לענת

• פותח הנושא mbbb
  • פורסם בתאריך

mbbb

New member
לענת

אני נכה צה"ל 30% נפשי האם אני זכאי לחמי מרפא יש לציין שאני איני מטופל את פסיכולוג כמה ימים יש לי זכאות? ואיך אני מקבל את ההטבה ? תודה

AVI359

New member
הבראה

MBBB שלום רב אינך זכאי לחמי מרפא אך הינך מקבל בתגמול החודש הקרוב סכום עבור 5 ימי הבראה ואם הינך מקבל תג"מ כלשהוא הינך מקבל סכום עבור 7 ימים.כל יום הבראה כ 350 ש"ח אולי השנה יהיה עדכון קל. בברכה אבי

mbbb

New member
למה איני זכאי?

אני מקבל תג"מ בגובה חפ"ר ואני מתחתן עוד מעט ואני מעוניין לקנות דירה מה התנאים שלי?

smile2life

New member
אינך מקבל חמי מרפא מאחר

והזכאות היא למי שמוכר על פגיעות לוקומוטוריות. מצרף את התקנה - דרושה במחשב תכנה לקריאת מסמכים בפורמט PDF כדי לקרוא אותה

ברק 188

New member
שוב אתם עושים אותה טעות...

אכן לא זכאי לחמי מרפא... אבל יש זכות לפעם בשנה לחמישה אולי שבע (לא זוכר בדיוק) לבית מלון(ללא טפולים) שבהסדר משרד הבטחון כולל מלווה. גש למרפאה של איזור מגוריך ובקש מהפקידה הרפואית את רשימת בתי המון, בהצלחה.

smile2life

New member
מה לעשות?

אני מקשר מלון ישירות עם חמי מרפאה - לא מכיר חיה אחרת - אבי הזכיר כי הוא יכול לקבל דמי הבראה בתגמול - ולמיטב ידיעתי ניתן להמיר את דמי ההבראה בשהות בבית מלון.

AVI359

New member
MBBB+ברק

שלום רב חמי מרפא אינם כלל וכלל חופשה,ידידנוזכאי לתשלום כספי עבור 7 ימי חופשה בתגמול 1.7 בענין עזרה לדיור זכאי נכה שלא היתה דירה רשומה על שמו בזמן שהוכר כנכה צה"ל המענקים והלואות על פי גובה וסוג הנכות פרוט בסוף בטאון הלוחם.כמו כן זכאי למענק עבור נישואיך. בברכה אבי

עָנת

New member
ברק../images/Emo124.gif נכים עם 30% על נפשי

מקבלים באופן חד משמעי הבראה בת 5-7 ימים במלון
הסוגיה הזו ממש לא ברורה לי. פעם אומרים מ50% ופעם מ30%
אני רוצה לראות כ-ת-ו-ב
אבי,איפה יש חומר על הנושא הזה?

AVI359

New member
הבראה

לכולם שלום רב נושא הבראה בהוראה 53.13 הבראה לפגועי נפש חוזר 1002 ג חוזר 1462 . יש הבדל בין הבראה,הבראה מטעמים רפואיים,חמי מרפא,הבראה לחולי אסטמה(לא ראות),הבראה לחולי פסוריאזיס,כן קיימים סייגים לפגועי ראש וחולי לב.כמו כן יש הבדל בין ליווי בחיי יום יום וליווי לחמי מרפא או הבראה,כמו כן הגיל גם קובע את הזכויות וכמו כן סוג הטיפול הרפואי אותו עבר הנכה בבית חולים.מי שחשב שהענין פשוט ..טעה.כמו כן יתכן ששני נכים בעלי אותו סוג נכות ואותו אחוז נכות מקבלים זכויות שונות בנושא זה הכל תלוי בסעיפי הליקוי עליהם הם מוכרים. בברכה אבי

שרקי...

New member
אתה לא מוכר כי המערכת מעדיפה קטועים

ופגועי גפיים על אלו שיש להם את האיברים אבל לא יכולים להישתמש בהם כי יש להם כאבים נוירופטיים או שהם סתם חולי סרטן אני רואה אנשים חסרי אצבע רגל או יד בריאים לחלוטין, בעלי כושר גופני מעולה, שהמערכת מטפחת אותם ודואגת להם וכל התקנות מכוונות טכתובות בעבורם.. מצד שני אני רואה נכים גוססים בעינויים ובכאב באבדן צלם אנוש במצער וביגון, שהמערכת נטשה אותם לגורלם.. אין דין ואין דיין אין צדק ואין משפט אלוהים ישלם לרשעים

שרקי...

New member
זה לא משנה עם הם בריאים או לא

הם מקבלים עזרה זהה, לפי תקנות המיועדות להעדיף אותם על פני אחרים

smile2life

New member
אין טעם להתווכח מי נכה יותר

נכות זו אומנות האי אפשר. לי במקרה יש אחוזים גבוהים על חבלה מוחית חודרנית. אבל אני מכיר כאלה עם 20% חבלה מוחית שלא מצליחים לתפקד - לפי דעתי מצבם גרוע משלי ולמענם הועדה בה אני חבר נלחמת.

שרקי...

New member
באיזו וועדה אתה חבר? בוועדת ל"מ?

בוועדה שנתנה לראש הממשלה הכרה כנכה צה"ל, ושנתנה לעיזר וויצמן ז"ל הכרה כנכה צהל למרות שנפל באמבטיה בקיסריה? בדיוק האנשים הזקוקוים לעזרה כלכלית ונפשית

smile2life

New member
שרקי כדאי שתבדוק עובדות

וועדת נפגעי חבלה מוחית בארגון נכי צה"ל.

שרקי...

New member
אני בודק לכן אני שואל?

ומה מועילה הוועדה הזאת אם היא וועדה של אנ"צ, ומה היא מועילה לנכים?

שלום ש

New member
smile2life מסכים איתך

אני קיבלתי 11 אחוזים על פגיעת ראש+לסת כי מרוב טיפשותי תבעתי ללא עו"ד

עָנת

New member
mbbb שלום לך../images/Emo39.gif

לחמי מרפא אינך זכאי,היות והטיפול בחמי מרפא מיועד לנכים הסובלים ממחלות ומפציעות שפגעו במערכת הלוקומוטורית ולחולי עור . 1. הרופא המוסמך המחוזי יאשר טיפול בחמי מרפא על פי אחוזי הנכות כפי שנקבעו ע"י הוועדות הרפואיות בסעיפי הליקוי .
מצרפת לך את הוראה 50.13,לעיון
.
מצרפת לך שרשור דומה בנושא מתוך השאלות הנפוצות. ומציעה לך לפנות למרפאת השיקום שמטפלת בך,ולברר את הסוגיה הזו(ע"פ הבנתי רק נכים מ50% זכאים להבראה במלון.) וברכות לרגל נישואיך

תיקון ענת - הוא זכאי...

ל-5 לילות בבית מלון מתוך הרשימה הידועה + מלווה, נדמה לי שזכאים לזה החל מ- 10% נפשי, בכל מקרה אני גם זכאי לזה אז זה בדוק...

למעלה