לענבל וכולם.....

nona61

New member
לענבל וכולם.....

אני בת 16 אמנם יכול להיות שאני עדיין בגיל ההתבגרות אבל אני מרגיש לא מאושרת אני רואה בנות בגילי יותר מאושרות באמת ואני מרגישה תקועה לא יודעת למה

bridges

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה

היי נונה, תודה על השיתוף. אני בטוח שיש הרבה נערים ונערות בגילך שחשים כפי שאת חשה ולכן זה חשוב שהעלית את הנושא. אני מזמין אותך, לפני שנחנו נכנסים לתקיעות, להסתכל על הדברים החיוביים בחייך עכשיו:
תנסי למצוא חמישה דברים לפחות, שיש לך בחיים, ואת מודה עליהם.
תנסי למצוא לפחות חמישה תכונות חזקות שלך. בנוסף אני מזמין אותך להסתכל על העתיד:
לאן את רוצה להגיע?
מה היית רוצה להיות בעוד עשר שנים? רונן

dnxtep

New member
אושר

שלום nona61, כולנו בגיל ההתבגרות כל הזמן. מתבגרים ומתבגרים ומתבגרים מה הוא אושר עבורך? מה היא nona המאושרת? מה יש לה? מה היא עושה? באיזו סביבה היא חיה? מה היא חשה? ועוד שאלה, כשאת משווה את עצמך לבנות שלדעתך מאושרות יותר, האם האושר אצלך מתגבר? אם לא, ואם את יודעת להשוות אולי כדאי להשוות לאלו שיגבירו את התחושה שיש בך אושר? בהצלחה,

nona61

New member
dnxtep כננסי

אושר בשבילי זה להרגיש סיפוק להרגיש שלמה עם מי שאנינ אני שיהיה לי זוגיות הכול אני יודעת שלא הכול מושלם אבל החברים שיש לי יש להם הכול ממה שלי ואני נוטה לשאול את עצמי למה זה לא מגיע לי אני יותר טובה ממנה וכ"ו

dnxtep

New member
מגיע לי

תודה nona על התשובה. אני מאמין שמגיע לך אושר, אז אני מזמין אותך להגיד למה מגיע לך אושר? מה יש בך היום טוב שבזכותו מגיע לך להיות מאושרת. אני מזמין אותך לוותר על ההשוואה לאחרות כשאת עושה את הבדיקה. ולהגיד מה יש בך נטו (לא מה יש בך יותר או פחות מאחרים). שיהיה באושר,

nona61

New member
dnxtep שוב כנסי בבקשה :]

אז הדרך של מה לדעת בדיוק מה יש לי נטו הוא הדרך לאושר ? מה האושר האמיתי ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שאלות גדולות

קראתי את מה שכתבת בשרשור למעלה. מהו אושר הוא שאלה גדולה, ולוקח זמן לגלות את התשובה האישית שלך. בעצם לא מגלים אלא נמצאים במסע הזה כל החיים, ויודעים קצת יותר כל פעם. בעיקר כדאי לחפש את האושר מבפנים - בתחושת סיפוק ומשמעות. בעשיית דברים שהם מהנים, וגם בעשיית דברים שיש להם משמעות עבורך כאדם. אושר מורכב מקיום הערכים שלך - ערכים כמו קרבה, הצלחה, וכו'. אני לא חושבת שלמשפט "היא מאושרת ממני" יש משמעות. את לא באמת יכולה לדעת מה האושר של מישהו אחר - מה קורה אצלו בפנים והיכן הכאבים שלו. באמת, זה גם לא משנה. אני חושבת שאת מרגישה לא מספיק מאושרת בפני עצמך. האם תוכלי לקחת תחום אחד שבו את מרגישה לא מרוצה מחייך כדי שנוכל להתייחס באופן ספציפי יותר?

