לענת ושביק היקרות

אוריתא12

New member
לענת ושביק היקרות

בוקר טוב לכל האנשים המדהימים בפורום, אשמח להתייעץ בשני נושאים:
1. בני בכיתה ג' עם טיקים מזה 4 שנים באים והולכים מאובחן עם הפרעות קשב (מטופלים בשניידר במרפאות טורט), לפני כ-4 חודשים התחלנו טיפול בריטלין la30, הטיקים היו לא
משמעותיים בשבוע האחרון התגברות של טיקים ונוספו עוד 2 טיקים חדשים, נאמר לנו שזוהי תסמונת טורט קלה, מבחינת הטיקים הקוליים יש רק כחכוחים, השאלה שלי האם להפסיק
את הריטלין? או לחכות לתקופה רגועה יותר? זה קצת מלחיץץץץ
2. ביתי בת 16 עם טיקים קרוב ל-3 שנים אבל ממש לו היו משמעותיים לא הפריעו בכלל ולא נגשנו לאבחנה אף פעם....לפני כחודשיים התפרצו בבת אחת טיקים בצורה עדינה של הזזת הראש הרמת הכתפיים ומן המהום חלש (שרק אני שומעת) הילדה נכנסה ללחץ מהנושא קבענו מיד תור לנויורולוג ילדים היינו אצלו במשך שעה שלמה הוא ראה את הילדה שאל שאלות וכיו'...ואמר גם לילדה כנראה יש תסמונת טורט קלה ושלח אותנו לעשות אבחון פסיכודידקטי ומבחן טובה על מנת להקל עליה בביה"ס להוריד לחצים, וגם הוא אמר שיש לה ocd ברמה קלה ביותר (היא תמיד סביב הספרה 6) לטענתה כרגע אין את זה.....העניין קצת הלחיץ אותנו כאילו מה פתאום עכשיו התפרצו הטיקים בגיל 16 האם בגלל תקופת ההתבגרות וכל ההורמונים משתוללים??? הילדה מודעת טוב מאוד לזה ויש גם ילדים שבביה"ס שואלים אותה מה קרה פתאום למה את עושה ככה וככה והילדה עונה להם יש לי טיקים.....ילדה חכמה אבל לדעתי מאוד משפיע עליה, דרך אגב היא ילדה מאוד חברותית ומקובלת ואני קצת מפחדת שעניין הטיקים לא ישפיע יותר מידיי מה לעשות אני ממש מודאגת ולא מראה לה משדרת שהכל כרגיל והכל בסדר...... אבל לי נקרע הלב שאני רואה את הילדה ככה.
אודה לתשובתכם בנושא, תודה רבה ויום מקסים
אורית

למעלה