, הייתי "חייבת" ללדת דווקא בערב ראש השנה...כן, כן - אנחנו חוגגים אוטוטו יומולדת שנה!!!!). ממליצה בחום!!!!

ממה מיה

New member
לאיזה חדר מיון אתה מציע לפנות ?

אם יש מקרה חירום, לאן הכי כדאי להגיע ?

ממש תלוי במקרה החירום...

בכל מקרי הטראומה: תאונה קשה, נפילה מגובה, חבלה קשה - תל השומר מחלות (חו"ח) כמו בעיות לבביות, סוכרת, לחץ דם, אסטמה - אסף הרופא... כירורגיית כף יד מעולה - קפלן ילדים - רק שניידר- הגדול מכולם... בעיות פה ולסת - הדסה עין כרם (מחוסר ברירה...הם הכי טובים בנושא אבל היחס לחולים שם - ממש משפיל...)

לצערי, ילדתי שם את האחרון שלי

ואני ממליצה בחום לכל יולדת להתרחק משם. הבן שלי היה במצוקה ובמקום לפקוע לי את מי השפיר או לחילופין לנתח אותי (והסכמתי!), החליטו על זירוז שלקח מעל 8 שעות ללא תוצאות. בסוף הילד פקע את מי השפיר, אבל יצא אפגר 3, לא בכה, במצוקה נוראית. כל הצוות רץ אליו, ואותי השאירו לבד במשך שעתיים בלי לדעת אם הילד שלי חי או מת. רק אחרי שעתיים מישהו נזכר בי והביא לי תה ואז סיפרו לי שהוא עבר טיפול נמרץ ילודים ועכשיו הוא באינקובטור. לאחר מכן, כשביקשתי לראות אותו, בקושי הסכימו לי. הביאו אותי לחדר במחלקה ואמרתי לאחות שאני רוצה לרדת לשירותים. במקום לשמוח מה היתה התגובה שלה? עכשיו נזכרת? אולי אני אביא לך סיר? כשאמרתי שאני לא רוצה סיר אלא ללכת לשירותים, היא התעצבנה ואמרה - טוב, אם את מתעקשת אז תלכי, אבל אני לא עוזרת לך. ממש נשמה טהורה. אני התעקשתי להניק את הבן שלי באופן מלא, כמו שהנקתי את שתי הקודמות, והם עשו לי שם צרות נוראיות. פעם אחת אפילו לא נתנו לי להיכנס להניק, "כי זאת השעה שאנחנו מכינים את הילדים לביקור רופא ולא משנה לנו אם הילד שלך צריך לאכול עכשיו או לא". לפחות על זה האחות בתינוקיה חטפה צרחות נוראיות ממנהלת המחלקה ואח"כ היא התחנפה אלי. לא היו מעירים אותי בלילה להנקה והייתי צריכה לכוון לעצמי שעון, כי אחרת היו נותנים לו בקבוק, למרות שכתוב על העריסה "הנקה בלבד". יולדת שילדה לידי וסבלה מעצירות נוראית קיבלה ברזל. ילד שעשו לו בדיקת בילירובין ובפעם הראשונה יצא 10 ואח"כ בדקו שוב ויצא 8, כתבו את ה- 8 על ה- 10 והאחיות חשבו שהתוצאה היא 18 ודחפו אותו מתחת לאור ליום שלם. ילד בן חודש שחזר עם מחלה בלתי מוסברת הוכנס לתינוקיה, אמנם לחדר נפרד אבל עדיין לתינוקיה. ולקינוח - הם רצו לשחרר אותי ולהשאיר את הילד. כשהסברתי שיש בעיה כי הילד יונק בלבד, הם אמרו "אז מה הבעיה, תניקי, תלכי ותחזרי". כשהסברתי שאני ממודיעין וזה לא ממש הגיוני, לא היתה להם תשובה והייתי צריכה להילחם כדי שישאירו אותי עם הילד. בקיצור - שומר נפשו וכוחותיו ירחק משם.

Danret

New member
אוי, נשמע נורא מה שעברת שם../images/Emo10.gif

מזל שהכל הסתדר. למרות שהרבה זמן עבר את בטח לא תשכחי את זה אף פעם. בטח חזרת פקעת עצבים. נזהיר את החברות לא ללדת שם

33נמי

New member
איזה חוויות נוראיות עברתם...

ממש סיפורי זוועה. נראה שיצאתם משם בשן ועין. אני ילדתי באיכילוב והיה לי סיפור דומה למה שאת עברת אבל רק מהקטע שאחרי הלידה.