nona61

New member
לענבל

אמ תחום? אני מרגישה פיספוס מאוד גדול אחותי טנה ממני בשנתיים והיאע מספיקה לעשות מה שאני לא עשיתי אז זה מלחיץ אותי אני עוד מעט בת 17 ואני רוצה להספיק לעשות דברים אני במן לחץ כזה אני רוצה להגיע לפירסום זה מין שאיפה שלי אני מרגישה לא מרוצה מזה שאני לפעמים מפחדת להיות אנמי בזה שאני מפתחת ציפיות שאסור בזה שאני לא יודעת באמת מי האנינ הפנימי שלי עברתי כבר מספיק דברים אני חושבת ועדיין יש את המכשולים...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בלבול

אני שומעת אצלך הרבה בלבול מבפנים. אמנם 17 נראה לך כבר המון, אבל בעתיד תוכלי לשים לב שבגיל הזה היית רק בתחילת הדרך בחיים. השוואות אינן עוזרות. לאחותך יש אופי משלה וחיים משלה, ויש דברים שהיא עושה קודם, ואני בטוחה שיש דברים שאת תעשי קודם. האם שקלת לשוחח עם פסיכולוג או עם יועצת בית הספר? סדרת שיחות עם איש מקצוע יכולה לעזור לך ליצור בהירות פנימית קצת גדולה יותר.

nona61

New member
אמממ

כן חשבתי על זה ומביאים לנו פעם בשבוע פיסכולוג אז כך שאני ייגש אליו ויישאל את כל השאלות שיש לי מקווה שזה יות רייעזור תוודה רבה

nona61

New member
לחץ...

יש לי עוד חודשיים יומולדת 17 אני כל כך לא רוצה להגיע לגיל הזה תאמת בימי הולדת אני תמיד נוהגת להוריד גיל אני לא מסוגלת לקבבל את זה אני לא שלמה עם עצמי מרגישה מחוסרת שלא הספקתצתי לעשות כלום זה מלחיץ אותייי

bridges

New member
לאן את אמורה להגיע?

היי נונה, הנושא הזה של "להגיע למשהו", "להספיק משהו" נשמע כנושא שמעסיק אותך הכי הרבה בחיים שלך היום. תרגיל מחשבתי: אם היום היית מגיעה לאותו מקום שאת לא מגיעה אליו היום, מה היה קורה? ושאלה אחרת: ברור שהמחיר שאת משלמת על כך שאת מרגישה שלא הספקת הוא לחץ. מנסיוני כשאנחנו משלמים מחיר סימן שיש לנו רווח. מה הרווח שלך מאותה הרגשה? רונן

nona61

New member
bridges כננס..

ההיתי מרגישה חסרת אונים ובדיכאון ...אמת ומה הכוונה רווח?

bridges

New member
כלומר...

גם אם היית מגיעה לאותו מצב שאליו את רוצה להגיע מצבך לא היה שונה מהיום ואולי היה יותר גרוע. סביר להניח שהיית מוצאת מישהי שהיא עוד יותר "מתקדמת" בשביל להשוות את עצמך אליה. זה בדיוק מה שקורה כשאנחנו משווים את עצמנו לאחרים: תמיד יש מישהו יותר טוב ולכן תמיד זה לא מספיק. לגבי הרווח: כשאנחנו מוכנים לשלם על משהו מחיר, כגון לחץ, תמיד יש לנו רווח נסתר ולפעמים אפילו רווח זדוני. לדוגמא: כאשר אני מתלונן על ההורים שלי שהם לא באים לבקר אותנו מספיק, אני משלם מחיר ביחסים שלי איתם, אבל אני מרוויח גם משהו: אני מצדיק את עצמי, אני מתקרבן (להרגיש קורבן זה רווח אדיר) ואני מתחמק מהאחריות שלי על העניין. ברגע שזיהיתי את הרווחים אני יכול לוותר עליהם ולהרוויח את היחסים שלי עם הוריי. מה הרווח שלך מלהשוות את עצמך לאחרים ולהרגיש לחץ מזה שאת "מאחור"? רונן

nona61

New member
bridges שוב

הא הבנתי מה שבטוח אין לי רוחוחים שהם "טובים" אמ אני מצדיקה את עצמי כועסת עליי לפעמיים על זה שאני לא מקבלת את המציאות כפי שהיא אני משקרת לגבי הגיל שלי אני כועסת על אלו שפתאום אומרים "וואי איזה גדולה כבר צבא"זה מלחיץ ומרגיז אותי ואני לוקחת אותם כדווקא כועסת על אלו שבגילי הם הצליחו יותר ממני לא רוצה להשיג אותם אבל לפחות להספיק דברים שרציתי אני שומע ללב שלי אני חושבת חיובי אני רואה דברים ולומדת אבל אני לא חושבת שזה מועיל בלצאת מהמצב שבו אני נמצא..

nona61

New member
אאאאני לא יודעת מה לעשות ]-: ענבל..

אני בן אדם מאוד קנאי בעיקרון דווקא באחותי שקנה ממני בשנתיים אאאני ממש לא רוצה להיו כזאת מה אני עושה ?

denisbarat

New member
מספר הבהרות

שלום ענבל, המידע שאת מוסרת הוא מאוד חלקי. מאוד יעזור אם תוכלי לפרט קצת: בת כמה את? במה בדיוק את מקנאה באחותך? באילו תכונות/הישגים? ממתי את מרגישה שאת מקנאה בה? מה את מרגישה כלפיה, מעבר לקינאה? מה היחסים ביניכן? את אומרת שאת בן אדם מאוד קנאי. האם את מקנאה רק באחותך או שיש אנשים/תחומים נוספים שמעוררים בך את הרגש הזה? האם רגש הקנאה הוא משהו שמאפיין אותך? אילו דברים/אנשים מעוררים בך את הרגש הזה. המשך יום נעים, דניס

nona61

New member
denisbarat כנסי בקשה

אני בת 16 אני מקנאה בזה שנגיד מתחילים איתה בזה שיש לה ביטחון יותר ממני אז לפעמים אני שוקלת מה אני צריכה להיות כידי שאני יגיע למצב יותר טוב משלה להיות יותר טובה רעה.. תמיד הרגשתי שאני מקנאה בה אנחנו חברות טובות מדברות על הכול יש לפעמים אנשים שאני רואה שיש להם דברים שההיתי רוצה שיהיו לי והם לא קיימים ואז אני שואלת את עצמי איך אני יותר טובה למה זה לא מגיע לי אבל אני מבליגה אחות זה משהו אחר היא כל יום בבית אני שמה לב למה שקורה איתה אני אוהבת אותה אבל אני מרגישה קנאה שאני רוצה שיגידו שיותר אני יפה ממנה וכ"ו.. והקנאה היא משהו משאפיין אותי ..

denisbarat

New member
אהבה עצמית

שלום יקירה, הקינאה שאת מרגישה היא רק ביטוי למשהו עמוק יותר, כמו ערך עצמי. את מגדירה את עצמך באמצעות אנשים אחרים - מה הם אומרים/חושבים עליך, כיצד את נתפסת בעיניהם וכו' - במקום שההגדרה העצמית שלך תבוא מתוכך. כל עוד תזדקקי לאנשים מבחוץ, לעולם תרגישי שזה לא מספיק. כל עוד את לא תאהבי עצמםך מספיק, האהבה מבחוץ לא תוכל למלא אותך. תמיד תרגישי שמשהו חסר ותמיד תנסי למלא אותו במשהו אחר, חדש. נסי להתרכז בדברים שאת אוהבת אצלך! מה את רוצה לומר על עצמך! כמובן שזו משימה שדורשת התערבות של איש מקצוע, כי מדובר בתהליך של עבודה עצמית. בהצלחה,

nona61

New member
..:]

זה ממש ננכון אני מתחילה ללכת לפיסכולוגית אני מקווה שאולי זה יעזור תודה רבה

למעלה