ע זי

New member
אשתי דווקא לא מוכנה לשמוע

על שום מקום אחר ללידה פרט להר הצופים. את אחת הבנות אשתי היתה מוכנה ללדת ברכב לאחר שקיבלה צירים בזמן שהיינו באיזור השרון. רק שלא אקח אותה לבי"ח אחר. שלוש בנותינו נולדו שם ואני דווקא זוכר צוות מקצועי וחם.

אמא'לה מזעזע../images/Emo31.gif

את שני ילדי ילדתי באיכילוב, הצוות גם במיון בקבלה, גם בחדר הלידה (והלידה הראשונה היתה ארוככככככה ובסוף נעזרו בוואקום) וגם לאחר הלידה במחלקת יולדות היחס היה מדהים, מהיר ופשוט 10 אני ממליצה בחום.

reuthal

New member
אי אפשר להכליל- אין ביי"ח רע\ טוב

כל בי"ח יכול להיות הכי טוב כשהכל בסדר, לצערנו כשמשהו משתבש- כולם יכולים לעשות פאשלות- אני נכוותי קשות מהתינוקייה בבלינסון, חדר הלידה היה מעולה (במשך 24 השעות ששהיתי שם- לידה קשה ומסובכת), אבל הצוות בתינוקיה היה מזעזע! כרגע אין לי כח לפרט- אולי יותר מאוחר. על כל ביי"ח אפשרי כמעט שמעתי דברים מעולים ומזעזעים- כך שהכל תלוי במזל ועל איזה משמרת נופלים- שיהיה בקלות ורק בריאות והכל יהיה בסדר

../images/Emo41.gif../images/Emo95.gifושאלה בנושא הזה....אמנון

בטח אתה תדע להשיב. ומי מכן שעברה את החויה. מישהי התפנתה ללדת באמבולנס? השאלה היא לאן מפנה אותך האמבולנס? לבית חולים שאת בוחרת? לפי שיקולי פקקים, כביש, מהירות? לפי שיקולי הנהג?

נא לספור את הדקות...

בין ציר לציר...אם מדובר על לידה ראשונה ויש לנו 5 דקות בין ציר לציר ...ניקח אותך לכל בית חולים שתרצי... אם מדובר בלידה שלישית-רביעית ועדיין 5 דקות בין ציר לציר ניקח אותך מכסימום לתל השומר.. אם מדובר על 2-3 דקות בין הצירים ולא משנה איזה לידה זו - לאסף הרופא... אם בין הצירים דקה - נשארים בבית/באמבולנס ומתחילים לידה...ממש לא כדאי...

reuthal

New member
חשוב להדגיש

לספור מתחילת ציר לתחילת ציר- לי לא הסבירו ככה והגענו מוקדם...

הדסה -

אני אסירת תודה על כך שאני חיה וגם בתי הבכורה. ושנים שתקתי ושתקתי, ועדיין קשה לי לספר, אבל מה שקרה לי עם הדסה היה סקנדל מגעיל וחסר טעם. הם החליטו שאני בריאה, והייתה לי קדם רעלת. בסוף חליתי מאוד ואז עשו זרוז. שכבתי שתיים עשרה שעות ללא צירים עד שהחליטו לבקע מי שפיר. ואז הדופק שלי ושלה נגוז לו לפתע, אני איבדתי הכרה ומישהו העיר אותי. היה נס משמיים שהמיילדת נכנסה במקרה לקחת משהו מהחדר וגילתה את זה [בעלי ישב לצידי וחשב שנרדמתי]. נכנסו מספר רופאים, אחד התנהג כמו מלאך [ד"ר יגל] אבל אחר פשוט לא הפסיק לנזוף בי על ההתנהגות הלא נכונה שלי בלידה. הייתי כל כך חולה, שלא יכולתי לענות [ואני סבורה ששמתם לב לכך שאני עונה גם עונה]. היא נולדה בוואקום, ונלקחה מייד לטיפול נמרץ כי התקשתה לנשום. השאירו אותי שבוע . ושיחררו אותי ואותה אחרי צהבת בה לקתה. הגעתי הביתה ואחרי יומיים פשוט קרסתי, כי היה לי חיידק שחדר לדם, ו"זוהמתי". הגעתי לבי"ח אחר בו שהיתי חודש. ביקור חולים - לא הכי נקי, ולא הכי יפה, אבל שם הרגשתי שאני מקבלת טיפול מקצועי ולא על סרט נע של נקבות יולדות. אני להדסה הר הצופים לא חוזרת ולא יעזור בית דין.

למעלה